LA Kings – Philadelphia 0:2 (kon.) | Toronto – Ottawa 6:3 (kon.) | Columbus – Florida 4:1 (kon.)
St. Louis – Nashville 4:3 (2:1 po s.n.) | Arizona – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Anaheim – Dallas 0:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 4:3 (po pr.) | San Jose – Chicago 2:1 (3:1 po s.n.) | Washington – Detroit 6:5 (po pr.)
Montreal – Winnipeg 1:2 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Nedeľa 02.02.2014, 02:00 • Jobing.com Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Smith opět skvěle zasáhl proti Jamesi Nealovi, který obkroužil rychle branku a snažil se puk zasunout za vzdálenější tyč, domácí strážce svatyně byl ale u tyčky včas!
     
    56:47
    Jevgenij Malkin absolutně nezvládá koncovku zápasu, když se nyní chtěl pustit do pěstního souboje s Oliverem Ekmanem-Larssonem, který to ale neměl zapotřebí. Oba hráči jsou vyloučeni, obránce Coyotes za sekání, útočník Penguins za hru vysokou holí. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:36
    Smith chyboval při rozehrávce a Crosby měl před sebou prázdnou branku, do střely mu ale sáhl na poslední chvíli Vermette.
     
    52:29
    Matt Niskanen zbytečně atakoval Martina Hanzala a míří si také sednout na trestnou lavici, 2 minuty za nedovolené bránění. Na trestnou lavici navíc míří také Jevgenij Malkin.
     
    52:10
    Antoine Vermette sice popostrčil Jamese Neala na mantinel, je tak vyloučen za nedovolené bránění. Na trestnou lavici ale putuje také hostující útočník za filmování. Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    50:34
    Smith zastavil betonem obrovskou šanci Brandona Suttera!
     
    49:10
    Malkinova dělovka z levé strany končí na břevně!
     
    48:35
    Velká šance pro Penguins v podobě přesilové hry, na trestnou lavici za hákování míří Mikkel Boedker.
     
    44:13
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Za svou aktivitu jsou nakonec domácí odměněni gólem! Hanzal vystihl rozehrávku Pittsburghu ve středním pásmu a vyslal na zteč RADIMA VRBATU, který situaci dvou na jednoho vyřešil střelou, kterou překvapil Fleuryho v brance! Asistence: Martin Hanzal.
     
    41:31
    Hanzal se natlačil s pukem před branku, k dorážce se pak dostal Radim Vrbata, který zblízka ale přestřelil!
     
    36:44
    Olli Maatta přehnal svou aktivitu při napadání, za krosček na Ekmana-Larssona si půjde na 2 minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    35:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se přeci jen dočkali branky! Jokinen vybojoval puk u levého hrazení, předal ho Nealovi, který přihrávkou napříč celým pásmem uvolnil na pravé straně JEVGENIJE MALKINA, který si počkal až si Smith lehne a poté zavěsil přesně pod víko! Asistence: James Neal a Jussi Jokinen.
     
    34:44
    Smith vytáhl další úžasný zákrok proti střele Matta Niskanena!
     
    30:50
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají druhou branku! Po krátkém obléhání hostující branky se puk přes několik hráčů dostal až ke ZBYŇKU MICHÁLKOVI, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Skvělou práci odvedl na brankovišti Rob Klinkhammer. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Mike Ribeiro.
     
    29:36
    Smith si připsal další výborný zákrok proti Jussi Jokinenovi!
     
    27:17
    Dobrá akce Coyotes nakonec končí faulem Martina Hanzala, který si před brankou pomohl držením soupeřovy hokejky.
     
    26:15
    Bortuzzo parádně vyslal na zteč Crosbyho, toho ale opět bravurním zákrokem vychytal Mike Smith!
     
    20:20
    Rána Zbyňka Michálka skončila na tyči!
     
    12:43
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Niskanen už byl sice na ledě, domácí ale pokračovali v tlaku v útočném pásmu. MIKE RIBEIRO na levé straně dlouho hledal, komu přihraje až se nakonec rozhodl vypálit a puk si našel cestu do sítě u bližší tyče! Pro Ribeira je to 200. gól v kariéře v NHL! Asistence: David Schlemko a Antoine Vermette.
     
    10:37
    Martin Hanzal se probíjel do branky, byl ale zastaven faulem. Matt Niskanen je vyloučen za držení, první přesilovou hru dnešního zápasu si zahrají domácí.
     
    09:44
    Úžasný zákrok teď předvedl Mike Smith! Po nahození od modré čáry se puk odrazil k volnému Gibbonsovi, na něhož zívala téměř prázdná branka, domácí brankář ale stihl lapačkou zastavit cestu puku do sítě!
     
    04:23
    Jussi Jokinen se snadno dostal až před Smithe, domácí brankář ale vytáhl bravurní zákrok!

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 13. Ribeiro (Schlemko, Vermette), 31. Michálek (Ekman-Larsson, Ribeiro), 45. Vrbata (Hanzal) – 36. Malkin (Neal, Jokinen)


    Arizona Coyotes: Smith (Greiss) – Ekman-Larsson, Michálek, Morris, Yandle, Schlemko, Murphy – Klinkhammer, Hanzal, Vrbata – Korpikoski, Vermette, Boedker – Doan, Ribeiro, Moss – Bissonnette, Halpern, Chipchura
    Trenér: Dave Tippett.

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Orpik, Martin, Scuderi, Bortuzzo, Maatta, Niskanen – Kunitz, Crosby, Gibbons – Jokinen, Malkin, Neal – Glass, Sutter, Megna – Pyatt, Adams, Ebbett
    Trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodca: Watson, Kimmerly – Lazarowich, Sharrers

    Diváci: 17362