Švajčiarsko – Estónsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Belgicko 16:1 (kon.)
koniec
Slovensko
16:1 (4:0, 8:1, 4:0)
Belgicko
Nedeľa 02.02.2014, 15:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    Aj tretiu dvadsaťminútovku napokon Slováci dokázali zvládnuť v plnom štýle, keď sa najskôr počas oslabenia gólovo presadil Matejka, následne úspešne pálila trojica hráčov Konečný, Ondrášik a Galovič, ktorí upravili slovenský náskok na hodnotu 15 gólov a vybojovali si tak postup na decembrové MS 2014 vo švédskom Göteborgu!

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sú – slovenský útočník Marián Zemen a belgický útočník Matthias De Saedeleer.

    Slovenskí florbalisti teda postupujú z tretej priečky kvalifikačnej skupiny 2 podruhýkrát v histórii slovenského florbalu priamo na MS 2014 a stávajú sa tak jedným z 10tich európskych postupujúcich – Švajčiarsko, Estónsko, SLOVENSKO, Česká republika, Dánsko, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Fínsko a Rusko.

    Dovidenia pri ďalších florbalových online prenosoch na našom webe.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:00:03)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Je to tu! Slovenskí florbalisti postupujú na decembrové MS 2014 vo švédskom meste Göteborg!
     
    59:45
    V závere tretej tretiny si Belgičania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Václav Komačka.
     
    59:19
    Slováci držia loptičku pred belgickou bránou, kde získavajú veľmi cenné sekundy! Vyzerá to tak, že Slováci sú na Majstrovstvách sveta!
     
    58:52
    Z ľavej strany dobre zakončoval Chiau, no jeho projektil skončil len vysoko nad slovenskou bránou. Následne útočia Slováci po štandardke z rohu naľavo od Mészárosovej brány.
     
    58:12
    Belgický tréner sťahuje gólmana Van Stappena z brány a Belgičania sa snažia prekaziť slovenský postup v šestici!
     
    57:39
    Belgickí reprezentanti sa momentálne nikam neponáhľajú a Slováci za tohto výsledku už len takticky upokojujú tempo hry príkladnou defenzívou.
     
    56:55
    Belgičania majú loptičku vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Slováci však intenzívne forčekujú.
     
    56:18
    Konečný zakončoval spoza tela na ľavej strane, no jeho projektil gólman Van Stappen videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    55:41
    Slovenský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    55:41
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti po niekoľkých zaváhaniach napokon skórujú v presilovej hre a ich postup je už veľmi blízko! Po skvelej prihrávke od Nováka sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARIÁN GALOVIČ, ktorý hetrikovou delovkou prekonal bezmocného gólmana Van Stappena. Asistenciu si pripisuje Matej Novák.
     
    55:03
    De Saedeleer sa dostal do skvelej gólovej šance v oslabení po slovenskej defenzívnej chybe, no napokon nedokázal skórovať, keďže gólman Mészáros jeho strelu vyrazil tesne vedľa svojej brány!
     
    54:46
    Slováci si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť belgický útočník Thomas Ghilain.
     
    54:37
    Zeliezka tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka skončila len tesne vedľa belgickej brány. Gólman Van Stappen teda zasahovať nemusel.
     
    54:06
    Komačka potiahol loptičku za belgickú bránu, tam ju následne podržal a získal pre Slovensko naozaj cenné sekundy pri tomto zlomovom vedení o 14 gólov.
     
    53:58
    Galovič hľadal dobrou spätnou prihrávkou z pravej strany Matejku, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa belgickej brány.
     
    53:14
    Slovákov delí od postupu na druhé Majstrovstvá sveta v histórii len necelých sedem minút. Nesmú však inkasovať, čo sa im zatiaľ darí veľmi dobre.
     
    52:56
    Slovenský kapitán Martin Petróci sa nepríjemne zrazil so svojim spoluhráčom Michalom Hrínom a ostáva ležať na palubovke! Vyzerá to na zranenie ľavého členka, no veríme, že náš kapitán bude v poriadku.
     
    52:11
    Hrín sympaticky zakončoval z centrálnej pozície, no gólman Van Stappen bol v strehu a loptičku dokázal umiestniť len na hruď belgického gólmana.
     
    51:49
    Hrín zakončoval z veľkej vzdialenosti na pravej strane, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len tesne vedľa belgickej brány. Van Stappen teda zasahovať nemusel.
     
    51:24
    Bogaert predviedol ďalší tvrdý faul za belgickou bránou, a tak majú Slováci k dispozícii štandardku z rohu naľavo od belgickej svätyne.
     
    50:55
    Galovič sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon sa ani nadvakrát nedokázal ofenzívne presadiť!
     
    50:21
    Halas sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no jeho delovku napokon gólman Van Stappen videl veľmi dobre a loptičku svojou hruďou vyrazil za zadný mantinel.
     
    49:52
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti sa dostávajú do potrebného 14gólového vedenia počas avízovaného vylúčenia! Po skvelej prihrávke od Galoviča z ľavej strany sa k zakončeniu spoza tela na pravej strane dostal NORBERT ONDRÁŠIK, ktorý dostáva Slovákov do postupovej línie! Asistenciu si pripisuje Marián Galovič.
     
    49:24
    Zemen tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len odrazená od zadného mantinelu opäť na slovenské hokejky.
     
    48:58
    Slovenskí hráči majú po faule Bogaerta k dispozícii ďalšiu presilovú hru a momentálne hrajú v šestici bez gólmana Mészárosa.
     
    48:21
    Steven Michiels zachytil loptičku po nepresnej prihrávke od Petróciho a momentálne upokojuje tempo hry. Slováci sa však stále snažia vsietiť ďalší gól.
     
    47:48
    Slovensko dalo gól!
    Už len jediný gól! Slovenský náskok je už 13gólový po rýchlej kombinačnej akcii, keď sa k loptičke za belgickou bránou dostal Zemen, ten dobre prihrával na JAKUBA KONEČNÉHO, ktorý svojou delovkou nedal Van Stappenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Marián Zemen.
     
    47:13
    Bulko predviedol skvelú prácu vo forčekingu a dobrou prihrávkou našiel na ľavej strane Nováka. Ten však cez Magnussona zakončovať nedokázal.
     
    46:58
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Nováka sa k zakončeniu dostal Matejka, no jeho projektil minul priestor belgickej brány.
     
    46:24
    Halas sa previnil útočným faulom na belgickej polovici ihriska, po ktorom majú hostia k dispozícii štandardku blízko stredu ihriska.
     
    45:58
    Řezanina hľadal dobrou prihrávkou Gála, no nepodarilo sa mu to. Následne sa k loptičke dostali Belgičania, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    45:21
    Slováci hrajú v plnom počte a snažia sa ofenzívne presadiť. Belgický forčeking a defenzíva sú však zatiaľ pozorné.
     
    44:59
    Komačka zakončoval z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil napokon zblokoval jeden z belgických obrancov do bezpečia mimo belgickej brány.
     
    44:19
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti napokon dokázali vsietiť gól aj vo svojom oslabení. JURAJ MATEJKA potiahol loptičku po ľavom krídle, tvrdo zakončoval a jeho delovka poriadne prekvapila belgického gólmana Van Stappena. Bez asistencie.
     
    44:13
    Magnusson sympaticky zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa slovenskej brány. Mészáros zasahovať nemusel.
     
    43:45
    Slováci majú počas svojho oslabenia loptičku na svojich hokejkách a snažia sa ofenzívne presadiť. Belgičania sa však dobre bránia a chcú zaútočiť.
     
    43:09
    Belgičania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za opakované priestupky odchádza sadnúť obranca Ondrášik.
     
    42:49
    Belgičania majú k dispozícii avízované vylúčenie, počas ktorého hrajú na palubke v šestici bez gólmana Van Stappena.
     
    42:15
    Po peknej prihrávke od Gála z pravej strany sa k zakončeniu na pravej strane dostal Hrín, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Van Stappena.
     
    41:49
    Řezanina preveril pozornosť belgického gólmana dobrou strelou z pravej strany, no jeho strelu jeden z Belgičanov stečoval do bezpečia.
     
    41:20
    Konečný sa snažil dobrou prihrávkou z ľavej strany nájsť Zemena na pravom krídle, no ten si nedokázal loptičku spracovať na bekhende a už nezakončoval.
     
    40:47
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval Bulko, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa belgickej brány. Van Stappen teda nemusel zasahovať.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strede ihriska dostali Belgičania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu slovenských florbalistov oveľa úspešnejšia, keď ju dokázali vyhrať jednoznačným výsledkom 8:1. Gólmanov Lacroixa a Van Stappena dokázali v druhej tretine prekonať hráči Halas, Galovič (2x), Zemen (2x), Komačka, Ondrášik a Novák. Za hostí sa v 37. minúte presadil De Saedeller, ktorý využil poriadne zaváhanie v slovenskej defenzíve a následný protiútok.

    Slovenskí florbalisti potrebujú na postup na MS 2014 vsietiť ešte tri góly a už neinkasovať!
    Podarí sa im to?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Komínek sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no jeho delovka napokon skončila len vo výstroji gólmana Van Stappena.
     
    39:24
    Slováci sú stále pri loptičke pred belgickou bránou, kde sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Belgičania sa však dobre bránia a pri loptičke je momentálne De Lange.
     
    38:54
    Juraj Matejka po štandardke v centrálnej časti preveril belgickú defenzívu freestyleovým streleckým pokusom, no napokon len veľmi tesne minul priestor belgickej brány.
     
    38:21
    Thomas Ghilain nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Mészáros napokon vyrazil svojou prilbou nad svoju bránu!
     
    37:58
    Belgickí obrancovia majú loptičku vo svojej moci a snažia sa dostať do útoku. Slováci sú však vo svojom forčekingu jasne proti.
     
    37:21
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa opäť dostávajú do 11gólového náskoku! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Matejku sa k zakončeniu z prvej v centrálnej časti dostal MARIÁN GALOVIČ, ktorý nedal Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Juraj Matejka.
     
    36:58
    Slovenskí florbalisti opäť veľmi dobre útočia a snažia sa gólovo presadiť. Belgičania sa však dobre bránia.
     
    36:21
    Belgicko dalo gól!
    Slováci poriadne poľavili v defenzíve a napokon skórujú prvý gól v dnešnom stretnutí! V prečíslení troch na jedného sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal MATTHIAS DE SAEDELEER, ktorý pálil trikrát, dvakrát ho Mészáros vychytal, no tretiu strelu už zachytiť nedokázal. Asistenciu si pripisuje Bram Van der Perre.
     
    35:59
    Ondrášik pálil z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti, no jeho projektil napokon gólman Van Stappen videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej moci.
     
    35:10
    Bogaert nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Mészáros bol v strehu a loptičku zachytil vo svojej výstroji!
     
    34:41
    Marián Zemen tvrdo pálil spoza tela v centrálnej časti, no jeho projektil skončil len na hornej žŕdke belgickej brány. Na rad prichádza rozohrávke Belgičanov z rohu naľavo od ich brány.
     
    34:15
    Komínek sa previnil útočným faulom na pravej strane a loptičku musel odovzdať belgickým hráčom. Tí sa snažia ihneď zaútočiť.
     
    33:46
    Thomas Ghilain tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon jeden zo slovenských obrancov zachytil na svojej hokejke.
     
    33:23
    Tillie preveril pozornosť slovenského gólmana Mészárosa dobrou strelou z pravej strany, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa slovenskej brány.
     
    32:58
    Belgičania hrajú už v plnom počte. Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Zemen, no jeho delovku napokon zachytil pozorný belgický obranca Tim Ghilain.
     
    32:14
    Galovič opäť tvrdo pálil z centrálnej časti, no gólman Van Stappen bol v strehu a loptičku pred dobiedzajúcim Novákom napokon dokázal zachytiť vo svojej výstroji.
     
    31:56
    Komačka delovým príklepom vystrelil z ľavej strany, no jeho projektil skončil len na zadnom mantineli.
     
    31:15
    Galovič sympaticky zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon minul priestor belgickej brány. Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    30:46
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Slovensko. Na dve minúty si za sekanie odchádza sadnúť Magnusson.
     
    30:27
    Galovič dobrou prihrávkou z ľavej strany hľadal Nováka, no ten nedokázal loptičku dostatočne spracovať.
     
    29:54
    Zemen predviedol skvelé obranné kľučky, po ktorých sa do útoku dostávajú opäť hráči domáceho Slovenska. Tým chýbajú na postup už len tri góly a neinkasovať.
     
    29:17
    Bogaert sympaticky zakončoval z pravej strany, no pozorný Petróci ho od loptičky s prehľadom odstavil svojim telom.
     
    28:54
    Je to neuveriteľné, ale Slováci držia svojich súperov stále pod tlakom. Pre Belgičanov je toto asi najhoršie zahraná tretina celého turnaja.
     
    28:21
    Slovensko dalo gól!
    Je tu v poradí už jedenásty gól Slovenska! Po tvrdej strele od Komačku gólman Lacroix loptičku ešte vyrazil pred seba, no na následnú dorážku od MATEJA NOVÁKA nemal žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje Václav Komačka.
     
    27:56
    Trojgólová slovenská minúta priniesla poriadny náskok pre Slovákov. Ak chcú naši postúpiť, stačí im vsietiť už len štyri góly!
     
    27:15
    Ondrášik tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Van Stappen dokázal svojimi rukami zblokovať mimo svojej brány.
     
    26:56
    Slovensko dalo gól!
    Je tu ďalší gól Slovákov! NORBERT ONDRÁŠIK sa dostal k loptičke ešte na slovenskej polovici ihriska a svojou tvrdou strelou spoza tela nedal vystriedanému gólmanovi Van Stappenovi žiadnu šancu! Asistenciu si pripisuje Marek Bulko.
     
    26:48
    Belgický tréner švédskej národnosti – Daniel Borg si vyžiadal oddychový čas! Po ňom nastupuje do belgickej brány gólman Van Stappen!
     
    26:48
    Slovensko dalo gól!
    Je to už 9:0 pre Slovensko! Po nepresnej rozohrávke belgických obrancov sa k loptičke na ľavej strane dostal Konečný, ktorý svojou krátkou prihrávkou našiel MARIÁNA ZEMENA a ten krásnym švihom zavŕšil hetrik v dnešnom zápase. Asistenciu si pripisuje Jakub Konečný.
     
    26:11
    Slovensko dalo gól!
    Je tu ďalší, v poradí už ôsmy gól Slovenska! Po fantastickej bekhendovej prihrávke spoza belgickej brány od Galoviča sa k zakončeniu pred gólmanom Lacroixom dostal VÁCLAV KOMAČKA, ktorý sa jednoducho nemýlil. Asistenciu si pripisuje Marián Galovič.
     
    25:39
    Belgičania hrajú už v plnom počte a svoju kratučkú presilovú hru o jedného hráča už dokázali ubrániť. Thomas Ghilain sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no jeho strela trafila len pravú žŕdku slovenskej brány!
     
    25:20
    Komačka nekompromisne pálil strelou spoza tela z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Lacroixa.
     
    24:54
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa dostávajú už do sedemgólového vedenia počas presilovej hry o dvoch mužov! Po skvelej prihrávke z centrálnej časti od Nováka sa k zakončeniu z prvej na pravej strane dostal MARIÁN ZEMEN, ktorý svojim švihom prekonal Lacroixa. Asisttenciu si pripisuje Matej Novák.
     
    24:20
    Slovenským florbalistom sa zatiaľ nedarí prekonať dobre brániacu trojicu belgických hráčov. Naši chlapci sú však stále pri loptičke a snažia sa útočiť.
     
    23:36
    Marek Bulko tvrdo pálil z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho delovka smerovala len tesne vedľa belgickej brány.
     
    23:08
    Na rad prichádza tretia presilová hra pre Slovensko – o dvoch hráčov. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Steven Michiels a za nedovolené bránenie Tim Ghilain.
     
    22:54
    Po skvelej prihrávke od Thomasa Ghilaina sa k zakončeniu na pravej strane dostal Chiau, no v poslednej chvíli mu loptičku skvele vypichol Petróci.
     
    22:21
    Naši chlapci majú loptičku vo svojej moci pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Belgičania sú však v strehu a nechcú už inkasovať.
     
    21:49
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti pridávajú v druhej minúte druhej tretiny svoj šiesty gól! Po skvelej prihrávke od Matejku sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal MARIÁN GALOVIČ, ktorý svojou delovkou prekvapil celú belgickú defenzívu. Asistenciu si pripisuje Juraj Matejka.
     
    21:18
    Zemen tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon trafil len bočnú sieť belgickej brány. Gólman Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    20:47
    Slovensko dalo gól!
    Slováci pridávajú v úvode druhej tretiny už piaty gól! Po fantasticky vybojovanej loptičke vrámci forčekingu v znení Komíneka sa k loptičke v centrálnej časti dostal JOZEF HALAS, ktorý svojou delovkou k ľavej žŕdke belgickej brány nedal Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Ján Komínek.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strede ihriska dostali florbalisti Belgicka, ktorí sa okamžite snažia útočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla očakávaný priebeh, keď boli oveľa aktívnejší florbalisti domáceho Slovenska, ktorí sa zásluhou štyroch gólov z hokejok Pelegrina, Bulka, Zemena (presilová hra) a Komíneka dostali do štvorgólového vedenia. Slováci dostali Belgičanov pod enormný tlak a je len otázkou času, ako dlho hostia tomuto tlaku odolajú.

    Naši chlapci potrebujú vsietiť ešte 10 gólov a ani jeden neinkasovať, ak chcú postúpiť priamo na MS vo švédskom Göteborgu!
    Podarí sa im to?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Komínek sa dostal pred belgickú bránu a tvrdo zakončoval, no jeho delovku gólman Lacroix úspešne zblokoval svojimi nohami mimo svojej brány.
     
    19:18
    Van der Perre sa mohol dostať do zakončenia na pravej strane, no už nemal dosť síl a pozorný slovenský obranca Joščák mu loptičku uchmatol.
     
    18:48
    Slovenskí florbalisti stále tlačia svojich súperov pred ich bránou, no chcelo by to ešte jeden gól do šatní.
     
    18:20
    Pelegrin sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť Zemena, no nepodarilo sa mu to. Belgická chyba pri striedaní teda nebola potrestaná.
     
    17:54
    Spitaels sa mohol dostať do dobrej gólovej šance pred slovenskou bránou, no Hrín bol o niečo rýchlejší a loptičku napokon zachytil na svojej hokejke.
     
    17:08
    Slovensko dalo gól!
    Slováci pridávajú do belgickej brány aj štvrtý gól! Marek Bulko si na svoje konto pripísal skvelý zákrok vo forčekingu, keď odstavil De Saedeleera, následne tvrdo pálil JÁN KOMÍNEK a svojou delovkou prekonal Lacroixa. Asistenciu si pripisuje Marek Bulko.
     
    16:38
    Belgičania hrajú už v plnom počte a dokázali sa počas svojho druhého oslabenia v tomto zápase ubrániť.
     
    16:10
    Zemen pálil z pravej na pravej strane, no Belgičania sa dokázali ubrániť a toto zakončenie bez problémov zablokovali.
     
    15:49
    Komačka to opäť skúsil nekompromisnou delovkou z ľavej strany, no napokon minul priestor belgickej brány.
     
    15:23
    Novák sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, keď pálil spoza tela, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Lacroixa.
     
    14:56
    Zemen nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho projektil skončil len tesne vedľa belgickej brány. Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    14:29
    Matej Novák vybojoval pre Slovensko ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Steven Michiels.
     
    13:58
    Bulko sympaticky zakončoval z centrálnej časti, no jeho delovku gólman Lacroix zachytil vo svojej výstroji. Následne sa snažili dorážať ďalší dvaja Slováci, no neprekonali belgickú defenzívu.
     
    13:11
    Zemen nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Lacroix úspešne zblokoval pred seba. Tam sa snažil dorážať Pelegrin, no ten trafil len nohy belgického brankára.
     
    12:36
    Slovenskí florbalisti sú s loptičkou stále usadení pred belgickou bránou, kde sa snažia opäť skórovať, no belgická defenzíva je zatiaľ pozorná.
     
    11:43
    Komačka opäť tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len na hokejkách belgických obrancov. Následne tvrdo pálil Galovič, no jeho delovka skončila len tesne vedľa belgickej brány.
     
    11:18
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí florbalisti napokon dokázali využiť presilovú hru a skórujú už svoj tretí gól! Po parádnej prihrávke od Nováka z centrálnej časti sa k zakončeniu na pravej strane dostal MARIÁN ZEMEN, ktorý svojim švihom z prvej nedal Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Matej Novák.
     
    10:58
    Komačka nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa belgickej brány.
     
    10:01
    Slovenskí reprezentanti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť belgický hráč De Brauw
     
    09:49
    Joščák nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, jeho projektil ešte stečoval Konečný, no loptička napokon opečiatkovala len hornú žŕdku belgickej brány!
     
    09:07
    Ondrášik sympaticky zakončoval z ľavej strany, pred belgickou bránou sa snažil zakončovať Halas, no jeho projektil napokon gólman Lacroix úspešne zblokoval svojimi nohami.
     
    08:41
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Thomas Ghilain, no jeho projektil napokon skončila len vysoko nad slovenskou bránou.
     
    08:08
    Gólman Lacroix si na svoje konto pripísal naozaj fantastický zákrok, keď po peknej prihrávke od Galoviča z pravej strany tvrdo pálil Matejka, no Lacroix sa skvele presunul a loptičku zachytil!
     
    07:54
    Konečný sa dobre presúval po pravej strane, no napokon bol tvrdo faulovaný Bogaertom, ktorý ho od loptičky odstavil. Na rad prichádza štandardka pre Slovákov z rohu na pravej strane.
     
    07:27
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po obrovskej chybe v belgickej rozohrávke v znení Lacroixa sa k loptičke na ľavej strane dostal obranca MAREK BULKO, ktorý svojim tvrdým švihom k vzdialenejšej žrdi prekonal Belgičanov. Bez asistencie.
     
    06:41
    Bulko nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti na ľavej strane, no jeho delovku gólman Lacroix zblokoval svojimi nohami do bezpečia. Následne si poradil aj s Halasovou dorážkou.
     
    06:15
    Matejka sa snažil skórovať z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná len vysoko nad belgickú bránu. Lacroix teda zasahovať nemusel.
     
    05:43
    Z pravej strany nekompromisne zakončoval Chiau, no gólman Mészáros bol v strehu a loptičku svojimi rukami dokázal vyraziť naľavo od svojej brány.
     
    05:22
    Slovensko dalo gól!
    Slovenskí reprezentanti sa dostávajú po svojom ofenzívnom tlaku do vedenia. Po fantastickej prihrávke od Konečného z pravého rohu sa v predbránkovom priestore dostal k zakončeniu PATRIK PELEGRIN, ktorý svojou strelou z tesnej blízkosti nedal Lacroixovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jakub Konečný.
     
    05:03
    Zeliezka sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon nedokázal loptičku dostatočne spracovať a jeho strelu gólman Lacroix s prehľadom vychytal.
     
    04:36
    Galovič si mierne nerozumel s Komačkom a následne sa loptička ocitla až za bočným mantinelom. Na rade sú Estónci, ktorí majú loptičku vo svojej moci.
     
    04:11
    Galovič po peknej prihrávke od Matejku tvrdo pálil z pravej strany, no trafil len dobre postaveného belgického gólmana Lacroixa.
     
    03:46
    Van der Perre nahadzoval loptičku na slovenskú bránu, no gólman Mészáros bol v strehu a tento projektil bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    03:17
    Konečný hľadal dobou prihrávkou spoza belgickej brány Pelegrina, no ten sa napokon k zakončeniu nedostal, keďže ho pozorný De Lange od loptičky odstavil.
     
    02:55
    Belgičania vydali dopredu intenzívny forčeking, no napokon sa previnili útočným faulom, po ktorom vidíme rýchly útok slovenskej reprezentácie.
     
    02:12
    Lacroix momentálne drží Belgičanov nad vodou naozaj skvelými zákrokmi! Tentokrát dokázal nadvakrát zneškodniť strelu z pravej strany od Komíneka.
     
    01:57
    Z rýchleho protiútoku sa do zakončenia na ľavej strane dostal Thomas Ghilain, no jeho bekhendová delovka napokon smerovala len nad slovenskú bránu.
     
    01:29
    Z pravej strany sympaticky zakončoval Zeliezka, no jeho projektil gólman Lacroix videl veľmi dobre a loptičku zblokoval svojimi nohami do bezpečia.
     
    00:56
    Slovenskí florbalisti sú hneď v úvode oveľa aktívnejší ako ich súperi z Belgicka a snažia sa rýchlo dostať do vedenia, čo potrebujú ako soľ.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strede ihriska dostali Belgičania, ktorí sa dnes v bielych dresoch snažia ihneď ofenzívne presadiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Mészáros (Turek) – Bulko, Ondrášik, Petróci, Joščák, Komačka, Hrín, Dudovič – Halas, Zeliezka, Komínek – Pelegrin, Zemen, Konečný – Novák, Galovič, Matejka – Řezanina, Gál

    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, Van Stappen) – De Lange, Magnusson, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Bogaert, Jonsson, Van der Perre – Th. Ghilain, De Saedeleer, Chiau – Silberfeld, Tillie, Spitaels

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE).
     
    Výpočty medzi najlepšími tímami z tretích priečok sa budú riadiť týmito kritériami:
    1. Priemer počtu bodov
    2. Priemer gólového rozdielu
    3. Priemer vsietených gólov
    4. Náhodný los

    (Slovo "priemerný" znamená v praxi, že tímy umiestnené na tretích priečkach v šesťčlenných skupinách (Poľsko a Nemecko) nebudú mať do tejto štatistiky zarátaný zápas proti poslednému tímu tabuľky (Ukrajina a Veľká Británia).

    Skupina 1:
    3. Poľsko – 4 zápasy – 4 body – skóre 27:24 (+3)

    Skupina 2:
    3. Slovensko – 3 zápasy – 2 body – skóre 9:19 (-10)

    Skupina 3:
    3. Nemecko – 4 zápasy – 4 body – skóre 31:14 (+17)

    Skupina 4:
    3. Taliansko – 4 zápasy – 4 body – skóre 24:27 (-3)

    Nemecko sa teda stáva jasným postupujúcim na MS 2014 vo Švédsku, Taliansko už v hre nie je. V hre o poslednú postupovú miestenku z Európy sa bude rozhodovať medzi Poľskom a Slovenskom.

    Ak chcú naši chlapci postúpiť, tak potrebujú vyhrať proti Belgicku aspoň so 14gólovým rozdielom!
     
    Aktuálna tabuľka po štvrtom hracom dni:
    1. Švajčiarsko – 3 zápasy – 6 bodov (skóre 42:2)
    2. Estónsko – 3 zápasy – 6 bodov (skóre 21:4)
    3. Slovensko – 3 zápasy – 2 body (skóre 9:19)
    4. Srbsko – 4 zápasy – 2 body (skóre 12:28)
    5. Belgicko – 3 zápasy – 0 bodov (skóre 4:35)
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už desiatom a zároveň poslednom zápase európskej kvalifikačnej skupiny číslo 2 na MS 2014 vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z bratislavskej HANT Arény, kde proti sebe od 15:00 nastúpia elitné florbalové domáceho Slovenska a Belgicka.

    V poradí už desiate florbalové Majstrovstvá sveta mužov sa v roku 2014 budú konať v dňoch 6. – 14. december vo švédskom meste Göteborg. Na týchto MS sa zúčastní 16 reprezentácií z celeho sveta rozdelených do štyroch základných skupín. Priamu účasť na MS má zabezpečenú len hostiteľská krajina Švédsko.

    Ostatných 15 tímov si musí svoju účasť vybojovať v kvalifikáciách.
    Ázijsko-oceánska kvalifikácia vyšle na MS tri tímy a americká kvalifikácia dva tímy. Najväčšiu dotáciu postupových miest, a to až 10, obdržala európska kvalifikácia. Práve v nej účinkuje až 22 reprezentácií rozdelených do štyroch kvalifikačných skupín (dve s piatimi a dve so šiestimi účastníkmi).
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch priečkach a taktiež postupujú dva tímy umiestnené na tretích priečkach, ktoré budú mať spomedzi všetkých tímov umiestnených na tretích priečkach najlepšie štatistiky.

    My sa budeme bližšie venovať kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá sa v dňoch 29. január – 2. február bude odohrávať na palubovke bratislavskej HANT Arény za účasti piatich reprezentačných kádrov – domáce Slovensko (12. priečka vo svetovom rebríčku IFF), Švajčiarsko (3.), Estónsko (8.), Srbsko (21.) a Belgicko (26.).

    Slovenským florbalistom patrí vo svetovom rebríčku 12. priečka. Slovenský florbalový zväz bol založený v roku 1998 a v týchto dňoch má zaregistrovaných 68 klubov a 4489 hráčov. Naši florbaloví reprezentanti sa doposiaľ predstavili na piatich kvalifikáciách na MS v rokoch 2004 (23.), 2006 (23.), 2008 (21.), 2010 (17.) a 2012, kedy sa Slovákom podarilo poprvýkrát v histórii postúpiť na svetový šampionát, v ktorom sa umiestnili na skvelej ôsmej priečke.

    Naši chlapci majú za sebou už tri odohrané kvalifikačné stretnutia, v ktorých sa najskôr stretli s menej favorizovaným Srbskom, ktoré dokázali zdolať výsledkom 6:3. Následne narazili na výber favorizovaného Švajčiarska, v zápase síce krátko vyhrávali, no napokon podľahli Helvétom výsledkom 2:10 a v najdôležitejšom zápase tohto kvalifikačného turnaja napokon podľahli Estóncom vysoko – 1:6.

    Belgičania sú pre zmenu podľa mnohých najväčším outsiderom druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na 26. priečke vo svetovom rebríčku IFF. Belgická florbalová asociácia bola síce založená už v roku 1995, no doposiaľ je v nej registrovaných len 14 klubov a 827 hráčov. Belgičania sa predviedli už v piatich kvalifikáciách na MS – 2002 (23.), 2004 (26.), 2010 (25.), 2012 (25.), no zatiaľ sa im najviac darilo v roku 2002, keď skončili na konečnej 23. priečke, čo im však nedalo žiadnu šancu na účasť v samotnom šampionáte.

    Belgickí florbaloví reprezentanti odohrali doposiaľ tri zápasy, keď sa najskôr vrámci prvého hracieho dňa predviedli proti Švajčiarsku a tí im uštedrili poriadny debakel 0:20. V druhom hracom dni mali Belgičania pauzu, v treťom hracom dni si zmerali sily proti reprezentácii Estónska, ktorá ich zdolala jasne – 8:1. Včera si Belgičania zmerali sily proti srbskému reprezentačnému výberu, ktorý ich napokon zdolal výsledkom 7:3.

    Podarí sa slovenským florbalistom vysoko zdolať Belgičanov a zabojovať tak o teoretický postup na MS z tretej priečky skupiny 2?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Góly a asistencie: 6. Pelegrin (Konečný), 8. Bulko, 12. Zemen (Novák), 18. Komínek (Bulko), 21. Halas (Komínek), 22. Galovič (Matejka), 25. Zemen (Novák), 27. Komačka (Galovič), 27. Zemen (Konečný), 27. Ondrášik (Bulko), 29. Novák (Komačka), 38. Galovič (Matejka), 45. Matejka, 48. Konečný (Zemen), 50. Ondrášik (Galovič), 56. Galovič (Novák) – 37. De Saedeller (Van der Perre)


    Slovensko: Mészáros (Turek) – Bulko, Ondrášik, Petróci, Joščák, Komačka, Hrín, Dudovič – Halas, Zeliezka, Komínek – Pelegrin, Zemen, Konečný – Novák, Galovič, Matejka – Řezanina, Gál
    Belgicko: Lacroix (M. Michiels, 27. Van Stappen) – De Lange, Magnusson, S. Michiels, Ti. Ghilain, De Brauw, Harel – Bogaert, Jonsson, Van der Perre – Th. Ghilain, De Saedeleer, Chiau – Silberfeld, Tillie, Spitaels

    Rozhodca: Libor Gavlas, Lukáš Mikula (obaja CZE)