Getafe – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Real Betis – Osasuna 1:2 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
Levante – Malaga 1:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:1)
Rayo Vallecano
Nedeľa 12.01.2014, 12:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Takmer rovnaká situácia nastala znova, tentoraz však Rubéna na bránkovej čiare zastúpil jeden z obrancov. Hráčom Getafe takto Baen pokazil radosť už druhý raz.
     
    90+1
    Obrana hostí na čele s Rubénom sa teraz musela riadne zapotiť. Už sa zdalo, že nebezpečenstvo je zažehnané, zvnútra šestnástky prišla strela, ktorú dokázal Rubén len tak-tak vyraziť na ďalší roh.
     
    88
    A takmer bolo vyrovnané! Po centri do šestnástky hostí nastal pred brankárom Rubénom zmätok, ktorý sa snažil zúžitkovať López. Jeho hlavičku však z bránkovej čiary vykopol jeden z obrancov Vallecana.
     
    83
    Bangoura sa už do hry nezapojí, ihrisko opúšťa v bolestiach, na jeho miesto príde Rubén Ramiro.
     
    80
    Gavilán v snahe zastaviť prenikajúcich hráčov hostí fauloval, za čo dodatočne vidí žltú kartu.
     
    80
    Ten obrana hostí rýchlo odvrátila, Adrián a Jonathan Viera sa pustili do okamžitého protiútoku. Pri lopte zotrval prvý menovaný, ktorý napokon aj vystrelil, ale Moyá vytiahol výborný zákrok a udržuje tak svoj tím nad vodou.
     
    75
    Domáci tréner využíva poslednú možnosť striedania, zápas končí pre Pedra Leóna, na štvrť hodinku si zahrá Gavilán.
     
    73
    Hneď na to prichádza aj druhé striedanie na strane Vallecana, z ihriska tentoraz odíde Castillo, opačným smerom vybieha Adri Embarba.
     
    72
    A práve Bueno, strelec zatiaľ jediného gólu odchádza z trávnika, na jeho miesto príde Adrián.
     
    68
    Getafe strieda po druhý raz v zápase, z ihriska odchádza Lafita, jeho miesto zaujme Adrián Colunga. Tréner sa tak bude spoliehať na jeho zakončovateľské schopnosti.
     
    63
    Tréner Luis García nechce nič riskovať, sťahuje zraneného Juana Valeru z hry, na jeho miesto príde Diego Castro.
     
    61
    Hráči si nedajú povedať, za nedovolený zákrok vidí žltú kartu aj Pedro León.
     
    60
    Hlavný rozhodca začína s hráčmi strácať trpezlivosť, za ďalší faul vidí žltú kartu tentoraz hráč Vallecana, konkrétne sa jedná o Nacha Martíneza.
     
    53
    Prvý raz v zápase sa bude žltiť, za nepekný zákrok sklzom zo zadu uvidí žltú kartu Sergio Escudero.
     
    52
    Getafe do druhého polčasu vstúpilo s cieľom čo najskôr vyrovnať, čo je vidieť aj na zvýšenej aktivite domácich hráčov. Lafita sa takmer dostal k zakončeniu po prihrávke Pedra Leóna. Na zakončenie chýbali Lafitovi centimetre.
     
    49
    Borja nám predviedol niečo zo svojej kopacej techniky, španielsky stredopoliar vystrelil z cca dvadsiatich metrov poriadnu delovku, ktorá tesne minula pravú šibenicu brány.
     
    39
    Domáca obrana teraz poriadne "zabaranila". Rafa Na ľavom krídle zazmätkoval, prihrával Moyovi, jeho prihrávku ale takmer zachytil Bueno, toho Moyá poslal k zemi čisto. Lopta sa ešte dostala k Jonathanovi Vierovi, ten ale nedokázal zakončiť do prázdnej brány.
     
    35
    Getafe získalo priamy kop a takmer z toho bol vyrovnávajúci gól. López zakončoval z bezprostrednej vzdialenosti, Rubén však predviedol veľmi pekný zákrok a aj s pomocou obrancu poslal loptu na ďalší rohový kop pre domáci celok.
     
    29
    Rayo Vallecano dalo gól! Hostia získali rohový kop, ten sa síce podarilo hráčom Getafe odvrátiť, no po chybe v rozohrávke sa k lopte na ľavom krídle dostal Jonathan Viera, ten presnom prihrávkou našiel pred bránou nikým nebráneného ALBERTA BUENA a ten už nemal problém loptu poslať do siete.
     
    11
    A takmer sme mali možnosť sledovať pokutový kop! Po tom ako z rohu šestnástky vystrelil Castillo, trafil súpera v oblasti ruky. Hlavný rozhodca okamžite ukázal na značku pokutového kopu, no po následnej konzultácii s postranným rozhodcom ukazuje iba na rohový kop. Postranný rozhodca videl situáciu správne, Castillo trafil súpera do tváre a nie do ruky.

    Andrej Marienka

    Góly: 29. Bueno

    Karty:   53. Escudero (GET), 61. León (GET), 80. Gavilán (GET) – 60. Martínez (VAL)


    Getafe CF: Moyá – Sergio Escudero, Rafa, López, Juan Valera – Borja, Lacen, – Pablo Sarabia, Lafita, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Codina – Gavilán, Alexis, Adrián Colunga, Diego Castro, Roberto Lago, Juan Rodríguez

    Rayo Vallecano: Rubén – Nacho Martínez, Galeano, Gálvez., Tito – Saúl, Roberto Trashorras – Jonathan Viera, Castillo, Bangoura – Bueno
    Náhradníci: Cobeño – Raúl Baena, Iago Falqué, Adri Embarba, Rubén Ramiro, Adrián, Mario Gómez

    Rozhodca: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco