Livorno – Parma 0:3 (kon.) | Bologna – Lazio 0:0 (kon.)
koniec
Bologna FC
0:0 (0:0)
Lazio Rím
Sobota 11.01.2014, 20:45Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia športu, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania talianskej najvyššej futbalovej súťaže. Bologna FC dnes na svojom trávniku privíta Lazio Rím a vám zo stretnutia vďaka tomuto textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Lepšie tabuľkové miesto má pred úvodným výkopom hosťujúci celok. Domáci futbalisti sa totiž nachádzajú až na katastrofálnej sedemnástej priečke z celkových dvadsiatich. Bologna má po 17 dueloch na svojom konte iba 15 bodov za tri víťazstvá a šesť remíz a nelichotivý pomer vsietených a inkasovaných gólov 17:31.
    Hosťujúci celok je na tom o čosi lepšie, do stretnutia vstúpi z jedenástej priečky. Hráči Lazia majú na svojom konte po rovnakom počte odohraných zápasov 20 bodov za 5 víťazstiev a 5 remíz. Celkové skóre je z ich pohľadu 22:26.

    V stretnutí 18. kola sa na dnešný duel naladili lepšie hostia. Zatiaľ čo domáca Bologna naposledy prehrala na trávniku tímu Catania Calcio jasne 0:2, Lazio Rím zdolal na domácej pôde Inter Miláno najtesnejším rozdielom 1:0.

    Tento zápas vyloženého favorita nepozná, o niečo lepšie predpoklady na víťazstvo však majú hostia. Na triumf Lazia vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz približne 2,35, na výhru domáceho celku až 3,16 a na remízu cca 3.
     
    Úvodné zostavy:

    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali, Cherubin – Garics, Pazienza, Christodoulopoulos, Kone, Morleo – Diamanti (C), Bianchi
    Náhradníci: Agliardi, Stojanović – Radaković, Čech, Crespo, Krhin, Laxalt, Pérez, Moscardelli, Acquafresca, Cristaldo

    Lazio Rím: Berisha – Cavanda, Biava, Dias, Lulić – Candreva, González, Ledesma (C), Hernanes, Anderson – Klose
    Náhradníci: Strakosha – Ciani, Pereirinha, Freitas, Stankevičius, Novaretti, Biglia, Ederson, Onazi, Keita, Perea, Floccari

    Rozhodca: D. Celi – S. Longo, L. Manganelli.
     
    +3
    Stretnutie sa malo už tri minúty hrať, na trávniku ale ešte nie je ani jeden z tímov a ani rozhodcovia. Netrpezlivo čakáme na ich príchod.
     
    +4
    Hráči v sprievode rozhodcovskej trojice až teraz prichádzajú na trávnik.
     
    +5
    Po podaní rúk je už všetko pripravené na úvodný výkop. Domáci futbalisti nastúpia v červeno-modrých pruhovaných dresoch, hostia v žltej kombinácii.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hosťujúci futbalisti.
     
    1
    Futbalisti Lazia sa okamžite stiahli až na vlastnú obrannú polovicu. Tam si Candreva vymenil loptu s Cavandom, ale táto dvojica smerom dopredu nič nevymyslela.
     
    2
    Ale domáci sa nenechali dlho presviedčať! Vybojovali loptu na vlastnej útočnej polovici a spoza šestnástky vypálil Dimanti. Strela kapitána letela po zemi do stredu bránky, s čím Berisha nemal žiaden problém.
     
    3
    Už po troch minútach hry na trávniku leží domáci Pazienza. Futbalista Bologne sa pôvodne pokúsil vypichnúť loptu protihráčovi, ale skončil na zemi a naňho dopadol aj hráč v žltom drese.
     
    4
    Pazienza však bude v poriadku. Po niekoľkých desiatkách sekúnd sa z ihriska postavil a pokračuje v hre. Následne DIamanti predviedol opäť svoje umenie! Domáci kapitán znovu pálil tesne spoza šestnástky a opäť do stredu bránky, Berisha musel už druhýkrát zasahovať.
     
    5
    Takéto zaváhania si hostia nemôťu dovoliť a hneď pri následnej akcii Bologne radšej kapitána pokryli hneď vo dvojici. Lazio sa pokúša zaútočiť.
     
    6
    Rím zaviezol loptu ku šestnástke po pravej strane trávnika. Tam Laxalt skúšal centrovať do vápna, ale našiel iba rukavice Curciho.
     
    7
    Hostia sa ale museli vzápätí vrátiť a hasiť ďalšiu situáciu pred svojím gólmanom. Z ľavej hranice šestnástky letel center do vápna, ktorý ukážkovo zrazil Candreva.
     
    8
    Futbalisti v žltých dresoch prevzali iniciatívu na svoje kopačky a loptu zaviezli na útočnú polovicu. Tam síce predviedli niekoľko prihrávok, ale zakončenie sme nevideli.
     
    9
    A hra sa opäť presúva na opačnú polovicu trávnika. V posledných minútach sa hrá typický medzišestnástkový futbal.
     
    10
    Domáci Morleo si zbiehal na vysokú prihrávku k zadnej čiare. Lopta však letela príliš prudko a futbalista Bologne ju nedokázal zachytiť.
     
    11
    Lopta po okamžitej rozohrávke gólmana Berishu skončila na opačnej polovici trávnika. Tam sa síce hostia pokúsili zaútočiť, ale bez zakončenia. Čiarový arbiter signalizoval ofsajd.
     
    12
    Lulič si s loptou na kopačke razil cestu až k šestnástke. Nikam však nedošiel, bol stiahnutý k zemi a píska sa faul v prospech hostí.
     
    13
    Hosťom pokus o útok nevyšiel ani tentokrát. Sľubnú akciu zastavil hvizd, ktorý signalizoval, že Klose bol v ofsajdovej pozícii.
     
    14
    Po odkope takmer až od Curciho bránky domái hráči na opačnej polovici trávnika loptu nevybojovali a tak sa môže situácia zopakovať. Lazio rozohráva spred vlastnej šestnástky.
     
    15
    Ale v týchto chvíľach sa skutočne nikomu nedarí preniknúť za hranicu šestnástky a vymyslieť akékoľvek zakončenie.
     
    16
    Lazio má loptu na kopačkách častejšie. Hostia si dokážu vytvoriť viac priestoru, ale nedokážu ho zúžitkovať. Domáca defenzíva ich do niečoho nepúšťa.
     
    17
    Situácia sa stále nijako výrazne nemení. Hernanes to skúsil individuálnym zrýchlením na ľavej strane, ale na obrancu domáceho celku nevyzrel a ďaleko sa nedostal.
     
    18
    Po dlhšej dobe sa aj domáci hráči usadili na útočnej polovici. Výsledkom ich snahy ale bol iba pridlhý pas, na ktorý Morleo nestihol zareagovať.
     
    19
    Berisha zahrával loptu spred vlastnej bránky. Určite s vidinou, že jeho spoluhráči už na opačnej polovici niečo vymyslia, no mýlil sa. Hostia nedokázali ani len vystreliť.
     
    20
    Dve desiatky minút sú za nami a my môžeme konštatovať, že aktívnejším celkom je hosťujúci Rím. Lazio sa však stále nevie cez pozornú defenzívu prebojovať do nebezpečného zakončenia.
     
    21
    Domáci futbalisti sa teraz odvážne pustli do útoku. Vysoký pokus o prerušenie rozohrávky hostí narobil síce obrancom problémy, ale situáciu zvládli bez toho, aby musel zasahovať Berisha.
     
    22
    Futbalisti Lazia vzápätí zaviezli loptu na opačnú polovicu hracej plochy a vybojovali rohový kop. Ten zahrali približne do stredu bránky, kde však bol najlepšie pripravený gólman Curci.
     
    23
    Hostia ešte na útočnej polovici ostali a vybojovali aj druhý kop od rohovej zástavky. Tentokrát Hernanes zahral nakrátko, ale následný center k bližšej žrdi skončil opäť iba u Berishu.
     
    24
    Ledesma skončil po súboji s protihráčom na zemi a drží sa za chrbát. Pravdepodobne to ale nebude nič vážne, po niekoľkých sekundách je schopný pokračovať v hre.
     
    25
    Candreva na pravej polovici v útoku bojoval o loptu s Morleom. Domáci hráč skúšal odkopnúť nožničkami, ale netrafil sa a skončil iba na zemi.
     
    26
    Za tento faul už ale rozhodca udeľuje žltú kartu. Domáci Kone si kolenom vo výskoku vrazil do Ladesmu a následne mu venoval aj šľapák a inkasuje za to kartový trest.
     
    27
    Ladesma je ale v poriadku a môže sa pokračovať v hre. Tá bola v ostatných minútach často prerušovaná.
     
    28
    Veľká šanca domácich! Po rýchlom priamočiarom útoku sa do zakončenia dostal Bianchi, ale pri zakončení sa nešťastne a hlavne tvrdo zrazil s brániacim hráčom a ostal ležať na zemi. Loptu smerujúcu do siete zachytil Bericha.
     
    29
    Bianchi ale bude v poriadku. Škaredá grimasa ho od zvyšnej časti stretnutia odstaviť nemohla a bezproblémovo pokračuje v hre.
     
    30
    Domáci futbalisti zvýšili svoju aktivitu. Neustále sa pokúšajú o zakončenie a vybojovali aj rohový kop.
     
    31
    Bezprostredne po rohovom kope k ohrozeniu bránky hosťujúceho gólmana neprišlo, ale o niečo neskôr sa k strele z vnútra šestnástky dostal Diamanti. Nemyslel to zle a mieril do pravého horného rohu, ale úplne minul priestor troch žrdí.
     
    32
    Polhodina hry je už za nami a zatiaľ čo v jej úvode sme sledovali prevahu hosťujúceho celku, v posledných minútach Bologna pridala na aktivite a zamestnala obrancov súpera.
     
    33
    Bianchi sa dostal k ďalšiemu zakončeniu. tentokrát to strelecky skúsil z väčšej vzdialenosti spoza šestnástky, ale jeho pokus po zemi nemohol brankára prekvapiť.
     
    34
    Lazio už zvýšilo pohyb v okolí stredového kruhu. Futbalisti domáceho celku sa teraz museli s loptou stiahnuť na vlastnú polovicu a odtiaľ budú rozohrávať.
     
    35
    Futbalisti na trávniku padajú ako listy na jeseň a hra je opäť na chvíľu prerušená. Hosťujúci hráč ostal ležať na zemi jeho spoluhráči loptu odkopli za postrannú čiaru.
     
    36
    domáci ju po autovom vhadzovaní športovo vrátili a my môžeme opäť pokračovať v samotnej hre. Z vlastnej obrannej polovice zakladajú útok hostia.
     
    37
    Rímu sa podarilo loptu zaviesť až na útočnú polovicu a vybojovať aj rohový kop. K dispozícii už doposiaľ mali dva, no ani po jednom neohrozili Curciho.
     
    38
    A nestalo sa tak ani tentokrát. Center do šestnástky nemohol defenzívu domáceho celku prekvapiť a futbalisti v prúžkovaných dresoch loptu pohodlne zrazili mimo nebezpečného priestoru.
     
    39
    V týchto chvíľach síce držia hostia loptu na svojich kopačkách na útočnej polovici, ale sledujeme iba ich nepresný pokus o strelu ktorá končí vysoko nad bránkou.
     
    40
    A s blížiacim sa záverom prvého polčasu je nepresností ešte viac. Stále majú hernú prevahu futbalisti Ríma, no doposiaľ si nedokázali vypracovať žiadnu ideálnu streleckú príležitosť.
     
    41
    Jeden z domácich hráčov teraz na vlastnej útočnej polovici neustál hlavičkový súboj medzi dvomi hráčmi súpera a otrasený skončil na zemi.
     
    42
    Nestalo sa mu však nič vážne, hru iba na niekoľko desiatok sekúnd prerušil. Po odkope pokračuje pokus hostí o založenie útočnej akcie.
     
    43
    Kombinácie Lazia dnes nemajú konca. Hosťom sa síce nedá uprieť snaha, ale finálny efekt stále neprichádza a v ich podaní sme ešte strelu do priestoru bránky nevideli.
     
    44
    Bologna to ešte skúsila rýchlym prechodom po pravej strane. Po ňom nasledovala priama lopta pred šestnástku, kde Christodoulopoulos nedokázal zakončiť, keďže proti nemu už stál obranca.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Na trávniku sa stále nedeje nič zaujímavé a zrejme už nebudeme svedkami žiadnej strely.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase je stav stretnutia rovnaký ako pred jeho začiatkom. Počas celého priebehu hry sme videli nezáživný futbal z ktorého mali viac hostia, ale tí si paradoxne nedokázali vypracovať nebezpečné zakončenie a vlastne ani strelu do priestoru troch žrdí. Domáci futbalisti sa dostali do niekoľkých zaujímavých pozícii, no po streleckých pokusoch vždy zasiahol brankár Berisha.

    Druhý polčas začne približne o 21:52.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop mali domáci futbalisti. Do druhého polčasu vstupujeme s jedinou zmenou. Hosťujúceho Andersona vystriedal Keita.
     
    47
    V úvode druhej časti hry síce držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale sú s ňou zatlačení až pred vlastnú šestnástku a majú menšie problémy s bezpečnou rozohrávkou.
     
    48
    Lazio stále nevie vybojovať loptu. Aktívnou hrou na útočnej polovici ale aspoň zabraňuje akémukoľvek ohrozeniu vlastnej svätyne.
     
    49
    Doposiaľ nezáživný futbal teraz priniesol iba jednu "malú domov" v podaní domácich. Tí nechceli riskovať a proti vysoko napädajúcim súperom hru na malý moment upokojili.
     
    50
    Candreva to skúšal po pravej strane popri čiare. S loptou zašiel tesne za stredovú čiaru a následne o ňu prišiel. Na kopačky si ju vzali domáci a skúsili to strelou z veľkej vzdialenosti, ale pokus letel úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    51
    Domáci sa museli stiahnuť do defenzívy. Do šestnástky pred Curciho letel center z pravej strany, na ktorý si vyskakoval Keita, ale súboj s brankárom nevyhral.
     
    52
    Lopta je stále na kopačkách hráčov v žltých dresoch. Hosťujúci futbalisti sa snažia vymyslieť akciu, ktorá by ich posunula do streleckého zakončenia.
     
    53
    Bianchi sa tiesnený protihráčom hrnul do nájazdu na brankára! Spomínaný hosťujúci hráč ale situáciu bravúrne zvládol a nedovolil žiadne strelecké ohrozenie Berishu.
     
    54
    Za nami je už takmer desať minút druhého polčasu a na trávniku sme stále nevideli nič zaujímavé. Hostia musia rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    55
    Lazio sa ale nikam nedostalo. Naopak, jeho hráči o loptu tesne za stredovým kruhom prišli a museli sa stiahnuť do defenzívy.
     
    56
    Bologna ale nič nebezpečné nevymyslela. Výsledkom domácej útočnej snahy bol pokus o strelu, ktorá skončila azda minimálne sedem metrov od bránky.
     
    56
    Domáci vybojovali rohový kop.
     
    57
    Zaujímavo zahratá situácia na hranicu šestnástky, odkiaľ prišiel center pred brankára Berishu. Ten ale zasahovať nemusel, po centri už boli jeho súperi v ofsajde.
     
    58
    vysoké napádanie rozohrávky takmer prinieslo otvorený priestor pre Ledesmu! Hosťujúci kapitán však napokon stroskotal na poslednom brániacom hráčovi.
     
    59
    Candreva to skúšal strelou z veľkej vzdielenosti, ktorá by zrejme ani nešla do priestoru bránky. Vo vápne ju však v snahe o zrazenie veľmi zle a nebezpečne tečoval Natali a jeho brankár mu za to určite nepoďakoval. Curci ale všetko vyriešil a schoval ju v rukaviciach.
     
    60
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovicu dostali aj domáci hráči. Ďaleko však nezašli a k strele sa nedostali ani náhodou.
     
    61
    Pazienza to teraz poriadne prehnal so šľapákom na Ledesmu. Rozhodca mu právom udeľuje žlúp kartu.
     
    62
    Hra je opäť prerušená pre faul. V posledných minútach pokojný priebeh niekoľkokrát prerušil hvizd arbitrov.
     
    63
    Prihrávkami nakrátko chceli hostia zaútočiť. Všetko začal pred šestnástkou González, ale pred šestnástkou sa všetko aj skočilo.
     
    64
    Lazio v týchto chvíľach poriadne zatlačilo súpera a do vápna letela ďalšia lopta. po nej ale nebol k dispozícii nik z hráčov v žltom, kto by mohol zakončovať.
     
    65
    Na opačnej strane si ale lazio musí dávať pozor na rýchle brejky. Jeden taký teraz predviedla Bologna so streleckou koncovkou Diamantiho, no tá letela iba pár metrov od ľavej žrde bránky.
     
    66
    Trojica domácich hráčov sa teraz poriadne vysunula a vysoko forčekuje rozohrávku súpera. Hostia si museli pomôcť aj "malou domov" s brankárom.
     
    67
    Minúty pomaly ubiehajú a obraz hry sa postupne mení. V ostatných desiatkách skúnd sú na útočnej polovici nasťahovaní futbalisti Bologne.
     
    68
    Domáci sa ale v útoku pri ofenzívnej snahe dlho neudržali a po odkope lopty ich súperom sa po ňu museli vrátiť a celú akciu začať nanovo.
     
    69
    Keita sa po pravej strane pokúšal predrať do zakončenia, ale bol zastavený dovoleným spôsobom. Dovolené nebolo vzápätí to, čo predviedol Ledesma v súboji kapitánov a za zrazenie protihráča k zemi inkasuje žltú kartu.
     
    70
    Dimantiho spoluhráči sa po rozohrávke tesne za stredovou čiarou usadili v útoku, ale nedokážu vystreliť.
     
    71
    Tak toto bolo rýchle prenesenie hry s najnebezpečnejším zakončením v stretnutí! Na prelome 70. a 71. minúty sa do útoku dostala až trojica hosťujúcich hráčov, výsledkom čoho bol center do vápna, kde bol v ideálnej pozícii Klose. V rýchlosti však prepálil priestor troch žrdí.
     
    72
    Striedanie na oboch stranách. Z hostí odchádza Candreva a nahradí ho Ederson. V domácom tíme Slovák Marek Čech strieda Cherubina.
     
    73
    Striedajúci hráči sa okamžite zapojili do hry. Pri lopte Bologna, ktorá sa pokúša vymyslieť útočnú akciu.
     
    74
    Dnes to ale ide veľmi ťažko. v defenzíve nie sú viditeľné žiadne diery, cez ktoré by mohlo jeden či druhý tím preniknúť do nebezpečnej koncovky a tak obaja aktéri iba čakajú na chybu súpera.
     
    75
    Domáci získali priamy kop z približne 30 metrov. K lopte sa s najväčšou pravdepodobnosťou postaví Diamanti.
     
    76
    Diamantiho pokus o strelu skončil iba na telách hráčov tiesniacich sa vo vápne. Následne sa ale odrazil na kopačku Christodoulopoulosa, ktorý zakončil do miest, kde bol pripravený Berisha.
     
    77
    Bologna sa stále drží na útočnej polovici. Chcelo by to ďalšie strelecké zakončenie, ale dnes ich zrejme veľa neuvidíme rovnako, ako v doterajšom priebehu stretnutia.
     
    78
    Z pravej strane sa domáci pokúšali centrovať do vápna. Lopta síce mala dobrý smer, ale prílišnú rýchlosť a skončila mimo územia, kde na ňu čakali hráči.
     
    79
    Striedanie v domácom tíme. Odišiel Morleo, nahradil ho Krhin.
     
    80
    Berisha si opäť siahol na loptu, ale tentokrát nešlo o nič nebezpečná. Rýchla rozohrávka pomohla jeho spoluhráčom dostať sa na útočnú polovicu.
     
    81
    V útoku sa ale hostia neudržali dlho. Medzičasom sa nám začala záverečná desaťminútovka stretnutia, ktoré si jednoznačne pýta gól, ktorý by konečne oživil hru.
     
    82
    Diamanti sa nevzdáva a skúša to strelecky. Z pravej strany spoza šestnástky vypálil, lenže jeho pokus letel úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    83
    Nemožné! Diamanti z ľavej strany centroval loptu priamo pred bránku, kde našiel nabeihajúceho Konea, ktorý v behu ranou z prvej poslal loptu pár centimetrov od pravej žrde Berishovej bránky.
     
    84
    V samom závere sa teda hra rozprúdila a my sme videli najväčšiu šancu v jej doterajšom priebehu. Domáci ostávajú v útoku a uvidíme, či sa im ešte podarí niečo vymyslieť.
     
    85
    Hernanes to skúsil prudkou prihrávkou na spoluhráča, ale ten sa do zakončenia dostať nemohol. Domáci futbalisti mu loptu vypichli.
     
    86
    Dimanti mal už všetkého zjavne plné zuby a tak to skúsil strelou z polovice ihriska! Jeho pokus pre Berishu neznamenal nebezpečenstvo a skončil na hornej sieti.
     
    87
    Emócie sa vyostrujú. Ederson poslal k zemi Diamantiho, ale aj napriek protestom domácich žiadna karta použitá nebude.
     
    88
    Teraz už ale hlavný arbiter kartu vytiahnuť musel. Biava poslal protihráča Bianchiho k zemi veľmi tvrdo.
     
    89
    Azda najlepší hráč stretnutia Diamanti mal teraz po faule k dispozíciu štandardku. Po nej mohol konečne potešiť divákov, ale minul priestor bránky a nič podobné sa nekoná.
     
    90
    V závere deväťdesiatminútovky tu máme ešte posledné striedanie hostí. Gonzáleza nahradil Onazi.
     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje dve minúty. Tá úvodná je už takmer za nami. Pri lopte boli počas nej domáci, ale tradične to bolo bez streleckého zakončenia.
     
    90+2
    A v podobnom duchu prebieha aj absolútny záver stretnutia. Pri lopte už síce hostia, ale stále bez streleckého zakončenia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec a diváci pískajú. Majú prečo, ak by som ja mala platiť za takýto futbal, určite by som tiež nebola spokojná. V stretnutí sme nevideli ani jeden presný zásah a tímy sa rozišli po bezgólovej remíze. Hra bola nezáživná a divácky neatraktívna.

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčim a želám príjemný zvyšok večera. za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (22:44:50)

    Veronika Pancuráková

    Góly:

    Karty:   26. Kone (BOL), 61. Pezienza (BOL) – 69. Ledesma (LAZ), 88. Biava (LAZ)


    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali, Cherubin – Garics, Pazienza, Christodoulopoulos, Kone, Morleo – Diamanti (C), Bianchi
    Náhradníci: Agliardi, Stojanović – Radaković, Čech, Crespo, Krhin, Laxalt, Pérez, Moscardelli, Acquafresca, Cristaldo

    Lazio Rím: Berisha – Cavanda, Biava, Dias, Lulić – Candreva, González, Ledesma (C), Hernanes, Anderson (46. Keita) – Klose
    Náhradníci: Strakosha – Ciani, Pereirinha, Freitas, Stankevičius, Novaretti, Biglia, Ederson, Onazi, Keita, Perea, Floccari

    Rozhodca: D. Celi – S. Longo, L. Manganelli