West Ham – West Bromwich 3:3 (kon.) | Aston Villa – Swansea 1:1 (kon.) | Hull City – Fulham 6:0 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Norwich – Manchester United 0:1 (kon.) | Cardiff – Sunderland 2:2 (kon.)
koniec
Norwich City
0:1 (0:0)
Manchester United
Sobota 28.12.2013, 16:00 • Carrow Road (Norwich) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ťažká bitka na Carrow Road je na konci. Manchester United v nej nijako neočaril. Po prvom polčase to mohlo byť kľudne 2:0 pre Norwich. Devils však ukázali svoju silu a udreli z prvej príležitosti v zápase. Do ďalších šancí už Kanárikov nepustili a posunuli sa tak na aktuálne 6. miesto! Norwich zostáva s 19 bodmi štrnásty.

    To je už z Carrow Road všetko. Mne nezostáva nič iné, ako sa s Vami rozlúčiť a možno pozvať na záver sobotného programu, ktorý začína od 18:30 v Cardiffe. Ďakujem za pozornosť. (17:57:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ešte tu však bude jedna štandardka z rohu ihriska, keď Redmondovmu úniku uťal koniec Chris Smalling. Ten vidí automaticky žltú kartu.
     
    90+4
    Ďalší hlúpy faul v rohu ihriska a domáci sa samí pripravujú o možnosť vyrovnať. Red Devils to už zrejme ukopú na tri body.
     
    90+3
    Domáci sa však po zisku lopty vyrojili dopredu, keď rýchly protiútok ťahal Redmond. Jeho postup však prerezal Patrice Evra, ktorý následne posúva loptu zadným radom.
     
    90+2
    Všetky štandardky sú teraz rozohrávané poriadne nadlho a hostia sa snažia držať loptu v rohu ihriska. Vďaka Cleverleymu sa im to teraz darí.
     
    90+1
    Ubehnúť budú musieť ešte štyri nadstavené minútky, aby sa mohli červení radovať. Redmond tomu napomáha zbytočným faulom v rohu ihriska, za ktorý navyše vidí žltú kartu.
     
    90
    Januzaj to spravil veľmi šikovne a v krátkom slede vybojoval ďalší roh pre United. Minútky postupne ubiehajú.
     
    89
    Januzaj to robí mazane a získava rohový kop. Medzitým však ešte striedanie domácich, keď namiesto Hoolahana príde Elmander.
     
    88
    Jeho zverenci sa teraz nachádzajú v rohu ihriska na polovici Norwich City. Tam to červeným aktuálne vyhovuje.
     
    87
    Norwichu už veľa času nezostáva a pomaly si už pripravuje záverečný nápor. O tom však David Moyes nechce ani len počuť.
     
    86
    Príchod Darrena Fletchera sa už stáva realitou a škótsky bojovník nahradí Javiera Hernándeza. Ten sa dnes nepresadil tak, ako by si to možno želal.
     
    85
    Priestor tu tak bude pre ďalšie striedania. To posledné vykoná i David Moyes, ktorý tam už má vyzlečeného Darrena Fletchera.
     
    84
    Na zemi sa teraz nachádza Patrice Evra, ktorý sa ocitol v tvrdom strete s Murphym. Po zrážke hlavami bude musieť podstúpiť ošetrenie.
     
    83
    Hoolahan uvoľnil efektnou pätičkou Fera, ktorý sa nabil čerstvému Joshovi Murphymu. Ten však páli z 25 metrov vysoko nad.
     
    82
    Čerstvý Murphy sa nepresadil cez veleskúseného Patrica Evru, ktorý ho ľahko zbavil lopty a môže zakladať ďalší útok červených.
     
    81
    Norwich má stále problémy s prechodom do ofenzívnej fázy a ich kombinácie často stroskotávajú už na vlastnej polovici.
     
    80
    Držanie lopty hostí sa scvrklo na 56%, ale Davidovi Moyesovi to určite nevadí. Prioritou sú dnes totiž tri body.
     
    79
    Chris Hughton reaguje na zlú druhopolčasovú hru svojich zverencov striedaním, keď ihrisko opustí Robert Snodgrass. Šťastie príde vyskúšať Murphy.
     
    78
    Domáci sa už uchyľujú k dlhým nakopávaným loptám, ktoré však zadáci červených dokážu riešiť. Takto to zrejme proti Devils nepôjde.
     
    77
    Bezradný bol teraz i Robert Snodgrass, ktorý nestíhal postup Adnana Januzaja a poslal ho k zemi. Hostia budú rozohrávať z vlastnej polky ihriska.
     
    76
    Bennett sa snažil rozohrať atypický dlhý out, ktorý však odvracia famózny Nemanja Vidič. Štvrťhodinka pre domácich, ktorí však pôsobia bezradne.
     
    75
    Smalling sa teraz ocitol v rohu ihriska pod tlakom a tak sa s tým nepáral a odpálil loptu na tribúnu. Domáci budú vhadzovať.
     
    74
    Žltozelení zahrávali aspoň rohový kop, ktorý však letel medzi hosťujúce trio a loptu odvrátil do bezpečia Chris Smalling.
     
    73
    Teraz ich naňho mohol vrátiť Phil Dowd, ktorý však po zákroku Jonnyho Evansa penaltu nepíska. Van Wolfswinkel zrejme faulovaný nebol.
     
    72
    Norwich City má ešte dvadsať minút na reakciu. Ich nasadenie je však po inkasovanom góle už minulosťou a ťažko povedať, či sa ešte vrátia na koňa.
     
    71
    Striedajú i hostia. Shinji Kagawa opäť raz zaostal za svojimi možnosťami a viac nám už dnes neukáže. Na trávniku ho nahradí mladík Januzaj.
     
    70
    Gary Hooper svoju fazónu, keď sa presadil v posledných štyroch zápasoch na Carrow Road, nepredĺži. Na trávniku ho totiž nahradí Ricky van Wolfswinkel.
     
    69
    Welbeck posielal zaujímavú loptu na hranicu šestnástky, kde si ju našiel Chicharito. Ten sa s ňou však príliš dlho otáčal. Napriek tomu stihol vystreliť a natiahol Johna Ruddyho.
     
    68
    Shinji Kagawa sa opäť snažil chytiť v tomto zápase. Jeho center však pristál iba na Bassongovej hlave a ten posiela loptu k Ruddymu.
     
    67
    Ou! Poriadne tvrdá kosa od Bassonga, ktorý však zobral Younga aj s loptou. Nedovolený bol až zákrok Hoolahana, ktorý poslal k zemi Cleverleyho.
     
    66
    Norwichu City zostáva ešte dostatok času minimálne na vyrovnanie. Preto by sa nemali za tohto stavu poddať, aj keď sa im to teraz príliš nedarí.
     
    65
    Na druhej strane opláca Chicharito na Bassongovi, proti ktorému skákal do nebezpečného súboja. Mexičan sa zaobišiel bez žltej karty, ale rozohrávať bude Norwich.
     
    64
    Ostrie domácich je razom otupené a v týchto chvíľach sa prezentujú prevažne nedovolenými zákrokmi. Po jednom takom na Chicharita, vidí žltú kartu Bradley Johnson.
     
    63
    Pomalé kombinácie United sú už teraz namieste a pokojne môžu vyčkávať na otvárajúce sa okienka v defenzíve Canaries.
     
    62
    Smalling sa už tentokrát k centrovanej lopte dostal, ale na zadnej žrdi sa pošmykol Danny Welbeck, čo mu znemožnilo zakončiť podľa predstáv.
     
    61
    Devils však naberajú na pohode, ktorú sa teraz snažil dokumentovať Ashley Young. Jeho spolupráca so Smallingom však stroskotala na nepresnej prihrávke a domáci budú vhadzovať.
     
    60
    Po hodine hry prichádza Snodgrassov prejav zmaru, ktorý končí u De Geu. Domáci sa musia čím skôr oklepať, pretože United sú dnes poraziteľní.
     
    59
    Ryan Bennett si vybíja svoju frustráciou na strelcovi gólu Welbeckovi, ktorého posiela na polovici ihriska k zemi. Žltá karta je určite namieste.
     
    58
    Toto je Manchester United, ako ho poznáme. V zápase sa mu absolútne nedarilo, ale napriek tomu sa ujíma vedenia z prvej príležitosti v zápase.
     
    57
    Manchester United dal gól!
    Neuveriteľná hrúbka v podaní Ryana Bennetta, ktorý síce sprvu zastavil Chicharitovu pätičku, ale následne napálil loptu iba do DANNYHO WELBECKA, ktorý pohodlne obišiel padajúceho Ruddyho a zasunul loptu do prázdnej bránky.
     
    56
    Stačilo pár nahrávok a už sme sa ocitli v rohu ihriska na druhej strane. Odtiaľ sa snažil presne odcentrovať Hoolahan, ale jeho lopta skončila za bránkovou čiarou bez zásahu.
     
    55
    Červení sa však tlačia dopredu omnoho aktívnejšie. Tentokrát to však Chicharito s dôrazom prehnal a proti Olssonovi si pomáhal nedovolene.
     
    54
    Myšlienkové súznenie Kagawu s Chicharitom zatiaľ absolútne nefunguje. Prihrávka od Japonca prišla opäť pozde a zmocnil sa jej kapitán Bassong.
     
    53
    Ashley Young sa ocitol pod veľkým tlakom od Bennetta, ktorý ho vytláčal za bránkovú čiaru. Krídelník hostí sa tak zmohol iba na nepresný center.
     
    52
    Po Welbeckovej prihrávke postupoval s loptou Shinji Kagawa, ale s prihrávkou na Chicharita až príliš otáľal a zmocnil sa jej tak Bennett.
     
    51
    Redmond pokračuje v aktívnej fáze a tentokrát si dokázal obhodiť Smallinga. Jeho postup zastavil na hranici vápna až Michael Carrick.
     
    50
    Na druhej strane sa o odpoveď postaral Nathan Redmond, ktorý posielal prudký center pred De Geu. Ten však pristál až za bránkovou čiarou a Španiel tak bude rozohrávať od svojej bránky päťku.
     
    49
    Ashley Young však začína druhý polčas veľmi aktívne a tentokrát zakončoval sám. Jeho projektil však letí z dvadsiatich metrov nad.
     
    48
    United sa konečne odhodlali k prekvapivej a priamočiarej akcii, na ktorej konci bol Shinji Kagawa. Ten však po Youngovom centri podkĺzol a v páde zasiahol loptu rukou.
     
    47
    Druhý polčas však pokračuje tam, kde ten prvý skončil. Norwich sa dostal dopredu dvomi prihrávkami a z hranice šestnástky zakončoval Redmond. Jeho pokus letel dva metre vedľa pravej žrde.
     
    46
    David Moyes reaguje na pasívny prvopolčasový výkon svojich a na trávnik posiela Dannyho Welbecka. Tomu prepustil miesto, dnes nevýrazný, Ryan Giggs.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas na Carrow Road sa odvíjal za prekvapivého priebehu. Loptu síce zväčša držali hostia, ale Kanárici boli ďaleko priamočiarejší a dvakrát dokázali podkúriť pred De Geom. United tak má do druhého polčasu čo zlepšovať.

    Či sa mu to podarí, to uvidíme približne od 17:03.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Nemanja Vidič je však vo vzduchu bezchybný a odvracia i tento Snodgrassov center. Do šatní pôjdeme zrejme za bezgólového stavu.
     
    45+2
    Aby toho nebolo málo, tak po Vidičovom odkope bude nasledovať rohový kop. Nepríjemná štandardka v závere prvej polky.
     
    45+1
    V prvom polčase sa bú hrať ešte tri nadstavené minútky. Tie sa zatiaľ odvíjajú v rohu ihriska pri bránke hostí.
     
    45
    Young to po svojom prieniku po ľavej strane myslel dobre. Okamžite našiel kolmicou Chicharita, ktorý však prízemnou strelou Ruddyho neprestrelil.
     
    44
    Stopér zo Severného Írska tam však čosi utŕžil od Bassonga a bude musieť podstúpiť ošetrenie. Aj o tom sú štandardné situácie na ostrovoch.
     
    43
    Domáci mali medzitým ďalšiu výhodu rohového kopu, ktorý rozohrával opäť Snodgrass. Hosťujúce pokutové územie však ovládol Jonny Evans.
     
    42
    Po Youngovej akcii sa však ocitol Chicharito v ofsajde a ďalšia akcia domácich upadne do zabudnutia. Young musí navyše podstúpiť krátke ošetrenie.
     
    41
    Hoolahan sa tentokrát ocitol v pozícii centrujúceho, ale nad Hooperom vyrástol vyššie Jonny Evans. Hostia majú príležitosť zaútočiť.
     
    40
    To jednoduchosť domácich jednoznačne víťazí. Hooper s Redmondom pretlačili Smallinga a po Hoolahanovej strele musel hasiť Nemanja Vidič. Ten drží červených nad vodou.
     
    39
    Pohľad na Davida Moyesa je veľavravný. Zatiaľ z neho srší iba bezmocnosť. Jeho zverenci sa totiž prezentujú bezmyšlienkovým futbalom.
     
    38
    Na druhej strane sa dostali k prvému zakončeniu i hráči United. Michael Carrick však z dvadsiatich metrov iba pozdravil fanúšikov na tribúnach.
     
    37
    Ďalšia efektívna štandardka domácich, ktorá bola zakončená kapitánom Norwichu. Bassong však mieril iba do stredu a De Gea jeho pokus kryje.
     
    36
    Zľava sa tentokrát tlačil agilný mladík Redmond, ktorého center zablokoval Chris Smalling. Domáci však budú rozohrávať rohový kop.
     
    35
    Mexický hrášok Chicharito nenechal domácich okamžite rozohrať a za postavenie pred loptu vidí žltú kartu. Toto sú hlúpe kartičky pre hráčov hostí.
     
    34
    Ostrý to stret absolvovalo duo Evra-Snodgrass. Ocitol sa tam totiž Francúzov lakeť a pískalo sa proti Manchestru United.
     
    33
    Priamočiarosť a jednoduchosť domácich naďalej slávi úspech. Poľahky sa dostal k centru Martin Olsson, ale jeho lopta smerovala iba na tribúnu za bránkou.
     
    32
    Tempo zápasu sa nám opäť dostalo do priemeru, o čo sa zaslúžili predovšetkým hostia. Tí sa pokúšajú o väčšiu kontrolu lopty.
     
    31
    Pressing domácich bude zrejme trošku spomalený, keďže Leroy Fer vidí, po faule na Evru, žltú kartu. Svoje nasadenie bude musieť odteraz tlmiť.
     
    30
    Bolo to však dobrých tridsaťpäť metrov a United rozohrávka na krátko nevyšla. Stále sú tak v dnešnom zápase bez ohrozenia Johna Ruddyho.
     
    29
    Leroy Fer zatiaľ odvádza výbornú čiernu robotu. Tentokrát povozil Javiera Hernándeza a nasledovať bude voľný kop pre United.
     
    28
    Ďalšia priamočiara akcia Kanárikov, ktorý sa dostali dvomi prihrávkami vpred. Wes Hoolahan však vyslal na De Geu iba ľahunký pokus.
     
    27
    Domáci zatápajú Diablom i štandardnými situáciami, ktorú musel opäť hasiť Vidič. Srbský pilier zatiaľ drží svojich nad vodou.
     
    26
    Ten sa po Vidičovom odvrátení opakoval, ale opäť tam úradovala srbská skala. Následne však fauluje na okraji šestnástky Ryan Giggs a nasledovať bude voľný kop pre domácich. Waleský mazák navyše vidí žltú kartu.
     
    25
    Martin neustále brázdi pravú stranu a v spoločnosti s Robertom Snodgrassom teraz vybojovali rohový kop.
     
    24
    Hráči United sa snažia upokojiť postupnou kombináciou z vlastnej polovice ihriska. Zatiaľ si však nevytvorili ani jednu príležitosť na skórovanie.
     
    23
    Pôda na Carrow Road začína horieť a v plameňoch sú i rozvášnení priaznivci. Tí sú s tohtoročnou súťažnou rozlúčkou zatiaľ spokojní.
     
    22
    David De Gea po druhýkrát v permanencii. Po Martinovej prihrávke pálil z päťky Gary Hooper a Španiel mal šťastie, že domáci zakončovateľ neumiestnil svoju strelu lepšie. De Gea vyráža a United tak prežili už druhú šancu Norwichu.
     
    21
    Snodgrassov center ešte nebezpečný nebol, ale Evansom odvrátená lopta, sa dostala opäť k škótskemu exekútorovi a ten pálil poldruha metra nad.
     
    20
    Trestať bude môcť Robert Snodgrass, ktorý bude rozohrávať voľný kop z tridsiatich metrov. Nedovolene si tam pomáhal Michael Carrick.
     
    19
    Kanárikom začína futbal chutiť a čoraz častejšie kontrolujú loptu. Red Devils sú teraz trestaní za svoju úvodnú pasivitu.
     
    18
    Domáci sa tak dostali k úvodnému rohu zápasu, ktorý však De Geu neohrozil. Španielsky gólman však už mohol byť prekonaný.
     
    17
    Domáci sa však mohli dostať do šokujúceho vedenia! Na pravej strane vysunul Martina Snodgrass a pravý bek sa dostal s loptou až na kraj malého vápna, odkiaľ sa snažil obstreliť De Geu. Ten vyrazil loptu iba pred seba, kde zaváhal Hoolahan, ktorý nedoklepol do prázdnej bránky. Na päťke ho totiž parádne vygumoval Nemanja Vidič.
     
    16
    Snáď po prvýkrát sa usadili na súperovej polovici i domáci, ktorí si užívajú ojedinelé kontakty s loptou.
     
    15
    Máme za sebou prvú štvrťhodinku zápasu, ktorá priniesla sterilný tlak hostí. United totiž kombinujú ďaleko od Ruddyho.
     
    14
    Ďalšia kombinácia hostí končí až u De Geu a snažia sa tak vytlačiť domácich hore. Tí však túto ideu zatiaľ nezdieľajú.
     
    13
    Domáci sa ukazujú iba občasnými protiútokmi. Tento Martinov však úspech nepriniesol, pretože ho zastavil pozorný Evra.
     
    12
    Rozpitvávanie domácej defenzívy pokračuje a sprevádza ho 77%-né držanie lopty. To však zápasy nevyhráva a United sa budú musieť dostávať do koncoviek.
     
    11
    Norwich sa dostáva k lopte len veľmi sporadicky a prím hrajú zatiaľ kvalitnejší hostia. Do vyloženej šance však ich nápor zatiaľ neviedol.
     
    10
    Smalling šikovne prehadzoval na Ashleyho Younga, ktorý však z pravej strany neodcentroval, pretože ho tam zdvojilo duo Bassong-Olsson. Domáci budú vhadzovať.
     
    9
    Na japonského samuraja Kagawu si dávajú domáci poriadny pozor a život mu znepríjemňuje hlavne Leroy Fer. Tentokrát si však počínal nedovolene.
     
    8
    Ostrá výmena názorov medzi Hooperom a Vidičom, ktorí zviedli súboj pri bránkovej čiare hostí. Phil Dowd zatiaľ kartu neťahá a rozohrávať bude David De Gea.
     
    7
    Ďalšia prízemná lopta do domáceho vápna, ktorá letela z Giggsovej kopačky. Na prvej tyči však odpratal jeho center Bassong.
     
    6
    John Ruddy musel ísť prvýkrát na zem, keď sa k centru dostal práve Kagawa. Ruddy však vyráža von a Chicharito sa tak na zadnej tyči ku koncovke nedostane.
     
    5
    Po prvýkrát sa snažil presadiť i strašiak Norwichu Kagawa, ktorého si však postrážil na ľavej strane Martin.
     
    4
    Neprešli ani ofenzívne pokusy stredom, o ktoré sa snažili oba celky. Zatiaľ tak pokračujeme v opatrnom úvode.
     
    3
    Pri lopte sú však od úvodu technickejší hostia. Úvodný center od Younga však preletel šestnástkou bez zásahu.
     
    2
    Norwich začína poriadne od podlahy a Bennett okamžite privítal Chicharita ostrým sklzom. Mexičan sa dvíha s menšími problémami.
     
    1
    Výkopom otvorili dnešný zápas hostia v červených dresoch. Domáci Kanárici takisto v tradičných farbách zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na trávnik. Ešte na margo Rooneyho absencie by som dodal Moyesove vyhlásenie, podľa ktorého má Wazza problémy so slabinami a je šetrený na dôležitý zápas s Tottenhamom.
     
    -10
    Na Červených Diablov dnes čaká skutočná skúška charakteru. Wayne Rooney sa zdal byť do týchto chvíľ nenahraditeľným.
    Presadia sa dnes nepoddajní Devils, alebo sa dočkáme heroických bodov pre Norwich? To sa dozvieme v priebehu najbližších dvoch hodín.
     
    -15
    Robbie Savage sa na svojom Twitteri nemýlil: „Celkom zaujímavé tímové správy pre United. Dnes bez Rooneyho a RVP? Zatiaľ nič nie je oficiálne potvrdené."
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Norwich City: Ruddy – Martin, R. Bennett, Bassong (C), M. Olsson – B. Johnson, Fer – Snodgrass, Hoolahan, Redmond – Hooper
    Náhradníci: Bunn – Whittaker, van Wolfswinkel, Elmander, Garrido, Becchio, Murphy

    Manchester United: De Gea – Smalling, Evans, Vidič (C), Evra – Young, Cleverley, Carrick, Giggs – Kagawa – Chicharito
    Náhradníci: Lindegaard – Anderson, Welbeck, Fábio, Fletcher, Zaha, Januzaj

    Rozhodca: Phil Dowd – M. McDonough, A. Holmes – K. Stroud.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte pri poslednom kole anglickej Premier League v tomto roku.

    No boli by ste si na jeho začiatku pomysleli, že sa u Red Devils dočkáme trénerskej zmeny? Áno, je to už realitou, že Sir Alex Ferguson sa pozerá na svoje ovečky iba z tribúny. Prítomný bude určite i na Carrow Road, kde sa bude o senzáciu pokúšať Norwich City. Komu bude novoročné šampanské chutiť viacej?

    Tabuľkové postavenie:

    14. Norwich: 5 – 4 – 9; skóre 16:31; body 19
    7. ManUtd: 9 – 4 – 5; skóre 31:22; body 31

    Forma:

    Norwich: P – R – R – V – P – V
    ManUtd: V – V – V – V – V – P

    Pre Kanárikov bude dnešný zápas nesmierne dôležitý. Na Boxing Day totiž nezvládli dôležitú bitku s trápiacim sa Fulhamom (1:2), keď Chalupárov vykúpil tri minúty pred koncom Parker. Tým sa ich náskok na zónu zostupu scvrkol na 3 body. Problémom sa zdá byť defenzíva, ktorá je s 31 inkasovanými gólmi druhá najhoršia v lige.
    Horšie už bránia iba práve Cottagers, ktorí kapitulovali 35-krát. Spomínaná prehra s londýnskym Fulhamom bola iba štvrtá domáca porážka v tomto kalendárnom roku. Ešte v tom minulom tu padol i Manchester United (1:0), keď o všetkom rozhodol Anthony Pilkington. Zaspievajú si dnes Kanárici trojbodovú rozlúčkovú?

    Rok 2013 sa zapíše do histórie United veľkými písmenami. Po zisku 20. ligového titulu totiž prišla ťažká rana. Sir Alex Ferguson dvihol nad hlavu poslednú trofej a vydal sa na zaslúžený odpočinok. Žezlo po ňom prebral ďalší Škót David Moyes, ktorý to sprvu nemal vôbec ľahké. Posledné týždne si však pomaly získava priazeň náročných fanúšikov. Diabli rastú nielen po výsledkovej stránke, ale aj po tej hernej a začínajú pripomínať povestnú „Fergieho" mašinu.
    Naposledy vyčíňali na KC Stadium, kde sa im podarilo obrátiť nepriaznivý stav z 0:2 na 3:2. Realitou je tak najdlhšia celková (5) i ligová (3) víťazná šnúra pod Davidom Moyesom. Keď sme už pri sériach, tak musím dodať, že Devils neprehrali vonku už 10 zápasov (V:6; R:4) v rade. Naposledy to bola septembrová nočná mora na Etihad Stadium (1:4).

    Vzájomné zápasy:

    29.10.2013; ManUtd – Norwich 4:0 (Ligový pohár)
    (2x Chicharito, Jones, Fábio)

    02.03.2013; ManUtd – Norwich 4:0
    (3x Kagawa, Rooney)

    17.11.2012; Norwich – ManUtd 1:0
    (Pilkington)

    26.02.2012; Norwich – ManUtd 1:2
    (Holt – Scholes, Giggs)

    01.10.2011; ManUtd – Norwich 2:0
    (Anderson, Welbeck)

    09.04.2005; Norwich – ManUtd 2:0
    (Ashton, McKenzie)

    Tieto dva celky sa už v tomto ročníku raz stretli. Bolo to v 4. kole Capital One Cup-u, kde červení dominovali v pomere 4:0. Rovnaký výsledok sa zrodil i v poslednom ligovom stretnutí, kde sa odviazal japonský samuraj Shinji Kagawa.
    Z posledných troch zápasov na Carrow Road, sa však Canaries radovali až dvakrát.

    Absencie:

    Žltozeleným dnes bude chýbať hrdina posledného triumfu nad United Anthony Pilkington. Okrem neho nenastúpi ani Tettey a Elliott Bennett. Otázny je i štart Jonathana Howsona.
    Na trávnik nevybehne ani stopér Turner, ktorý videl 5 žltých kariet a čaká ho jednozápasový dištanc.

    Ten si musí odpykať i Antonio Valencia, ktorý bol na KC Stadium vylúčený. V spomínanom zápase sa navyše zranil pravý bek Rafael.
    Brazílčan sa tak pridal k dvojici Jones-Nani, ktorá by mala chýbať dva týždne. O niečo dlhšia bude absencia Fellainiho, ktorý absolvoval operáciu zápästia. Nepravdepodobný i je i štart holandského superstrelca Robina van Persieho.

    Súboj zápasu:

    Gary Hooper – Wayne Rooney: Na Carrow Road to bude i súboj dvoch bombardérov. Glasgowské zvesti o Hooperovi neklamali a znamenite potvrdzuje nálepku zabijaka. Po pomalom rozjazde sa Garry chytil a v posledných štyroch domácich zápasoch nevyšiel naprázdno ani raz. Celkovo má na konte 5 ligových gólov.
    Populárny Wazza má ešte ohromnejšiu fazónu. V aktuálnom ligovom ročníku zaznamenal už 9 gólov. K nim navyše pridal 11 asistencií, čo z neho robí najlepšieho nahrávača v lige!

    Na Carrow Road nás čaká rozhodne zaujímavý zápas. Horúcim favoritom je Manchester United, ktorý si môže pripísať šieste víťazstvo v rade. Norwich sa však pred domácimi fanúšikmi nepoddá a s týmto rokom sa bude chcieť rozlúčiť nejakými bodmi.
    Či a v akom množstve sa ich dočká, to uvidíme až v nasledujúcich 90-ich minútach, ktorými Vás bude sprevádzať Erik Farkaš. Prajem príjemný zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Welbeck

    Karty:   31. Fer (NRW), 59. Bennett (NRW), 64. Johnson (NRW), 90+1. Redmond (NRW) – 26. Giggs (MU), 35. Chicharito (MU), 90+5. Smalling (MU)


    Norwich City: Ruddy – Martin, R. Bennett, Bassong (C), M. Olsson – B. Johnson, Fer – Snodgrass, Hoolahan, Redmond – Hooper
    Náhradníci: Bunn – Whittaker, van Wolfswinkel, Elmander, Garrido, Becchio, Murphy

    Manchester United: De Gea – Smalling, Evans, Vidič (C), Evra – Young, Cleverley, Carrick, Giggs – Kagawa – Chicharito
    Náhradníci: Lindegaard – Anderson, Welbeck, Fábio, Fletcher, Zaha, Januzaj

    Rozhodca: Phil Dowd – M. McDonough, A. Holmes – K. Stroud