Švajčiarsko – Estónsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Belgicko 16:1 (kon.)
koniec
Slovensko
16:1 (4:0, 8:1, 4:0)
Belgicko
Nedeľa 02.02.2014, 15:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    Aj tretiu dvadsaťminútovku napokon Slováci dokázali zvládnuť v plnom štýle, keď sa najskôr počas oslabenia gólovo presadil Matejka, následne úspešne pálila trojica hráčov Konečný, Ondrášik a Galovič, ktorí upravili slovenský náskok na hodnotu 15 gólov a vybojovali si tak postup na decembrové MS 2014 vo švédskom Göteborgu!

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sú – slovenský útočník Marián Zemen a belgický útočník Matthias De Saedeleer.

    Slovenskí florbalisti teda postupujú z tretej priečky kvalifikačnej skupiny 2 podruhýkrát v histórii slovenského florbalu priamo na MS 2014 a stávajú sa tak jedným z 10tich európskych postupujúcich – Švajčiarsko, Estónsko, SLOVENSKO, Česká republika, Dánsko, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Fínsko a Rusko.

    Dovidenia pri ďalších florbalových online prenosoch na našom webe.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:00:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Je to tu! Slovenskí florbalisti postupujú na decembrové MS 2014 vo švédskom meste Göteborg!
     
    59:45
    V závere tretej tretiny si Belgičania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Václav Komačka.
     
    59:19
    Slováci držia loptičku pred belgickou bránou, kde získavajú veľmi cenné sekundy! Vyzerá to tak, že Slováci sú na Majstrovstvách sveta!
     
    58:52
    Z ľavej strany dobre zakončoval Chiau, no jeho projektil skončil len vysoko nad slovenskou bránou. Následne útočia Slováci po štandardke z rohu naľavo od Mészárosovej brány.
     
    58:12
    Belgický tréner sťahuje gólmana Van Stappena z brány a Belgičania sa snažia prekaziť slovenský postup v šestici!
     
    57:39
    Belgickí reprezentanti sa momentálne nikam neponáhľajú a Slováci za tohto výsledku už len takticky upokojujú tempo hry príkladnou defenzívou.
     
    56:55
    Belgičania majú loptičku vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Slováci však intenzívne forčekujú.
     
    56:18
    Konečný zakončoval spoza tela na ľavej strane, no jeho projektil gólman Van Stappen videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    55:41
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:41
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti po niekoľkých zaváhaniach napokon skórujú v presilovej hre a ich postup je už veľmi blízko! Po skvelej prihrávke od Nováka sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARIÁN GALOVIČ, ktorý hetrikovou delovkou prekonal bezmocného gólmana Van Stappena. Asistenciu si pripisuje Matej Novák.
     
    55:03
    De Saedeleer sa dostal do skvelej gólovej šance v oslabení po slovenskej defenzívnej chybe, no napokon nedokázal skórovať, keďže gólman Mészáros jeho strelu vyrazil tesne vedľa svojej brány!
     
    54:46
    Slováci si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť belgický útočník Thomas Ghilain.
     
    54:37
    Zeliezka tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka skončila len tesne vedľa belgickej brány. Gólman Van Stappen teda zasahovať nemusel.
     
    54:06
    Komačka potiahol loptičku za belgickú bránu, tam ju následne podržal a získal pre Slovensko naozaj cenné sekundy pri tomto zlomovom vedení o 14 gólov.
     
    53:58
    Galovič hľadal dobrou spätnou prihrávkou z pravej strany Matejku, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa belgickej brány.
     
    53:14
    Slovákov delí od postupu na druhé Majstrovstvá sveta v histórii len necelých sedem minút. Nesmú však inkasovať, čo sa im zatiaľ darí veľmi dobre.
     
    52:56
    Slovenský kapitán Martin Petróci sa nepríjemne zrazil so svojim spoluhráčom Michalom Hrínom a ostáva ležať na palubovke! Vyzerá to na zranenie ľavého členka, no veríme, že náš kapitán bude v poriadku.
     
    52:11
    Hrín sympaticky zakončoval z centrálnej pozície, no gólman Van Stappen bol v strehu a loptičku dokázal umiestniť len na hruď belgického gólmana.

    Góly a asistencie: 6. Pelegrin (Konečný), 8. Bulko, 12. Zemen (Novák), 18. Komínek (Bulko), 21. Halas (Komínek), 22. Galovič (Matejka), 25. Zemen (Novák), 27. Komačka (Galovič), 27. Zemen (Konečný), 27. Ondrášik (Bulko), 29. Novák (Komačka), 38. Galovič (Matejka), 45. Matejka, 48. Konečný (Zemen), 50. Ondrášik (Galovič), 56. Galovič (Novák) – 37. De Saedeller (Van der Perre)


    Slovensko: Mészáros (Turek) – Bulko, Ondrášik, Petróci, Joščák, Komačka, Hrín, Dudovič – Halas, Zeliezka, Komínek – Pelegrin, Zemen, Konečný – Novák, Galovič, Matejka – Řezanina, Gál
    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, 27. Van Stappen) – De Lange, Magnusson, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Bogaert, Jonsson, Van der Perre – Th. Ghilain, De Saedeleer, Chiau – Silberfeld, Tillie, Spitaels

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE)