Buffalo – Edmonton 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:1 (po pr.) | Detroit – Vancouver 2:0 (kon.)
NJ Devils – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Columbus 2:4 (kon.) | LA Kings – Chicago 3:5 (kon.)
San Jose – Philadelphia 2:5 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Utorok 04.02.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vo vlastnej tretine obral Stantona o puk JUSTIN ABDELKADER, posunul ho Kronwallovi, ktorý mu ho vzápätí vrátil a svojím druhým gólom v zápase tak domáci útočník poisťuje presnou strelou do prázdnej brány výhru svojho tímu. Asistencia: Niklas Kronwall.
     
    59:01
    Vancouver hrá s opustenou bránou a pokúsi sa o záverečný tlak.
     
    59:21
    Henrik Zetterberg bol faulovaný za vlastnou bránou a za krosček dostáva dve minúty útočník hostí Alexandre Burrows.
     
    57:15
    Vo vlastnom oslabení sa rútil na Läcka osamotený Darren Helm, ktorý najskôr namieril svoju strelu len do betónov hosťujúceho gólmana, následne sa mu puk odrazil priamo na čepel hokejky a tak si skúšal vancouverského muža v maske položiť na ľad, čo sa mu podarilo, ale ten dokázal puk mieriaci do odkrytej brány zastaviť lapačkou.
     
    56:46
    Vancouver bol v náznaku ofenzívnej kombinácie, ale vzápätí sa sám vytlačil z útočnej tretiny. Táto presilová hra hosťom nevychádza zatiaľ podľa predstáv a domáci si dokonca dokázali vybojovať vhadzovanie pred Läckom vo vlastnom oslabení. Uvidíme vzájomné vylúčenie, keď na trestnú smerujú domáci Jonathan Ericsson a hosťujúci Ryan Kesler, obaja za hrubosť.
     
    55:23
    Detroit sa dokázal po víťaznom vhadzvaní vo vlastnom pásme rýchlo dostať do útočnej tretiny, ale tam získali puk hostia a šli do útoku oni. Hra sa ale prerušuje, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche a v závere si tak hostia zahrajú presilovú hru.
     
    45:29
    V tejto tretine sme sa zatiaľ výraznejšej šance nedočkali. V strednom pásme sme videli tvrdý stret Slováka Tatara s Keslerom, hra sa následne prerušovala pre signalizované vylúčenie domáceho tímu. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Tomáš Tatar a dnes si teda obaja slovenskí zástupcovia v tomto stretnutí pripisujú po dve trestné minúty.
     
    31:18
    Na druhej strane klziska dokázali pritlačiť domáci, prudkú strelu Millera Läck vyrážal, ale krátko potom musel zasahovať proti strele z blízka z hokejky Patricka Eavesa. Hra sa prerušila, uvidíme dvojnásobné vylúčenie v tábore hostí. Na trestnú odchádzajú Jason Garrison (hákovanie) a Zack Kassian (držanie). Hneď prvá presilová hra domácich v dnešnom stretnutí tak bude o dvoch hráčov, 5 na 3.
     
    28:19
    Tretiu presilovú hru si zahrajú hostia, potom čo za ich bránou fauloval Hamhuisa Justin Abdelkader, ktorý odchádza na trestnú lavicu za zdvihnutú hokejku.
     
    24:41
    Bol nariadený samostatný nájazd potom, čo Jakub Kindl fauloval unikajúceho Davida Bootha, ktorý sa dostal po chybe jedného z domácich hráčov na útočnej modrej, do brejku. Hosťujúci útočník ale svoju šancu na vyrovnanie nevyužil a Jimmy Howard jeho pokus zneškodňuje.
     
    21:08
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zetterberg poslal z rohu klziska spätnú prihrávku na JUSTINA ABDELKADERA, ktorý vyslal tvrdú strelu spoza ľavého kruhu a puk sa odrazil od ľavej tyčky hosťujúcej brány k pravej a končí v sieti. Domáci sa tak ujímajú vedenia 1:0. Asistencie: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
     
    20:01
    Jonasa Gustavssona nahrádza v domácej bráne Jimmy Howard.
     
    16:28
    Vancouver pokračoval v tlaku, ale Detroitu sa podarilo vyhodiť puk. Po ten si nakorčuľoval na ľavej strane Drew Miller, ktorý sa tak ocitol sám pred Eddie Läckom a zdalo sa, že v oslabení otvorí skóre zápasu, ale gólman hostí výborne vystihol jeho blafák.
     
    14:43
    Domáci útočník Daniel Alfredsson fauloval Kellana Laina a dostáva dve minúty za krosček.
     
    04:38
    Oba tímy najskôr nepresne rozohrávali, ale potom poslal prudkú prihrávku na pravú stranu z vlastnej tretiny Kronwall na Zetterberga, ktorý sa dokázal prekľučkovať až k zakončeniu z pravej strany, ale Eddie Läck si s jeho pokusom poradil.
     
    00:34
    Po chybnej rozohrávke hosťujúceho Edlera je hneď v úvode pískané zakázané uvoľnenie Vancouveru. Následne sa po buly pred Läckom dostal k strele z pravej strany Sheahan, ale za bránou Canucks fauloval Tomáš Jurčo beka hostí Garrisona a odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    V domácej zostave vidíme oproti minulému zápasu zmenu na poste obrancu, keď v treťom obrannom páre nahrádza Brendana Smitha Brian Lashoff. Do zostavy hostí sa vracia Henrik Sedin, ale Canucks sa budú musieť zaobísť bez zadáka Kevina Bieksu..

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 22. Abdelkader (Zetterberg, Nyquist), 60. Abdelkader (Kronwall)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Jurčo – Andersson, Helm, Alfredsson – Miller, Glendening, Eaves
    Vancouver Canucks: Läck (Luongo) – Edler, Garrison, Hamhuis, Sauvé, Stanton, Corrado – D. Sedin, H. Sedin, Burrows – Higgins, Kesler, Hansen – Booth, Schroeder, Kassian – Sestito, Dalpe, Lain

    Rozhodca: M. Leggo, T. Peel – S. Miller, B. Murphy