SP skokanů na lyžích, Sapporo - HS 134 (kon.)
koniec udalosti
SP skokanů na lyžích, Sapporo - HS 134

cz Nedeľa 26.01.2014, 01:30Skoky na lyžiach
     
    Konečné pořadí závodu:
    1. Damjan (Slovin.) 255,0
    2. Prevc (Slovin.) 254,6
    3. Kranjec (Slovin.) 253,3
    4. Neumayer (Něm.) 249,8
    5. Kofler (Rak.) 246,9
    6. Kasai (Jap.) 245,2
    7. MATURA (ČR) 243,0
    8. Eisenbichler (Něm.) 241,3
    ---------------------------------------
    23. HLAVA (ČR) 211,1
    25. HÁJEK (ČR) 209,6 (03:01:12)
     
    Konec závodu.
     
    Před olympiádou nás čeká ještě víkend ve Willingenu a pak už půjdeme na samotné Hry. Onlajny.com budou samozřejmě u toho, mějte se fajn.
     
    Je za námi závod, který opět výborně sedl Slovincům. Vyhrál ho Jernej Damjan, druhý skončil Peter Prevc a třetí místo nakonec bral Robert Kranjec. Závod byl ideálně rozehraný také z českého pohledu. Jan Matura dokonce po výborném skoku vyhrál první kolo, ale v tom druhém to psychicky nezvládl. V ještě lepších podmínkách totiž předvedl jen 127 metrů a musí brát pouze sedmou pozici. Takový je život.
     
    1
    Kdepak, sen je pryč. Maturovi druhý skok vůbec nevyšel, český závodník doletěl pouze na 127 metrů. Propadl se až za Noriakiho Kasaie na sedmé místo. Vítězem se stává Jernej Damjan, český skok prožil ve druhém kole zklamání.
     
    2
    Ani Andreas Kofler nepokazil! Jeho pokus měřil 130 metrů a Rakušanovi to v součtu stačí na pátou pozici. Co na to Jan Matura? Musí dát alespoň 133 metrů.
     
    3
    Slovinci vytváří na čele závodu trojblok. Jernej Damjan ho doplňuje pokusem dlouhým 133,5 metru. Ten mu při dobrých bodech za styl stačí na vedení!
     
    4
    Parádní koncovka závodu. Rovněž Michael Neumayer předvedl zanemnitý skok. Němec dává 134 metrů, má dobré body za styl a je třetí. To bude mít Jan Matura velmi těžké udržet se na stupních vítězů.
     
    4
    Michail Maksimočkin teď uklidnil situaci. Ruský skokan neudržel nervy a předvedl jen 111,5 metru. Klesá na devatenácté místo, je na tom stejně jako Lukáš Hlava.
     
    6
    A Slovinci atakují i nadále! Robert Kranjec letěl na značku 137 metrů a především ve vynikajícím stylu. Náskok na Prevce byl ovšem minimální a Kranjec vinou většího odečtu za vítr tento souboj prohrává. O bod a jednu desetinu.
     
    7
    A další dobrý závod má za sebou rovněž Markus Eisenbichler! Tentokrát dal Němec 132,5 metrů, je výborně stylově ohodnocený, leč odečítá poměrně velké množství bodů za vítr. Proto prohrává i s Kasaiem.
     
    8
    Nejč Dežman usiluje o druhou desítku v řadě a útočí dobře. Za 129 metrů má její jistotu! Je třetí.
     
    9
    A je tady očekávaný útok rovněž ze strany Petera Prevce! No, to bude mít špička závodu ohromně těžké. Slovinský lídr Světového poháru tentokrát skočil 137,5 metru a jde s výrazným, devítibodovým náskokem do čela závodu. Dopad nebyl úplně čistý, ale Prevc bude stoupat výsledkovou listinou. To je jisté.
     
    10
    Na čele závodu jsou tři Japonci! Daiki Ito předvedl 125 metrů v dobrém stylu a těsně poráží Šimiza. Na Kasaie samozřejmě stačit nemohl.
     
    Zbývá poslední desítka skoků o sapporském víkendu. Noriaki Kasai zatím předvedl ve druhém kole nejlepší pokus a vede s náskokem 16 bodů před Reruhim Šimizem. Nicméně Kasaiova ztráta na ty úplně čelní pozice byla dosti velká.
     
    11
    Vítr proti výrazně ubral na intenzitě, ale Karl Geiger si slušně poradil i přesto. Německý talent zapsal 121,5 metru a třetí. O desetinku bodu za Reruhi Šimizem.
     
    12
    Sundat Noriakiho Kasaie bude nějakou tu dobu pořádný oříšek. Wolfgang Loitzl neměl dobré podmínky a předvedl 115 metrů. Je až dvanáctý.
     
    13
    Tomaž Naglič se tomuto výkonu ani nepřiblížil. Za 122 metrů je až osmý.
     
    14
    Noriaki Kasai podle očekávání zaútočil! Pomohly mu k tomu i lepší podmínky. Veterán předvedl tentokrát 133 metrů, dostává slušné body za styl a pochopitelně výrazně vede! Japonec střídá na prvním místě svého krajana.
     
    15
    Vítr proti výrazně oslabuje a skokané mají problém. Danny Queck vytěžil z minima maximum v podobě 120 metrů. Je na čtvrté příčce.

    Radek Barkman