SP ve skocích na lyžích - Sapporo HS134 Vítěz: P. Prevc (SLO) (kon.)
koniec udalosti
SP ve skocích na lyžích - Sapporo HS134

Vítěz: P. Prevc (SLO)

cz Sobota 25.01.2014, 08:30Skoky na lyžiach
     
    Závod skončil. (10:24:36)
     
    V noci na neděli se uskuteční druhý závod víkendu v Sapporu, onlajny budou opět u toho. Společně se čtveřicí Čechů ve složení Čestmír Kožíšek, Lukáš Hlava, Antonín Hájek a Jan Matura.
     
    My se můžeme těšit ze solidní osmé pozice Jana Matury, který do elitní desítky skočil po třinácté pozici v prvním kole. Lukáš Hlava si naopak pohoršil na 16. pozici a Antonín Hájek končí na celkovém 27. místě. Celkem čtyři Slovinci se umístili v elitní desítce (1. Prevc, 2. Damjan, 4. Kranjec, 7. Dežman).
     
    1
    Peter Prevc začíná drtit konkurenci! Druhé vítězství v sezoně i v kariéře pro slovinského borce! Ve druhém kole dal 134,5 metru, dostává skvělé body za styl a o 17,6 bodu poráží druhého Jerneje Damjana! Třetí končí Noriaki Kasai a na čtvrtou pozici poskočil díky fenomenálnímu skoku ve druhém kole Robert Kranjec.
     
    2
    Jernej Damjan má neuvěřitelnou formu! Slovinský závodník našel svou starou formu. Tady předvedl 129 metrů a jde před Kasaie! Vyhraje ovšem nejspíš Peter Prevc. Měl obrovský náskok před zbytkem startovního pole.
     
    3
    Andreas Kofler svým skokem rozhodl o skutečnosti, že na čele závodu zůstane Noriaki Kasai! Rakušan dal jen 122 metrů a je čtvrtý. Prohrál také s Daiki Item.
     
    4
    Karl Geiger se naopak propadne, Kasai je blízko umístění na stupních vítězů, pokračuje rovněž posun Kranjece. Geiger dal jen 117,5 metru a je desátý.
     
    5
    Nejč Dežman má v Sapporu dobrou formu a zadělal na své nejlepší umístění v kariéře. 122,5 metru mu dává čtvrté místo těsně před Janem Maturou. Zachránila ho slušná větrná náhrada.
     
    6
    Noriaki Kasai už podle očekávání dokázal přeskočit vedoucího Roberta Kranjece. Přesto mi přišlo, že odraz netrefil úplně ideálně. Měl ale velký náskok a svou pozici udrží. 129 metrů ho řadí zhruba o pět bodů před Slovince.
     
    7
    Slovinci mají v elitní desítce čtyři borce, jejich enklávu zahájil Tomaž Naglič. Ten však Kranjece neohrozil. Naglič dal 121,5 metru a je až sedmý. Další posun Jana Matury.
     
    8
    Roberto Dellasega se oproti prvnímu kolu propadne, což znamená, že se Jan Matura vejde do elitní desítky. 113,5 metrů pro Itala znamená pokles až na 18. pozici.
     
    9
    Ronan Lamy Chappuis předvedl dva slušné skoky. Ve druhém kole to bylo 122 metrů a je šestý. Solidní body pro Francouze.
     
    10
    Solidní pokus od Manuela Fettnera. Kranjec je už v desítce, ale Fettner výkonem 123 metrů nezklamal. Je šestý.
     
    11
    Lukáš Hlava potvrdil, že českým skokanům druhé kolo zkrátka nevyšlo. Hlava dal v těžkých podmínkách 119 metrů a je sedmý. Zachránila ho od většího propadu jen vyšší bodová náhrada za vítr. Stále vede Kranjec před Item, třetí je Matura.
     
    12
    Robert Johansson se malinko propadne. 119,5 metru stačí na desáté místo.
     
    13
    Jan Matura letos nevyhraje, ale ani úplně nezklamal. Předvedl 125,5 metru a jde na třetí pozici. Je tam společně s Eisenbichlerem a Neumayerem.
     
    14
    Daiki Ito půjde na druhé místo. Což samo o sobě znamená dobrý skok, protože pokus Roberta Kranjece bude ještě nějakou chvilku k poražení jen velmi těžko.
     
    15
    Michael Neumayer se musí smířit s tím, že do Soči nepojede. 126,5 metru mu tady stačí na druhou pozici.
     
    16
    Obrození Roberta Kranjece! Slovinec totiž předvedl let dlouhý 132,5 metrů a bude se posouvat, možná až do první desítky. Výrazné vedení.
     
    17
    Juta Watase sice překonal konstrukční bod můstku, ale Eisenbichlera nezdolá. 123,5 metru mu dává třetí místo.

    Radek Barkman