Buffalo – Edmonton 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:1 (po pr.) | Detroit – Vancouver 2:0 (kon.)
NJ Devils – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Columbus 2:4 (kon.) | LA Kings – Chicago 3:5 (kon.)
San Jose – Philadelphia 2:5 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Utorok 04.02.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Československá stopa

    Tomáš Tatar (DET) – slovenský krídelník je za 24 bodov (13+11) piatim mužom bodovania Red Wings. Dva body (1+1) si pripísal aj pri poslednej prehre s Washingtonom.

    Tomáš Jurčo (DET) – je druhým slovenským krídlom v tíme Red Wings a zatiaľ ešte stále len bojuje o udržanie sa v prvom tíme. V poslednom stretnutí asistoval pri góle krajana Tatara a celkovo má v sezóne na konte 6 bodov (2+4).

    Jakub Kindl (DET) – český zadák má na konte 11 bodov (1+10) a hoci po Ericssonovom návrate po zranení na chvíľu opustil základnú zostavu, dokázal sa do nej po pár zápasoch vrátiť, keď nahradil Briana Lashoffa.

    Petr Mrázek (DET) – český gólman nastúpil v tejto sezóne na sedem zápasov a pripísal si v nich jednu výhru a úspešnosť zákrokov 92,37 %. Naposledy hájil svätyňu Detroitu 26.1. 2014 v zápase s Floridou Panthers ( prehra 4:5 s.n.). Momentálne bol preradený na farmu do Grand Rapids, kde 2.februára vychytal svojmu tímu výhru v pomere 2:3.


    V tejto sezóne je to už druhé vzájomné meranie síl. V tom prvom sa 31.októbra 2013 na ľade vo Vancouverskej Rogers Aréne radovali z tesnej výhry 1:2 hráči Detroitu. Skóre otváral v 15.minúte domáci Daniel Sedin a hoci Canucks vyhrali prvú časť 1:0, v tej druhej vsietili Red Wings dva góly a otočili stav zápasu. V 32.minúte vyrovnával Daniel Alfredsson a v 39.minúte vsietil víťazný presný zásah Tomáš Tatar. Bude nás podobný priebeh čakať i dnes alebo vrátia Canucks svojmu súperovi túto domácu prehru?
    Odpoveď sa dozvieme v skorých ranných hodinách, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Tabuľke produktivity domáceho celku vládne s počtom 47 bodov Švéd Henrik Zetterberg (16+31), ktorého nasleduje dvojica krajanov Daniel Alfredsson (12+21) a Niklas Kronwall (6+27). Mužstvu stále chýba zranený Pavel Dacjuk, ktorý sa v produktivite prepadol na štvrté miesto. Okrem Dacjuka chýbajú v základnej zostave Red Wings aj dlhodobo zranení Stephen Weiss a Johan Franzen.


    Ako už býva v tíme Vancouveru zvykom, na prvých dvoch miestach v tabuľke produktivity nájdeme švédske dvojčatá Daniela Sedina (13+27) a Henrika Sedina (9+31). Hoci majú obaja Sedinovci zhodne po 40 bodov, Henrik je zranený a vynechal už šesť zápasov svojho tímu. Prvú trojicu produktivity tábora hostí uzatvára Ryan Kesler (19+18), ktorý je najlepším strelcom svojho tímu.
     
    Vítam Vás pri stretnutí National Hockey League, v ktorom sa v Joe Louis Aréne stretne domáci Detroit Red Wings s hosťujúcim Vancouver Canucks. Úvodné vhadzovanie duelu je naplánované na 1:30 SEČ.

    Detroit sa naposledy predstavil v dvojzápase s Washingtonom Capitals. Najskôr dokázal na domácom ľade zvíťaziť 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o ich výhre rozhodol v siedmej sérii nájazdov premeneným pokusom krídelník štvrtej formácie Patrick Eaves. Druhé stretnutie sa hralo vo Washingtone a videli sme gólovú prestrelku, ktorá sa po riadnom hracom čase skončila nerozhodným výsledkom 5:5. V predĺžení o rozhodol o výhre Caps ich kapitán, Alexander Ovečkin. Prvou hviezdou večera bol však detroitský Gustav Nyquist, ktorý vsietil hattrick a k trom gólom pridal aj jednu asistenciu. Detroit má na konte 60 bodov, za ktoré mu patrí v Atlantickej divízii piate miesto a v rámci Východnej konferencie je ôsmy s rovnakým počtom bodov ako siedmy Columbus a deviata Philadelphia, ktorá má však odohraný o duel viac.


    Hostia z Vancouveru nemajú dobrú formu a v posledných troch zápasoch zakaždým svojmu súperovi podľahli. Najskôr nestačili na domácom ľade Edmontonu Oilers a prehrali 2:4, vzápätí nasledovala ďalšia domáca porážka 2:5 od Chicaga Blackhawks. Nasledujúci zápas hrali Canucks na ľade Winnipegu Jets a po dvoch prehrách v rade sa do ich brány postavil švédsky gólman Eddie Läck, ktorý vystriedal Roberta Lounga, ale ani to mužstvu nepomohlo a staronovým Jets podľahli 4:3.

    Vancouver je rovnako ako ich dnešný súper v rámci svojej konferencie (Západnej) ôsmy za 63 získaných bodov. Deviaty Phoenix má na konte o jeden bod menej, ale taktiež má menej o jeden odohraný duel. Na siedmu Minnesotu Wild strácajú Canucks body dva, tá má pre zmenu odohraný o duel viac. V Pacifickej divízii je Vancouver štvrtý.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Jurčo – Andersson, Helm, Alfredsson – Miller, Glendening, Eaves

    Vancouver Canucks: Läck (Luongo) – Edler, Garrison, Hamhuis, Sauvé, Stanton, Corrado – D. Sedin, H. Sedin, Burrows – Higgins, Kesler, Hansen – Booth, Schroeder, Kassian – Sestito, Dalpe, Lain

    Rozhodca: M. Leggo, T. Peel – S. Miller, B. Murphy.
     
    V domácej zostave vidíme oproti minulému zápasu zmenu na poste obrancu, keď v treťom obrannom páre nahrádza Brendana Smitha Brian Lashoff. Do zostavy hostí sa vracia Henrik Sedin, ale Canucks sa budú musieť zaobísť bez zadáka Kevina Bieksu..
     
    Ako býva pri NHL zvykom, úvod zápasu sa trochu oneskorí.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Po chybnej rozohrávke hosťujúceho Edlera je hneď v úvode pískané zakázané uvoľnenie Vancouveru. Následne sa po buly pred Läckom dostal k strele z pravej strany Sheahan, ale za bránou Canucks fauloval Tomáš Jurčo beka hostí Garrisona a odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    02:02
    Garrison len tak tak udržal útočné pásmo pre Canucks, ktorí sú síce v útočnej tretine, ale k strele sa nedostali. Peknú krížnu prihrávku pred bránu Detroitu posielal z pravého kruhu Henrik Sedin, ale puk ani jeden z jeho spoluhráčov nezasiahol.
     
    02:07
    Bezprostredne po buly pálil na Gustavssona Dan Hamhuis a hoci pred domácim gólmanom dobre clonil Burrows, Gustavsson puk udržal vo svojej moci a prerušuje hru.
     
    02:34
    Presilovka hostí vážnejšiu šancu nepriniesla a Jurčo sa už vracia na ľadovú plochu.
     
    03:56
    Hra sa zatiaľ veľmi často kúskuje, na čo nie sme pri hre Detroitu veľmi zvyknutí. Vancouver mal problémy s rozohrávkou a domáci získali puk v strednom pásme, ale Tatar neprepasíroval puk na spoluhráča v obkľúčení dvoch súperov. Následne pískaný ofsajd hostí.
     
    04:38
    Oba tímy najskôr nepresne rozohrávali, ale potom poslal prudkú prihrávku na pravú stranu z vlastnej tretiny Kronwall na Zetterberga, ktorý sa dokázal prekľučkovať až k zakončeniu z pravej strany, ale Eddie Läck si s jeho pokusom poradil.
     
    06:51
    Eaves posielal prihrávku pred bránu hostí, kde boli osamotení dvaja jeho spoluhráči, ale k strele nakoniec nedošlo. Pri puku stále prevažne Red Wings, ale nedokážu sa na dlhšie udržať v útočnom pásme. Vancouver zatiaľ nie je príliš výrazný v ofenzíve.
     
    07:45
    Po ďalšej rozohrávke z hĺbky vlastnej defenzívy sa dokázali dostať domáci dopredu, kde z ľavej strany zakončoval Nyquist, ktorý v poslednom stretnutí vsietil hattrick. Teraz ale švédskeho gólmana Canucks, Läcka neprekonal. Ten prikrýva puk, prerušuje hru a nasleduje reklamná pauza.
     
    08:05
    Vancouver sa nevedel dostať z vlastného pásma a keď sa to už hosťom podarilo, jeden z ich hráčov bol na ľavej strane v ofsajdovej pozícii.
     
    09:15
    Teraz mal problémy s rozohrávkou Detroit. DeKeyser to myslel spoza vlastnej brány dobre a poslal prudký puk na ľavú stranu, tam ho však nikto z jeho spoluhráčov nedokázal spracovať a dostal sa až k Läckovi, ktorý ho spoza vlastnej brány posúva obrancovi. Následne zakázané uvoľnenie Canucks.
     
    11:00
    Už sa zdalo, že Red Wings pôjdu do nebezpečného prečíslenia, ale keďže jeden z domácich bol v ofsajde, nemohli postupovať dopredu a v strednom pásme krátko na to stratili puk. Vancouver sa ani tentokrát v útočnom pásme dlho nezdržal. Sledujeme hokej z jednej strany na druhú, ale bez šancí či výraznejšieho herného tlaku.
     
    12:52
    Po dlhšom hernom úseku bez prerušenia, počas ktorého sa pokračovalo v hokeji bez šancí, sa na pravej strane v útočnej tretine pokúšal obtočiť okolo vlastnej osi Darren Helm, ale neuspel a domáci prišli o puk. Krátko potom bolo hosťom odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    13:14
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj domáci gólman, Jonas Gustavsson po strele jedného z bratov Sedinovcov. Hra sa prerušovala a nasleduje reklamná pauza.
     
    14:30
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, ale nedržali sa tam dlho. Podobne ako na druhej strane klziska domáci, ktorí len nahadzovali puk. Krátko potom sa však dostal k zakončeniu domáci Justin Abdelkader, ale svojím backhandom Läcka neprekonal.
     
    14:43
    Domáci útočník Daniel Alfredsson fauloval Kellana Laina a dostáva dve minúty za krosček.
     
    15:55
    Vancouver si vytvoril tlak v početnej výhode, ale k strele sa dostal až po vyše minúte Alfredssonovho vylúčenia, keď Gustavsson zastavil puk letiaci od modrej čiary z hokejky obrancu Franka Corrada.
     
    16:28
    Vancouver pokračoval v tlaku, ale Detroitu sa podarilo vyhodiť puk. Po ten si nakorčuľoval na ľavej strane Drew Miller, ktorý sa tak ocitol sám pred Eddie Läckom a zdalo sa, že v oslabení otvorí skóre zápasu, ale gólman hostí výborne vystihol jeho blafák.
     
    16:43
    Domáci v plnom počte.
     
    17:04
    Hostia v ofsajde.
     
    17:48
    V obrannej tretine Canucks sa pripomenuli divákom v Joe Louis Aréne obaja slovenskí krídelníci, keď najskôr musel Läck vyrážať Tatarovu strelu a krátko potom gólman hostí prikrýval puk po backhandovej strele Tomáša Jurča z ľavého kruhu.
     
    18:59
    Detroit rozohráva spoza vlastnej brány a pred nami je posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:29
    Po súboji v strednom pásme skončil puk na striedačke Detroitu a hra sa prerušuje. Prvá tretina sa skončí zrejme bezgólovou remízou 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina nepriniesla veľmi ofenzívny hokej, skôr sme boli svedkami súbojov v strede klziska. Vancouver hral dve presilové hry a v nich si dokázal vytvoriť tlak, ale pri vyrovnanom počte hráčov na ľade boli lepším tímom domáci. Gólu sme sa nedočkali a tak môžme dúfať, že sa tak stane v prostrednej tretine, ktorá začne približne 2:35.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Jonasa Gustavssona nahrádza v domácej bráne Jimmy Howard.
     
    20:42
    Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia, ale do výraznejšej šance sa dostať nedokázali. Hra sa prerušovala pre ofsajd Ryana Keslera.
     
    21:08
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zetterberg poslal z rohu klziska spätnú prihrávku na JUSTINA ABDELKADERA, ktorý vyslal tvrdú strelu spoza ľavého kruhu a puk sa odrazil od ľavej tyčky hosťujúcej brány k pravej a končí v sieti. Domáci sa tak ujímajú vedenia 1:0. Asistencie: Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist.
     
    23:00
    Detroitu otvárací gól pomohol a pridáva ešte viac na aktivite. V strednom pásme vďaka húževnatej bojovnosti dokázal získať Jurčo puk. Na pravej strane útočnej tretiny bol tvrdým hitom od Keslera napadnutý domáci obranca DeKeyser.
     
    24:22
    Detroit tlačil svojho súpera, ktorý sa dokázal oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    24:41
    Bol nariadený samostatný nájazd potom, čo Jakub Kindl fauloval unikajúceho Davida Bootha, ktorý sa dostal po chybe jedného z domácich hráčov na útočnej modrej, do brejku. Hosťujúci útočník ale svoju šancu na vyrovnanie nevyužil a Jimmy Howard jeho pokus zneškodňuje.
     
    26:10
    V ofenzívnom tlaku Detroit, postupne sa dostali k zakončeniu Alfredsson a Abdelkader. Krátko potom zlomil Zetterberg hokejku na ľavej strane a navyše inkasoval tvrdý hit od jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    27:41
    Boli sme svedkami viacerých nepresností na oboch stranách, puk sa pohyboval najmä v strede klziska, až kým neprišlo prerušenie hry kvôli ofsajdu Canucks. Nasleduje reklamná pauza.
     
    27:55
    Dva zákroky v krátkom časovom slede si pripísal domáci Howard. Najskôr po tvrdej strele od modrej vyrážal puk na ľavú stranu, odkiaľ ho vzápätí ohrozil ďalší z hostí, ale tentokrát už domáci gólman puk prikrýval.
     
    28:19
    Tretiu presilovú hru si zahrajú hostia, potom čo za ich bránou fauloval Hamhuisa Justin Abdelkader, ktorý odchádza na trestnú lavicu za zdvihnutú hokejku.
     
    29:30
    Veľmi dlho trvalo hosťom kým sa dokázali dostať do presilovkového rozostavenia. Na pravej strane si vymenil Daniel Sedin puk s Hamhuisom a sám sa odhodlal k strele z medzikružia, ktorú Howard vyrazil. Následne dostával dobrú krížnu prihrávku k ľavej tyčke Alexander Edler, ale s jeho zakončením si Howard tiež poradil a prikrýva puk.
     
    30:25
    Krátko potom, čo sa na ľad vrátil po skončení trestu Abdelkader, sa dokázal dostať do úniku Darren Helm, ale jeho pokus bol zneškodnený Läckom, ktorý prikrytím puku prerušuje hru. Za nami je viac než polovica stretnutia a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by Vancouver mal v dnešnom stretnutí prerušiť sériu prehier. Detroit je dnes zatiaľ lepší a zaslúžene sa teší z najtesnejšieho vedenia.
     
    30:44
    Hostia sa ale dokázali natlačiť pred domáceho Howarda, ten prerušuje hru a do ostrejšej výmeny názorov sa pustili domáci Helm a hosťujúci Hansen, ale rozhodcovia zasiahli včas.
     
    31:18
    Na druhej strane klziska dokázali pritlačiť domáci, prudkú strelu Millera Läck vyrážal, ale krátko potom musel zasahovať proti strele z blízka z hokejky Patricka Eavesa. Hra sa prerušila, uvidíme dvojnásobné vylúčenie v tábore hostí. Na trestnú odchádzajú Jason Garrison (hákovanie) a Zack Kassian (držanie). Hneď prvá presilová hra domácich v dnešnom stretnutí tak bude o dvoch hráčov, 5 na 3.
     
    31:22
    Kesler po buly priľahol puk, vznikla na ňom menšia mela tiel. Keďže rozhodcovia puk stratili z dohľadu, hra sa prerušovala.
     
    33:35
    Detroit pritlačil svojho súpera v početnej výhode, azda najväčšiu šancu si vytvoril po prihrávke od Zetterberga Nyquist, ktorý zakončoval do odkrytej brány v tesnej blízkosti pravej tyčky. Obaja hosťujúci hráči sa však už vrátili na ľad a k backhandovému zakončeniu z ľavej strany sa dostal jeden z nich, Jason Garrison.
     
    34:18
    Po presilovkovom tlaku domácich sa hra trochu upokojila, do šance sa ani jeden z tímov nedostal a nasleduje reklamná prestávka.
     
    34:53
    Vancouver sa snažil o udržanie v útočnom pásme, ale Detroit sa dokázal oslobodiť. Za vyhodeným pukom korčuľoval Eaves, ale nestihol to a domácim je odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    36:00
    Detroit mal problémy s rozohrávkou, teraz však hostia odkorčuľovali striedať a spoza vlastnej brány tak môže nikým neatakovaný DeKeyser rozohrať.
     
    37:30
    Jeden z hosťujúcich hráčov sa dostal po nenápadnej akcii k strele z tesnej blízkosti domácej brány, ale Howard puk vyráža. Následne sa nepresadil v útočnej tretine domáci Nyquist a oba celky sa vracajú k hre bez šancí, kedy sa puk presúva z jednej strany na druhú a ani jeden z tímov si ho nedokáže dlhšie udržať.
     
    39:29
    V závere druhej tretiny sa dostali do mierneho tlaku domáci. DeKeyser síce od modrej len nahadzoval puk na bránu, ale následná strela Rileyho Sheahana z pravej strany už bola oveľa nebezpečnejšia. Krátko potom smerovali do útočnej tretiny hostia, ale znovu sa tam nezdržali dlho.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme sa jedného gólu predsa len dočkali a ako som už viackrát spomínal, Detroit vedie absolútne zaslúžene a pokiaľ bude v tretej tretine podobný obraz hry, aký sme videli v prvých dvoch, tak Red Wings by mali dokráčať za výhrou. Tretia tretina začne približne 3:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:10
    Detroit je lepším a aktívnejším tímom aj v úvode záverečnej časti, Eddie Läck ale postupne kryl strely Jurča, Tatara i DeKeysera.
     
    43:09
    V krátkom časovom slede sa hra druhýkrát prerušuje a bude sa vhadzovať po pravici Jimmyho Howarda. Dôvodom prerušenia hry bolo v oboch prípadoch zakázané uvoľnenie domácich.
     
    45:00
    Hostia sa snažia dostať do útočnej tretiny, ale výborná defenzíva Red Wings im to nedovoľuje. Sestito na pravej strane v snahe obhodiť si Abdelkadera, ale autor jediného gólu stretnutia sa oklamať nenechal a tvrdým hitom ho zastavuje. Podobne dopadol aj Ryan Kesler, ktorého zastavil švédsky zadák Niklas Kronwall.
     
    45:29
    V tejto tretine sme sa zatiaľ výraznejšej šance nedočkali. V strednom pásme sme videli tvrdý stret Slováka Tatara s Keslerom, hra sa následne prerušovala pre signalizované vylúčenie domáceho tímu. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Tomáš Tatar a dnes si teda obaja slovenskí zástupcovia v tomto stretnutí pripisujú po dve trestné minúty.
     
    47:29
    Vancouver sa snažil o útočnú kombináciu, ale počas dvoch minút si ani v početnej výhode nedokázal vytvoriť šancu a dokonca sa hostia nedostali ani k strele na bránu. Na ľad sa už vracia Tatar a domáci sú už v plnom počte.
     
    51:01
    Prvá formácia domácich sa rútila do prečíslenia, Nyquist s pukom na hokejke a na krídlach mal Zetterberga s Abdelkaderom, ale k šanci sa nedostali, až kým sa pred Läcka nenatlačil spoza brány Zetterberg. Krátko na to získal puk na pravej strane Jurčo, ktorý nebezpečne vypálil, ale gólman hostí jeho strelu vyrazil. Po Sheahanovej dobrej prihrávke sa dostal k blafáku pred bránou hostí Tomáš Tatar, ale puk za chrbát Läcka nepretlačil ani on. Hra sa prerušovala po vyše piatich minútach bez prerušenia potom, čo Läck prikrýval backhandové zakončenie domáceho Glendeninga z ľavej strany.
     
    53:30
    Hostia sa stále nemajú k ofenzívnemu tlaku a všetko nasvedčuje tomu, že si pripíšu štvrtú prehru v rade. Lenže vedenie 1:0 nie je dostačujúce, aby sa sním domáci hráči uspokojili a k tvrdej strele sa dostal domáci bek Brian Lashoff. Läck ale puk po jeho pokuse drží vo svojej moci a hra sa prerušuje. Nasleduje reklamná pauza.
     
    53:45
    Hráči Canucks len nahadzovali puk do pásma, kde si ho vzali domáci. Tí síce založili útočnú akciu, ale tá bola zastavená pre ofsajd Joakima Anderssona.
     
    54:24
    Vôbec prvý úspešný zásah v tejto tretine si pripisuje domáci gólman Jimmy Howard po strele Daniela Sedina z pravého kruhu.
     
    55:23
    Detroit sa dokázal po víťaznom vhadzvaní vo vlastnom pásme rýchlo dostať do útočnej tretiny, ale tam získali puk hostia a šli do útoku oni. Hra sa ale prerušuje, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche a v závere si tak hostia zahrajú presilovú hru.
     
    56:46
    Vancouver bol v náznaku ofenzívnej kombinácie, ale vzápätí sa sám vytlačil z útočnej tretiny. Táto presilová hra hosťom nevychádza zatiaľ podľa predstáv a domáci si dokonca dokázali vybojovať vhadzovanie pred Läckom vo vlastnom oslabení. Uvidíme vzájomné vylúčenie, keď na trestnú smerujú domáci Jonathan Ericsson a hosťujúci Ryan Kesler, obaja za hrubosť.
     
    57:15
    Vo vlastnom oslabení sa rútil na Läcka osamotený Darren Helm, ktorý najskôr namieril svoju strelu len do betónov hosťujúceho gólmana, následne sa mu puk odrazil priamo na čepel hokejky a tak si skúšal vancouverského muža v maske položiť na ľad, čo sa mu podarilo, ale ten dokázal puk mieriaci do odkrytej brány zastaviť lapačkou.
     
    58:26
    Na ľavej strane posunul puk Abdelkader Zetterbergovi, ktorý ho poslal následne Nyquistovi a ten vyslal na Läcka tvrdú strelu z medzikružia, ale gólman hostí znovu svoj tím podržal vynikajúcim zákrokom.
     
    59:21
    Henrik Zetterberg bol faulovaný za vlastnou bránou a za krosček dostáva dve minúty útočník hostí Alexandre Burrows.
     
    59:01
    Vancouver hrá s opustenou bránou a pokúsi sa o záverečný tlak.
     
    59:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vo vlastnej tretine obral Stantona o puk JUSTIN ABDELKADER, posunul ho Kronwallovi, ktorý mu ho vzápätí vrátil a svojím druhým gólom v zápase tak domáci útočník poisťuje presnou strelou do prázdnej brány výhru svojho tímu. Asistencia: Niklas Kronwall.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný duel sa skončil výhrou domácich a hlavným hrdinom je dvojgólový Justin Abdelkdaer. Celý tím Detroitu však dnes hral veľmi dobre a Canucks si dnes bodovať jednoducho nezaslúžili. Hostia prehrávajú už štvrtýkrát v rade, zatiaľ čo Detroitu sa podarilo bodovať už v treťom po sebe idúcom zápase. Výsledok mohol byť oveľa výraznejší, ale Vancouveru bol dnes veľkou oporou brankár Läck, ktorý si pripísal 96,6 % úspešnosť zákrokov.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem Vám úspešný štart do ďalšieho pracovného dňa.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 22. Abdelkader (Zetterberg, Nyquist), 60. Abdelkader (Kronwall)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Jurčo – Andersson, Helm, Alfredsson – Miller, Glendening, Eaves
    Vancouver Canucks: Läck (Luongo) – Edler, Garrison, Hamhuis, Sauvé, Stanton, Corrado – D. Sedin, H. Sedin, Burrows – Higgins, Kesler, Hansen – Booth, Schroeder, Kassian – Sestito, Dalpe, Lain

    Rozhodca: M. Leggo, T. Peel – S. Miller, B. Murphy