Granada – Valladolid 4:0 (kon.)
koniec
Granada CF
4:0 (2:0)
Real Valladolid
Piatok 10.01.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V Granade sa žiadna dráma nekonala a hosťom nepomohli ani polčasové rošády. Domáci im skazili chuť tretím gólom, na ktorom nesie obrovský podiel viny kapitán Realu Rueda. Granada sa tak posúva už na 9. miesto, zatiaľčo Valladolid prichádza o výhodu skóre a klesá na zostupové 18. miesto.

    Z piatkovej predohrávky Pirmera Divisón je to všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (22:56:29)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Štandardku rozohrával taliansky stredopoliar Rossi, ktorý však mieri z dvadsiatich metrov mimo. To už bude zrejme z Granady všetko.
     
    90
    Na tabuľke svietia dve minúty. Miguel Ayza tak už hostí dlho trápiť nebude. Tí môžu ešte korigovať stav z voľného kopu.
     
    89
    Jeho pretiahnutý center však nachádza Valienteho v záklone a stopér hostí posiela loptu iba nad. Štvrtý rozhodca nám už ukazuje nadstavený čas.
     
    88
    Ťažko povedať, čo sa odohráva v hlavách hostí, ktorých tváre si teraz vyberá španielska réžia. Za stavu 0:4 to budú zrejme iba pochmúrne myšlienky. Tie bude môcť po rohovom kope stlmiť Larsson.
     
    87
    Fran Rico tlačil pred sebou celú defenzívnu štvorku hostí, až sa z hranice šestnástky pokúsil o strelu. Tá však letela iba do stredu bránky, kde si ju Mariňo postrážil.
     
    86
    Ďaleko sa však nedostal a domáci následne striedajú. Odchádza strelec posledného gólu El-Arabi, ktorého nahradí Riki.
     
    85
    Domáci rozohrali nakrátko, ale Pereirovo obhodenie nevyšlo. Loptu mu odobral Rossi, ktorý môže podniknúť protiútok.
     
    84
    Do konca zápasu zostáva necelých desať minút, ale zápas by sa nemusel len dohrávať. Granada hrá totiž stále s veľkou chuťou. Domáci budú pokračovať rohovým kopom.
     
    83
    Trávnik opúšťa dvojgólový strelec Recio, ktorému tlieska celý štadión. Na jeho miesto vybehne Francúz Michael Pereira.
     
    82
    Tento pokus však domácim nevyšiel. Jeden z mála úspešných zákrokov predviedol stopér Rueda, ktorý hlavičkuje do bezpečia.
     
    81
    Granada bude pokračovať v nápore rohovým kopom. Pri rohovej zástavke je už nachystaný tradičný exekútor Rico.
     
    80
    Opakovaný záber nám však ukazuje, že zakončujúci El-Arabi sa predsa len nachádzal v postavení mimo hru. Gól platiť nemal! Za daného stavu je to však jedno.
     
    78
    Granada dala gól!
    Mariňo inkasuje ďalší kuriózny gól. Po Ricovom centri hlavičkoval kapitán Mainz, ktorého pokus zastavil na päťke YOUSSEF EL-ARABI. Ten obchádza protestujúceho brankára a zasúva loptu do prázdnej bránky.
     
    77
    Domáci však pokračujú v aktívnom pojatí hry. Po peknom Pitiho prieniku bude nasledovať ďalší rohový kop z pravej strany.
     
    76
    El-Arabi teraz trestuhodne zasebčil a neprihrával Brahimimu do jasnej šance. Namiesto toho sa tiesnený snažil skórovať z dvadsiatich metrov, no jeho strela mierila mimo. Brahimi a domáci kouč ho nepochvália.
     
    75
    Hosťujúci kapitán Rueda podčiarkuje svoj nepodarený výkon. Tentokrát stiahol na polovici ihriska Iturru a rozhodca Ayza tasí žltú kartu.
     
    74
    Javi Guerra sa ešte nechce zmieriť s neodvratným osudom a snaží sa trápiť domácu stopérsku dvojicu. Tá odvracia aspoň na roh.
     
    73
    Recio už je späť a vyzerá sviežo. Napriek tomu však nezvládol prihrávku na Brahimiho, ktorý sa nám postupne trochu vytratil.
     
    72
    Recio opúšťa trávnik a jeho budúcnosť v tomto zápase je neistá. Na mieste domáceho kouča by som zrejme striedal. Granada už má predsa len nahraté.
     
    71
    Tak žeby sme videli i tretie vynútené striedanie v druhej polke? Na zemi sa ocitá po tvrdom súboji Recio, ktorý sa drží za pravý členok.
     
    70
    Jej vyvrcholenie však úspech neprináša. Nyomova lopta je na Brahimiho pridlhá a hostia tak budú môcť vhadzovať.
     
    69
    Hostia ukázali potenciál, ktorý sa snaží Granada okamžite schladiť. Aktuálne sa trošku upokojuje kombináciou na vlastnej polke.
     
    68
    Javi Guerra sa takmer postaral o zníženie aktuálneho stavu. Na Óscarovu prihrávku však napokon nedotiahol a zmocnil sa jej brankár Roberto.
     
    67
    Na trávniku je ďalší hráč Realu. Tentokrát je to Larsson, ktorého dohral Piti. Pre hostí je ďalšie zranenie neprípustné, keďže striedať už nemôžu.
     
    66
    Valladolid hrá síce v druhej polke živšie, ale zatiaľ mu to nie je nič platné. Dostal totiž i tretí gól a do zápasu sa už zrejme nevráti.
     
    65
    Ďalšia sympatická snaha hostí, keď sa snažil do vápna pretlačiť striedajúci Baraja. Mainz ho však nikam nepustil a nasledovať bude odkop od domácej bránky.
     
    64
    Nepríjemnosť zastihla i domácich, keď sa im zranil strelec prvého gólu Murillo. Namiesto výborne hrajúceho stopéra príde Coeff.
     
    63
    Valladolid sa mohol postarať aspoň o zníženie. Po Óscarovom prenesení hry sa ocitol pred Mariňom striedajúci Larsson, ktorý však páli z desiatich metrov tesne nad.
     
    62
    Hosťom dnes nevychádza absolútne nič. Ďalšia nepríjemnosť prichádza po štvrťhodine druhého polčasu, keď pre zranenie musí odísť Sastre, ktorý prišiel v polčasovej prestávke. Na jeho miesto príde Baraja.
     
    61
    Domáce duo však funguje ďaleko lepšie, než hosťujúca dvojička. Tentokrát pracoval vo vzduchu Valiente.
     
    60
    Valladolid sa však nepresadil, keď vo vzduchu dominoval Mainz. Krátko nato však bude nasledovať ďalší rohový kop.
     
    59
    Striedajúci Larsson prináša potrebné oživenie a po jeho prieniku bude nasledovať ďalší rohový kop pre Real.
     
    58
    Nakoniec tu bola príležitosť na zníženie hostí. Poodrážaná lopta si našla až kapitána Ruedu, ktorý však svoju chybu nenapravil. Hlavičkuje totiž mimo.
     
    57
    Valladolid je už na kolenách a len ťažko sa vráti do dnešného zápasu. Pokúsiť sa však o to môžu rohovým kopom, ktorý bude nasledovať.
     
    55
    Granada dala gól!
    Kapitán hostí Rueda teraz potopil vlastnú loď. Prihrávkou totiž ideálne namazal domácemu RECIOVI, ktorý s Brahimim postupoval na osamelú stopérsku dvojicu hostí. Tá už proti jeho strele nestihla vystúpiť a Reciov pokus zapadol k pravej žrdi.
     
    53
    Granada sa pokúsila o signál, na ktorého konci bol strielajúci Piti. Jeho pokus z hranice šestnástky však letí nad.
     
    52
    Javi Guerra sa dvíha a zrejme bude pokračovať ďalej. Na zemi sa však nachádza na druhej strane i Brahimi. Domáci budú rozohrávať voľný kop z dvadsiatich metrov.
     
    51
    Hostia sa po štandardke nepresadili a na zemi navyše zostáva útočník Javi Guerra. Na trávniku je už lekársky tím Realu.
     
    50
    Po strane po prvýkrát unikol švédsky záložník Larsson, po ktorého zblokovanom centri bude nasledovať rohový kop.
     
    49
    Bude zaujímavé sledovať, ako si hostia poradia v druhej polke a či zaberú polčasové striedania. Valladolid práve pri lopte.
     
    47
    Hostia striedali dokonca dvojnásobne keď trávnik opustil i Víctor Pérez. Jeho miesto na trávniku zastúpi Sastre.
     
    46
    Hostia reagujú na nepriaznivý polčasový priebeh striedaním. Nevýrazného Bergdicha nahradí Daniel Larsson.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvé dejstvo, v ktorom mala prevahu domáca Granada. Jej nápor sa prejavoval predovšetkým v úvodnej polhodine, kedy sa dokázala i dvakrát presadiť. Na trávniku žiarila hlavne dvojica Brahimi-Piti. V zvyšnej štvrťhodine už hostia vyrovnali hru. Dokážu sa však ešte vrátiť do zápasu?

    To uvidíme približne od 22:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Tentokrát už zostal Mariňo na čiare a urobil dobre. Vrátená lopta od Murilla totiž pristala presne v jeho náručí.
     
    44
    Ďalší dobrý center od Pitiho, ktorý odvaracal pred El-Arabim Valiente. Nasledovať bude ďalší roh domácej Granady.
     
    43
    Dvojička Piti-Brahimi však hrá úžasne a to i napriek tomu, že si tentokrát nerozumeli. Rozohrávať bude brankár Mariňo.
     
    42
    Na druhej strane vyprodukoval dlhú loptu kapitán Rueda, ktorý sa nákopom snažil nájsť Guerru. Do presnej prihrávky to však malo ďaleko.
     
    41
    Hostia sa však v rozohrávke nijako nepredviedli a naopak tu bol protiútok El-Arabiho. Ten však servíroval Brahimimu dlhú loptu, ktorej sa zmocnil gólman Mariňo.
     
    40
    Pomerne prísny verdikt hlavného rozhodcu, ktorý daroval hosťom voľný kop z tridsiatich metrov. Údajným vinníkom bol Piti.
     
    39
    Omar Ramos posúval na druhej strane do čiary, kam si zabiehal Rukavina. Jeho center však pristál iba na hlave Nyoma.
     
    38
    Domáci tak rozohrávali voľný kop od postrannej čiary, ktorý však tretí gól nepriniesol. Vo vzdušnom priestore úradoval Valiente.
     
    37
    Granada však opäť prepína na vyšší rýchlostný stupeň a hostia sa ocitajú v problémoch. Tentokrát si pomáhal Peňa opäť nedovolene.
     
    36
    Brahimi sa však dvíha a tentokrát ho už nezastavil nik. Z kraja šestnástky posielal prudký center na malé vápno, kde však El-Arabi nedokázal zakončiť. Domáceho forwarda si postrážil kapitán Rueda.
     
    35
    Hostia hľadajú kľúč k zastaveniu Granady v neustálom obkopávaní Brahimiho, ktorý sa neustále ocitá na trávniku.
     
    34
    Osobne som však rád za túto príležitosť Valladolidu. Do týchto chvíľ sa totiž zápas vyvíjal príliš jednostranne.
     
    33
    Hostia konečne vystrčili rožky a neboli ďaleko od zníženia. Po Ramosovej prihrávke sa dostal k lopte Pérez, ktorý sa z hranice šestnástky snažil obstreliť Roberta. Jeho ľavačka však bola na mieste a loptu dokázal vyraziť do strany. Dobiehajúci Rubio už bol v ofsajde.
     
    32
    Voľný kop od postrannej čiary rozohrával Brahimi, ktorý však posielal pridlhý center do vápna a lopta pristála až za bránkovou čiarou.
     
    31
    Domáci krásne preniesli hru na ľavú stranu, kde konečne dostal priestor na prienik i Angulo. Ľavého beka však okamžite stiahol k zemi Rukavina, ktorý vidí i žltú kartu.
     
    30
    Piti sa opäť prekľučkoval až pred šestnástku, odkiaľ nádherne rozdal Brahimimu. Po jeho strele nasledovali domáce penaltové protesty, ale Rueda rukou nehral.
     
    29
    No a je tu ďalší nebezpečný center od Brahimiho, na ktorý si už dal Mariňo pozor. Jeho prudkú loptu uchmatol pre seba a okamžite rozohral na Rukavinu.
     
    28
    Granada tak opäť upokojuje situáciu a snaží sa hostí vylákať postupnou kombináciou. Kamera si vyberá i domáceho kouča, ktorý musí byť zatiaľ spokojný.
     
    27
    Valladolid sa mohol konečne dostať do nejakej slušnej akcie, ale pred nabiehajúcim Rubiom parádne vystúpil Angulo.
     
    26
    Hostia sa snažili vyvrátiť moje slová akciou po pravej čiare, ale na jej konci bol len Rubiov nepresný center, ktorý Guerra nedobehol.
     
    25
    Hostia sa zatiaľ nemajú o čo oprieť. Obrana kopí chybu za chybou, záloha pôsobí bezmyšlienkovo a útok je absolútne neškodný. Granada má tak priestor na koncertovanie a zatiaľ ho využíva.
     
    24
    Frustráciu hostí potvrdzuje i Omar Ramos, ktorý pri postrannej čiare fauloval prenikajúceho Brahimiho. Po nešportovom zákroku vidí žltú kartu.
     
    22
    Granada dala gól!
    Obrovská chyba brankára Mariňa, ktorý podbehol Ricov center od rohovej zástavky. Zakončujúci RECIO už mal ľahkú prácu a z pätky zasúva loptu do odkrytej bránky. Mariňo si môže sypať popol na hlavu.
     
    21
    Zo štandardky to skúšal Piti, ktorý poriadne pretiahol brankára Mariňa. Po jeho zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    20
    Na zemi tentokrát Piti, ktorého nabral stopér Valiente. Domáci majú k dispozícii voľný kop z vyše dvadsiatich metrov.
     
    19
    Po krátkej chvíli sa nám na trávniku nachádza i domáci hráč, ktorým je nesmierne aktívny Brahimi. I v jeho prípade však bude zápas pokračovať.
     
    18
    Toto však nebol špatný pokus. Javi Guerra sa dostal k dobrej strele spoza šestnástky, ktorej chýbal asi meter. Prudká však bola dostatočne. Škoda pre hostí.
     
    17
    Real Valladolid je však zatiaľ bezzubý a v ofenzívnej časti neškodný. Skôr hrá teraz Granada, ktorá sa pokúša o druhý gól.
     
    16
    Brahimimu futbal poriadne chutí a opäť sa snažil predrať k dobrému´centru do šestnástky. Tentokrát sa tak ale nestalo a kopať sa nebude ani rohový kop.
     
    15
    Po ťažkom šprintérskom súboji sa ocitol v nepríjemnej polohe Peňa, ktorý si vyžiadal krátke ošetrenie. Určite však bude pokračovať ďalej.
     
    14
    Domáci tak začínajú potvrdzovať rolu favorita s veľkou gráciou. Murillo predviedol nádhernú akrobaciu a podčiarkol tak aktívny nástup domácich.
     
    12
    Granada dala gól!
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili, ale obrana Valladolidu poslala loptu späť k Pitimu. Jeho druhý center bol už podstatne presnejší a na hranici malého vápna našiel JEISONA MURILLA, ktorý nádhernými nožničkami otvára skóre zápasu. Lopta zapadla k ľavej Mariňovej žrdi a brankár hostí bol bez šance.
     
    11
    Následne je tu ďalší prienik Pitiho, po ktorom sa snažil vypýtať pokutový kop. Rozhodca však domácim pridelil iba rohový kop.
     
    10
    Nádherná akcia Pitiho, ktorý pri prieniku z pravej strany obišiel trojicu hosťujúcich zadákov. Nakoniec sa preštrikoval až na hranicu penaltového bodu, odkiaľ sa snažil obstreliť Mariňa. Ten však loptu pohotovým zákrokom vyráža.
     
    9
    Hostia sa však zbavujú lopty príliš rýchlo, čo im neposkytuje možnosť sa nadýchnuť. Toto by sa malo v najbližších minútach zmeniť.
     
    8
    Zaujímavým výkonom sa zatiaľ prezentuje i Iturra, ktorý tvrdí muziku v strede poľa. Tentokrát si však pomáhal nedovolene a hostia budú rozohrávať z polovice ihriska voľný kop.
     
    7
    Granada pokračuje v postupnom posúvaní lopty sa snaží sa nájsť okienka v defenzíve hostí. Zatiaľ sa jej to síce nedarí, ale sme len na začiatku zápasu.
     
    6
    Granada je však zatiaľ rozhodne lepšia a hravejšia. Hostia sa dostávajú k lopte len veľmi ťažko a o nejakej príležitosti zatiaľ niet ani slychu.
     
    5
    Po ňom už domáci nebezpeční neboli. El-Arabi sa však stále drží za hlavu. Nebyť Valienteho, mohlo to byť už 1:0.
     
    4
    Granada sa po rohovom kope nepresadila, ale v pokračovaní akcie sme sledovali prienik Brahimiho, ktorý prihrával El-Arabimu pred prázdnu bránku. Na malom vápne zakročil v poslednej chvíli stopér Valiente, ktorý odvracia na ďalší roh.
     
    3
    Granada je v úvode podstatne aktívnejšia. Tentokrát to domáci skúsili zľava a po Angulovom zblokovanom centri bude nasledovať rohový kop.
     
    2
    Granada podnikala prvý útok po pravej strane, ktorý tiahol Nyom. Cez Peňu sa mu však nepodarilo odcentrovať a domáci budú iba vhadzovať.
     
    1
    Domáci hráči už zahájili dnešný zápas. Granada v tradičných farbách zľava-doprava. Valladolid v tmavom naopak.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Roberto – Nyom, Mainz (C), Murillo, Angulo – Recio, Iturra, Rico – Piti, El-Arabi, Brahimi
    Náhradníci: Karnezis – Benítez, Buonanotte, Coeff, Riki, Foulquier, Pereira

    Real Valladolid: Mariňo – Rukavina, Valiente, Rueda (C), Peňa – V. Pérez, Rossi – Rubio, Óscar, O. Ramos – Guerra
    Náhradníci: Jaimer – Baraja, Sastre, Rama, Manucho, Zubi, D. Larsson

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, I. Rubio – D. Jiménez.
     
    Vážení športoví priatelia a zvlášť prívrženci španielskeho futbalu, vitajte pri predohrávke 19. kola Primera División.

    Pikantériou dnešného zápasu bude zaujímavá bilancia oboch celkov. Granada totiž doma získala z 27 možných bodov iba šesť. Rovnakú bilanciu má zas Valladolid na cudzích ihriskách. Kto teda rozšíri svoju zbierku?

    Tabuľkové postavenie:

    13. Granada: 6 – 2 – 10; skóre 15:25; body 20
    17. Valladolid: 3 – 7 – 8; skóre 21:29; body 16

    Forma:

    Granada: P – P – P – V – V – P
    Valladolid: R – P – P – V – R – P

    Granade úvod do nového roka absolútne nevyšiel. V zápase, ktorým som Vás takisto sprevádzal, totiž nijako nezažiarila a s Almeríou utrpela ťažkú porážku 0:3. Bezduchým výkonom nadviazala na záver roka 2013, s ktorým sa lúčila dvoma prehrami (Alcorcón 0:3 a Real Sociedad 1:3).
    El Graná tak inkasovali v posledných troch zápasoch vždy trikrát. Predovšetkým prvá prehra bola nesmiernym sklamaním, pretože znamenala „stopku" v Copa del Rey (napriek výhre 2:0 z prvého zápasu!).

    Valladolid prichádza do Andalúzie s podobne neslávnou sériou troch zápasov bez víťazstva. Narozdiel od dnešného hostiteľa, však dokázal uhrať v prvom tohtoročnom stretnutí aspoň bod (Real Betis Sevilla 0:0).
    Pucela však bude musieť bodovať i naďalej, veď od zóny zostupu ju delí len lepšie skóre. Možno to vyznie kruto, ale Realu patrí taká priečka, akú si zaslúži. Veď z posledných desiatich zápasov vyhral iba jediné, keď doma zdolal Celtu Vigo (hattrickom sa zaskvel Javi Guerra).

    Vzájomné zápasy:

    20.04.2013; Granada – Valladolid 1:1
    (El-Arabi – Ebert)

    24.11.2012; Valladolid – Granada 1:0
    (Manucho)

    05.02.2011; Valladolid – Granada 2:3 (II. liga)
    (Nauzet, Óscar – Ighalo, Lucena, A. Gómez)

    05.09.2010; Granada – Valladolid 0:1 (II. liga)
    (Calle)

    Absencie:

    Domácich trápi na prelome rokov obrovská maródka. Z tých potvrdených hráčov neuvidíme na trávniku Ighala a Beniteza. Kartový trest zas určite nemožní štart Hassana Yebdu.
    Granada bude pred zápasom musieť riešiť i pripravenosť Buonanotteho, Diakhatého, Pitiho, Murilla, Roberta a niekoľkých ďalších. Skrátka žiadna slasť...

    Hosťom by mala chýbať trojica Ebert, Barmettler a Gilberto García. Disciplinárny trest zas nevpustí na trávnik Alvara Rubia.
    Neistý je i štart zraneného Humberta Osoria.

    Miernym favorit by bola za normálnych okolností Granada. Jej rozsiahla maródka však dáva zápasu nový rozmer. Kto si pripíše dôležité body o záchranu? To sa dozviete v nasledujúcich 90 minútach.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 12. Murillo, 22. Recio, 55. Recio, 78. El-Arabi

    Karty:   24. Ramos (RVA), 31. Rukavina (RVA), 75. Rueda (RVA)


    Granada CF: Roberto – Nyom, Mainz (C), Murillo, Angulo – Recio, Iturra, Rico – Piti, El-Arabi, Brahimi
    Náhradníci: Karnezis – Benítez, Buonanotte, Coeff, Riki, Foulquier, Pereira

    Real Valladolid: Mariňo – Rukavina, Valiente, Rueda (C), Peňa – V. Pérez, Rossi – Bergdich , Óscar, O. Ramos – Guerra
    Náhradníci: Jaimer – Baraja, Sastre, Rama, Manucho, Zubi, D. Larsson

    Rozhodca: Miguel Ayza – M. Martínez, I. Rubio – D. Jiménez