Everton – Southampton 2:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 0:1 (kon.) | Chelsea – Liverpool 2:1 (kon.)
Tottenham – Stoke City 3:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:1 (2:1)
Liverpool FC
Nedeľa 29.12.2013, 17:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia, z futbalového roku 2013 je to všetko. Vo veľkom šlágri na Stamford Bridge sa radovala domáca Chelsea, ktorá si tak udržuje dvojbodový odstup od vedúceho Arsenalu. Strata The Reds bude po dnešnom kole predstavovať už šesť bodov.

    Ďakujem Vám za pozornosť nielen počas dnešného zápasu, ale i počas celého roku 2013. Ďakujem Vám i v mene celej redakcie onlajny.eu a želáme Vám úspešný rok 2014. (18:59:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Vpredu bol i Simon Mignolet, ale ani on nepomohol svojim spoluhráčom. Domácu šestnástku ovládol Cahill a vhadzovať budú navyše domáci. To už pre nich vypadá veľmi nádejne.
     
    90+4
    Oscar so zákerným zákrokom na Lucasa, ktorý mu okamžite uštedruje niekoľko otcovských... Brazílčania si skočili do vlasov a Liverpool bude rozohrávať z polovice ihriska voľný kop.
     
    90+3
    Chelsea sa bráni všetkými možnými spôsobmi. Luiz teraz nič nevymýšľal a poslal loptu cez celé ihrisko na Mignoleta. Ten bude rozohrávať poslednú akciu červených. Podarí sa im ešte vyrovnať?
     
    90+2
    Eden Hazard opäť potešil Josého Mourinha, keď si v rohu ihriska vypýtal štandardnú príležitosť. Faulujúceho Hendersona môže od zlosti roztrhnúť.
     
    90+1
    Chelsea bude musieť prečkať ešte štyri nadstavené minútky. Aktuálne sa však nachádza v rohu ihriska, kde to je dobré.
     
    90
    Mamadou Sakho, ktorý v tej poslednej príležitosti absolútne vyhorel, schádza z ihriska a na jeho miesto príde mazák Kolo Touré.
     
    89
    Fernando Torres odmieta rolu hrdinu! Síce sa nádherne zbavil Mamadua Sakha a z pravej strany vletel do vápna, ale z päťky nedokázal prestreliť Simona Mignoleta, ktorý jeho pokus do stredu bránky kryje.
     
    88
    Mourinhov plán naďalej vychádza. Po útočnom faule sa nachádza lopta v rohu ihriska, odkiaľ bude rozohrávať Petr Čech.
     
    87
    Bolo by to nesmierne poetické, keby sa dnes Fernando Torres radoval proti svojim bývalým spoluhráčom. V modrom drese sa totiž zatiaľ príliš nenasmial.
     
    86
    Sekunda za sekundou ubieha a na Stamford Bridge sa opäť nehrá. Samuel Eto´o sedí na trávniku s kŕčmi a nahradiť ho príde Fernando Torres.
     
    85
    Opakovaný záber nám ukazuje, že Suárez bol predsa len mierne zasiahnutý Mikelom. Penalta sa mohla kopať.
     
    84
    Brendan Rodgers posilňuje ofenzívu a sťahuje pravého obrancu Glena Johnsona. Na jeho miesto príde Španiel Iago Aspas.
     
    83
    Hostia sa teraz poriadne čertia, pretože vo vápne Chelsea padol Luis Suárez. Howard Webb však nato nereflektuje a penalta sa kopať nebude.
     
    82
    David Luiz prepadol zo zadu mladého Smitha a po jeho prihrávke sa ocitol v dobrej situácii Oscar. Jeho prestrkávačku na Eto´a zastavil opäť Škrtel.
     
    81
    Chelsea sa dvomi prihrávkami dostala až do okolia hosťujúcej šestnástky, kde mal prácu Agger. Dán to však zvládol a Chelsea bude iba vhadzovať.
     
    80
    Následný voľný kop od postrannej čiary však úspech hosťom nepriniesol. Vzdušný priestor v domácej šestnástke ovládol John Terry.
     
    79
    Gary Cahill podrobil zdravotnej prehliadke Suárezove achilovky a po ostrej kose vidí oprávnenú žltú kartu.
     
    78
    Willian sa však šikovne preštrikoval z rohu ihriska a dostal sa k výbornej lopte pod seba. Tam však zablokoval Eto´a Škrtel, ktorý hrá (odmysliac druhý gól Chelsea) výborný zápas.
     
    77
    Chelsea sa nachádza v súperovom rohu ihriska a tam to je aktuálne výhodné. Brendan Rodgers už so svojim asistentom diskutuje o ďalšom striedaní.
     
    76
    Po dlhšom čase tú máme ďalšieho padlého, ktorým je Oscar. Zdravotnícky tím modrých však zostáva sedieť a Brazílčan bude pokračovať ďalej.
     
    75
    Po ňom sa však hostia ku koncovke nedostali. Stopérske duo Terry-Cahill je dnes famózne. Pri štandardkách im navyše vypomáha urastený Luiz.
     
    74
    Glen Johnson však teraz mohol domácich utíšiť. Loptu si nachystal dobrých dvadsať metrov od brány a nečakane vystrelil. Petr Čech sa však natiahol ako tepláková guma v povianočnom období a vytiahol jeho pokus na roh.
     
    73
    Chelsea aktuálne predvádza to, čo jej stačí. Pokojne kombinuje na vlastnej polovici a pomaly už začína ťahať minútky.
     
    72
    Teraz sme sledovali priam až komediálnu rozohrávku v podaní Chelsea. Na vlastnej polovici si posúvali loptu Hazard, Luiz, Terry až sa k rozohrávke odhodlal Petr Čech.
     
    71
    Oscar sa pretláčal na kraji šestnástky a následne sa pokúsil o prekvapivé zakončenie. Jeho obstrel však letí iba tesne mimo.
     
    70
    Loptu si postavil David Luiz, ale maximálne to pokazil a loptu poslal iba do múru. Inak by to zrejme vyzeralo, keby bol Frank Lampard ešte na trávniku.
     
    69
    Niečo vyše dvadsať metrov od brány padol Samuel Eto´o a domáci tak budú mať výhodu zaujímavej štandardnej situácie.
     
    68
    Eden Hazard sa pokúšal dostať do rýchleho protiútoku, ktorý však zastavil Sakho. Chelsea sa s outovým vhadzovaním nijako neponáhľa.
     
    67
    Glen Johnson sa snažil presadiť ako ten najvyberanejší brazílsky technik. Jeho kľučky však prerušil skutočný Brazílčan Willian, ktorý ho zbavil kúzla i lopty.
     
    66
    Coutinhov center však vzájomnou spoluprácou odpratalo duo Luiz-Terry. Chelsea sa zatiaľ bráni veľmi srdnato a obetavo.
     
    65
    Raheem Sterling rozkmital svoje rýchle nožičky a nestíhalo mu hneď trio domácich hráčov. Zastavil ho až Ashley Cole a aj ten iba nedovolene.
     
    64
    Po Coutinhovom centri z tridsiatich metrov sa odohrala pred Čechom poriadna skrumáž, ale penaltové protesty hosťom neprešli.
     
    63
    Na druhej strane tu bude možnosť štandardnej situácie i pre Liverpool, ktorá prichádza po zákroku na Suáreza.
     
    62
    Ten rozohrával Willian, ktorý posielal dobrý center na Johna Terryho. Domáceho kapitána však nepustil do koncovky opäť Škrtel a lopta preletela celou šestnástkou bez zásahu.
     
    61
    Exkluzivitka v podaní Martina Škrtela, ktorý chirurgickým rezom prerušil postup Samuela Eto´a. Chelsea tak bude zahrávať iba rohový kop.
     
    60
    Joe Allen už svoje zranenie nerozbehá a Brendan Rodgers musí striedať. Na ligový debut vybehne 19-ročný Brad Smith.
     
    59
    Nápor Liverpoolu je však teraz na okamih spomalený, pretože Joe Allan sa nachádza na trávniku v sede. Náročný úvod druhého polčasu sa zrejme podpísal pod jeho zdravotný stav.
     
    58
    Ďalšie Coutinhove čary na ľavej strane, keď sa opäť pohrával s Johnsonom. Po následnej strele však triafa iba do Škrtela.
     
    57
    Ďalšia vírivá kombinácia hostí, po ktorej prišiel spätný center od Coutinha. Ten padal presne na hranicu šestnástky, odkaľ nepríjemne pálil Suárez. Jeho pokus však letel iba do stredu bránky.
     
    56
    Chelsea bude zahrávať rohový kop, na ktorého exekúciu sa podujme Oscar. Jeho prízemný center však odpálil do bezpečia Johnson.
     
    55
    Opakovaný záber nám ukázal, že Eto´o dostával pri predchádzajúcej gólovej príležitosti loptu do ofsajdu. Pre futbal je teda dobre, že neprekonal Mignoleta.
     
    54
    Po ňom sa už Chelsea nepresadila, ale druhý polčas nám začína vo veľkom tempe. Famózna to rozlúčka s futbalovým rokom 2013.
     
    53
    Požiar aj na druhej strane, kde sa do obrovskej šance dostal Samuel Eto´o. Po Hazardovom vysunutí však páli zblízka iba do Simona Mignoleta, ktorý vyráža na rohový kop.
     
    52
    Liverpool rozohral voľný kop nakrátko a k nadýchanému centru sa dostal Jordan Henderson. Lopta z jeho kopačky pristála na Sakhovej hlave, ktorý zakončuje do spojnice!
     
    51
    V druhom polčase je to zatiaľ samý nedovolený zákrok. V akcii boli tentokrát Angličania Cole a Johnson. Po ich súboji tu bude štandardka pre hostí.
     
    50
    Na druhej strane sa o odplatu postaral Coutinho, ktorý poslal k zemi krajana Oscara. Z rohu ihriska bude rozohrávať Chelsea.
     
    49
    Joe Allan si zatiaľ druhý polčas príliš neužíva. Tentokrát ho nedovolene bránil David Luiz, ktorý tak nasleduje svojho kapitána žltou kartou.
     
    48
    Allen sa už pomaly dvíha a po krátkom ošetrení bude pokračovať. Keď mohol včera pokračovať Joe Hart, tak prečo nie Joe Allan, ktorého stret bol predsa len miernejší.
     
    47
    John Terry štartuje druhý polčas lakťom v Allenovej tvári a hneď skraja druhého dejstva uvidí žltú kartu. Tú nevidel Joe Allan, ktorý sa nachádza tvárou k zemi.
     
    46
    José Mourinho je zrejme s aktuálnym stavom spokojný a pokúsi sa posilniť defenzívnu silu svojich zverencov. Na ihrisko príde Mikel a miesto mu prenechá Frank Lampard.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal. Hostia sa ujali skorého vedenia, keď sa presadil náš Martin Škrtel. Chelsea však bola v prvom polčase o niečo aktívnejšia a po zásluhe sa jej podarilo nepriaznivý stav otočiť. Do šatní tak odchádzame za stavu 2:1.

    Či sa dočkáme jeho korekcie, nato nám dá odpoveď druhý polčas, ktorý začne približne o 18:03.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Krátko nato však fauluje na polovici ihriska Sterling a Willian tak prináša pre svojich spoluhráčov dôležité upokojenie.
     
    45+1
    Zatiaľ sa jej to darí na polovici súpera. Ich snahu však ukončuje David Luiz, ktorý sa dopúšťa útočného faulu.
     
    45
    K prvému polčasu pridáva rozhodcovská štvorica tri minúty, ktoré sa Chelsea bude snažiť dohrať za aktuálneho stavu.
     
    44
    Takto to však nepôjde. Joe Allan tentokrát strieľal z dvadsiatich metrov. Jeho pokus bol však podstatne nepresnejší a mieri mimo.
     
    43
    Liverpool sa tak predsa nadýchol k ešte jednému ohrozeniu domácej svätyne. V druhom polčase to však bude musieť skúšať častejšie.
     
    42
    Po pravej strane unikol Raheem Sterling, ktorý dlho nevymýšľal a poslal prízemný center. Ten dokázal Ashley Cole iba stlmiť a k tvrdej strele sa dostal vo vápne Joe Allen. Petr Čech však dokázal zareagovať a vyrazil jeho pokus do strany.
     
    41
    Ošetrovanie Edena Hazarda využíva Mourinho na upokojenie svojich zverencov. Vypomáhajú mu i lídri Lampard a Terry.
     
    40
    Hrať sa opäť chvíľku nebude. Na zemi sa totiž ocitol po Johnsonovom lakti Hazard. Pravý bek červených vidí navyše žltú kartu.
     
    39
    Stredová formácia hostí je dnes prakticky neviditeľná. Čo by dal Brendan Rodgers zato, keby mohol použiť Gerrarda.
     
    38
    Chelsea už poriadne dlho drží loptu na vlastnej polovici. Jej taktický zámer je teraz jednoznačný a je ním prežitie prvej polky za aktuálneho stavu.
     
    37
    Hráči FC Liverpool sú ako obarení a modrým zatiaľ chutí futbal viacej. José Mourinho si môže značiť do svojho blogu samé pozitíva.
     
    36
    The Blues sa tak podarilo otočiť dnešné stretnutie. Postaral sa o to hráč, ktorý bol do týchto chvíľ absolútne neviditeľný.
     
    34
    Chelsea dala gól!
    Hazard bol v permanencii i pri tomto góle. Z pravej strany odcentroval na Oscara, ktorý povykrúcal vo vápne Sakha a po následnej prihrávke na malé vápno, neustrážil SAMUELA ETO´A Martin Škrtel. Kamerunský zakončovatel strieľa okolo Mignoleta, ktorý nedokázal vyltačiť loptu na roh.
     
    33
    Hazard je však jednoznačne najlepším hráčom doterajšieho priebehu. Tentokrát opäť povyzvŕtal Johnsona, ale na malom vápne vyčistil priestor Škrtel.
     
    32
    Ťažko povedať, čo teraz zamýšľal Sterling. Pod sebou mal vo vápne Coutinha, ale toto nebol ani center ani strela. Nazvime to vianočný darček pre Petra Čecha.
     
    31
    César Azpilicueta sa tak logicky posunie na pravú stranu a Ashley Cole bude hrať na svojej typickej pozícii ľavého beka.
     
    30
    Po polhodine hry dochádza k prvému striedaniu v tomto zápase. Problémy Branislava Ivanoviča boli zrejme vážnejšieho rázu a nahradiť ho musí Ashley Cole.
     
    29
    Chelsea sa pokúsila presadiť dlhým nákopom z hĺbky poľa. Z bránkovej čiary však vyštartoval Mignolet a lapil loptu do svojho náručia.
     
    28
    Pri postrannej čiare to vypadá na nepríjemnosti pre Branislava Ivanoviča. Ten sa pošmykol pri pokuse vysunúť Hazarda a v permanencii tak bude zdravotnícky tím londýnskej Chelsea.
     
    27
    Liverpool sa po dlhšom čase dostal k svojmu priamočiaremu prechodu vpred. Po Suárezovej prihrávke sa však Sterling nepresadil. Dobrú prácu odviedol krajný bek Azpilicueta.
     
    26
    Po Cahillovom odkope tak nasledoval rohový kop. Liverpool sa však tentokrát po štandardke neradoval. Loptu totiž odpratal John Terry.
     
    25
    Famózny defenzívny sklz Cahilla, ktorý znemožnil zakončiť Allenovi. Predtým sme však sledovali okulahodiacu kombináciu LFC.
     
    24
    Chelsea sa konečne podarilo i zakončiť svoju akciu, ktorú rozbiehal Willian. Po jeho prihrávke však pálil David Luiz vysoko nad.
     
    23
    Oscar sa snažil opäť vysunúť agilného Edena Hazarda. Jeho prestrkovačka však úspech neslávila a lopty sa zmocnil brankár Mignolet.
     
    22
    Prechod Reds zatiaľ nie je tak jednoduchý, ako tomu bolo v posledných týždňoch. Absolútne vypojený je zatiaľ Luis Suárez.
     
    21
    Chelsea s ďalším pokusom o navštívenku pre Mignoleta. Tentokrát však ich snaha stroskotala na zástavke postranného asistenta. Samuel Eto´o sa nachádzal v ofsajde.
     
    20
    Chelse sa naďalej tlačí dopredu a aktívny je predovšetkým belgický šikula Hazard. K ofenzívnym úmyslom sa však musia vrátiť i červení, ktorí sa s bodom určite neuspokoja.
     
    19
    Tak a začíname od začiatku. Chelsea si však za svoju aktivitu vyrovnanie zaslúžila a súhlasí s tým i besniaci Special One.
     
    17
    Chelsea dala gól!
    Chelsea sa konečne dostala na dostrel Mignoleta a okamžite jej to padlo dnu. Po nádhernej výmene lopty medzi Hazardom a Oscarom sa snažil strieľať už Brazílčan. Jeho pokus však zrazil Sakho iba k EDENOVI HAZARDOVI, ktorý nádherným obstrelom z hranice šestnástky vyrovnáva!
     
    16
    Domáci nápor trochu ustál a Liverpool okamžite vysúva svoj pressing vyššie. Kombinácie Chelsea sú však zatiaľ presné.
     
    15
    Prvá štvrťhodinka je za nami a pohľad na Josého Mourinha je veľavravný. Portugalčan zatiaľ naplno využíva svoj vymedzený priestor a takisto podáva vrcholný športový výkon.
     
    14
    Ďalšia sympatická spolupráca medzi Hazardom a Willianom, ale po Belgičanovej strele sa nebude kopať ani rohový kop. To sa tomuto duu pochopiteľne nepáči.
     
    13
    Chelsea neustále pokračuje v nátlakovej hre. V takomto prevedení sme ju v tomto ročníku príliš často nevideli.
     
    12
    Z ľavej strany prišla prihrávka na Franka Lamparda, ktorý nič nešpekuloval a vypálil z dvadsiatich metrov. Jeho rana smerovala presne do šibenice, ale Mignoletova pravačka bola na mieste. Exkluzívna robinsonáda od belgického brankára.
     
    11
    V šestnástke Liverpoolu bolo opäť rušno, keď sa k zemi porúčal Eden Hazard. Nuž po Lucasovom zákroku sa dala pískať penalta. Howard Webb však túto ideu nezdieľa.
     
    10
    Ďalším ostrým zákrokom sa prezentoval v končiacej úvodnej desaťminútovke Willian. Zatiaľ je to Premier League, tak ako ju dobre poznáme.
     
    9
    Ten rozohrávala domáca legenda Frank Lampard, ktorý svojim centrom našiel Cahilla. Ten hlavičkuje síce prudko, ale nepresne.
     
    8
    Šikovné kľučky Williana zabrzdil až jeho krajan Lucas Leiva. Domáci budú mať k dispozícii voľný kop od postrannej čiary.
     
    7
    Pred Mignoletom však výborne zasiahol Sakho a odhlavičkoval loptu do bezpečia. Hektický úvod zápasu však pokračuje ďalej.
     
    6
    Chelsea sa naďalej pokúša o expresné vyrovnanie. Teraz bude ich snaha pokračovať voľným kopom z tridsiatich metrov.
     
    5
    Už sme však na druhej strane, kde boli hostia v obrovských problémoch. Hazardovu krížnu strelu vyrazil Mignolet iba do Škrtela a spred prázdnej bránky musel vykopávať Glen Johnson.
     
    3
    Liverpool dal gól!
    Neuveriteľný úvod na Stamford Bridge! Z tridsiatich metrov rozohrával voľný kop Coutinho, na ktorého center naskakoval Luis Suárez. Toho ešte stihol Ivanovič zablokovať, ale na dorážku MARTINA ŠKRTELA nestačil ani Petr Čech.
     
    2
    Zápas začína pekne z ostra. V prvej kombinácii sa ocitli hostia a ich sériu prihrávok prerušil až Samuel Eto´o, ktorý nevyberaným spôsobom zasiahol Hendersona. Ten sa bolestivo dlží za svoje pravé koleno.
     
    1
    Veľký šláger bol zahájený výkopom domácich, ktorí nastupujú v modrých dresoch. Červený Liverpool zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Hráči už vychádzajú pred zaplnené tribúny na Stamford Bridge. Všetko už smeruje k úvodnému výkopu. Stôl máme prestretý, pusťme sa teda do hlavného chodu!
     
    -10
    Na lavičke The Blues sa nachádza i stratený syn FC Liverpool Fernando Torres. El Nino tak svojich bývalých spoluhráčov v úvode neohrozí. Na lavičke Reds zas vidíme dvoch neskúsených mladíkov Smitha (19) a Rossitera (16)!
     
    -15
    Pohľad na neúplnú tabuľku anglickej Premier League je neúprosný. Porazený z tohto duelu totiž stratí kontakt s vedúcou dvojicou Arsenal (42), Manchester City (41).
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Lampard – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – Essien, Torres, Mikel, Schurrle, Cole, Mata

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Agger (C), Sakho – Lucas, Allen – Coutinho, Henderson, Sterling – Suárez
    Náhradníci: Jones – Touré, Luis Alberto, Aspas, Cissokho, Smith, Rossiter

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, D. Cann – M. Oliver.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte na nabitom Stamford Bridge, kde sa budeme lúčiť s futbalový rokom 2013.

    Verme, že sa dnešní aktéri postarajú o nezabudnuteľný zážitok, ktorý si pridáme k pamiatkam na už pomaly končiaci sa rok. Lúčime sa totiž ostro sledovanou bitkou o tie najvyššie priečky v anglickej Premier League.
    Modrí proti červeným, taktická zásadovosť kontra futbalová hravosť, Chelsea versus Liverpool.

    Tabuľkové postavenie:

    3. Chelsea: 11 – 4 – 3; skóre 33:18; body 37
    4. Liverpool: 11 – 3 – 4; skóre 43:21; body 36

    Forma:

    Chelsea: V – R – P – V – V – P
    Liverpool: P – V – V – V – V – P

    José Mourinho hrá dnes okrem troch bodov či slávy aj o natiahnutie ligovej neporaziteľnosti na Stamford Bridge. Tá môže trvať po rokoch 2004-2007 i v končiacom sa roku 2013. Unikátna séria zatiaľ zaznamenáva 54 výhier a 15 remíz. Koniec roka navyše zachytil modrých v dobrej forme. Z posledných ôsmich ligových zápasov totiž prehrali iba raz (Stoke City 2:3). Počas tejto série ich nezlomil ani výborný Arsenal (0:0).
    Problémom sa však zdá byť impotentný útok, ktorý sa v posledných šiestich zápasoch nedostal cez dva góly. Fanúšikovia tak pochopiteľne volajú po Romelovi Lukakuovi. Dnes im však bude musieť vystačiť Fernando Torres, bývalý to nájomný vrah The Reds.

    Tí už majú iného pištoľníka, ktorého colty sú ešte o niečo jagavejšie. Luis Suárez páli skutočne ostrými a pre Reds sa snaží vystrieľať Ligu majstrov. Tá sa v Liverpoole nehrala už dlhé štyri roky. Súčasné mužstvo Bendana Rodgersa je však odhodlané zmeniť to. Na ich túžbe neubrala ani štvrtková prehra na Boxing Day, kedy nestačili na Manchester City (1:2).
    Červeným sa však celkovo nedarí na ihriskách súperov. Z posledných šiestich výjazdov totiž vyhrali iba raz, keď sa „rozšupli" proti Tottenhamu (5:0). Pred spomínaným zápasom na Etihad Stadium však ťahali šnúru štyroch výhier, počas ktorej nasúkali 17 gólov!

    Vzájomné zápasy:

    21.04.2013; Liverpool – Chelsea 2:2
    (Sturridge, Suárez – Oscar, Hazard)

    11.11.2012; Chelsea – Liverpool 1:1
    (Terry – Suárez)

    08.05.2012; Liverpool – Chelsea 4:1
    (Essien (VG), Henderson, Agger, Shelvey – Ramires)

    05.05.2012; Chelsea – Liverpool 2:1 (finále FA Cup)
    (Ramires, Drogba – Carroll)

    29.11.2011; Chelsea – Liverpool 0:2 (Carling Cup)
    (Maxi Rodríguez, Kelly)

    20.11.2011; Chelsea – Liverpool 1:2
    (Sturridge – Maxi Rodríguez, G. Johnson)

    Liverpool to v posledných rokoch na Blues vie. Z ostaných 13 zápasov prehral len dvakrát (V: 7; R: 4)! Mourinha však červení porazili z 13 pokusov len trikrát.
    Pamätné sú najmä ich merania síl v Lige majstrov, kde sme v extrémne vyrovnaných šiestich stretnutiach videli iba štyri góly a dva postupy Reds. Spomíname i na finále FA Cup-u spred poldruha roku. Milovníci heavy metalu zas majú v hlavách ich posledné meranie síl, ku ktorému sa ešte dostanem.

    Absencie:

    Chelsea je napriek extrémne širokému kádru takmer bez strát, čo je počas vianočného obdobia raritou. Pre zranenie nemôže nastúpiť iba Bertrand a zo širšieho výberu van Ginkel s Kalasom.
    V nepríjemnej chvíli však prišla piata žltá karta pre Ramiresa, ktorý tak dnešný šláger vynechá.

    Problémy LFC sú ďaleko rozsiahlejšie. Až v priebehu januára sa im totiž vráti trojica opôr Gerrard, Sturridge a Enrique. Mimo bude i nádejný John Flanagan a už tradične zranený je i Sebastián Coates.
    Narozdiel od ostatných zápasov však nebude môcť Brendan Rodgers použiť ani Victora Mosesa. Ten nemôže, ako kmeňový hráč Chelsea, nastúpiť proti svojmu zamestnávateľovi.

    Súboj zápasu:

    Branislav Ivanovič – Luis Suárez: Teraz by som ešte rád využil priestor na návrat k poslednému vzájomnému meraniu síl. Na Anfield Road sa totiž udial incident, ktorý paradoxne Suárezovi pomohol. Uruguajský útočník totiž pri jednom zo súbojov uhryzol srbského soka do ramena. Okrem novej prezývky „kanibal", si vyslúžil i 10-zápasový dištanc. Toto obdobie využil na usporiadanie si priorít a vrátil sa ďaleko lepší a silnejší.
    Vo svojich 13 zápasoch po návrate nasúkal neuveriteľných 19 gólov! Nám len zostáva dúfať, že sa po stretnutí so starým-známym Ivanovičom, nevráti Suárez, ktorého si pamätáme z posledných rokov.

    Toľko predzápasová porcia informácii, ktoré Vám snáď pomohli k správnemu naladeniu pred dnešným zápasom. Nateraz už nemám čo dodať, snáď len želanie nezabudnuteľného predstavenia na Stamford Bridge.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 17. Hazard, 34. Eto´o – 3. Škrtel

    Karty:   47. Terry (CHE), 49. Luiz (CHE), 79. Cahill (CHE) – 40. Johnson (LIV)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Lampard – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – Essien, Torres, Mikel, Schurrle, Cole, Mata

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson, Škrtel, Agger (C), Sakho – Lucas, Allen – Coutinho, Henderson, Sterling – Suárez
    Náhradníci: Jones – Touré, Luis Alberto, Aspas, Cissokho, Smith, Rossiter

    Rozhodca: Howard Webb – M. Mullarkey, D. Cann – M. Oliver