Švajčiarsko – Estónsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Belgicko 16:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
9:4 (3:3, 4:0, 2:1)
Estónsko
Nedeľa 02.02.2014, 12:00 • Hant Aréna, Bratislava (Slovensko) • Kvalifikácia MS (muži)
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu boli opäť mierne úspešnejší florbalisti favorizovaného Švajčiarska. Najskôr však vsietil gól Woiduma, ktorý skóroval z trestného strieľania, následne však Švajčiari zabrali na plné obrátky a gólmi Maurera (hetrik v dnešnom zápase) a Marca Olivera Gerbera dokázali vyhrať tento zápas.

    Najlepšími hráčmi tohto zápasu sa stávajú – 17ročný hráč Paul Piik z Estónska a Manuel Maurer zo Švajčiarska.

    Švajčiari teda v tomto turnaji potvrdili úlohu jasného favorita a bez straty bodu vyhrali kvalifikačnú skupinu 2. Estónci taktiež postupujú na MS z druhej priečky, kde získali 6 bodov.

    Dovidenia pri poobedňajšom online prenose Slovenska proti Belgicku od 15:00!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:51:26)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Riedi nekompromisným príklepom zakončoval z pravej strany, no jeho delovka napokon trafila len jedného z estónskych obrancov.
     
    59:13
    Posledná minúta tohto zápasu a víťaz je už jasný. Oba tímy však postupujú na MS.
     
    58:55
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Piik, no ani tentokrát sa jeho strela neujala vo švajčiarskej bráne.
     
    58:24
    Estónci sa snažia v závere tohto zápasu niečo zaujímavé vymyslieť, no nedarí sa im v tom. Helvéti sa bránia príkladne.
     
    57:55
    Po tvrdej strele z ľavej strany od Engela skončila loptička len na hokejkách pozorných estónskych obrancov.
     
    57:26
    Z pravého krídla nekompromisne pálil Zimmermann, no svojou delovkou minul priestor estónskej brány.
     
    56:52
    Po peknej prihrávke od Schmockera z ľavej strany sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Zuercher, no jeho delovka skončila len vedľa estónskej brány.
     
    56:24
    Švajčiarskí obrancovia majú loptičku vo svojej moci v strede ihriska a snažias a vsietiť ďalší gól, no momentálne sa im v tom veľmi nedarí.
     
    55:45
    Estónsky brankár Saastamoinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát vo svojej pravej ruke zachytil loptičku po strele od Riedia z pravej strany.
     
    55:13
    Zimmermann nekompromisne zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka opečiatkovala len hornú žŕdku estónskej brány!
     
    54:46
    Kallion zakončoval z ľavej strany, no gólman Meier bol aj tentokrát v strehu a loptičku svojimi nohami zblokoval do bezpečia.
     
    54:13
    Z ľavej strany zakončoval Berry, no jeho tvrdá strela spoza tela skončila len na zadnom mantineli za estónskou bránou.
     
    53:27
    Antener preveril gólmana Saastamoinena dobrým zakončením z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len vo výstroji estónskeho gólmana.
     
    52:52
    Na pravej strane sa do zakončenia dostal Zimmermann, no jeho delovka prekonala gólmana Saastamoinena, no trafila len ľavú žŕdku jeho brány.
     
    52:20
    Švajčiari napokon nedokázali využiť svoju početnú výhodu a Estónci hrajú už v plnom počte. Dnes je úspešnosť Helvétov v presilových hrách 50percentná.
     
    51:46
    Komi nekompromisným bodyčekom na ľavej strane fauloval Berryho. Následne sa však vylučovať nebude a táto situácia sa rieši len štandardkou.
     
    51:18
    Bolliger mal poriadne problémy s forčekujúcim Komim, no napokon si loptičku udržal a zakladá ďalší útok Švajčiarska.
     
    50:46
    Berry tvrdo pálil, no jeho delovka bola napokon pozorným obrancom Passom bez problémov zblokovaná do bezpečia.
     
    50:11
    Švajčiari si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za opakované priestupky odchádza sadnúť Oskar Salm.
     
    49:34
    Antener tvrdo pálil z ľavej strany, no svojou tvrdou strelou napokon minul priestor estónskej brány. Následne sme mohli vidieť menšie nedorozumenie medzi Hofbauerom a Stromfeltom, ktoré si táto dvojica vydiskutovala na podnet hlavného rozhodcu.
     
    48:46
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti pridávajú do estónskej brány aj deviaty gól. Po parádnej prihrávke z ľavej strany od Mendelina sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Zimmermann, ktorého strelu pred gólmanom Saastamoinenom ešte stečoval MARC OLIVER GERBER a ten sa už nemýlil. Asistenciu si pripisuje Adrian Zimmermann.
     
    48:24
    Markus sa snažil ofenzívne presadiť po pravej strane, no nepodarilo sa mu to. Schmocker sa pri ňom pristavil a od loptičky ho s prehľadom odstavil.
     
    47:32
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú po obrovskej chybe v estónskej defenzíve ďalší gól, keď Antener vybojoval loptičku na ľavej strane, následne skvelou prihrávkou našiel MANUELA MAURERA, ktorý zavŕšil svoj hetrik v dnešnom zápase pekným švihom zo spredbránkového priestoru. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    47:16
    Estónski florbalisti majú loptičku vo svojej moci pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť, no nedarí sa im v tom.
     
    46:58
    Pass našiel dobrou prihrávkou Kalliona, no ten sa k zakončeniu cez pozorného Jossa už nedostal.
     
    46:18
    Paul Piik sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance na ľavej strane po chybe pbrancu Berryho, no Piikov projektil skončil len na hrudi gólmana Meiera!
     
    45:46
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Hofbauer, no gólman Saastamoinen bol opäť v strehu a loptičku svojimi nohami vykopol do bezpečia.
     
    45:18
    Z pravej strany tvrdo pálil Zuercher, no ani jeho tvrdý projektil napokon nedokázal trafiť priestor estónskej brány.
     
    44:59
    Antener sympaticky zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil gólman Saastamoinen videl veľmi dobre a loptičku vyrazil za vlastnú bránu.
     
    44:25
    Estónsko dalo gól!
    Estónci dokázali z trestného strieľania skórovať. ANDREAS WOIDUMA si dal loptičku na bekhend, svojimi dobrými kľučkami zneškodnil gólmana Meiera a pekným bekhendovým zakončením z ľavej strany prekonal ochrancu švajčiarskej svätyne.
     
    44:22
    Paul Piik sa dostal do ďalšieho skvelého gólového úniku, no gólman Meier ho napokon nekompromisne podkopol a uvidíme trestné strieľanie v znení Andreasa Woidumu!
     
    43:56
    Thomsson hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany svojho spoluhráča Tasu, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    43:13
    Z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti tvrdo pálil Berry, no jeho delovka skončila len na hokejkách estónskych obrancov.
     
    42:43
    Markus sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no napokon svojou prihrávkou nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    41:56
    Scalvinoni tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka skončila len vysoko nad bránou gólmana Saastamoinena, ktorý zasahovať nemusel.
     
    41:21
    Z veľkej vzdialenosti spoza tela tvrdo pálil Tamme, no jeho projektil skončil len v moci pozorného švajčiarského gólmana Meiera.
     
    40:36
    Estónski florbalisti majú loptičku vo svojej moci pred švajčiarskou bránou, kde si ju veľmi dobre prihrávajú.
     
    40:15
    V úvode tretej tretiny sa k loptičke v centrálnej časti ihriska dostali Estónci, ktorí sa okamžite snažia ofenzívne presadiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto stretnutia bola jasne v znení favorizovaných švajčiarských florbalistov, ktorí sa po góloch Zimmermanna, Markusa Gerbera, Scalvinoniho a Hofbauera dostali už do štvorgólového vedenia, dokázali využiť jednu presilovú hru a ukázali Estóncom, že im zaslúžene patrí vyššia priečka vo svetovom rebríčku.

    Podarí sa florbalistom Estónska zabrať naplno v tretej tretine a zdramatizovať tak tento zápas?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridali do estónskej brány aj štvrtý gól v druhej tretine. Po parádnej zadovke z pravej strany od Maurera sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal CHRISTOPH HOFBAUER, ktorý nedal Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Manuel Maurer.
     
    39:13
    Pass bojoval o loptičku pred švajčiarskou bránou, no napokon bol dobre odstavený Hofbauerom, ktorý okamžite útočí.
     
    38:42
    Mendelin tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho tvrdá strela švihom smerovala len tesne nad estónsku bránu.
     
    38:10
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti pridávajú do estónskej brány aj šiesty gól v dnešnom stretnutí. Po tvrdej strele z ľavej strany od Schmockera gólman Saastamoinen dobre zakročil svojou pravou nohou, no na následnú dorážku od NICA SCALVINONIHO nemal žiaden nárok. Asistenciu si pripisuje Kaspar Schmocker.
     
    37:43
    Rainer Komi preveril gólmana Meiera dobrou strelou z ľavej strany, no švajčiarský brankár bol v strehu a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    37:01
    Martin Joss obdržal pri súboji nepríjemný úder od jedného z Estóncov do oblasti pravého členka. Následne musí byť ošetrovaný a odchádza z palubovky!
     
    36:50
    Po nepresnej prihrávke od Passa sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Mendelin, no jeho delovka skončila len tesne vedľa estónskej brány.
     
    36:18
    Riedi nahadzoval loptičku pred gólmana Saastamoinena, no ten bol v strehu a tento projektil bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    35:46
    Z ľavej strany tvrdo pálil Antener, no pozorný Salm bol v strehu a jeho projektil zblokoval svojou hokejkou. Následne sú pri loptičke Estónci.
     
    35:20
    V druhej tretine tohto zápasu sú Švajčiari jasne aktívnejší, no Estónci sa stále nevzdávajú a snažia sa takticky zaútočiť.
     
    34:39
    Zimmermann sa dostal do dobrej palebnej pozície na pravej strane, no gólman Saastamoinen bol v strehu a loptičku zachytil vo svojej výstroji. Následne si poradil aj s dorážkou Marca Olivera Gerbera.
     
    33:55
    Švajčiarskí obrancovia sa snažia opäť takticky zaútočiť, no estónsky forčeking im robí zjavné problémy.
     
    33:14
    Riedi preveril pozornosť estónskeho gólmana dobrou strelou z ľavej strany, no Saastamoinen odolal a loptičku svojou pravou rukou zblokoval do bezpečia.
     
    32:58
    Markus Gerber vystrelil z pravej strany, no jeho projektil napokon jeden z estónskych obrancov zblokoval až za zadný mantinel.
     
    32:07
    Woiduma sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no napokon chcel obstreliť nohy gólmana Meiera, čo sa mu nepodarilo – ďalší skvelý zákrok švajčiarského gólmana!
     
    31:59
    Marc Oliver Gerber pálil z veľkej vzdialenosti v centrálnej časti, no an jeho projektil nedokázal trafiť priestor estónskej brány.
     
    31:24
    Scalvinoni sa snažil získať loptičku od estónskych obrancov, no napokon sa previnil len útočným faulom, po ktorom útočia Estónci.
     
    30:49
    Antener pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho strela z veľkej vzdialenosti smerovala len poriadne vedľa estónskej brány.
     
    30:08
    Z pravého krídla tvrdo zakončoval Woiduma, no jeho delovka skončila len tesne vedľa švajčiarskej brány. Gólman Meier teda zasahovať nemusel.
     
    29:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti napokon dokázali využiť svoju presilovú hru a skórujú. Po skvelej prihrávke od Scalvinoniho sa k zakončeniu na ľavej strane dostal obranca MARKUS GERBER, ktorý nedal estónskemu gólmanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Nico Scalvinoni.
     
    29:08
    Paul Piik sa po obrovskej chybe vo švajčiarských defenzívnych radoch dostal do samostatného úniku a tvrdo pálil, no loptičku mal len na bekhende a trafil gólmana Meiera.
     
    28:38
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát spoza tela zakončoval obranca Schmocker, no jeho delovka smerovala len nad estónsku bránu.
     
    28:03
    Švajčiarskí florbalisti sa v úvode svojej presilovej hry dostali do dvoch skvelých zakončení, no ani Hofbauerova a ani Maurerova delovka nedokázala trafiť priestor estónskej brány.
     
    27:46
    Švajčiari si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť estónsky obranca Jonas Thomsson.
     
    27:21
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarskí florbalisti sa dostávajú do vedenia tesne po nevyužitej gólovej šanci Estónska. ADRIAN ZIMMERMANN nekompromisne pálil z pravej strany a jeho strela švihom napokon prekonala dobre cloneného gólmana Saasamoinena. Bez asistencie.
     
    26:45
    Estónci sa dostali do skvelej gólovej šance, no napokon nedokázali skórovať! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Piika sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Maalt, no ten trafil len ľavú žŕdku švajčiarskej brány!
     
    25:56
    Z pravej strane nekompromisne pálil Zuercher, no jeho dleovku gólman Saastamoinen videl dobre a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    25:21
    Markus sa dostal k loptičke na pravej strane a následne chcel dobrou prihrávkou nájsť Woidumu, no nepodarilo sa mu to. Pozorný obranca Schmocker dobre zakročil a loptičku zachytil na svojej hokejke.
     
    24:56
    Hofbauer prihrával na Kuchena, no ten si nedokázal túto prihrávku spracovať. Následne útočia Estónci.
     
    24:27
    Thomsson nekompromisne pálil zo štandardky na pravej strane, no jeho strela trafila len výstroj dobre postaveného gólmana Meiera.
     
    23:58
    Po peknej prihrávke od Zimmermanna z ľavej strany sa k zakončeniu na pravej strane dostal Mendelin, no ten napokon trafil len pozorného Saastamoinena.
     
    23:12
    Estónci majú loptičku vo svojej moci pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Švajčiari sú však zatiaľ pozorní a dobre sa bránia.
     
    22:52
    Tasa sa snažil presadiť po ľavej strane, no napokon bol neúspešný a švajčiarský obranca Markus Gerber ho od loptičky odstavil.
     
    22:11
    Zimmermann preveril pozornosť estónskej defenzívy strelou z pravej strany, no napokon bol neúspešný, keďže jeho projektil zastavil pozorný Tamme.
     
    21:23
    Maurer sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho delovku gólman Saastamoinen videl veĺmi dobre a loptičku svojimi rukami vyrazil za svoju bránu.
     
    20:50
    Kuchen nekompromisne pálil z veľkej vzdialenosti, no jeho projektil napokon minul priestor estónskej brány.
     
    20:13
    V úvode druhej tretiny sa k loptičke po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostal Švajčiari, ktorí sa snažia okamžite útočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla prekvapivo naozaj veľmi vyrovnaný herný výkon na oboch stranách. Najskôr sa v 7. minúte dostali do vedenia Estónci po góle Piika, následne po góloch Antenera a Maurera boli Helvéti počas 12. minúty vo vedení 2:1. Estónci však nenechali na seba dlho čakať a po góloch Woidumu a Markusa viedli už 3:2. Na priebežných 3:3 po prvej tretine vyrovnýval Maurer v 19. minúte.

    Podarí sa Estóncom udržať proti Švajčiarom vyrovnanú partiu alebo práve skúsenejší Helvéti zaberú na plné obrátky a dostanú sa do jasného vedenia?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    V závere prvej tretiny budú mať Švajčiari k dispozícii štandardku z pravej strany, no už pravdepodobne nedokážu nič zaujímavé vymyslieť.
     
    19:15
    Švajčiari sú opäť pri loptičke pred vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť. Estónci sa však bránia veľmi dobre.
     
    18:59
    Maurer sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane po prihrávke od Antenera, no jeho delovka trafila len hornú žŕdku estónskej brány!
     
    18:03
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tento veľmi vyrovnaný zápras prináša ďalšie vyrovnanie! Po nekompromisnej delovke od Antenera z ľavej strany gólman Saastamoinen zblokoval loptičku svojou prilbou a následne nedokázal zneškodniť dorážku MANUELA MAURERA z pravej strany. Asistenciu si pripisuje Emanuel Antener.
     
    17:24
    Gólman Meier si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po tvdej strele z ľavej strany od Passa zblokoval loptičku svojimi rukami do bezpečia.
     
    16:59
    Estónci obrancovia majú loptičku vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ju naozaj veľmi dobre prihrávajú. Švajčiari však intenzívne forčekujú.
     
    16:20
    Maalt vybojoval loptičku na ľavej strane, no napokon sa neodhodlal zakončovať. Švajčiari ho však pri ľavom rohu odstavili faulom.
     
    15:59
    Helvéti sú opäť s loptičkou usadení pred estónskou bránou, no zatiaľ sa im veľmi nedarí zakončovať. Estónci sú proti Helvétom poriadne namotivovaní zvíťaziť.
     
    15:22
    Estónsko dalo gól!
    Po chybnej švajčiarskej rozohrávke sa Estónci dostávajú do vedenia! Po naozaj fantastickej prienikovej prihrávke cez stred od Thomssona sa k zakončeniu z prvej pred švajčiarskou bránou dostal PATRIK MARKUS, ktorý svojou delovkou nedal Meierovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jonas Thomsson.
     
    14:47
    Paul Piik sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance po chybe Švajčiarov, no jeho zakončenie z centrálnej časti napokon gólman Meier zachytil vo svojej pravej ruke.
     
    14:17
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Zuerchera sa k zakončeniu pred estónskou bránou dostal Scalvinoni, no jeho bekhend skončil len tesne nad estónskou svätyňou.
     
    13:37
    Estónsko dalo gól!
    Nedáš? Dostaneš! A je opäť vyrovnané! Po skvelom zákroku gólmana Saastamoinena, ktorý vychytal Hofbauera sa do rýchleho protiútoku dostal Markus, ktorý pálil z pravej strany, no gólman Meier dobre zakročil svojou pravou rukou. Na následnú dorážku od aktívneho ANDREASA WOIDUMU však už nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Patrik Markus.
     
    13:24
    Markus sa snažil rýchlym únikom presadiť na pravom krídle, no nepodarilo sa mu zakončovať. Pozorný Graf ho od loptičky svojou hokejkou odstavil.
     
    12:42
    Piik sa dostal do ďalšieho zakončenia na pravej strane, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Meier videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej výstroji.
     
    11:58
    Estónci sa stále snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im v tom. Švajčiarskí florbalisti sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    11:05
    Švajčiarsko dalo gól!
    Helvéti sa po rýchlej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Kuchena z pravej strany sa k zakončeniu na pravom krídle dostal MANUEL MAURER, ktorý nedal Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Florian Kuchen.
     
    10:59
    Švajčiari sú opäť usadení pred estónskou bránou, kde sa snažia ofenzívne presadiť, no Estónci im nedávajú veľa priestoru.
     
    10:19
    Kallion bojoval o loptičku pred švajčiarskou bránou, no napokon sa previnil seknutím, po ktorom musí loptičku odovzdať hráčom spod helvétskeho kríža.
     
    09:45
    Pass zakončoval z veľkej vzdialenosti na pravej strane, no jeho pekný švih napokon minul priestor švajčiarskej brány. Helvéti teda opäť útočia.
     
    09:05
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Po parádnej krížnej prihrávke z pravej strany od Maurera sa k zakončeniu na ľavej strane dostal EMANUEL ANTENER, ktorý nedal svojou delovkou z prvej gólmanovi Saastamoinenovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Manuel Maurer.
     
    08:43
    Kallion preveril pozornosť gólmana Meiera dobrou strelou z ľavej strany, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa švajčiarskej brány.
     
    08:20
    Tamme tvrdo pálil z pravej strany, no Meier si s jeho delovkou poradil svojimi nohami. Estónci však stále ostávajú pri loptičke v útoku.
     
    07:33
    Schmocker nekompromisne pálil spoza tela na ľavej strane, no jeho delovku gólman Saastamoinen videl veľmi dobre a loptičku zachytil vo svojej ľavej ruke.
     
    06:56
    Švajčiarskí florbalisti sa opäť snažia ofenzívne presadiť svojou klasickou kombinačnou hrou, no zatiaľ sa im vtom veľmi nedarí. Estónci sú v defenzíve naozaj pozorní.
     
    06:13
    Estónsko dalo gól!
    Estónski florbalisti sa po poriadnom zaváhaní švajčiarskej defenzívy dostávajú do tesného jednogólového vedenia! PAUL PIIK sa dostal do samostatného úniku, dobre zakončoval, no gólman Meier jeho strelu vyrazil naľavo od seba. Na následné zakončenie Piiika z pravej strany už však nemal nárok. Bez asistencie.
     
    05:21
    Scalvinoni potiahol loptičku po ľavej strane pred estónsku bránu a snažil sa zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Graf ho od loptičky odstavil.
     
    04:56
    Na druhej strane sympaticky zakončoval Marcus Gerber, no jeho delovka skončila len vedľa estónskej brány. Florbalisti z tejto pobaltskej krajiny opäť útočia.
     
    04:27
    Markus potiahol loptičku po pravej strane do útoku, následne bol faulovaný a má k dispozícii štandardku z pravej strany, ktorá mu však veľmi nevyšla.
     
    03:56
    Švajčiarskí florbalisti sú pri loptičke pred estónskoi bránou, no tam si ju zatiaľ len veľmi dobre prihrávajú.
     
    03:21
    Engel tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Saastamoinena. Následne útočia Estónci.
     
    02:50
    Thomsson sa zbavil dvoch švajčiarských obrancov a následne chcel zakončovať, no pozorný obrnaca Graf ho od loptičky svojou hokejkou odstavil.
     
    02:21
    Antener sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho delovka z pravej napokon skončila len vysoko nad bránou Estónska. Saastamoinen teda zasahovať nemusel.
     
    01:52
    Z veľkej vzdialenosti tentokrát nekompromisne pálil švajčiarský obranca Berry, no jeho delovku zblokoval svojou hokejkou pozorný Veersalu.
     
    01:09
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Zuercher, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa estónskej brány. Ešte predtým bol však odpískaný útočný faul Švajčiarska.
     
    00:56
    Švajčiari majú loptičku vo svojej moci, no Estónci vyslali dopredu intenzívny forčeking, ktorý robí Helvétom zjavné problémy.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k loptičke v strede ihriska dostali florbalisti Estónska, ktorí sa okamžite snažia ofenzívne presadiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vo vzájomnej bilancii týchto dvoch tímov jasne vedú Švajčiari, ktorí dokázali zdolať Estóncov trikrát v rade.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Graf, Schmocker, Berry, Joss, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Engel, Zimmermann – Mendelin, Friolet

    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Thomsson, Tamme, Pass, Stromfelt, Kramm, Adamson – Woiduma, Koiv, Markus – Veersalu, Tasa, Komi – Maalt, Kallion, Piik

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE).
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Graf, Schmocker, Berry, Joss, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Engel, Zimmermann – Mandelin, Friolet

    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Thomsson, Tamme, Pass, Stromfelt, Kramm, Adamson – Woiduma, Koiv, Markus – Veersalu, Tasa, Komi – Maalt, Kallion, Piik

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE).
     
    Aktuálna tabuľka po štvrtom hracom dni:
    1. Švajčiarsko – 3 zápasy – 6 bodov (skóre 42:2)
    2. Estónsko – 3 zápasy – 6 bodov (skóre 21:4)
    3. Slovensko – 3 zápasy – 2 body (skóre 9:19)
    4. Srbsko – 4 zápasy – 2 body (skóre 12:28)
    5. Belgicko – 3 zápasy – 0 bodov (skóre 4:35)
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už deviatom zápase európskej kvalifikačnej skupiny číslo 2 na MS 2014 vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z bratislavskej HANT Arény, kde proti sebe od 12:00 nastúpia elitné florbalové Švajčiarska a Estónska.

    V poradí už desiate florbalové Majstrovstvá sveta mužov sa v roku 2014 budú konať v dňoch 6. – 14. december vo švédskom meste Göteborg. Na týchto MS sa zúčastní 16 reprezentácií z celeho sveta rozdelených do štyroch základných skupín. Priamu účasť na MS má zabezpečenú len hostiteľská krajina Švédsko.

    Ostatných 15 tímov si musí svoju účasť vybojovať v kvalifikáciách.
    Ázijsko-oceánska kvalifikácia vyšle na MS tri tímy a americká kvalifikácia dva tímy. Najväčšiu dotáciu postupových miest, a to až 10, obdržala európska kvalifikácia. Práve v nej účinkuje až 22 reprezentácií rozdelených do štyroch kvalifikačných skupín (dve s piatimi a dve so šiestimi účastníkmi).
    Z každej európskej kvalifikačnej skupiny postupujú na MS tímy umiestnené na prvých dvoch priečkach a taktiež postupujú dva tímy umiestnené na tretích priečkach, ktoré budú mať spomedzi všetkých tímov umiestnených na tretích priečkach najlepšie štatistiky.

    My sa budeme bližšie venovať kvalifikačnej skupine číslo 2, ktorá sa v dňoch 29. január – 2. február bude odohrávať na palubovke bratislavskej HANT Arény za účasti piatich reprezentačných kádrov – domáce Slovensko (12. priečka vo svetovom rebríčku IFF), Švajčiarsko (3.), Estónsko (8.), Srbsko (21.) a Belgicko (26.).

    Švajčiarskí florbalisti sa považujú za najväčších favoritov druhej kvalifikačnej skupiny, keďže sídlia na skvelej tretej priečke vo svetovom rebríčku IFF. Švačiarská florbalová asociácia vznikla už v roku 1985 a momentálne je v nej oficiálne zapísaných 431 klubov a až 28522 hráčov. Švajčiari doposiaľ účinkovali na všetkých deviatich MS od roku 1996 a majú na svojom konte 6 medailí – jednu striebornú (1998) a päť bronzových (2000, 2002, 2006, 2008, 2012), dvakrát sa na svetovom šampionáte umiestnili na štvrtej priečke (2004 a 2010) a raz na piatej priečke (1996). Dvakrát samotný šampionát aj organizovali – v rokoch 2004 a 2012.

    Helvéti odohrali doposiaľ tri kvalifikačné stretnutia, v ktorých si na svoje konto pripísali tri výhry. Najskôr sa predviedli proti reprezentácii Belgicka, ktorú sfúkli suverénnym debaklom 20:0. Následne sa predviedli proti reprezentácii Slovenska, ktorú pokorili výsledkom 10:2 a do tretice nemali problém ani so Srbskom a kombinačnou hrou ho zdolali v pomere 12:0.

    Estónski florbalisti sú vo svetovom rebríčku na veľmi priaznivej – ôsmej priečke. Ich národná florbalová asociácia bola založená v roku 1993 a momentálne má pod svojou záštitou 30 oficiálne zaregistrovaných klubov a 1600 hráčov. Estónci sa doposiaľ zúčastnili na všetkých deviatich Majstrovstvách sveta a najlepšie sa umiestnili v roku 2010 – na siedmej priečke. Na poslednom šampionáte v roku 2012 im patrila pekná deviata priečka tesne za Slovenskom.

    Estónci majú za sebou tri odohrané kvalifikačné stretnutia, v ktorých sa im zatiaľ darilo naozaj veľmi dobre. Najskôr sa im vrámci druhého hracieho dňa podarilo zdolať Srbov výsledkom 7:2 a následne si poradili aj s Belgičanmi, ktorých dokázali poraziť výsledkom triedy – 8:1. Do tretice si poradili aj so Slovákmi, ktorých zdolali jasne – 6:1 a stali sa tak jasným postupujúcim na MS.

    Ktorý z týchto dvoch tímov bude v súboji o prvé miesto v tabuľke kvalifikačnej skupiny 2 úspešnejší? Podarí sa Estóncom prekonať favorizovaných Švajčiarov?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Góly a asistencie: 10. Antener (Maurer), 12. Maurer (Kuchen), 19. Maurer (Antener), 28. Zimmermann, 30. M. Gerber (Scalvinoni), 39. Scalvinoni (Schmocker), 40. Hofbauer (Maurer), 48. Maurer (Antener), 49. M. O. Gerber (Zimmermann) – 7. Piik, 14. Woiduma (Markus), 16. Markus (Thomsson), 45. Woiduma (t.s.)


    Švajčiarsko: Meier (Hitz) – Kuchen, M. Gerber, Graf, Schmocker, Berry, Joss, Bolliger – Antener, Hofbauer, Maurer – Scalvinoni, Zuercher, Riedi – M. O. Gerber, Engel, Zimmermann – Mendelin, Friolet
    Estónsko: Saastamoinen (Oige) – Salm, Thomsson, Tamme, Pass, Stromfelt, Kramm, Adamson – Woiduma, Koiv, Markus – Veersalu, Tasa, Komi – Maalt, Kallion, Piik

    Rozhodca: Kamil Sojka, Tomáš Sojka (obaja CZE)