Granada – Vigo 1:2 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (1:1)
Celta Vigo
Piatok 31.01.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Bilancia vzájomných zápasov je veľmi vyrovnaná. Z posledných piatich sa dvakrát radovala z výhry Granada dvakrát si tri body pripísala Celta Vigo. V poslednom vzájomnom stretnutí, ktoré sa hralo v auguste 2013 (3. kolo aktuálneho ročníka) sa zrodila remíza 1:1. Za vtedy domácu Celtu Vigu skóroval Rafinha a o vyrovnanie sa postaral záložník Granady Piti.
    Zo všetkých faktorov jasne vyplýva, že dnešný duel by mal byť veľmi vyrovnaný a preto v ňom favorita nenájdeme. Oba celky majú o čo bojovať a vedia hrať kvalitný futbal, preto si myslím, že na Estadio Nuevo Los Cármenes nás čaká príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítam všetkých futbalových priaznivcov pri 22.kole španielskej Primera División, v ktorom sa stretnú domáca Granada FC s hosťujúcim celkom Celta Vigo.

    Spodná polovica tabuľky španielskej ligy je nesmierne vyrovnaná, medzi desiatou Valenciou a sedemnástym Elche je rozdiel štyroch bodov. Práve uprostred tejto vyrovnanej časti tabuľky sa obaja dnešní súperi nachádzajú. Domáca Granada je za 24 získaných bodov jedenásta, Celta Vigo má o dva body menej a patrí jej trinásta priečka. Medzi nimi sa na dvanástom mieste nachádza Getafe, ktoré má 24 bodov.

    Domáca Granada mierila v posledných troch zápasoch od troch bodov k nule. 10. januára zdolala doma Valladolid 4:0, potom remizovala na pôde Osasuny 0:0 a naposledy podľahla slávnemu Realu Madrid po výsledku 0:2.
    Najlepším kanonierom domáceho výberu je útočník z Maroka Youssef El-Arabi, ktorý vsietil už sedem gólov.

    Hostia naopak v posledných štyroch zápasoch striedajú prehru s porážkou. Najskôr prehrali 0:3 s Realom Madrid, aby vzápätí zvíťazili nad Valenciou 2:1. Potom prehrali najtesnejším rozdielom 1:0 s Espanyolom, lenže v poslednom vystúpení znovu vyhrali a to nad Realom Betis pomerom 4:2. Celta Vigo má svojho najlepšieho zakončovateľa v Brazílčanovi Charlesovi, ktorý má na konte osem presných zásahov. Tri z nich dokázal vsietiť v posledných dvoch dueloch,do ktorých nastúpil (2 do siete Valencie, jeden do siete Betisu). Nehral v predposlednom zápase proti Espanyolu.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Roberto – B. Angulo, A. Nyom, Mainz, J. Murillo, M. Iturra, Y. Brahimi, Piti, Fran Rico, Recio, Y. El-Arabi
    Náhradníci: O. Karnezis, Dani Benítez, D. Buonanotte, A. Coeff, D. Foulquier, M. Pereira, M. Fatau

    Celta Vigo: Yoel – G. Cabral, Hugo Mallo, Fontàs, Jonny Castro, Borja Oubiña, A. Fernández, F. Orellana, Rafinha, Nolito, Charles
    Náhradníci: Sergio Álvarez, Álex López, Mario Bermejo, Aurtenetxe, M. Krohn-Dehli, Santi Mina, Íñigo López

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núnez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Hneď v úvode sa pokúšali o útok domáci, lenže nepodarilo sa im nič výraznejšie vymyslieť a naopak na druhej strane sa k zakončeniu z diaľky dostal hosťujúci Charles, ale deviaty gól v sezóne nepridal.
     
    6
    V stredovom kruhu bol hosťujúci Rafinha faulovaný domácim kanonierom El-Arabim. Po zahrávanom voľnom kope sa ale domáci dostali k lopte a išli dopredu, kde sa im podarilo dostať sa do dobrej príležitosti, lenže obrana zasiahla včas. Granada následne skúsila útok po ľavej strane, ale center bol pridlhý a preletel cez vápno bez toho,aby niekoho našiel.
     
    7
    Hostia sa pokúšali o kombináciu, lenže na polovici súpera stratili loptu. V strede pola fauloval Cabral a domáci zahrávajú voľný kop.
     
    10
    Granada sa po vhodení lopty spoza postrannej čiary pokúšala o akciu z pravej strany, ale po bloku Jonnyho Castra bude zahrávať rohový kop. Domáci prihrávkou na krátko od rohovej zástavky pekne rozohrali, ale Pitiho center do vápna bol privysoký a smeruje do autu na druhej strane, odkiaľ ho do hry vrátia hostia.
     
    11
    Druhýkrát v krátkom časovom slede sa dostal do kontaktu s loptou hosťujúci gólman Yoel. Najskôr po strele El-Arabiho, ktorý namieril loptu do jeho náruče, krátko potom obrana Celry Vigo nevedela nič vymyslieť a poslala mu spätnú prihrávku, po ktorej ale aj on rozohráva iba na krátko.
     
    13
    Hosťujúci Fabián Orellana si nabiehal na dlhý center spoza stredového kruhu, ale bol v ofsajde a rozhodcom to neuniklo.
     
    14
    Domáci El-Arabi sa uvoľnil po prihrávke do behu, ale do nebezpečnej situácie sa nedostal, pretože bol zozadu faulovaný Gustavom Cabralom, ktorý za tento zákrok dostáva žltú kartu. Uvidíme priamy kop Granady.
     
    16
    Piti vyslal tvrdú strelu z priameho kopu, ale loptu zblokoval na rohový kop Orellana. Z následného rohu z ľavej strany sa vrhal po lopte gólman Celty Yoel, lenže na ňu nedočiahol a jeden z domácich hráčov sa dostal k hlavičke, ale posiela loptu mimo brány.
     
    18
    Na druhej strane ihriska sa po ľavej strane pokúšal o prienik,respektíve center Orellana, lenže v súboji s domácim bekom Nyomom stratil loptu a domáci brankár Roberto bude vykopávať.
     
    21
    Borja Oubiňa, kapitán hostí fauloval v stredovom kruhu pri hlavičkovom súboji Frana Rica a dostáva žltú kartu. Je to už druhé žlté napomenutie pre hostí v dnešnom stretnutí a to je za nami niečo málo cez dvadsať minút.
     
    23
    Granada jednoznačne aktívnejším tímom. Potom, čo do vápna hostí neprešiel center z ľavej strany sa domácemu hráčovi podarilo vybojovať loptu, ktorú poslal doprava na Brahimiho, ktorý poslal peknú prihrávku do behu, lenže skôr než sa ku nej dostal niektorí zo spoluhráčov, vzal ju do náruče hosťujúci gólman Yoel.
     
    25
    Zatlačila aj Celta Vigo. Na pravej strane sa v súboji ocitli Nyom a Hugo Mallo a bude z toho roh pre hostí z pravej strany.
     
    26
    Po rozohraní rohového kopu hostí sa pekne uvoľňoval tesne za šestnástkou Nolito, ktorý bol faulovaný domácim bekom a Allan Nyom dostáva dnes ako prvý domáci hráč žltú kartu.
     
    27
    Strela z priameho kopu letí iba do múru brániacich hráčov.
     
    28
    Celta Vigo dalo gól!
    Na ľavej strane sa vynikajúco zbavil beka Rafinha, ktorý poslal nadýchaný center na druhú stranu vápna k pravej tyčke, kde bol osamotený GUSTAVO CABRAL, ktorý posiela loptu hlavou do odkrytej domácej brány a svojím prvým tohto sezónnym gólom otvára skóre dnešného merania síl.
     
    30
    Krátko po inkasovanom góle sa o odpoveď pokúšal domáci Fran Rico, ale jeho strela bránu neohrozila.
     
    32
    Orellana posielal spoza šestnástky prihrávku do behu na spoluhráča, ktorý ale svojím zakončením triafa len jedného z domácich obrancov. Lopta sa odrazila späť k Fabiánovi Orellanovi, ktorý vystrelil, lenže taktiež triafa len domáceho hráča.
     
    35
    Chvíľu sme sledovali súboje v strede pola, ale potom sa utrhli do útoku domáci. Po prihrávke na krátko tesne pred šestnástkou hostí sa dostal jeden z domácich k centru a poslal loptu na ľavú stranu vápna, kde sa dostal k strele z prvej Youssef El-Arabi, lenže lopta smerujúca z jeho kopačky letí len tesne popri pravej tyčke hosťujúcej brány.
     
    37
    Dvakrát v krátkom časovom slede fauloval hosťujúci Augusto Fernández. Najskôr to bol faul v strede pola, následne na vlastnej polovici a po ňom dostane Granada šancu na priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    39
    Z priameho kopu domácich sa po centri Fran Rica dostal k zakončeniu El-Arabi, ale svoju prudkú strelu hlavou nasmeroval len do náruče pozorného Yoela. Následne sa dostal ku strele spoza šestnástky na druhej strane ihriska Rafinha, ktorý ale posiela loptu tesne mimo brány.
     
    41
    Granada dala gól!
    To, čo nevyšlo tejto dvojici pri priamom kope spred pár minút sa im podarilo teraz, po rohovom kope z pravej strany. Od rohovej zástavky poslal Fran Rico prudký center, ktorý nasmeroval presne a YOUSSEF EL-ARABI hlavičkou vyrovnáva. Podarilo sa mu tak skórovať v treťom zápase za sebou, do ktorého nastúpil. Granada: Celta Vigo 1:1.
     
    44
    Po vyrovnávajúcom góle sme sledovali úsek hry, počas ktorého sa hralo najmä v strede pola. Domáci sa ale dostali na polovicu súpera, kde sa k prudkej rane z diaľky dostal Piti. Gólmana ale svojou krásnou strelou neprekonal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Až prekvapujúco rýchlo, bez nadstaveného času ukončil hlavný arbiter prvý polčas. Oba celky tak idú do kabín s rovnakým pocitom za stavu 1:1. V úvode bola lepším tímom domáca Granada, ale potom čo sa vedenia ujali hostia, tak im to pridalo na sebadôvere a druhá polovica prvej časti patrila viac im. Lenže v 41.minúte vyrovnal El-Arabi a pred druhým polčasom tak ostáva stále všetko otvorené. Ten začne približne 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Videli sme takmer šance na oboch stranách. Najskôr pohrozili hostia, ale prihrávku do behu z ľavej strany si postrážil domáci gólman Roberto. Na druhej strane si vzal do náruče loptu hosťujúci brankár Yoel po Brahimiho vysokom centri, taktiež z ľavej strany.
     
    48
    V strede pola zahral v súboji s Nyomom hosťujúci Orellana rukou a k lopte sa tak dostanú domáci.
     
    50
    Granada útočila, ale do brejku sa utrhla dvojica hostí. Z pravej strany poslal vynikajúci center na voľného Nolita Orellana, lenže Nolito pri behu k bráne domácich príliš dlho váhal so strelou a nakoniec ho vo vápne o loptu obral jeden z domácich obrancov. Premrhaná šanca Celty Vigo.
     
    52
    Jeden z domácich hráčov posielal prudký center do vápna hostí, tam si ale loptu pre seba vzal Yoel. Hra sa však prerušovala, pretože po súboji s Cabralom ostal vo vápne hostí ležať na trávniku otrasený El-Arabi.
     
    53
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Charles, prichádza Santi Mina.
     
    54
    Domáci znovu pokúšajú gólové šťastie, ale tentokrát im akcia nevyšla. El-Arabi síce našiel centrom z ľavej strany vo vápne Pitiho, lenže ten loptu nedokázal spracovať a posiela ju do autu za bránkovú čiaru.
     
    57
    Akcia hostí zastavená pre ofsajd. Následne to skúšali znova po ľavej strane, ale Rafinha nedokázal spracovať prihrávku do behu, pretože bol odzbrojený domácim Nyomom.
     
    58
    Po Nolitovej akcii sa dostal k lopte na pravej strane Hugo Mallo, ktorý posielal prudký prízemný center do vápna. Ten však dokázala obrana domácich odvrátiť a založiť akciu. Na bránu sa rútila trojica domácich hráčov, ale Yacine Brahimi neposlal loptu voľnému spoluhráčovi na ľavej strane, zakončoval sám a nastrelil len ruku hosťujúceho Fontása. Lopta následne končí za postrannou čiarou v strede pola.
     
    60
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Borja Oubiňa, prichádza Jon Aurtenetxe.
     
    61
    Na ľavej strane útočnej polovice domácich sa uvoľňoval Piti, ktorý bol však faulovaný hosťujúcim obrancom, ktorým bol Hugo Mallo a ten dostáva žltú kartu.
     
    64
    Po peknej kombinačnej akcii hostí centroval z pravej strany Nolito, lenže triafa len domáceho beka. Celta Vigo sa krátko na to dostala znovu k lopte a dokonca sa jeden z jej hráčov pokúsil o strelu, lenže aj on triafa len domáceho hráča.
     
    65
    Nolito svojím útočným faulom posiela na obrannej polovici Granady k zemi jedného z domácich hráčov a dostáva žltú kartu.
     
    66
    Domáci znovu pritlačili v ofenzíve. K dvom odrazeným loptám sa dostali vo vápne dvaja domáci hráči, lenže obe strely boli mierené len do brániacich hráčov hosťujúceho tímu. Následne sa tesne za šestnástkou dostal k lopte Piti, ktorý vyslal tvrdú strelu na bránu, lenže lopta letí len popri ľavej tyčke.
     
    68
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Piti, prichádza Diego Buonanotte.
     
    69
    Ostré súboje na polovicu domácich. Už sa tam robila naozaj veľká mela, lenže v tom prerušil hlavný arbiter hru kvôli faulu hosťujúceho Santiaga Minu.
     
    73
    Nevýrazný úsek hry. Dopredu sa pokúšala ísť Celta Vigo, lenže Nolito v súboji na ľavej strane stratil loptu a útok zakladá Granada.Tá sa však nedostala ďalej ako do stredu pola.
     
    75
    O prienik sa pokúšal Nolito, lenže neuspel. Na druhej strane posielal dlhý center do vápna Angulo z ľavej strany, ale loptu si vzal do náruče Yoel. Krátko potom sa dostali hostia do veľkej šance, keď po rýchlej akcii pálil z ostrého uhla na pravej strane vápna Orellana. Pozorný Roberto svoj tím podržal. V strede pola otrasený po súboji domáci Diego Mainz.
     
    78
    Domáca akcia zastavená pre ofsajdové postavenie autora vyrovnávajúceho gólu El-Arabiho. Na druhej strane budú hostia zahrávať rohový kop z ľavej strany.
     
    80
    Roberto si vzal po rohovom kope hostí loptu pre seba a založil akciu hostí, na konci ktorej bola prihrávka Brahimiho na Fran Rica, ktorého strela bola zblokovaná na roh z pravej strany. Po rohovom kope vystrúhal vo vápne krásne nožničky Manuel Iturra, lenže loptu poslal veľmi nepresne a bránu hostí neohrozil.
     
    83
    Augusto Fernández fauloval na ľavej strane vlastnej polovice a Granda mala možnosť priameho kopu. Strela z priameho kopu smerovala na bránu, ale hosťujúci Yoel ju vyboxoval preč zo svojho vápna.
     
    84
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Fabián Orellana, prichádza Michael Krohn-Dehli.
     
    86
    Domáci Fran Rico posielal na bránu hostí strelu z diaľky, ktorú ale dokázal Yoel vyraziť na roh z pravej strany. Z neho neplynulo žiadne vážnejšie nebezpečenstvo. Hra sa znovu presunula do stredu pola a zdá sa mi, že na remízovom výsledku sa už nič meniť nebude.
     
    89
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Recio, prichádza Michael Pereira.
     
    88
    Celta Vigo dalo gól!
    Mýlil som sa a remízový výsledok sa mení. Striedajúci Krohn-Dehli dostal presný center na ľavú stranu vápna, kde sa dokázal uvoľniť a dostať sa k prízemnej strele z ostrého uhla. Tú však ešte dokázal domáci gólman Roberto vyraziť pred seba, tam však číhal nikým neatakovaný AUGUSTO FERNÁNDEZ a svojím druhým presným zásahom v sezóne posiela hostí v závere do vedenia.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Jeison Murillo (Celta Vigo).
     
    90
    Hlavný arbiter Antonio Mateu nadstavuje tri minúty k riadnemu hraciemu času.
     
    90 + 2
    V závere zápas stratil tempo a oba celky duel už iba dohrávajú, čo je prekvapujúce, najmä zo strany domácich. Pri lopte stále Celta Vigo, ktorá sa už do ničoho nepúšťa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Výborný zápas je za nami a po góle z 88.minúty sa tak môže z troch bodov tešiť hosťujúca Celta Vigo, ktorá tak preskakuje v tabuľke svojho dnešného soka, Granadu a vytvára si pred ňou tesný, jednobodový náskok.
    Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem príjemný zvyšok piatkového večera. (22:55:43)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 41. El-Arabi – 28. Cabral, 88. Fernández

    Karty:   26. Nyom (GRA) – 14. Cabral (VIG), 21. Oubiňa (VIG), 61. Mallo (VIG), 65. Nolito (VIG), 90. Murillo (VIG)


    Granada CF: Roberto – B. Angulo, A. Nyom, Mainz, J. Murillo, M. Iturra, Y. Brahimi, Piti, Fran Rico, Recio, Y. El-Arabi
    Náhradníci: O. Karnezis, Dani Benítez, D. Buonanotte, A. Coeff, D. Foulquier, M. Pereira, M. Fatau

    Celta Vigo: Yoel – G. Cabral, Hugo Mallo, Fontàs, Jonny Castro, Borja Oubiña, A. Fernández, F. Orellana, Rafinha, Nolito, Charles
    Náhradníci: Sergio Álvarez, Álex López, Mario Bermejo, Aurtenetxe, M. Krohn-Dehli, Santi Mina, Íñigo López

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Jon Núnez