Buffalo – Edmonton 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:1 (po pr.) | Detroit – Vancouver 2:0 (kon.)
NJ Devils – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Columbus 2:4 (kon.) | LA Kings – Chicago 3:5 (kon.)
San Jose – Philadelphia 2:5 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Utorok 04.02.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný duel sa skončil výhrou domácich a hlavným hrdinom je dvojgólový Justin Abdelkdaer. Celý tím Detroitu však dnes hral veľmi dobre a Canucks si dnes bodovať jednoducho nezaslúžili. Hostia prehrávajú už štvrtýkrát v rade, zatiaľ čo Detroitu sa podarilo bodovať už v treťom po sebe idúcom zápase. Výsledok mohol byť oveľa výraznejší, ale Vancouveru bol dnes veľkou oporou brankár Läck, ktorý si pripísal 96,6 % úspešnosť zákrokov.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem Vám úspešný štart do ďalšieho pracovného dňa.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vo vlastnej tretine obral Stantona o puk JUSTIN ABDELKADER, posunul ho Kronwallovi, ktorý mu ho vzápätí vrátil a svojím druhým gólom v zápase tak domáci útočník poisťuje presnou strelou do prázdnej brány výhru svojho tímu. Asistencia: Niklas Kronwall.
     
    59:01
    Vancouver hrá s opustenou bránou a pokúsi sa o záverečný tlak.
     
    59:21
    Henrik Zetterberg bol faulovaný za vlastnou bránou a za krosček dostáva dve minúty útočník hostí Alexandre Burrows.
     
    58:26
    Na ľavej strane posunul puk Abdelkader Zetterbergovi, ktorý ho poslal následne Nyquistovi a ten vyslal na Läcka tvrdú strelu z medzikružia, ale gólman hostí znovu svoj tím podržal vynikajúcim zákrokom.
     
    57:15
    Vo vlastnom oslabení sa rútil na Läcka osamotený Darren Helm, ktorý najskôr namieril svoju strelu len do betónov hosťujúceho gólmana, následne sa mu puk odrazil priamo na čepel hokejky a tak si skúšal vancouverského muža v maske položiť na ľad, čo sa mu podarilo, ale ten dokázal puk mieriaci do odkrytej brány zastaviť lapačkou.
     
    56:46
    Vancouver bol v náznaku ofenzívnej kombinácie, ale vzápätí sa sám vytlačil z útočnej tretiny. Táto presilová hra hosťom nevychádza zatiaľ podľa predstáv a domáci si dokonca dokázali vybojovať vhadzovanie pred Läckom vo vlastnom oslabení. Uvidíme vzájomné vylúčenie, keď na trestnú smerujú domáci Jonathan Ericsson a hosťujúci Ryan Kesler, obaja za hrubosť.
     
    55:23
    Detroit sa dokázal po víťaznom vhadzvaní vo vlastnom pásme rýchlo dostať do útočnej tretiny, ale tam získali puk hostia a šli do útoku oni. Hra sa ale prerušuje, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche a v závere si tak hostia zahrajú presilovú hru.
     
    54:24
    Vôbec prvý úspešný zásah v tejto tretine si pripisuje domáci gólman Jimmy Howard po strele Daniela Sedina z pravého kruhu.
     
    53:45
    Hráči Canucks len nahadzovali puk do pásma, kde si ho vzali domáci. Tí síce založili útočnú akciu, ale tá bola zastavená pre ofsajd Joakima Anderssona.
     
    53:30
    Hostia sa stále nemajú k ofenzívnemu tlaku a všetko nasvedčuje tomu, že si pripíšu štvrtú prehru v rade. Lenže vedenie 1:0 nie je dostačujúce, aby sa sním domáci hráči uspokojili a k tvrdej strele sa dostal domáci bek Brian Lashoff. Läck ale puk po jeho pokuse drží vo svojej moci a hra sa prerušuje. Nasleduje reklamná pauza.
     
    51:01
    Prvá formácia domácich sa rútila do prečíslenia, Nyquist s pukom na hokejke a na krídlach mal Zetterberga s Abdelkaderom, ale k šanci sa nedostali, až kým sa pred Läcka nenatlačil spoza brány Zetterberg. Krátko na to získal puk na pravej strane Jurčo, ktorý nebezpečne vypálil, ale gólman hostí jeho strelu vyrazil. Po Sheahanovej dobrej prihrávke sa dostal k blafáku pred bránou hostí Tomáš Tatar, ale puk za chrbát Läcka nepretlačil ani on. Hra sa prerušovala po vyše piatich minútach bez prerušenia potom, čo Läck prikrýval backhandové zakončenie domáceho Glendeninga z ľavej strany.
     
    47:29
    Vancouver sa snažil o útočnú kombináciu, ale počas dvoch minút si ani v početnej výhode nedokázal vytvoriť šancu a dokonca sa hostia nedostali ani k strele na bránu. Na ľad sa už vracia Tatar a domáci sú už v plnom počte.
     
    45:29
    V tejto tretine sme sa zatiaľ výraznejšej šance nedočkali. V strednom pásme sme videli tvrdý stret Slováka Tatara s Keslerom, hra sa následne prerušovala pre signalizované vylúčenie domáceho tímu. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Tomáš Tatar a dnes si teda obaja slovenskí zástupcovia v tomto stretnutí pripisujú po dve trestné minúty.
     
    45:00
    Hostia sa snažia dostať do útočnej tretiny, ale výborná defenzíva Red Wings im to nedovoľuje. Sestito na pravej strane v snahe obhodiť si Abdelkadera, ale autor jediného gólu stretnutia sa oklamať nenechal a tvrdým hitom ho zastavuje. Podobne dopadol aj Ryan Kesler, ktorého zastavil švédsky zadák Niklas Kronwall.
     
    43:09
    V krátkom časovom slede sa hra druhýkrát prerušuje a bude sa vhadzovať po pravici Jimmyho Howarda. Dôvodom prerušenia hry bolo v oboch prípadoch zakázané uvoľnenie domácich.
     
    42:10
    Detroit je lepším a aktívnejším tímom aj v úvode záverečnej časti, Eddie Läck ale postupne kryl strely Jurča, Tatara i DeKeysera.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 22. Abdelkader (Zetterberg, Nyquist), 60. Abdelkader (Kronwall)


    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Tatar, Sheahan, Jurčo – Andersson, Helm, Alfredsson – Miller, Glendening, Eaves
    Vancouver Canucks: Läck (Luongo) – Edler, Garrison, Hamhuis, Sauvé, Stanton, Corrado – D. Sedin, H. Sedin, Burrows – Higgins, Kesler, Hansen – Booth, Schroeder, Kassian – Sestito, Dalpe, Lain

    Rozhodca: M. Leggo, T. Peel – S. Miller, B. Murphy