Poprad – Žilina 5:0 (kon.) | Nitra – Skalica 4:3 (po pr.) | Martin – Piešťany 1:2 (0:1 po s.n.)
B. Bystrica – Trenčín 5:3 (kon.) | Košice – Zvolen 2:0 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
MsHK Žilina
Piatok 31.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 45. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia tímy HK Poprad a MsHK DOXXbet Žilina.

    Popradskí "kamzíci" sa po 46 odohraných zápasoch v tejto sezóne nachádzajú na priebežnej piatej priečke so ziskom 72 bodov a gólovým skóre 139:127 za 24 výhier (6 mimo riadnej hracej doby) a 22 prehier (6 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradčanmi momentálne na štvrtej priečke sídlia piešťanskí "havrani" s náskokom jedného bodu, za Popradčanmi na šiestej priečke sídlia Zvolenčania, no tí strácajú na "kamzíkov" už šesť bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských hokejistov v Tipsport extralige, výhra (4:1 vonku proti banskobystrickým "baranom") – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Dukle Trenčín) – prehra (0:1 vonku proti tímu ŠHK 37 Piešťany) – výhra (6:0 na domácom ľade proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (1:2 na ľade zvolenských "rytierov"), jasne hovorí o tom, že Popradčania sú v dobrej hernej forme a po príchode gólmana Masalskisa neinkasujú veľa gólov.

    Žilinčania sa po 46 odohraných zápasoch v extralige nachádzajú na poslednej desiatej priečke so ziskom 50 bodov a gólovým skóre 117:163 (najviac inkasovaných gólov v lige) za 16 výhier (2 mimo riadnej hracej doby) a až 30 prehier (4 mimo riadnej hracej doby). Pred Žilinčanmi momentálne na deviatej priečke sídlia Martinčania s náskokom troch bodov a na ôsmej priečke Trenčania s náskokom šiesitch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia žilinských hokejistov vrámci hokejovej Tipsport extraligy, prehra (2:3 v domácom prostredí proti Nitre) – výhra (6:5 na ľade tímu HK 36 Skalica) – výhra (3:1 doma v derby zápase proti martinským hokejistom) – prehra (2:7 na ľade majstrovského Zvolena) – prehra (1:4 na domácom ľade proti Banskej Bystrici), jasne hovorí o tom, že Žilinčania predvádzajú v poslednej dobre celkom dobré výkony, no stále to nestačí na kvalitnejšie extraligové kádre.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní hosťujúci nitrianskí hokejisti, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie a aj lepšiu vzájomnú zápasovú bilanciu Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,35, zatiaľ čo výhra Nitranov je ohodnotená kurzom jemne menším - 2,30. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,00.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Masalskis – Brejčák, Gaborčík, Fabian, Kurali, Dinda, Makovský, Gápa – Lapšanský, Stals, Sýkora – Paločko, Mlynarovič, Kroták – Belluš, Drábek, Paukovček – Nagy, Takáč, Vaic

    MsHK DOXXbet Žilina: Koutský – Chovan, Šterbák, Leško, Dlouhý, Ďurák, Bagin, Ostrčil, Látal – Valášek, Kalla, Slovák – Klouda, Varga, Tomas – Linet, Lipovský, Drevenák – Piják, Rehák, Bene

    Rozhodca: Lauff, Holienka – Valach, Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Úvodná strela od Lapšanského sa neujala, no po ňom sa ku strele dostal aj Stals, Koutský kryje.
     
    01:02
    Nahodený puk do pásma hostí chytá pre istotu Koutský do svojej lapačky a prerušuje hru.
     
    01:21
    Domáci sa teraz chceli rýchlo dostať do útočného pásma, no kombinácia im nevyšla a rozhodca prerušuje hru pre ofsajd.
     
    02:02
    Popradčania vstúpili do zápasu aktívnejšie, nahodený puk do pásma sa dostal až za bránku Koutského, odtiaľ puk smeroval na modrú čiaru, kde si nabiehal jeden z hráčov domácich, ktorý však puk nezachytil a máme tu ďalší ofsajd.
     
    02:19
    Poprad dal gól!
    Aktívnejší domáci strieľajú prvý gól v zápase. Po krásne prihrávke Drábeka sa dostal k puku LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý tvrdou strelou do rohu bránky prekonal Koutského. Asistencie: Jakub Drábek a Samuel Takáč.
     
    02:40
    Žilinčania dokázali takmer ihneď vyrovnať, po chybe k obrane sa dostal ku strele Marek Slovák, ale z blízka nedokázal prekonať Masalskisa.
     
    04:10
    Žilinčania sa snažia vyrovnať, úvodný gól ako keby ich nakopol. Teraz však už dlho krúžili v útočnom pásme a finálna prihrávku pred bránku nebola úspešná.
     
    05:59
    Od modrej čiary to vyskúšal Marcel Šterbák, jeho nepríjemnú strelu dokázal nakoniec Masalskis aj napriek nepriehľadnej situácii zastaviť.
     
    06:35
    Žilinčania sa začínajú viac tlačiť do útočného pásma, zatiaľ však Vlci brankára kamzíkov vážnejšie ohroziť nedokázali.
     
    07:32
    Lapšanský hľadal pred bránkou Koutského Jurisa Stalsa, na toho však puk napokon neprešiel. V akcii je i nový obranca Žiliny Miroslav Ďurák.
     
    08:25
    V prvej tretine vidíme množstvo osobných súbojov, obom tímom ide o veľa.
     
    09:29
    Samuel Takáč a jeho obrovská šanca! Takáč dokázal prekonať Koutského, no puk smerujúci do bránky zastavil žilinský center Matej Valášek. Popradský útočník však predviedol parádnu individuálnu akciu.
     
    09:55
    Domáci Popradčania sa snažia a budú hrať presilovú hru.
     
    10:06
    Vylúčenie Žilina, 2 minúty inkasuje Emil Bagin za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    10:30
    Puk z hokejky jedného z obrancov hostí smeruje von z obranného pásma Žiliny, Brejčák ho však okamžite posiela späť do pásma.
     
    10:51
    Marek Slovák vyhadzuje puk von z pásma, hostia okamžite striedajú.
     
    11:13
    Arne Kroták sa predral s pukom do útočného pásma, domáci Poprad už je rozostavený v útočnom pásme.
     
    11:55
    Nahodený puk na Koutského, ten ho vyhadzuje von z pásma.
     
    12:06
    Hostia v plnom počte.
     
    12:27
    Vhadzovalo sa v strednom pásme, Linet puk síce vybojoval, no hneď ho i stratil.
     
    13:01
    Poprad sa stále tlačí do útoku, hostia sa musia poriadne snažiť, aby neinkasovali druhý gól.
     
    13:30
    Po dlhodobom zranení je opäť v popradskom drese Ľubomír Vaic, v týchto momentoch poriadne zamestnáva obranu Žiliny, jeho prihrávky majú doslova oči.
     
    14:21
    Vhadzovalo sa síce pri Masalskisovi, ale Popradčania okamžite mieria do útoku a nastreľujú puk do útočného pásma. Je to však icing a vhadzovať sa bude opäť pred Edgarsom Masalskisom.
     
    15:00
    Klouda sa prebil do pásma Popradu, Tomas teraz doslova zrušil Mlynaroviča na mantineli. Puk smeruje k Baginovi, ktorý ho však na modrej čiare stratil.
     
    15:27
    Miroslav Ďurák dobre zblokoval Paločkovu strelu, nuž, vyzerá to, že pre Žilinu bude Ďurák dobrou posilou.
     
    15:54
    V hľadisku popradskej arény to zahučalo, Samuel Mlynarovič strelou zápästím len tesne minul bránku Žiliny.
     
    16:16
    Exžilinčan Jakub Drábek poriadne šliapol na plyn, napokon bol však obranou Žiliny odzbrojený.
     
    16:47
    Hokejisti domáceho Popradu sú zatiaľ jasne lepší.
     
    17:11
    Poprad dal gól!
    Poprad už vedie 2:0. To keď Martin Belluš našiel parádnou prihrávkou z pravej strany SAMUELA TAKÁČA a ten zblízka prekonal padajúceho Koutského. Asistencie: Martin Belluš a Jakub Makovský.
     
    17:44
    Žilinčania na gól reagujú vylúčením, na trestnú lavicu putuje na 2 minúty Roman Tomas.
     
    18:01
    Domáci okamžite v útočnom pásme, Sýkora po Stalsovej prihrávke trafil puk zle.
     
    18:28
    Hostia sa oslobodzujú, puk smeruje za bránku Popradu.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:22
    Marek Slovák v oslabení potiahol puk do útoku a dokázal i ohroziť Masalskisa, no nijako vážne ohrozenie to nebolo.
     
    19:44
    Hostia v plnom počte.
     
    19:48
    Vhadzuje sa v pásme Popradu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie domáci Poprad nad Žilinou zaslúžene 2:0. Skóre zápasu otvoril v 3. minúte Paukovček a v 18. minúte krásne zakončil krásnu akciu celého útoku Kamzíkov Samuel Takáč. Hostia pôsobia zakríknuto a takto sa veru o play-off nebojuje.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí sa okamžite snažia rýchlo zaútočiť.
     
    20:42
    Popradčania si mierne nerozumeli vo svojej rozohrávke a previnili sa len zaázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od brány popradského gólmana Masalskisa.
     
    21:04
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravom kruhu v útočnom pásme sa k zakončeniu dostal Kroták, no jeho delovka napokon trafila len pozorného gólmana Koutského.
     
    21:12
    Koutský si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok. Tentokrát po skvelej prihrívke od Krotáka dokázal vo svojej výstroji zachytiť strelu z ľavej strany od Paločka.
     
    21:45
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť žilinský obranca Marcel Šterbák.
     
    21:55
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na ľavej strane sa k strele v medzikruží dostal Lapšanský, no jeho delovku gólman Koutský videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    22:21
    Žilinčania sa počas svojho oslabenia zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre. Tentokrát sa im už podruhýkrát podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary až k popradskej bráne.
     
    22:58
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Sýkoru sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Lapšanský, no puk mu napokon preskočil hokejku a tento popradský útočník už zakončovať nedokázal.
     
    23:27
    Varga sa dostal v oslabení do zakončenia na pravej strane, no jeho projektil po skvelej prihrávke od Drevenáka bol napokon len veľmi nepresný a minul priestor popradskej brány.
     
    23:56
    Žilinčania sa dokázali vo svojom oslabení ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Tentokrát sa bude vhadzovt po Koutského pravici, keďže puk po Sýkorovej strele z ľavej strany zachytil vo svojej lapačke.
     
    24:16
    Po dobrej prihrávke z centrálnej časti od Paukovčeka sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Drábek, no ten bol dobre bránený Dlouhým, ktorý ho od puku odstavil.
     
    24:50
    Kalla sympaticky zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovka napokon minula priestor popradskej brány. Gólman Masalskis teda zasahovať nemusel.
     
    25:20
    Popradčania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od brány gólmana Koutského.
     
    25:46
    Žilina si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Belluš. Ešte pred týmto vylúčením sa však gólman Masalskis blysol skvelým zákrokom, keď po skvelej prihrávke od Kloudu dokázal zakončenie z hokejky Tomasa zachytiť vo svojej výstroji!
     
    26:21
    Popradčania sa tentokrát vo svojom oslabení dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary, o ktoré sa postaral aktívny Juris Stals.
     
    26:49
    Z centrálnej časti tvrdo zakončoval Dlouhý, no popradský gólman Masalskis skvele zapracoval svojimi betónmi, puk zblokoval ku Kuralimu, ktorý oslobodzuje popradský tím spod tlaku.
     
    27:19
    Z pravej strany dobre zakončoval Slovák, no jeho delovka napokon minula priestor popradskej brány. Masalskis teda zashaovať nemusel.
     
    27:51
    Popradskí hokejisti hrali už v plnom počte a ihneď sa dostali do skvelej gólovej šance. Mlynarovič sa snažil zakončovať pred gólmanom Koutským, no v poslednej chvíli neprekonal jeho dobre osadené betóny.
     
    28:24
    Paukovček nahadzoval puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dsotali len pozorní žilinskí obrancovia, ktorí s prehľadom upokojujú tempo hry.
     
    28:54
    Na druhej strane sa k puku na ľavom krídle dostal Klouda, no aj ten ho len nahodil na zadný mantinel. Tam sa ho však zmocnili pozorní popradskí obrancovia.
     
    29:25
    Z pravej strany tvrdo pálil Belluš, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Koutského, ktorý sa stihol presunúť a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    29:57
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Bagin, no jeho delovka spoza kruhov smerovala len tesne vedľa popradskej brány. Masalskis teda zasahovať nemusel.
     
    30:24
    Oba tímy sa snažia ofenzívne presadiť, no ani jednému z nich sa momentálne nedarí na dlhší čas usadiť pred bránou súpera. Pri puku sú aktívni Žilinčania.
     
    30:58
    Drevenák nahodil puk na zadný mantinel za popradskú bránu a napokon nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Vlci zo Žiliny však stále útočia a snažia sa vsietiť gól.
     
    31:24
    Paločko sa snažil predrať po pravom krídle, no napokon sa mu nepodarilo prejsť cez pozorného Šterbáka, ktorý dobre ordinoval v strednom pásme.
     
    31:59
    Žilinčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský kapitán Kroták.
     
    32:25
    Z pravej strany dobre zakončoval Samuel Takáč, no jeho zblokovaná strela napokon skončila len na ochrannej sieti za žilinskou bránou. Koutský teda zasahovať nemusel.
     
    32:58
    Spoza pravého kruhu tvrdo zakončoval Peter Klouda, no jeho projektil gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi vyrazil na zadný mantinel.
     
    33:21
    Z pravej strany sympaticky zakončoval hosťujúci Tomas, no jeho delovka skončila len tesne vedľa popradskej brány. Následne sa Kamzíci dokázali oslobodiť.
     
    33:59
    Popradčania sa dokázali ubrániť a hrali už v plnom počte. Tomáš Sýkora potiahol puk po pravom krídle, následne dobrou krížnou prihrávkou hľadal Krotáka, no nepodarilo sa mu to.
     
    34:45
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci obranca Ďurák, no jeho delovka napokon skončila len na hokejkách popradských obrancov, ktorí stáli pred gólmanom Masalskisom.
     
    35:13
    Popradčania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať v kruhu napravo od gólmana Masalskisa.
     
    35:47
    Po peknej prihrávke od Takáča sa k zakončeniu spoza ľavého kruhu dostal Paukovček, no jeho príklepová delovka napokon skončila len na pleksiskle za žilinskou bránou.
     
    36:19
    Belluš sa snažil dobrou bekhendovou prihrávkou z pravej strany nájsť v medzikruží Drábeka, no napokon sa mu to nepodarilo. Druhý spomínaný popradský útočník už zakončovať nedokázal.
     
    36:57
    Puk sa presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sú však aktívnejší Popradčania, ktorí majú aj patričný gólový náskok.
     
    37:20
    Z pravej strany sympaticky zakončoval Linet, no ani jeho projektil sa nedostal medzi žrde popradskej brány. Následne sú pri puku popradskí obrancovia.
     
    37:43
    Kurali sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť, no napokon sa previnil len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Masalskisa.
     
    38:21
    Lapšanský nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon len veľmi tesne minula priestor žilinskej brány.
     
    38:57
    K puku sa naľavo od popradskej brány dostal obranca Dinda, no aj ten ho napokon poslal cez všetky čiary až za žilinskú bránu za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    39:19
    Popradský kapitán Arne Kroták sa dostal do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku, no napokon bol faulovaný krosčekom a má k dispozícii trestné strieľanie!
     
    39:19
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa v závere druhej tretiny dostávajú do trojgólového vedenia! Domáci kapitán ARNE KROTÁK v trestnom strieľaní naznačil strelu z ľavej strany, následne potiahol puk na pravé krídlo, čím poriadne prekvapil gólmana Koutského, ktorý napokon už zasahovať nemusel. Kroták ho prekonal pekným beknndovým zakončením z trestného strieľania. Bez asistencií.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:41
    V závere druhej tretiny sú pri puku popradskí obrancovia, ktorí sa snažia taktickými prihrávkami upokojiť tempo hry.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spočiatku veľmi vyrovnaná, keď najskôr zabrali na plné obrátky hokejisti hosťujúcej Žiliny, no napokon nedokázali prekonať pozorného gólmana Masalskisa ani v presilových hrách. Na druhej strane hostí podržal gólman Koutský, no ten napokon inkasoval v 40. minúte zápasu z trestného strieľania, keď si ho dokázal vychutnať popradský kapitán Arne Kroták.

    Podarí sa žilinským hokejistom zabrať naplno v tretej tretine a zdramatizovať tak tento zápas alebo si Popradčania pripíšu do tabuľky jasné tri body?
    Tretia tretina začína približne o 18:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:02
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť a prekonať gólmana Koutského.
     
    40:53
    Žilinský obranca Dlouhý podržal puk za žilinskou bránou a následne sa snaží z tejto pozície ofenzívne presadiť. Popradčania však dobre forčekujú.
     
    41:07
    Matúš Paločko obdržal po tvrdom faule na jeho osobu pri samostatnom úniku výhodu trestného strieľania!
     
    41:07
    Popraský útočník Matúš Paločko napokon v trestnom strieľaní nedokázal nájsť ten správny recept na gólmana Koutského, ktorý skvele zasiahol svojimi betónmi a puk zblokoval mimo svojej brány!
     
    41:55
    Roman Tomas sympaticky zakončoval z pravej strany, no jeho projektil gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk svojou hruďou zblokoval do bezpečia.
     
    42:28
    Z hranice pravého kruhu tvrdo zakončoval Žilinčan Šterbák, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou. Na rad prichádza vhadzovanie puku v strednom pásme.
     
    42:43
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne zakončoval Stals, no gólman Koutský si ustrážil pravú žŕdku svojej brány a puk svojou výstrojou zblokoval na zadný mantinel.
     
    43:21
    Po fantasticky načasovanej prihrávke z ľavej strany od Stalsa sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Lapšanský, no ten svojim bekhendovým blafákom len tesne minul priestor žilinskej brány!
     
    43:57
    Žilinčania si dvakrát po sebe nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od Koutského svätyne.
     
    44:18
    Z hranice pravého kruhu tentokrát dobre pálil Roman Tomas, no jeho delovka skončila len na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    44:39
    Samuel Takáč sympaticky zakončoval z pravej strany, následne sa k dorážke na ľavej strane dostal aj Drábek, no žilinský gólman Koutský bol v strehu a v oboch prípadoch mal svoje betóny na správnom mieste.
     
    45:21
    Marek Nagy potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no následne si mierne nerozumel s Bellušom a táto dvojica popradských hráčov o puk prišla.
     
    45:41
    Ďalšie zakázané uvoľnenie na strane hosťujúcej Žiliny. Vlci sa opäť previnili dvoma zakázanými uvoľneniami, po ktorých sa bude vhadzovať pred Koutského svätyňou.
     
    46:26
    Sýkora sa dostal k puku na hranici pravého kruhu, no pozorný Leško ho napokon od puku čistým spôsobom s prehľadom odstavil. Na rad prichádza žilinský útok.
     
    46:57
    Z hranice pravého kruhu tvrdo zakončoval Paločko, no ani jeho projektil nedokázal prekonať pozorného gólmana Koutského, ktorý dobre zakoričl svojimi betónmi.
     
    47:37
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti pridávajú v tretej tretine do žilinskej brány už štvrtý gól. Kroták sa predral cez stred a následne tvrdo pálil, no gólman Koutský jeho strelu ešte vyrazil pred seba. Na následnú dorážku do polodkrytej žilinskej brány v znení MATÚŠA PALOČKA však už nemal nárok. Asistencie si pripisujú hráči Arne Kroták a Samuel Mlynarovič.
     
    48:21
    Žilinskí obrancovia majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia dostať pred popradskú bránu. Zatiaľ sa im však v tom veľmi nedarí, keďže popradský forčeking je pozorný.
     
    48:56
    Cez stred sa snažil predrať hosťujúci Klouda, no pozorný Kurali ho od puku čistým spôsobom s prehľadom odstavil. Žilinčania však stále útočia.
     
    49:05
    Žilinskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Martin Belluš.
     
    49:56
    Spoza kruhov nahadzoval puk pred popradskú bránu Kalla, no jeho projektil napokon zachytil pozorný popradský obranca Fabian, ktorý oslobodil Popradčanov vyhodením puku.
     
    50:24
    Popradčania sa vo svojom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a Žilinčanom sa momentálne nedarí naozaj nič vymyslieť.
     
    50:45
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti napokon dokázali skórovať aj v oslabení a navyšujú svoj náskok už na päť gólov. Po skvelej prienikovej prihrávke od Krotáka sa k puku na ľavom krídle dostal SAMUEL MLYNAROVIČ, ktorý sa zbavil žilinskej defenzívy a následne peknou kľučkou zneškodnil aj gólmana Koutského a puk zasunul za jeho chrbát. Asistencie si pripisujú hráči Arne Kroták a Dávid Gaborčík.
     
    50:45
    Žilinský tréner Martin Groma si vyžiadal oddychový čas! Po ňom nastupuje do žilinskej brány namiesto Vladislava Koutského gólman Lukáš Lizák!
     
    51:24
    Popradskí hokejisti si v týchto chvíľach poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda presúva pred gólmana Masalskisa.
     
    51:59
    Zakázané uvoľnenie sme mohli vidieť aj na druhej strane. Previnil sa ním žilinský obranca Látal. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Lizákom.
     
    52:35
    Po skvelej krížnej prihrávke z ľavej strany od Stalsa sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Sýkora, no jeho delovka nedokázala prekonať betóny pozorného gólmana Lizáka.
     
    53:21
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť žilinský útočník Roman Tomas.
     
    53:58
    Z hranice pravého kruhu dobre zakončoval Kurali, no jeho projektil bol zblokovaný len k obrancom Žiliny, ktorí upokojú tempo hry a následne sa oslobodzujú.
     
    54:25
    Mário Kurali sa dostal do skvelej gólovej šance pred gólmanom Lizákom, no jeho tvrdú strelu napokon ochranca žilinskej svätyne zblokoval svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    54:50
    Popradskí Kamzíci si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    55:13
    Marek Slovák nekompromisne pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon neprekvapila gólmana Masalskisa, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    55:40
    Žilinčania sa vo svojej početnej nevýhode dokázali ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne sú však pri puku Popradčania, ktorí stále útočia.
     
    56:11
    Puk sa po súboji v strednom pásme ocitol na žilinskej striedačke, a tak uvidíme vhadzovanie v neutrálne strednej tretine.
     
    56:23
    Hra sa v tomto zápase začína poriadne kúskovať. Tentokrát sa hokejisti Žiliny previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred žilinskou bránou.
     
    56:52
    Lapšanský sa snažil na ľavom krídle obtočiť okolo pozorného Ďuráka, no napokon sa mu to nepodarilo. Žilinskí obrancovia ho v medzikruží od puku odstavili.
     
    57:24
    Z ľavej strany sympaticky zakončoval Martin Chovan, no ani jeho projektil neprekonal popradského gólmana Masalskisa, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    57:59
    Žilinčania sa previnili v útočnom pásme prihrávkou rukou, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:20
    Marek Nagy sa snažil predrať cez stred až k žilinskej bráne, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný obranca Šterbák ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    58:52
    Popradskí hokejisti si zahrajú v početnej výhode aj v závere zápasu. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Žilinčan Marek Slovák.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1344 divákov.
     
    59:28
    Vaic sa snažil dobrou prihrávkou z ľavej strany nájsť pred bránou gólmana Lizáka svojho spoluhráča Nagya, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    59:58
    Po peknej prihrávke od Stalsa sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Sýkora, no jeho projektil bol napokon len veľmi nepresný.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov opäť oveľa úspešnejšia, keď sa najskôr gólovo presadil Matúš Paločko, ktorý v 48. minúte poslal Popradčanov do štvorgólového vedenia. Ešte predtým však nepremenil trestné strieľanie. Následne v 51. minúte skóroval aj Samuel Mlynarovič, ktorý v oslabení prekvapil žilinskú defenzívu.

    Popradčania si po skvelom výkone na domácom ľade pripisujú do tabuľky jasné tri body a gólman Edgars Masalskis už druhý shutout v tejto sezóne. Žilinčania sú po tomto kole bez bodov a stále na poslednej desiatej priečke.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:07:51)

    Góly a asistencie: 3. Paukovček (Drábek, Takáč), 18. S. Takáč (Belluš, Makovský), 40. Kroták (t.s.), 48. Paločko (Kroták, Mlynarovič), 51. Mlynarovič (Kroták, Gaborčík)


    HK Poprad: Masalskis (Sidor) – Brejčák, Gaborčík, Fabian ("A"), Kurali, Dinda, Makovský, Gápa – Lapšanský, Stals, Sýkora – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Belluš, Drábek, Paukovček – Nagy, Takáč, Vaic ("A")
    MsHK Žilina: Koutský (51. Lizák) – Chovan, Šterbák, Leško, Dlouhý ("A"), Ďurák, Bagin, Ostrčil, Látal – Valášek, Kalla ("A"), Slovák – Klouda, Varga, Tomas ("C") – Linet, Lipovský, Drevenák – Piják, Rehák, Bene

    Rozhodca: Lauff, Holienka – Valach, Beniač

    Diváci: 1344