Švajčiarsko – Estónsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Belgicko 16:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
9:4 (3:3, 4:0, 2:1)
Estónsko
Nedeľa 02.02.2014, 12:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    48:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti pridávajú do estónskej brány aj deviaty gól. Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Mendelina sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Zimmermann, ktorého strelu pred gólmanom Saastamoinenom ešte stečoval MARC OLIVER GERBER a ten sa už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Adrian Zimmermann.
     
    47:32
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú po obrovskej chybe v estónskej defenzíve ďalší gól, keď Antener vybojoval loptičku na ľavej strane, následne skvelou prihrávkou našiel MANUELA MAURERA, ktorý zavŕšil svoj hetrik v dnešnom zápase pekným švihom zo spredbránkového priestoru. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    44:25
    Estónsko dalo gól!
    Estónci dokázali z trestného strieľania skórovať. ANDREAS WOIDUMA si dal loptičku na bekhend, svojimi dobrými kľučkami zneškodnil gólmana Meiera a pekným bekhendovým zakončením z ľavej strany prekonal ochrancu švajčiarskej svätyne.
     
    39:47
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridali do estónskej brány aj štvrtý gól v druhej tretine. Po parádnej zadovke z pravej strany od Maurera sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal CHRISTOPH HOFBAUER, ktorý nedal Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Manuel Maurer.
     
    38:10
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú do estónskej brány aj šiesty gól v dnešnom stretnutí. Po tvrdej strele z ľavej strany od Schmockera gólman Saastamoinen dobre zakročil svojou pravou nohou, no na následnú dorážku od NICA SCALVINONIHO nemal žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje Kaspar Schmocker.
     
    29:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti napokon dokázali využiť svoju presilovú hru a skórujú. Po skvelej prihrávke od Scalvinoniho sa k zakončeniu na ľavej strane dostal obranca MARKUS GERBER, ktorý nedal estónskemu gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Nico Scalvinoni.
     
    27:21
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti sa dostávajú do vedenia tesne po nevyužitej gólovej šanci Estónska. ADRIAN ZIMMERMANN nekompromisne pálil z pravej strany a jeho strela švihom napokon prekonala dobre cloneného gólmana Saasamoinena. Bez asistencie.
     
    18:03
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tento veľmi vyrovnaný zápras prináša ďalšie vyrovnanie! Po nekompromisnej delovke od Antenera z ľavej strany gólman Saastamoinen zblokoval loptičku svojou prilbou a následne nedokázal zneškodniť dorážku MANUELA MAURERA z pravej strany. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    15:22
    Estónsko dalo gól!
    Po chybnej švajčiarskej rozohrávke sa Estónci dostávajú do vedenia! Po naozaj fantastickej prienikovej prihrávke cez stred od Thomssona sa k zakončeniu z prvej pred švajčiarskou bránou dostal PATRIK MARKUS, ktorý svojou delovkou nedal Meierovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jonas Thomsson.
     
    13:37
    Estónsko dalo gól!
    Nedáš? Dostaneš! A je opäť vyrovnané! Po skvelom zákroku gólmana Saastamoinena, ktorý vychytal Hofbauera sa do rýchleho protiútoku dostal Markus, ktorý pálil z pravej strany, no gólman Meier dobre zakročil svojou pravou rukou. Na následnú dorážku od aktívneho ANDREASA WOIDUMU však už nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Patrik Markus.
     
    11:05
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti sa po rýchlej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Kuchena z pravej strany sa k zakončeniu na pravom krídle dostal MANUEL MAURER, ktorý nedal Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Florian Kuchen.
     
    09:05
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Po parádnej krížnej prihrávke z pravej strany od Maurera sa k zakončeniu na ľavej strane dostal EMANUEL ANTENER, ktorý nedal svojou delovkou z prvej gólmanovi Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Manuel Maurer.
     
    06:13
    Estónsko dalo gól!
    Estónski florbalisti sa po poriadnom zaváhaní švajčiarskej defenzívy dostávajú do tesného jednogólového vedenia! PAUL PIIK sa dostal do samostatného úniku, dobre zakončoval, no gólman Meier jeho strelu vyrazil naľavo od seba. Na následné zakončenie Piiika z pravej strany už však nemal nárok. Bez asistencie.

    Góly a asistencie: 10. Antener (Maurer), 12. Maurer (Kuchen), 19. Maurer (Antener), 28. Zimmermann, 30. M. Gerber (Scalvinoni), 39. Scalvinoni (Schmocker), 40. Hofbauer (Maurer), 48. Maurer (Antener), 49. M. O. Gerber (Zimmermann) – 7. Piik, 14. Woiduma (Markus), 16. Markus (Thomsson), 45. Woiduma (t.s.)


    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Graf, Schmocker, Berry, Joss, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Engel, Zimmermann – Mendelin, Friolet
    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Thomsson, Tamme, Pass, Stromfelt, Kramm, Adamson – Woiduma, Koiv, Markus – Veersalu, Tasa, Komi – Maalt, Kallion, Piik

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)