Sevilla – Getafe 3:0 (kon.) | Barcelona – Elche 4:0 (kon.) | Osasuna – Espanyol 1:0 (kon.)
Sociedad – Bilbao 2:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
2:0 (1:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.01.2014, 20:00 • Estadio Municipal de Anoeta — Donostia-San Sebastián • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Gurpegi za protesty, že by gól nemal kvôli ofsajdu platiť dostáva žltú kartu.
     
    90+3
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! A je rozhodnuté, domáci dávajú gól na 2:0! Veľké zmätky v 16-tke hostí, krásny center našiel úplne voľného PARDA, ktorý si zasekol obrancu hostí a sám zoči-voči brankárovi Iraizozovi sa nemýlil a potvrdil pre domácich 3 body.
     
    90+2
    A hostia boli vo veľkej šanci na vyrovnanie! Muniain vyslal krásnu a tvrdú strelu na domácu bránu, ale brankár Bravo jeho pokus vyškriabal na rohový kop a berie tak nádej hosťom aspoň na jedno bodový zisk!
     
    90
    Rozhodca nadstavuje až 3 minúty. Dočkáme sa záverečného tlaku hostí ?
     
    86
    Mexičan Vela práve v zápase dohral, na jeho miesto prichádza Seferovic.
     
    85
    Žltú kartu dostává Elustondo (Real Sociedad San Sebastian).
     
    84
    Domáca obrana teraz vážne pochybila a skoro dostali domáci vyrovnávajúci gól! Aduriz si počkal na zadnej tyči, dostal krásny pas, ale šance sa zľakol a meter od prázdne brány zakončil nepresne. Obrovská škoda pre hostí!
     
    81
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Susaeta, prichádza Toquero.
     
    78
    Zatiaľ strelec jediného gólu Griezmann odchádza za veľkého potlesku z ihriska a prepúšťa svoje miesto Castrovi.
     
    77
    Ani tento pokus neznamená pre hostí vyrovnanie na 1:1! Herrera sa dostal po centri v 16-tke domácich ku lopte, ale z prvej neprekonal brankára Brava, ktorý bol dobre postavený a loptu vyrazil preč.
     
    74
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Rico, prichádza Ibai Gómez.
     
    71
    A domáci z ničoho nič mohli pridať druhý gól v zápase! Strelec toho prvého gólu Griezmann sa dostal do nájazdu na brankára Iraizoza, ale ten hostí podržal krásnym zákrokom a loptu dokázal vyraziť preč. Neváhal, včas vybehol a loptu krásne vyrazil a tým drží nádej hostí na vyrovnanie.
     
    69
    Prvé striedanie v tábore domácich, Odchádza Agirretxe a prichádza Elustondo.
     
    67
    Rico to prehnal s agresivitou a za faul odzadu vidí žltú kartu.
     
    66
    Zmätky v 16-tke domácich, ale vyrovnať sa hosťom nepodarilo. Nenápadný prízemný center narobil domácim problémy a loptu nedokázali odkopnúť do bezpečia. Našťastie loptu pre domácich nedokázal nikto z hostí trafiť.
     
    61
    V 16-tke domácich zahral domáci hráč rukou, ale penalta sa nepíska. Od kolena sa mu do ruky odrazila lopta, ale píšťalku rozhodcu nepočujeme.
     
    59
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Balenziaga, prichádza Iraola.
     
    49
    A po ďalšom rohovom kope si skoro hostia dali vlastný gól. Balenziaga hlavou opečiatkoval ľavú tyč svojej brány! Dobrý center Parda, chýbalo málo a obranca hostí si skoro dal vlastný gól.
     
    43
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Tak predsa sme sa ešte gólu dočkali v prvom polčase. Domáci zahrávali rohový kop, lopta sa odrazila ku úplne voľnému GRIEZMANNOVI, ktorý z voleja pálil na bránu, jeho prvý pokus ešte zblokovala obrana hostí, ale lopta sa opäť ku nemu odrazili a jeho druhý volej už skončil v bráne hostí – 1:0. Naozaj krásky gól domáceho Griezmanna, ktorý aj z väčšej vzdialenosti dokázal presným volejom poslať loptu do brány hostí.
     
    39
    Domáci opäť až veľmi ľahko nechali zakončovať hostí. Herrera bol síce z uhla, ale vyslal štipľavú strelu na domácu bránu a brankár Bravo s námahou jeho pokus vyrazil. Mal totiž to šťastie, že Herrera bol z uhla, inakšie by mu určite narobil väčšie problémy.
     
    33
    Trošku sporná situácia pri ktorej Bergara vidí žltú kartu, keď podla rozhodcu hral rukou. Skôr to vyzeralo na hru kolenom, ale pánom na ihrisku je rozhodca.
     
    30
    Hostia tiež chybovali v rozohrávke a Balenziaga musel zatiahnuť za ručnú brzdu. Vela sa hnal do brejku, ale bol poslaný k zemi. Balenziaga je za to potrestaný žltou kartou.
     
    24
    Po peknej akcii domácich sa následne dostali do protiútoku hostia a tiež poriadne vystrašili domácich. po centri sa ku hlavičke dostal Gurpegi, ale jeho pokus tiež len tesne míňa bránu.
     
    23
    Konečne vážnejšia akcia domácich. Agirretae našiel krásnym prízemným centrom Velu a jeho pokus len tesne minul pravú tyč brány hostí. Brankár Iraizoz sa len pozrel za loptou.
     
    17
    Lopta po priamom kope len tesne míňa domácu bránu. Lopta krásne letela okolo múru, Bravo sa aj hodil za loptou, ale zasahovať nemusel. Lopta tesne minula ľavú tyč.

    Miroslav Revaj

    Góly: 43. Griezmann, 90+3. Pardo

    Karty:   33. Bergara (RSS), 85. Elustondo (RSS) – 30. Balenziaga (BIL), 67. Rico (BIL), 90+3. Gurpegi (BIL)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo – C. Martínez, Ansotegi, I. Martínez, Ángel – Vela, Bergara, Prieto (C), Pardo, Griezmann – Agirretxe.
    Náhradníci: Zubikarai – M. González, Zaldúa, Elustondo, Ros, G. Castro, Seferović.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi (C), Laporte, Balenziaga – Susaeta, Iturraspe, A. Herrera, M. Rico, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Iraola, Ekiza, Etxebarria, Toquero, I. Gómez.

    Rozhodca: Pérez – Matías, Hernández.