Znojmo – Salzburg 3:2 (kon.)
koniec
HC LERAM Orli Znojmo
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
EC Red Bull Salzburg
cz Nedeľa 05.01.2014, 17:30 • Zimní stadion Znojmo • bet-at-home ICE Hockey League
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den! Osm dní a pět zápasů. To je pořádná zápasová porcička, kterou musí na závěr základní části spolknout znojemští hokejisté v mezinárodní Erste Bank Eishockey League. A hned ten první duel je opravdu lahůdkový – Orli vyzvou na domácím ledě Salzburg.
     
    Rudí Býci už mají vystaráno a v klidu mohou vyhlížet nadstavbovou část soutěže. Stále se drží na první pozici ligové tabulky a svou roli aktuálně vedoucího klubu budou muset potvrdit i na znojemském ledě, kde se jim historicky příliš nedaří.
     
    „Chceme vyhrát všechny zbývající zápasy. Ve Znojmě musíme být opatrní, jsou vždy velmi nebezpeční před naší bránou. Musíme se soustředit na naši hru a zachycovat jejich rychlé protiútoky,“ zná recept na vítězství gólman Luka Gračnar.
     
    Orli Znojmo stále ještě bojují o přímý postup do play-off, který zaručuje jedině pozice mezi šesti nejlepšími týmy ligy. Jihomoravané momentálně okupují právě šestou příčku s pětibodovým náskokem před Grazem. Ještě o bod více mají Orli na finišující Klagenfurt.
     
    Současná situace Znojma je tak více než slibná, ovšem ještě nic není zdaleka zpečetěno. „Salzburg je momentálně nejlepší tým v lize. Čeká nás jistě obtížný úkol, ale uděláme vše pro úspěch. Poslední dvě vítězství nám dodala velkou sebedůvěru. Navíc hrajeme před domácími fanoušky,“ věří v další body kouč Jiří Režnar.
     
    Aktuální tabulku EBEL najdete zde. Přiblíží se Orli vysněné účasti v TOP 6 a vystaví stopku svým pronásledovatelům? Výhra nad Salzburgem by tomuto záměru výrazně pomohla... K jistotě účasti v play-off stačí Orlům získat ve zbývajících duelech čtyři body.
     
    Úvodní sestavy:

    Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Pavlikovský, Pojkar, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller, Novák – Lattner, Blatný, Finsterle – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Jiránek.

    EC Red Bull Salzburg: Gračnar (Feichter) – Trattnig, Milam, Heinrich, Fahey, Mühlstein, Boivin, Pallestrang – Kristler, Cullen, Motzko – Raffl, Brophey, Keith – Nödl, Komarek, Latusa – Obrist, Hofer, Brucker.

    Rozhodčí: Babić, Dremelj – Hofer, Johnston.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Utkání ještě ani pořádně nezačalo a už tu máme první vyloučení. Na lavičku hanby odjíždí Kristler (SLZ), který si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    00:29
    Domácí se ihned po vhazování ujímají puku a najíždí si do útočného pásma.
     
    01:03
    Havlík s Pucherem si několikrát vyměnili kotouč mezi sebou. Adam Havlík se nakonec odhodlal ke střele z meizkuríž, která končí mimo.
     
    01:34
    Hosté nachvilku donutili domácí opustit útočné pásmo.
     
    02:08
    Pojkar zachytil vyhození hostujících hráčů a Orli se tak mohou vrátit do útočné třetiny.
     
    02:19
    Hosté v plném počtu.
     
    02:42
    Bartoš vyjel i s kotoučem před Gračnara a okamžitě zakončoval. Hostující gólman ale jeho střelu vykryl.
     
    03:22
    Hosté se teď na chvilku dostali do útočného pásma. Domácí ale dobře brání a nepouští nikoho ke střele.
     
    04:12
    Fiala si najel do mezikruží a přihrál Jiránkovi, který bez přípravy vypálil. Gračnar byl opět připraven.
     
    04:49
    Hraje se neustále přelévá z jedné strany kluziště na druhou. Domácí jsou ale o něco aktivnějším celkem.
     
    05:11
    Rozhodčí přerušují hru pro zakázané uvolnění hostů.
     
    05:28
    Raffl se ujal kotouče v mezikruží a zamířil si to přímo do útočného pásma. Na modré ale narazil na nového znojemského obránce Pojkara, který jeho únik o dost zbrzdil. Raffl se sice ke střele dostal, ale kotouč spíše jen doklouzal před připraveného Hoviho.
     
    06:15
    Hostům se nepodařilo vyhodit. Kolarz puk zachytil a vystřelil od modré. Bartoš se dostal k dorážce, ale Gračnar pohotově vyrazil střelu nad břevno.
     
    06:45
    I hosté si zahrají přesilovou hru. Za domácí odjíždí na trestnou lavici Jiří Beroun (ZNO), který si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    06:56
    Hosté vyhráli buly a nastěhovali se do obranného pásma domácích. Hovi prozatím nemusel zasahovat.
     
    07:23
    Procházkovi se podařilo zvítězit v souboji o puk u mantinelu a vyhazuje.
     
    07:48
    Hostí se snaží o přechod přes modrou čáru.
     
    08:13
    Lattner vyváží kotouč z obranného pásma. Orlům se v oslabení daří.
     
    08:44
    Cullen využil nestřežené chvilky před domácí bránou a napřahoval se ke střele. To už si ho ale všiml jeden z bránících hráčů a šanci na dobrý výsledek mu o hodně ztížil. Cullen nakonec jen špičkou hokejky dostrkával kotouč k Hovimu.
     
    09:58
    Latusa ujel znojemské obraně a hrnul se na Hoviho. Volil střelu z blízka a po zemi, kterou domácí gólman bez problémů zastavil betonem.
     
    10:33
    Vhazuje se po Gračnarově levici.
     
    10:53
    Obrist si vybojoval kotouč v útočném pásmu a přihrál do mezikruží Hoferovi, který se chystal ke střele. Domácí Milan Procházka (ZNO) ale nedovolně zastavil svého soupeře. Odsedí si dvě minuty za hákování.
     
    11:56
    Orli se zatím drží. Rozhodčí nařídili vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    12:27
    Nödl se probojoval i s kotoučem do obranného pásma domácích. Dlouho tam ale nevydržel, Orli totiž opět přesouvají hru do středního pásma.
     
    12:53
    Domácí v plném počtu.
     
    13:17
    Orli teď mají docela dost práce. Nödl si najel těsně k bráně a snažil se kotouč protlačit kolem levé tyčky. Hovi ale nenechal ani skulinku.
     
    13:30
    Orli právě vstřelili branku!
    ADAMU HAVLÍKOVI se podařilo ujet hostující obraně a namířil si to rovnou před Gračnara, s hostujícím obráncem za zády vystřelil přesně mezi betony gólmana, a otevírá tak průběh utkání ve prospěch domácího celku!
    Asistence: Peter Pucher.
     
    14:57
    Raffl dojel kotouč vedle Hoviho branky a hledal svého spoluhráče. Jako první se mu nabídl Hofer, který stál těsně před domácím gólmanem. Ten byl ale znovu neomylný.
     
    15:32
    Obě pětky se nahrnuly k pravé tyčce domácí brány a snažily se odtud vyšťourat puk, který ale Hovi pevně schovával pod lapačkou.
     
    16:08
    Hosté jsou nervózní a dopouštějí se dalšího zakázaného uvolnění.
     
    16:23
    Fahey směřoval střelu mezi betony domácího gólmana, ten ale svůj tým znovu podržel. Cullen si ještě všiml odraženého kotouče, nic už ale udělat nestihl.
     
    17:22
    Hosté hrají s výhodou jednoho muže v poli. Bude se vylučovat.
     
    17:50
    Fanouškům se rozhodnutí o vyloučení moc nelíbí. Menší trest si odsedí Blatný (ZNO), který se provinil držením protihráče. Vhazování proběhne po pravici domácího brankáře.
     
    18:12
    Orlům se zatím daří držet hru ve středním pásmu.
     
    18:32
    Zásluhou Jiřího Berouna si Orli mohou na chvilku odpočinout, protože vyhazuje kotouč z obranného pásma.
     
    19:02
    Procházka zachytil kotouč u mantinelu blíže k útočnému pásmu a vydal se do útoku. Jeho střela ale mířila vedle branky.
     
    19:38
    Trattnig dostal přesnou přihrávku do levého kruhu odkud ihned vystřelil, Hovi byl připraven a střelu vykryl betonem.
     
    19:50
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první části hry byl k vidění poměrně rychlý a pohledný hokej. V první polovině třetiny byli Orli aktivnějším celkem, a to také potvrdil Adam Havlík, který otevřel skóre dnešního utkání. V několika posledních minutách měl Hovi plné ruce práce, ale svůj tým výborně podržel.
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Hosté se snažili přejít přes modrou čáru ale Pucher vypíchl kotouč jednomu z protihráčů a míří do útočného pásma.
     
    20:45
    Bartoš si najel do rohu za bránu a přihrál Berounovi, ten ale přihrávku vzduchem nestihl včas zpracovat a připravil se tak o možnost vystřelit.
     
    20:50
    Vhazuje se po Gračnarově levici. Domácím se podařilo vyhrát buly a drží se před hostujícím gólmanem.
     
    21:24
    Hosté se jen na chvilku podívali do útočného pásma, protože Podešva zachytil kotouč a vyrazil na druhou stranu ledové plochy. Ve středním pásmu si vyměnil kotouč s Havlíkem, který mu jej v zápětí vrátil. Podešva si najel po levé straně před Gračnara a vystřelil. Hostující gólman se ale stihl včas přesunout a zasáhnout levým betonem.
     
    22:15
    V protiútoku se k puku mezi kruhy dostal Raffl a švihem těsně minul levou tyčku Hoviho branky.
     
    23:22
    Lattner nabral rychlost a z mezikruží tvrdě vystřelil. Gračnar kotouč vyrazil, ale nezískal nad ním úplnou kontrolu a černý nesmysl dál poskakoval kolem levé tyčky. Rozhodčí ale zasáhli a hru zastavili.
     
    24:40
    Domácí se ženou za vítězstvím. Gračnar se musí hodně ohánět, aby znovu neinkasoval. Je vidět, že Orli se chtějí dostat v klidu do play-off.
     
    25:57
    Hra se teď na chvilku uklidnila. Hráči chvíli běhali z jedné strany kluziště na druhou, ale domácí se teď opět ujímají puku a drží se v útočném pásmu.
     
    26:40
    Lattner byl dobře postavený před hostující brankou. Bohužel mu ale soupeři zastínili dobrý výhled a nestihl včas zpozorovat přihrávku a kotočou mu utekl.
     
    27:15
    U kotouče je znovu Lattner. Tentokráte vrací hru zpět ze středního pásma před Gračnara.
     
    27:31
    Domácí přicházejí na buly o puk. Obrist pohotově zamířil na druhou stranu od svého gólmana a dostal se i ke střele. Střela po zemi a z blízka Hoviho neohrozila.
     
    28:42
    Orli teď na chvilku polevili a připustili si hosty příliš k tělu. Trattnig dostal přihrávku mezi kruhy a backhandem střílel pod břevno. I přes to, že Hovi mírně zarávoral, stihl lapačkou zasáhnou a kotouč vyrazit nad horní tyčku.
     
    29:25
    Kolarz bojuje o kotouč vedle domácí svatyně.
     
    29:45
    Hosté už poměrně dlouho neopustili útočné pásmo. Znojemští hokejisté mají plné ruce práce, aby nikdo z protihráčů nedostal k vážnější střele.
     
    30:20
    Konečně se domácí zásluhou jednoho z domácích hráčů dostali do útočného pásma a i k menší střele, kterou ale Gračnar vychytal. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    32:45
    A hosté opět u puku. Rozhodčí ale přerušuje hru pro zakázané uvolnění.
     
    32:57
    Oproti první třetině se hra poměrně dost uklidnila. Domácí ale přesto nepřestávají bojovat.
     
    33:30
    Bruckerova střela z vrcholu pravého kruhu šla mimo branku. Domácí se ujali puku a tlačí se do útoku.
     
    33:35
    Bořuta pěkně probruslil i s pukem na holi mezi dvěma obránci a přihrál na hůl připravenému Janu Šedovi, který bez přípravy pálil. Gračnara ale neprostřelil.
     
    33:52
    Podešva si objel bránu a z pravého kruhu se pustil do střely. Hostující gólman byl ale na správném místě.
     
    34:12
    Chystá se vhazování před Hovim.
     
    34:36
    Domácí byli na buly úspěšní a mohou se přesunout před hostující bránu. Jeden z domácích hráčů ale pokazil přihrávku v útočném pásmu a kotouč si to namířil ven z třetiny. Antonín Bořuta byl ale na modré připraven a puk zachytil a domácí tak mohli pokračovat v tlaku.
     
    34:44
    Hra je docela rozkouskovaná. Rozhodčí znovu pískají a chystají vhazování před Gračnarem.
     
    35:21
    Beroun bojuje o puk v rohu kluziště.
     
    35:50
    Další nepřesnost mezi přhrávkami připravila domácí o šanci pořádně potrápit hostujcího brankáře. Naštěstí si ale Orli dokázali udržet útočné pásmo.
     
    36:31
    Po tvrdém zákroku zůstává na ledě ležet Martin Podešva. Za chvíli ale za pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku. Bude se vylučovat.
     
    36:31
    Hofer (SLZ) si odsedí 2+2 minuty za faul vysokou holí.
     
    36:43
    Jakmile se hosté dostali k puku okamžitě se osvobozují.
     
    37:10
    Lattner zavezl kotouč zpět do pásma. Na modré ho ale překvapila dvojice obránců. Pavlikovský kotouč zachytil a udržel tak svůj tým v útočné třetině.
     
    37:57
    Podevša nahodil od modré. I lehké nahození ale Gračnaroi udělalo potíže. Kotouč mu vypadl a začal poskakovat před bránou. Nakonec ho ale jeden z hráčů odpálil pryč.
     
    38:39
    Hosté si vybojovali další osvobození.
     
    39:00
    Bartoš byl první, kdo si všiml volného puku a hnal se do útoku. Kotouč ale narazil do nastavených betonů hostujcíího gólmana.
     
    39:44
    Na poslední chvíli se hosté ženou do útoku.
     
    39:57
    Dlouho ale v obranném pásmu domácích nevydrželi a hra se opět přesouvá na druhou stranu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nepřinesla jedinou branku. V úvodu si Orli vytvořili několik slibných šancí, ale Gračnar byl pohotový. S nabývajícím časem se hra začala trošku uklidňovat, avšak ke konci si Orli zahráli přesilovou hru, ve které měl hostující gólman znovu plné ruce práce. Domácím ale zbývá ještě třiceti vteřinová přesilovka.
    Závěrečná třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    V úvodním buly měli hosté štěstí a vyhráli kotouč. V útočném pásmu ale dlouho nevydrželi, protože Štach sebral soupeři kotouč.
     
    40:44
    Štach dostal hezko upřihrávku do mezikruží, ale jeho střela šla mimo branku.
     
    41:04
    Hosté jsou znovu u puku. Dál než do pravého rohu za domácí brankou je ale Orli nepustili.
     
    41:27
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Chvilka nepozornosti domácích hráčů se trestá. Jen zdánlivě neškodné pohazování kotoučem před brankou končí gólem a vyrovnaným stavem utkání. FABIO HOFER poslal kotouč do pravého horního rohu Hoviho branky.
    Asistence: Manuel Latusa.
     
    42:16
    Domácí jsou teď trošku zaskočeni a nedaří se jim dostat ven z vlastní třetiny.
     
    42:45
    Hra se sice přesunula do středního pásma ale hosté mají kotouč stále na svých holích.
     
    43:31
    Před domácí bránou teď bylo pěkně horko. Kristler utekl domácím hráčům a hnal se před Hoviho z těsné blízkosti vystřelil, ale Hoviho si s kotoučem poradil a vyrazil ho před sebe. Na pomoc svému spoluhráči ale přijela celá první rakouská formace a hnala se po kotouči. Domácí gólman bránu ale uhlídal.
     
    43:33
    Orli právě vstřelili branku!
    Ihned po šanci hostujících hráčů se hra otočila ve prostěpch domácích. JIŘÍ BEROUN nabral rychlost a vystřeli sám před Gračnara.Těsně před ním se mu podařilo protlačit kotouč až za brankovou čáru a domácí mají vedení opět na svojí straně!
    Asistence: Lubomír Štach.
     
    43:42
    Vyloučen Kristler (SLZ), který si odpyká dvě minuty za držení hole.
     
    45:00
    Hra se odehrává ve středním pásmu.
     
    45:08
    Hosté se nyní osvobozují od tlaku domácích hráčů.
     
    45:24
    Pavlikovskému se nepodařila zpracovat přihrávka na modrou a to se ukázalo jako fatální chyba, protože hosté se dostali do útočného pásma.
     
    45:30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Orlům vedení dlouho nevydrželo. ANDREAS NÖDL posílá kotouč k levé tyčce a srovnává stav utkání.
    Bez asistence.
     
    Dnešní utkání sleduje 2879 diváků.
     
    46:10
    Střela od jednoho z domácích hráčů končí mimo branku.
     
    46:21
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli se usadili v útočném pásmu a hned je z toho gól. Havlík poslal přihrávku z kurhu před branku, kde touš tečoval MARTIN PODEŠVA, který směřoval střelu přímo k tyči.
    Asistence: Adam Havlík, Peter Pucher.
     
    47:19
    Rozhodčí přerušují hru pro zakázané uvolnění na straně domácích.
     
    47:21
    Na ledě lítají střela jedna za druhou a ani teď tomu nebude vyjímka! Několik domácích hráčů se nahrnulo před Gračnara a začalo dostrkovat kotouč za jeho záda. Kotouč nakonec končí někde pod hromádkou přes sebe padajících hráčů.
     
    48:03
    Oba celky teď zvolnily tempo, aby stihly vystřídat.
     
    48:41
    Domácí teď ztrácí kotouč za bránou v útočném pásmu.
     
    49:23
    Chystá se vhazování ve středním pásmu.
     
    49:31
    Zakázané uvolnění Znojma.
     
    50:00
    Podešva se vymotal mezi obránci a zavezl kotouč do útočného pásma.
     
    50:26
    Domácím se teď daří. Drží si kotouč většinu času na holi a soupeře skoro vůbec nepouštějí z obranného pásma. Fanoušci je také náležitě odměňují pokřiky a potleskem.
     
    51:03
    Hosté na chvilku dostali možnost podívat se ven ze své třetiny a hned to končí střelou na Hoviho, který byl ale připraven a puk chytá do lapačky.
     
    51:54
    Vhazování ve sředním pásmu vyhráli domácí.
     
    52:15
    Podešva chtěl za každou cenu udržet puk v útočném pásmu a nahazuje na Gračnara.
     
    52:42
    Přihrávka na rozjetého Procházku byla trochu nepřesná a rychlejší než znojemský útočník a končí to zakázaným uvolněním.
     
    53:22
    Orli se snaží hlídat čas a držet kotouč daleko od Hoviho.
     
    54:03
    Vyloučen Šeda (ZNO), který si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    54:28
    Trattnig se vymotal mezi domácími obránci a dostal se ke střele. Kotouč ale jen prolétl kolem tyčky za bránu.
     
    55:34
    Bořuta si všiml osamoceného kotouče a okamžitě vyhazuje. Domácí se na chvilku osvobodili.
     
    56:09
    Orli jsou kompletní.
     
    56:47
    Orli si ještě v závěru utkání vytváří docela slibný tlak! Celý stadion je na nohou a žene hokejisty k výhře!
     
    57:27
    Šeda se dostal do samostaného úniku a v pravém kruhu se nachystal ke střele. Volil bombu mezi betony, ale Gračnar byl v pohotovosti.
     
    58:00
    Na stadionu jsou ohlášeny poslední dvě minuty, které oddělují Orly od poklidného postupu do play-off!
     
    58:20
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:20
    Vhazování proběhne po levici hostující gólmana.
     
    58:23
    Hosté vyhráli buly, ale s kotoučem se moc daleko nedostali a Orli si znovu zabírají útočné pásmo.
     
    58:45
    Hosté jsou bez brankáře!
     
    59:00
    Orli bojují o kotouč za Hoviho bránou. Soupeř se dostal dokonce i ke slibné střele. Naštěstí neuspěl.
     
    59:45
    Jeden z domácích hráčů vyhodil kotouč na bránu. Obránce na modré ale vrací puk zpět před Hoviho.
     
    59:57
    Orlům se podařilo vyhodit až do středního pásma a hosté už teď vědí, že zápas prohráli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V závěrečné části utkání padly dvě branky na každé straně. Orli si ale z první třetiny nesli jednobrankový náskok, který se ukázal být velice potřebný.
    I přes to, že hosté šli v závěru utkání do šesti a dlouho okupovali znojemskou svatyni, nepodařlo se jim prostřelit připraveného domácího gólmana. Orlům se tak otevírají brány do světa play-off!!
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera ze zimního stadionu ve Znojmě. (19:44:45)

    Marcela Procházková

    Góly a asistencie: 14. Havlík (Pucher), 44. Beroun (Štach), 47. Podešva (Havlík, Pucher) – 42. Hofer (Latusa), 46. Nödl


    HC LERAM Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Pavlikovský, Pojkar, Štach, Thomas, Kolarz, Bořuta, Müller, Novák – Lattner, Blatný, Finsterle – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Bartoš, Šeda – Procházka, Fiala, Jiránek.
    EC Red Bull Salzburg: Gračnar (Feichter) – Trattnig, Milam, Heinrich, Fahey, Mühlstein, Boivin, Pallestrang – Kristler, Cullen, Motzko – Raffl, Brophey, Keith – Nödl, Komarek, Latusa – Obrist, Hofer, Brucker.

    Rozhodca: Babić, Dremelj – Hofer, Johnston

    Diváci: 2879