Bohemians – Liberec jun. 2:2 (kon.) | Senec – Žilina 1:2 (kon.) | Jablonec – Příbram 2:0 (kon.)
Žilina – Slovácko 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Dubnica 3:1 (kon.) | Dukla Praha – Ružomberok 1:1 (kon.)
Roudnice – Teplice 1:2 (kon.) | Chomutov – Varnsdorf 0:5 (kon.) | Prešov – Slovan Bratislava 1:4 (kon.)
Poprad – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Vlašim – Benešov 2:2 (kon.)
koniec
FK Poprad
0:3 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
Streda 22.01.2014, 15:45 • NTC Poprad, Poprad (Slovensko) • Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:45.
     
    Srdečne Vás vítam pri ďalšom z prípravných stretnutí slovenských futbalových klubov počas zimnej ligovej prestávky!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z Národného tréningového centra v Poprade, kde proti sebe od 15:45 nastúpia tímy FK Poprad a ŠK Slovan Bratislava.

    Domáci klub FK Poprad momentálne účinkuje v 3. najvyššej slovenskej futbalovej lige, kategória Východ. V tejto lige figuruje 16 klubov a Popradčania po 15 odohraných zápasoch vrámci jesennej časti sídlia na priateľnej siedmej priečke so ziskom 21 bodov a gólovým skóre 27:22 za 6 výhier, 3 remízy a 6 prehier. Pred Popradom momentálne s náskokom troch bodov sídli Slavoj Trebišov a za Popradom s rovnakým počtom bodov, no oveľa horším gólovým skóre ŠK Futura Humenné.
    Popradskí futbalisti majú na programe počas zimnej prípravy až trinásť prípravných zápasov, z ktorých diváci najviac čakajú práve na toto stretnutie proti Slovanu Bratislava, následne na zápas proti prvoligovému poľskému tímu Nowy Sącz (13. február 2014) a proti druholigovému slovenskému tímu ŽP Šport Podbrezová (1. marec 2014).
    Popradčania v zimnej príprave odohrali už jedno stretnutie na štadióne v Spišskej Belej proti Plavnici, kde sa po vyrovnanom výkone na oboch stranách zrodila remíza 3:3. Za Popradčanov skórovali hráči Miroslav Monka a Jozef Tropp (2x).

    Úradujúci majster Corgoň ligy a aktuálny líder corgoňligovej tabuľky po jesennej časti – tím ŠK Slovan Bratislava odohral vrámci jesennej časti Corgoň ligy 19 zápasov, v ktorých nazbieral 42 bodov a gólové skóre 41:22 za 13 výhier, 3 remízy a 3 prehry. Za Slovanom Bratislava sídli na druhej priečke AS Trenčín so stratou šiestich bodov a na tretj priečke MFK Ružomberok so stratou už jedenástich bodov.
    Bratislavčania začali so svoju zimnú prípravu pred jarnou fázou Corgoň ligy o deň neskôr ako Prešovčania – 9. januára 2014, kedy sa hlavnému trénerovi Jozefovi Valovičovi na zraze neuveriteľných 39 hráčov (hráči prvého mužstva a zároveň aj všetci kmeňoví hráči Slovana, ktorí boli na hosťovaní).
    Manažment futbalového klubu Slovan Bratislava zariadil pre svojich hráčov dve sústredenia (jedno podobne ako minulý rok na Štrbskom plese v trvaní 18. – 24. januára a druhé v Turecku v trvaní 9. – 18. februára). Hráči Slovana Bratislava majú v pláne zimnej prípravy 12 prípravných stretnutí (8 zahraničných súperov), z ktorých stihli dva už odohrať.
    Najskôr sa v piatok 17. januára 2014 predviedli na domácej pôde, kde privítali český tím 1. FC Slovácko (8. priečka po jesennej časti) z najvyššej českej Gambrinus ligy a napokon po jedinom bratislavskom góle Marka Milinkoviča remízovali výsledkom 1:1 (1:1).
    Hneď v sobotu 18. januára sa Slovanisti ukázali už vrámci tatranského sústredenia na pôde druholigového MFK Liptovský Mikuláš (posledná 12. priečka po jesennej časti), kde po skvelom výkone vyhrali jednoznačne 3:0 (1:0) – o góly sa postarali hráči Lester Peltier (2x) a Andrej Meszáros.

    Podarí sa domácim hráčom klubu FK Poprad predviesť svoj najlepší tímový výkon a potrápiť, či zdolať tak favorizovaný Slovan Bratislava alebo si hostia na svoje konto pripíšu ďalšiu výhru v príprave?
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Haszárik – Ondruš, Bendík, J. Trop, Raus, M. Trop, Janigloš, Monka, Ferenc, Michlík, Kubus

    ŠK Slovan Bratislava: Polaček – Vrablec, Gorosito, Kolčák, Josimov, Meszáros, Augustin, Bagi, Gašparovič, Soumah, Peltier
     
    Začiatok tohto zápasu sa mierne posunie, keďže len pred malou chvíľou sa ukončil zápas ŠK Slovan Bratislava vs. 1. FC Tatran Prešov!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvode prvého polčasu sú pri lopte hráči domáceho Popradu, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    2
    Domáci hráč Ferenc sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no pozorný Bratislavčan Hlohovský ho od lopty bez problémov odstavil.
     
    3
    Domáci Michlík sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho projektil skončil len v moci gólmana Polačeka.
     
    4
    Soumah sa s loptou dobre presúval po pravej strane, následne však narazil na pozorného Jozefa Tropa, ktorý ho od lopty odstavil.
     
    5
    Peltier sa snažil s loptou predrať po pravej strane, no napokon narazil na pozorného Ferenca a ten ho od lopty odstavil.
     
    7
    Domáci Kubus sa po skvelom centri od Rausa mohol dostať do zakončenia v centrálnej časti, no gólman Polaček skvele vybehol a loptu bez problémov odkopol do bezpečia.
     
    8
    Peltier sa opäť snažil presadiť po pravej strane, no jeho dobrý center napokon zachytil pozorný popradský hráč Janigloš.
     
    10
    Po dobrom centri od Hlohovského sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Peltier, no ten napokon stál len v jasnom ofsajde.
     
    11
    Gorosito nekompromisne pálil zo vzdialenosti približne 30 metrov, no jeho delovka skončila len tesne nad bránou gólmana Haszárika.
     
    12
    Po peknej prihrávke od Mária Tropa sa k lopte mohol dostať Kubus, no ten bol na pozorného Gorosita príliš pomalý a loptu zachytiť nedokázal.
     
    13
    Po dobrej prihrávke z centrálnej časti od Monku sa k zakončeniu na pravej strane dostal Raus, no jeho delovka skončila len tsne vedľa Polačekovej brány.
     
    14
    Po peknom centri z ľavej strany od Kolčáka sa k zakončeniu na pravej strane dostal Vrablec, no ten napokon minul priestor popradskej brány.
     
    15
    Po peknom centri z pravej strany od Hlohovského sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Peltier, no dobrou hrou telom zozadu ho odstavil pozorný Jozef Trop.
     
    16
    Hosťujúci Josimov chcel dobrou krížnou prihrávkou nájsť Vrableca na pravej strane, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Michlík sa obetavo hodil do strely.
     
    17
    Vrablec potiahol loptu po pravej strane, následne ju chcel odcentrovať, no pozorný Ferenc ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    18
    Soumah sa snažil predrať cez stred, no pri svojom prechode narazil na pozorného Janigoša, ktorý ho od lopty odstavil dobrým sklzom.
     
    19
    Michlík sa rýchlo presúval cez stred, následne však narazil na Gorosita, ktorý ho svojimi nohami na hranici faulu, ale napokon čisto odstavil.
     
    20
    Po peknom centri z rohového kopu na pravej strane od Hlohovského sa k lopte dostal pozorný Raus, ktorý loptu bez problémov zachytil.
     
    21
    Raus sa s loptou rýchlo presúval po ľavej strane, následne dobrou prihrávkou našiel Kubusa, ktorý pálil a bol dobre bránený, no svojou delovkou prekopol bránu Slovana.
     
    22
    Na druhej strane sa do zakončenia v centrálnej časti dostal Soumah, no gólman Haszárik dobre zakročil a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    22
    Domáci Bendík fauloval v pokutovom území Soumaha a na rad prichádza pokutový kop Slovana Bratislava!
     
    23
    Popradský gólman Huszárik si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po tvrdej strele od Soumaha z pokutového kopu sa skvele hodil na ľavú stranu a loptu zachytil pred bránkovou čiarou!
     
    24
    Po skvelom centri od Peltiera z pravej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal bratislavský hráč s číslom 5, ktorý však na súpiske nie je, no svojou nevydarenou strelou prekopol popradskú bránu.
     
    25
    Augustin sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no svojou strelou spoza popradskej šestnástky prekopol popradskú bránu.
     
    26
    Monka sa rýchlo presúval po ľavej strane, následne svojou dobrou prihrávkou našiel Michlíka, ktorý pálil, no svojou strelou prekopol bratislavskú bránu.
     
    27
    Vrablec sa s loptou pretlačil po pravej strane až k popradskej bráne, následne však k nemu pribehol pozorný Bendík, ktorý odkopol loptu na rohový kop.
     
    28
    Po dobrom centri z rohového kopu na pravej strane zahrávanom od Peltiera sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Soumah, no ten napokon trafil len jedného z popradských obrancov.
     
    29
    Monka zahrával priamy kop vo vzdialenosti približne 22 metrov, mierne vľavo, no jeho tvrdý center napokon skončil len v moci bratislavských obrancov.
     
    30
    Slovan dal gól!
    Po skvelom vysunutí lopty v znení Peltiera sa k nej na pravej strane dostal Soumah, ktorý ju nakopával pred popradskú bránu. Tam sa najlepšie zorientoval LUKÁŠ GAŠPAROVIČ, ktorý svojou strelou z tesnej blízkosti prekonal gólmana Haszárika.
     
    32
    Soumah nekompromisne pálil z centrálnej časti vo vzdialenosti približne 22 metrov, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad popradskou bránou!
     
    33
    Gólman Haszárik sa dostal k lopte v centrálnej časti, následne bol dobre napádaný Gašparovičom, no dobrou kľučkou ho s prehľadom zneškodnil.
     
    34
    Za bratislavský Slovan nastúpil do hry Hudák, ktorý nahradil jedného z hráčov pôvodného kádra. Slovan Bratislava je momentálne pri lopte.
     
    35
    Kubus sa dostal k lopte v centrálnej časti, no bol dobre bránený Gorositom, ktorý ho napokon v poslednej chvíli od lopty odstavil.
     
    36
    Peltier sa snažil svojou kľučkou na pravej strane prejsť cez Ferenca, no nepodarilo sa mu to.
     
    37
    Slovan dal gól!
    Bratislavský Slovan sa po obrovskom zaváhaní v popradskej defeníve dostáva do dvojgólového vedenia. LESTER PELTIER unikol popradskej defenzíve po pravej strane, následne si zasekol gólmana Haszárika a strelou do prázdnej brány ho prekonal.
     
    38
    Hlohovský sa snažil po pravej strane prejsť cez Kubusa a zakončovať, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    39
    Po skvelom centri z pravej strany od Hudáka k vzdialenejšej žrdi popradskej brány sa k zakončeniu dostal Gašparovič, no ten v sklze minul priestor popradskej brány.
     
    40
    Po parádnej prihrávke z pravej strany od Hlohovského sa k zakončeniu tesne pred popradskou šestnástkou dostal Soumah, no prekopol priestor Haszárikovej svätyne.
     
    41
    Gašparovič to tentokrát skúšal z ľavej strany, no jeho delovka smerovala len vysoko nad popradskú bránu.
     
    42
    Monka sa snažil odstavit od lopty pozorného Josimova, no napokon sa mu to nepodarilo. Bratislavčania opäť útočia.
     
    43
    Po peknom krížnom centri z pravej strany od Augustina sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Gašparovič, no nedokázal prekonať pozorných popradských obrancov.
     
    45
    Popradčania mali v závere prvého polčasu k dispozícii rohový kop na ľavej strane, ktorý odišiel zahrávať Monka. Následne sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Bendík, no gólman Polaček jeho streli úspešne zachytil!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase tohto zápasu boli úspešnejší a oveľa aktívnejší futbalisti Slovana Bratislava, ktorí sa najskôr v 23. minúte mohli dostať do vedenia po penalte Soumaha, no jeho zakončenie gólman Polaček vychytal. Následne sa však hráči Slovana dvakrát gólovo presadili zásluhou Gašparoviča v 30. a Peltiera v 37. minúte.

    Podarí sa Popradčanom v druhom polčase zdramatizovať priebeh tohto prípravného stretnutia?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sa k lopte dostali popradskí futbalisti, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    47
    Molnár odcentroval loptu z ľavej strany pred popradskú bránu, no gólman Haszárik zasahovať nemusel. Ešte pred ním upratal loptu do bezpečia pozorný Jozef Trop.
     
    48
    Spoza šestnásky zakončoval hosťujúci Kolčák, no jeho delovka bola jedným z Popradčanov zblokovaná do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    49
    Hudák si loptu dobre rozohral s Gorositom a táto dvojica sa rozhodla založiť ďalší rýchly útok hosťujúceho Slovana Bratislava.
     
    50
    Po ľavej strane sa dobre presúval Gašparovič, no domáci Bendík ho tvrdo fauloval svojou pravou nohou. Následne majú hostia k dispozícii voľný kop zo vzdialenosti približne 35 metrov, poriadne vľavo.
     
    51
    Hutta sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany vysunúť dopredu Soumaha, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Josimov ich od lopty bez problémov odstavil.
     
    52
    Hostia majú loptu vo svojej moci na útočnej polovici ihriska, kde s asnažia niečo zaujímavé vymyslieť. Popradčania sú však jasne proti.
     
    54
    Mário Trop sa s loptou veľmi dobre presúval cez stred, no pozorný Hudák ho napokon od lopty bez problémov odstavil.
     
    55
    Z pravej strany tvrdo zakončoval hosťujúci Hutta, no jeho projektil napokon gólman Haszárik dokázal končekmi svojich prstov vytesniť na rohový kop.
     
    56
    Jackuliak dobre zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon jeden z Popradčanov zblokoval na rohový kop.
     
    57
    Jackuliak vybojoval predošlý rohový kop a následne ho aj zahrával, no jeho center skončil len na kopačkác pozorného Kolčáka.
     
    58
    Lukáš Hutta sa dostal do zakončenia v popradskom pokutovom území, no jeho delovka napokon neprekvapila gólmana Haszárika, ktorý aj tentokrát skvele zasiahol.
     
    59
    Na rad prichádza popradské striedanie. Do hry nastúpil Dalibor Stromček.
     
    60
    Soumah potiahol loptu po ľavej strane, no napokon zašiel až za postrannú čiaru a loptu musí odovzdať svojim súperom.
     
    61
    Po peknom centri od Mária Tropa sa k lopte v centrálnej časti dostal Stromček, ktorého chcel gólman Polaček oklamať kľučkou, no nepodarilo sa mu to. Stromček však už cez Gorosita zakončovať nedokázal.
     
    62
    Mário Trop sa snažil presadiť cez stred, no aj v tejto chvíli sa pri ňom pristavil pozorný Bagi, ktorý ho od lopty odstavil.
     
    63
    Z ľavej strany loptu veľmi dobre odcentroval hosťujúci Molnár, no jeho projektil napokon jeden z popradských hráčov zblokoval do bezpečia.
     
    65
    Hosťujúci Lukáš Hutta predviedol zbytočný útočný faul, keď atakoval domáceho Ferenca. Následne útočia Popradčania.
     
    66
    Mohli sme vidieť ďalšie rýchle prestriedanie bratislavského Slovana. Do hry nastúpil Turčák.
     
    67
    Dalibor Stromček sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no svojou strelou prekopol bránu bratislavského gólmana Polačeka.
     
    68
    Popradský tréner posiela na trávnik ďalšie dve striedanie. Do hry nastupuje Orenič a hráč s číslom 3, ktorý nie je uvedený na súpiske.
     
    69
    Monka sa dostal k zakončeniu vo vzdialenosti približne 35 metrov, mierne vpravo, no jeho delovku gólman Polaček bez problémov zachytil vo svojom náručí.
     
    70
    Po dobrej prihrávke od Soumaha sa k lopte v pravej časti popradského pokutového územia dostal Hutta, ktorého však pozorný Bendík s prehľadom odstavil.
     
    72
    Slovan dal gól!
    Bratislavčania pridávajú gól aj v druhom polčase! Po skvelom centri od Gašparoviča z ľavej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal BORIS TURČÁK, ktorý svojou delovkou prekonal gólmana Haszárika.
     
    73
    Na pravej strane sa k lopte dostal Orenič, ktorý však z obrovskej vzdialenosti len tvrdo vystrelil a jeho strela skončila za postrannou čiarou na ľavej strane.
     
    75
    Popradčania majú loptu vo svojej moci na polovici ihriska a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Bratislavský Slovan sa však skvele bráni.
     
    76
    Janigloš sa dostal k lopte v centrálnej časti, následne dobrou kľučkou zneškodnil Hudáka, no ďalej pred Polačekovu bránu sa už nedostal.
     
    77
    Gólman Haszárik si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele od Soumaha z centrálnej časti odkopol loptu do bezpečia!
     
    78
    Popradčania vymenili gólmana Haszárika za gólmana Rušina a do hry nastúpil taktiež obranca Tomáš Gajan.
     
    79
    Hostia majú loptu vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska, kde si ju veľmi dobre prihrávajú. Dnes Popradčanov nepustili takmer do žiadnej väčšej gólovej šance.
     
    80
    Domáci Orenič sa po dobrej prihrávke od Stromčeka dostal k zakončeniu, no napokon sa pošmykol a loptu nedobrovoľne prenechal svojim súperom.
     
    81
    Hosťujúci Hutta po spracovaní centra z rohového kopu na pravej strane tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány.
     
    82
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval hosťujúci Bagi, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa popradskej brány.
     
    84
    Po dobrom centri z ľavej strany od Rausa sa pred bratislavskou bránou dostal k lopte Jozef Trop, ktorý sa snažil páliť, no hosťujúci Hudák hona hranici faulu od lopty odstavil.
     
    85
    Michlík sa po dlhšom čase dostal opäť na trávnik a bude sa snažiť znížiť náskok hostí z pohľadu Popradu.
     
    86
    Raus sa dostal k lopte na pravej strane, následne dobre prihrával na Stromčeka, no ten loptu prenechal len Slovanistovi Hudákovi.
     
    87
    Michlík odcentroval loptu z rohového kopu na pravej strane, no pred bratislavskou bránou v hlavičkovom súboji jasne dominovali hostia.
     
    88
    Popradčan Pavel Raus vycvičil troch hráčov Slovana Bratislava, no napokon si nerozumel so svojim spoluhráčom Jozefom Tropom a loptu stratil.
     
    89
    Hosťujúci Turčák bol tvrdo faulovaný domácim Michlíkom zozadu, no napokon to ustál a pískať sa nebude.
     
    90
    V závere zápasu z ľavej strany tvrdo pálil domáci Michlík, no jeho delovka napokon smerovala len vysoko nad bránu Slovana Bratislava!
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Aj v druhom polčase boli hostia aktívnejší a úspešnejší, keď svoj náskok dokázali navýšiť na tri góly z dielne Borisa Turčáka. V závere zabrali aj Popradčania, no napokon nedokázali prekonať gólmana Polačeka.

    Hráči Slovana Bratislava teda v NTC Poprad vyhrali oba zápasy vrámci zimnej prípravy.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z NTC Poprad.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:29:43)

    Góly: 30. Gašparovič, 37. Peltier, 72. Turčák

    Nepremenená penalta: 23. Soumah (PPD), brankár Huszárik zneškodnil


    FK Poprad: Huszárik (78. Rušin) – Ondruš, Bendík, J. Trop, Raus, M. Trop, Janigloš, Monka, Ferenc, Michlík, Kubus
    Náhradníci: Rušin – Stromček, Bolcár, Orenič, Markulík, Korenko, Gajan, A. Trop

    ŠK Slovan Bratislava: Polaček – Vrablec, Gorosito, Kolčák, Josimov, Meszáros, Augustin, Bagi, Gašparovič, Soumah, Peltier
    Náhradníci: Hlohovský, Sabo, Molnár, Turčák, Hutta, Hudák, Jackuliak