Vítkovice – Třinec 6:3 (kon.) | Zlín – Liberec 3:4 (kon.) | Chomutov – Kladno 1:2 (0:1 po s.n.)
Litvínov – Slavia 4:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.) | Hradec Králové – Plzeň 3:0 (kon.)
Pardubice – Sparta Praha 2:6 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 17.01.2014, 18:00 • Kajot Aréna • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen nás ještě čeká drama. Kometa se čtyřicet sekund před koncem prosazuje a má ještě relativně dost času na vyrovnání. Autorem branky je JAKUB SVOBODA, jehož střelu tečoval do brány jeden z hostí. Asistence: Jan Káňa.
     
    58:03
    Ano, Kometa zkouší power-play.
     
    57:18
    Dnešnímu utkání přihlíží 7 015 diváků.
     
    55:18
    Jakub Svoboda je vyloučený za sekání a s brněnskými šancemi na dnešní body už to vypadá velmi špatně.
     
    51:43
    Karlovy Vary už jsou v pěti a navrátivší se Dresler dokonce ujel všem brněnským hráčům. Měl na hokejce čtvrtý gól, ale jeho blafák dokázal zlikvidovat vynikajícím zákrokem Čiliak. Udržel tak ještě akcie svého týmu v tomto duelu.
     
    49:36
    A to ještě není vše, co Karlovy Vary Brnu na nabídnou. Dresler je totiž dalším vyloučeným, stejně jako Bičánek za podražení, a Kometa má k dispozici přesilovku 5/3 trvající více než minutu půl.
     
    49:14
    Domácí však dostávají další možnost, jak se ještě vrátit do zápasu. Bičánek dostává dvě minuty za podražení a Balán navíc 10 minut osobní trest.
     
    48:52
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tohle je neuvěřitelné! Karlovy Vary se prosazují těsně před vypršením Dlouhého trestu. Hanzlík si vzadu nerozuměl s Čiliakem a dokonale toho využil Micka, který našel nekrytého MICHALA VACHOVCE, jenž byl napřažený na vrcholu kruhu a trefil se přesně do šibenice. Tohle je hodně studená sprcha pro Brňany. Asistence: Tomáš Micka.
     
    46:53
    Kometa však dostává velkou šanci na brzké srovnání. V útoku se totiž hrubostí provinil Radek Dlouhý a podruhé tak dává domácím možnost zahrát si přesilovku.
     
    44:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici se radují z vedoucí branky, byť nejvíce překvapeným je asi střelec branky TOMÁŠ MICKA. Ten totiž získal puk u mantinelu a vykroužil s ním před bránu, kde jen tak nastřelil puk na Čiliaka. Ten si ale pravděpodobně nepohlídal skulinku mezi betonem a tyčkou a puk mu tudy proklouzl až do sítě. Asistence: Jan Dresler.
     
    40:49
    A pro Kometu už mohlo být zle! Hovorkovu střelu Čiliak vyrazil pouze nad sebe a zdálo se, že puk bude padat za jeho záda. Možná do brány, možná vedle, ale co je jisté, tak vše vyřešil Tomáš Dujsík, který puk odpálil mimo nebezpečí.
     
    35:50
    Opět Petr Pohl vs. Marek Čiliak! Brněnský gólman byl i v dalším souboji úspěšnější. Ale Pohlovi nelze upřít obrovské nasazení a snaha vstřelit gól. Tentokrát vystihl brněnskou rozehrávku a sám uháněl proti Čiliakovi. Ten ho však skvěle vybruslil a nedovolil mu dobře zakončit.
     
    32:12
    Petr Pohl si udělal prostor mezi kruhy, kde si ještě položil brněnské obránce a až poté střílel. nebyl však už v ideálním úhlu a jeho střelu po zemi si brněnský brankář pohlídal.
     
    28:35
    Rozhodčí udělují tyto tresty: Zaťovič 2 min. za vražení, Hovorka 2 min. za hrubost a brněnský Kováčik 2+2 minuty za hrubost. Pokračuje se pěti na obou stranách.
     
    28:35
    Zaťovič se dostával do šance, ale čistě ho o puk připravil Kempný. Zaťovič však u mantinelu nesmyslně dohrál Kempného, který padl na mantinel. Rozhodčí si tohoto zákroku pravděpodobně nevšiml, ale za to si všiml, že se Brno rozhodlo oplácet. Poté se na ledě strhla pošťuchovačka mezi všemi hráči na ledě. Nejvíce se činila dvojice Kováčik – Hovorka.
     
    27:04
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno. Aktivnější Kometa inkasuje z velice podobného místa, jako se poprvé trefila ona. Kverka si našel puk v útočném pásmu, a nahrál před bránu zcela osamocenému DAVIDU ZUCKEROVI, jenž touš pouze uklidil do odkryté Čiliakovy klece. Asistence: Jaromír Kverka.
     
    24:21
    Teď už to však neplatilo. Střelu od modré čáry Čiliak pouze vyrazil a k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Vachovec. Tomu však v rozhodující chvíli puk poskočil a karlovarský útočník nemířil přesně.
     
    23:03
    Jan Hruška to však následně přehnal s důrazem a dostává dvě minuty za krosček. První početní výhodu si tedy zahrají také hosté.
     
    22:52
    Kometa je nyní hodně silná na puku a hosté vůbec nestíhají. Hruška připravil výbornou pozici pro Novotného. Ten zkoušel vystřelit na bližší tyč, ale Závorka si tohle místo pohlídal.
     
    19:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se Kometa dočkala. Jedenáct sekund před koncem první třetiny se po špatném vyhození hostů zmocnil puku Jan Káňa, který si vybruslil mezi kruhy a našel zcela volného VOJTĚCHA NĚMCE. Ten měl čas i na zpracování puku a přesného zamíření mimo Závorkův dosah. Krásná přihrávka od brněnského mladíka a nejproduktivnější komeťák otevírá dnešní skóre. Asistence: Jan Káňa.
     
    16:01
    A uvidíme první přesilovku zápasu. Kometa si svým dobrým pohybem v útočném pásmu řekla o faul, kterým se provinil Radek Dlouhý – hákování.
     
    12:50
    Kempný vystihl rozehrávku hostí a našel v ideální pozici Zohornu. Ten ještě dokázal vylepšit pozici pro Martin Dočekala, jenž si chtěl objet branku a zasunout puk z druhé strany, ale mezi tím se vrátili hosté, kteří mu to znemožnili.
     
    08:30
    Když ne hosté, tak mohli udeřit domácí! Při protiútoku se puk dostal na hokejku Tomáše Svobody, který tvrdou střelou trefuje břevno Závorkovy brány!
     
    07:40
    První vážná situace před Čiliakem! Dlouhý nahodil puk, který neudržel a Hovorka měl na hokejce první gól. Nedokázal však zamířit do brány, když byl tísněn jedním z domácích obránců.

    Adam Havel

    Góly a asistencie: 20. Němec (Káňa), 60. J. Svoboda (Káňa) – 28. Zucker (Kverka), 45. Micka (Dresler), 49. Vachovec (Micka)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Dujsík, Kempný, Kováčik (A), Žižka (C), Kuboš, Dlapa – J. Svoboda, Hruška (A), Novotný – Káňa, V. Němec, T. Svoboda – Burian, Zohorna, Dočekal – Wasserbauer, Koreis, Jenyš.
    Trenér: Vladimír Kýhos, Martin Pešout, Karel Beran.

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Řehoř) – Bičánek (A), Rýgl, Drtina, Kubka, Gulaši (A), Dresler, Schusser – Zaťovič (C), Balán, Pohl – Dlouhý, Vachovec, Hovorka – Kytnár, Kverka, Zucker – Micka, R. Hruška, Tomeček.
    Trenér: Karel Mlejnek, Jaromír Kverka, Pavel Kněžický.

    Rozhodca: Radek Husička, Pavel Mikula – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 7015