Jihlava – Litoměřice 3:2 (1:0 po s.n.) | Benátky n/J – Kadaň 3:0 (kon.) | Most – Šumperk 3:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Havířov – Beroun 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 0:3 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 6:1 (kon.)
koniec
HC Olomouc
6:1 (3:0, 1:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
cz Streda 08.01.2014, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:27
    Zatím jediný přesný střelec hostujího celku Zdeněk Šperger (CEB) dostává menší trest v podobě dvou minut za hákování.
     
    48:45
    Nakonec byl vyloučen pouze Jan Knotek (OLO), který dostal dvě minuty za hrubost.
     
    46:03
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tomáš Vošvrda právě přichází o čisté konto. Po dvou rychle za sebou jdoucích brankách se poprvé v zápase prosazuje také českobudějovický tým. Olomoučtí nedokázali odpálit kotouč ze svého brankoviště, čehož využil ZDENĚK ŠPERGER, který dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Jiří Bárta.
     
    44:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a Kůdela musí ze své branky tahat další puk! Jakub Herman předal puk RADIMU KUCHARCZYKOVI, který se natlačil až před branku Motoru a střelou mezi betony brankáře Kůdely dává už šestý gól Hanáků v dnešním utkání! Asistence: Jakub Herman.
     
    43:12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí uštědřili hostujícímu Motoru pátou branku v jejich síti! Ondruškovo nahození od modré čáry nechytatelně usměrnil mimo dosah Hynka Kůdely ALEŠ JERGL. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    39:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen i ve druhé periodě jsme se dočkali branky. Znovu se rozvlnila síť v českobudějovické brance. Jiří Řípa nalezl na levém kruhu MATĚJE PEKRA, který se dokázal uvolnit a střelou na Kůdelovu vyrážečku zvyšuje v přesilovce už na 4:0 pro Moru. Kůdela inkasoval poprvé v utkání, pro Pekra je to dnes druhý přesný zásah. Asistence: Jiří Řípa.
     
    39:09
    Zdeněk Ondřej (CEB) totiř svého protihráče fauloval. Za podražení si jde sednout na trestnou lavici.
     
    33:09
    Vráblíkovu střelu od modré čáry viděl Vošvrda na poslední chvíli, o to efektnější a hlavně efektivní zákrok však předvedl. Jeho semafor ocenili domácí diváci hlasitým potleskem.
     
    32:00
    V daleko větší šance ale byl Jergl, který na chvílý zůstal nehlídaný u levé hostující tyče. Se svým zakončením však váhal, čehož Kůdela využíl k předvedení zákroku.
     
    23:01
    Radim Kucharczyk vzal kotouč na svou hůl, zajel sním za branku, odkud adresoval kotouč na Ráce. Ten se k puku nedostal, ovšem o chvíli později se objevil sám před brankou Adam Rufer. Při svém zakončení ale trefil pouze připravého Kůdelu.
     
    19:49
    Jedenáct vteřin před koncem se bude ještě vylučovat. Podruhé v utkání si na trestnou lavici sedne domácí hráč. Tentokrát je to obránce Tomáš Houdek (OLO). Ten se následně dostal do potyčky s Kuchejdou, ten ale vyloučen nebude.
     
    19:10
    Pěkná akce v podání Mory. Ke střele se po akci na jeden dotek dostal Herman, Kůdela však ukázal, že ani jemu není gymnastika úplně cizí.
     
    18:05
    Horké chvilky před olomouckou klecí! Aleš Kotalík svou střelou z pravého kruhu podruhé v zápase rozezvučnil brankovou konstrukci kohoutí klece. Puk se následně odrazil k tyčce, kde byl Rob. Už se zdálo, že mu nic ve skórování bránit nebude, Vošvrda se ale stihl bravurně přesunout!
     
    16:10
    První vyloučení na straně Olomouce. Jan Knotek (OLO) se provinil útočným faulem, a to konkrétně podražením.
     
    14:34
    Zatím nejaktivnější dvojice hostů Boháč – Rob mohla udeřit! Boháč nahrál v přečíslení na hůl Luboše Roba, jeho následná rána zazvonila o levou tyčku olomoucké klece.
     
    11:55
    Na řadu přichází i první vyloučení dnešního zápasu. Denise Kindla zastavil hákováním obránce Českých Budějovic Jaroslav Kasík (CEB).
     
    09:25
    Olomoučtí jsou ve velké pohodě. Nechybělo mnoho a domácí mohli jít do čtyřbrankového vedení. Diviš přenechal u kruhů puk Houdkovi který ještě následně svou bekhendovou zadovkou hledal Pekra. Ten ale nyní nezamířil mezi tři tyče.
     
    07:30
    A je tomu vážně tak. Dominik Halmoši přenechává své místo Hynku Kůdelovi.
     
    07:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je kanonáda v podání Olomouce! Po 23 vteřinách vstřelili Kohouti další branku, tentokrát se o ní postaral JAN KNOTEK, který dostal před branku parádní pas od Romana Ráce. Halmoši neměl šanci zasáhnout a už se dívá směrem na střídačku! Asistence: Roman Rác.
     
    07:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bleskurychle se Kohouti dostávají do dvoubrankového vedení! Janáčkova střele se odrazila ke zcela volnému PAVLU SELINGROVI, jenž se mohl zeptat Halmošiho, kam mu má puk poslat! Asistence: Martin Janáček.
     
    06:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci byli v posledních minutách lepším celkem, za což jsou odměněni vedoucí brankou. Za brankou Halmošiho vybojoval kotouč kotouč Jíří Řípa, jenž viděl před brankovištěm naprosto volného MATĚJE PEKRA, který z první vymetl horní růžek hostující svatyně. Pekr se trefil po sedmi zápasech. Asistence: Jiří Řípa, Richard Diviš.
     
    03:35
    První velká šance zápasu! V přečíslení dva na jednoho se objevil Rob společně s Boháčem, k zakončení se dostal druhý jmenovaný. Vošvrda však fantasticky zasáhl vyrážečkou! Boháč se ale zřejmě o domácího brankáře nějakým způsobem otřel a domácím fanouškům na chvíli zatrnulo. Po chvíli se však Vošvrda z ledu zvedl a vypadá to, že bude v pořádku.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 7. Pekr (Řípa, Diviš), 8. Selingr (Janáček), 8. Knotek (Rác), 40. Pekr (Řípa), 44. Jergl (Ondrušek), 45. Kucharczyk (Herman) – 47. Špenger (Bárta)


    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Houdek, Ondrušek, Kadela, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Drtil – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Herman, Selingr – Rác, Knotek, Rufer – Jergl, Kindl, Vodný.
    Banes Motor České Budějovice: Halmoši (8. Kůdela) – Kotaška, Pavlíček, Chmelíř, Prokop, Vráblík, Kasík, Kříž – Kotalík (C), Ferebauer, Bárta, Šachl, Skuhravý, Ondřej, Šperger, Kňazev, Kuchejda, Rob, Boháč, Melka.

    Rozhodca: Vampola – Čížek, Křivohlavý

    Diváci: 1320