NHL
Buffalo – Arizona 2:1 (po pr.) | NY Rangers – Toronto 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Anaheim 2:3 (kon.)
Carolina – Columbus 3:4 (kon.) | Detroit – NY Islanders 0:3 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 5:0 (kon.)
Florida – Tampa Bay 1:6 (kon.) | Philadelphia – Minnesota 4:1 (kon.) | Nashville – Boston 2:6 (kon.)
Chicago – NJ Devils 5:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:3 (1:0 po s.n.) | Edmonton – Winnipeg 6:2 (kon.)
LA Kings – Dallas 2:5 (kon.) | San Jose – Colorado 5:4 (2:0 po s.n.)
koniec
Detroit Red Wings
0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
New York Islanders
Utorok 24.12.2013, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam Vás pri sledovaní zápasu kanadsko – americkej NHL, v ktorom si deň pred Vianocami zmerajú sily domáci Detroit Red Wings a trápiaci sa New York Islanders.
     
    DETROIT

    Červené krídla patria do Atlantickej divízii, patrí im 4. priečka so 43 bodmi za 17 výhier + 9 prehier z predĺženia (1 bod). Na tretí Montreal a druhú Tampu Bay strácajú hráči Detroitu 4 body. Vedúci Boston má 50 bodov. Najproduktívnejším hráčom červených krídiel je Henrik Zetterberg, ktorý má na svojom konte 30 bodov za 11 gólov a 19 asistencii. Atakuje ho druhý Pavel Dacjuk so 14 gólmi a 15 asistenciami (29). Jonas Gustavsson dostáva 2,35 gólu na zápas a v úspešnosti má 91,5% úspešnosť. Momentálne je "Monster" jednotkou, keďže je Jimmy Howard zranený.
    Detroitu sa podarilo zaknihovať dve výhry v rade, keď porazilo Calgary 3:2 po predĺžení a Toronto v sobotnom zápase, v ktorom sa do listiny strelcov zapísali obaja Slováci Jurčo s Tatarom, 5:4 po samostatných nájazdoch, keď víťazný premenil Daniel Alfredsson.
    Dobrý dojem z hry Detroitu zanecháva aj spomínané slovenské duo vo farbách Red Wings. Pomaly stálica a hlavný bavič tímu Tomáš Tatar, ktorý nastúpil v tejto sezóne na 30 zápasov strelil 7 gólov a pridal 7 asistencii. V celkovom poradí tímu sa oproti minulému zápasu posunul o miesto vpred, je na 6. mieste. Novic v tíme, ktorý bol len nedávno povolaný z farmy v Grand Rapide – Tomáš Jurčo – si zahrá svoj piaty zápas v NHL, keď dostal po zranení Justina Abdelkadera prvý "call up". Debut zažil na domácom ľade proti Tampe, v druhom zápase proti Anahaimu strelil Tomáš svoj prvý gól v NHL. V poslednom zápase zaznamenal krásny gól a taktiež asistenciu pri "slovenskom" góle. Počas 4 odohraných zápasov má bilanciu 2+1.

    V drese Detroitu nemáme možnosť vidieť šesť čísel, ktoré visia pod stropom Joe Louis Arény.

    #1 Terry Sawchuk
    #7 Ted Lindsay
    #9 Gordie Howe
    #10 Alex Delvecchio
    #12 Sid Abel
    #19 Steve Yzerman
    (naposledy v roku 2007)

    Ďalšími hráčmi, ktorých čísla sa v Detroite nenosia sú
    #6 Larry Aurie
    #16 Vladimir Konstantinov (zahynul pri autonehode)
    #5 Nicklas Lidstrom ( vyvesenie 6.3.2014)
    #99 Wayne Greztky (NHL)
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Ostrovanom patrí posledné miesto v druhej divízii Západnej konferencie – Metropolitnej. 8. priečka s 27 bodmi za 10 výhier + 7 prehier v predĺženiach nie je nič moc. Na siedmy Columbus a šiesty Rangers strácajú až 7 bodov.
    Najproduktívnejším hráčom Islanders nie je nik iný ako John Tavares s 38 bodmi za 13 gólov a 25 asistencii. Sekunduje mu Kyle Okposo s 32 bodmi. Jevgeni Nabokov dostáva za zápas 3,09 gólu a percentuálna úspešnosť sa zastavila na čísle 89,7%. To všetko stihol za 18 zápasov. V šestnástich stretnutiach sa objavil Kevin Pulin (3,25 GAA – 89,2% ).
    Neoslnivé výkony na Long Islande rozhodne nikoho netešia. Malú náplasť na veľkej rane sme mohli nájsť v zápase s mestským rivalom Rangers, ktorých porazili 5:3. V poslednom zápase utŕžili ďalšiu prehru, tentoraz s Anaheimom 3:5, kde sa zaskvel skvelý Getzlaf (3+1).
    Za New York hráva aj Ľubomír Višňovský, ktorý je však dlhodobo zranený – otras mozgu si privodil 20.10. V tejto sezóne odohral len 8 stretnutí, v ktorých si pripísal gól a dve asistencie.

    V drese Islanders nemáme možnosť vidieť tiež šesť čísel, ktoré visia pod stropom Nassau Veterans Memorial Coliseum.

    #5 Denis Potvin
    #9 Clark Gillies
    #19 Bryan Trottier
    #22 Mike Bossy
    #23 Bob Nystrom
    #31 Billy Smith
    #99 Wayne Gretzky (NHL)
     
    Posledné vzájomné zápasy od sezóny 2007/2008


    29. 11. 2013 NYI – Detroit 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
    16. 11. 2013 NYI – Detroit 5:4 SN (1:2, 2:1, 1:1, 0:0, 1:0)
    10. 01. 2012 NYI – Detroit 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
    31. 12. 2010 Detroit – NYI 3:4 PP (1:2, 1:1, 1:0, 0:1)
    12. 01. 2010 NYI – Detroit 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
    27. 03. 2009 Detroit – NYI 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
     
    Dacjuk strelil v poslednom zápase gól a pred tým zaznamenal 3 asistencie. Gól z nájazdu bol jeho vôbec prvým zo šiestich pokusov túto sezónu. Alfredsson strelil dva góly a zaznamenal dovedna 4 body z posledných 2 zápasov.

    Ostrovan Vanek strelil tri góly v posledných 2 zápasoch.
     
    Detroitu budú s určitosťou v dnešnom stretnutí chýbať Jimmy Howard, Henrik Zetterberg, Johan Franzen, Stephan Weiss. Darren Helm a Justin Abdelkader by už do dnenšného zápasu mohli naskočiť.
    Horúcou novinkou je návrat zraneného Gustava Nyquista.

    Isladners chýbajú dvaja dlhodobo zranení, Ľubo Višňovský s otrasom mozgu a Radek Martinek s problémami chrbta.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Mrázek (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Nyquist, Dacjuk, Bertuzzi – Jurčo, Sheahan, Alfredsson – Miller, Anderson, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves

    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Hickey, MacDonald, de Haan, Hamonic, Ness, Strait – Vanek, Tavares, Okposo – Grabner, Nielsen, Bailey – Nelson, Strome, Clutterbuck – McDonald, Cizikas, Martin

    Rozhodca: Pollock, VanMassenhoven – Driscoll, Miller.
     
    Zápas začne trošku pozdejšie, ako má.
     
    Na rad prichádza štátna hymna USA.
     
    Všetko je už pripravené! Podľa všetkého v bráne Petr Mrázek!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Úvodné buly vyhral domáci tím, avšak nedostal sa v podstate nikam, dva po sebe idúce zakázané uvoľnenia brzdia Babcockov tím.
     
    00:32
    No to som snáď ani nevidel, ďalšie prerušenie, ofsajd hráčov Islanders, hra sa poriadne kúskuje.
     
    00:49
    V pásme domácich už nasáčkovaná prvá lajna, ktorá to krúti po rohoch, v bráne teda naozaj Petr Mrázek!
     
    01:10
    Prvá strela v stretnutí! Vyslal ju Luke Glendening z ľavého krídla, bola to skôr taká vítacia strela, keďže sa Nabokov veľmi neohrial.
     
    02:00
    Na ľade Jurčova formácia, k strele z medzikružia sa dostal Sheahan, ktorý však tentoraz netrafil bránu.
     
    02:20
    Hra sa vráti späť k Nabokovovi, icing a na ľade po prvýkrát Tatar!
     
    02:41
    Zatiaľ sa hrá taký, budem úprimný, čudný hokej. Pred chvíľou boli v pásme aj domáci, no Mrázek je zatiaľ úplne bez práce.
     
    03:00
    Prvá vážnejšia šanca v zápase prišla z hokejky koho iného ako Tavaresa, ktorý sa z pravej strany vyrútil ako veľká voda úplne pred Mrázka, jeho sklopené betóny zažehnali pohromu!
     
    03:41
    Boje v rohu klziska pred Nabokovom, to nie je nič nové, no prečíslenie 3 na 2 to už áno. K strele sa odhodlal po kľučke do forhendu Hickey, sekudnovali mu Tavares spolu s Vanekom, Mrázek si dal pozor.
     
    04:37
    Zápas začína naberať na aktivite, Martin vyskúšal pozornosť Petra Mrázka, hra je nateraz prerušená, Petr sa zdá byť poriadne v pohode.
     
    05:21
    Napádanie v podaní Jurča sála úspech, Detroit sa usadil v pásme, no zatiaľ nevyťažil nič, medzičasom však Lashoff nezachytil a tak sa hrá už za Mrázkom.
     
    05:49
    Z ľavého krídla sa z ničoho nič objavil Miller, ktorý si povedal, že to skúsi, jeho strela konči v Nabokovovej lapačke.
     
    06:55
    Opäť sledujeme takú nemastnú neslanú časť, kde sa to prelieva zo strany na stranu, k strelám však neprichádza.
     
    08:21
    Konečne aké také vzrúšo, DeKeyser si urobil výletík na útočnú modrú a nemal problém vystreliť, puk letiaci z pravého kruhu si však miesto v Nabokovovej výstroji nenašiel.
     
    09:06
    Jurčova formácia vedená Alfiem narobila v defenzíve Isles poriadne vetry, no nakoniec sa ani im vystreliť nepodarilo, škoda.
     
    09:46
    Tatar dostal puk na pravom kruhu, poslal ho na voľného korčuľujúceho Millera, ten tomu chcel dať ešte šmrnc, tak puk posunul na Andersona, ktorý však už na Nabokovovi stroskotal a tak sa Red Wings netešia ani tentoraz.
     
    10:43
    Hrá sa zo strany na stranu, čo dosvedčuje šanca Isles, ktorá nebola nijak oslnivá, na druhej strane je to tiež takú, hocijaké.
     
    10:57
    Islanders dali gól!
    Zrejme som to zakríkol, že sa teda na ľade nič nedeje, chyba Detroitu v útočnej tretine, puk prevzal Thomas Vanek, ktorý videl uvoľňujúceho sa Tavaresa, ten potiahol šprint takmer celé klzisko, natiahol na seba dvoch obrancov, aby poslal puk na pravú stranu úplne voľnému KYLEOVI OKPOSOVI, ktorý nemohol nedať! Asistencie: John Tavares, Thomas Vanek.
     
    12:25
    Od vtedy, čo padol gól sme nezaevidovali žiadne strely, hrá sa ako mačka na myš, kým myš je ten puk. Čo si tak všímam, Trto hrá poriadne do tela!
     
    12:56
    Pre zmenu icing hostí.
     
    13:03
    Hneď po buly dával Anderson, ktorý ho vyhral na Lashoffa, ten hneď z prvej pálil od modrej, len do Nabokova.
     
    13:29
    Už si zachytal aj Mrázek po dlhšej dobe, lapačkou lapal po puku pri tyčkách, ale nič nevydolovala, nepíska sa, hráme ďalej.
     
    13:57
    Babcock má ako na pátose Tavaresa, ktorý je horúcim adeptom na post centra v jednom z útokov Kanady na ZOH. Jeden z ďalších jeho projektilov, keď sa zase preštrikoval cez obranu domácich. Zakončenie už však nebolo také úspešné ako samotný prienik.
     
    14:21
    Máme tu reklamný brejk po ofsajde domácich.
     
    14:47
    Smith má nevídané problémy s Grabnerom, ktorý mu robí poriadne trable. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje.
     
    15:07
    Islanders dali gól!
    Vykľul sa z toho druhý gól v zápase, strelil ho MICHAEL GRABNER, ktorý prerástol až cez aj po uši Smithovi, ktorý ho už nemohol vystáť, a tak prešiel obraňovať Nielsena, no ani to nebola raz dobrá voľba. Ten sa s pukom hral za bránou, nalákal na seba Smitha, ktorý si nevšimol, že na druhej strane číha nikým nekrytý Grabner, ktorý dostal puk na ľavom kruhu a strelou do ľavého horného rohu zvyšuje skóre! Asistencie: Frans Nielsen, Josh Bailey.
     
    16:41
    Na jednej strane musel Mrázek zasahovať opäť, nie veľmi presvedčivým zákrokom, na druhej strane sa toho veľa neudialo, Detroit je poriadne zaskočený!
     
    16:55
    Islanders dali gól!
    To je poriadne studená sprcha pre Detroit, počuť aj piskot. Babcock si vzal oddychový čas! Po tom, čo Martin posunul spoza brány puk na CASEYHO CIZIKASA, ktorý bol chránený až dvomi obrancami a dokázal sa poľahky presadiť. Uvidíme, čo to s Detroitom spraví! Asistencie: Matt Martin, Colin McDonald.
     
    17:50
    Po buly v útočnom pásme Detroitu sa domáci nevedia usadiť v pásme, Isles sú na koni a poriadne to aj vidno. Nikam sa neponáhľajú, tá ľahkosť, to je asi najväčší rozdiel medzi tímami!
     
    18:22
    Detroit tak ako po celý čas tretiny, pri rohu klziska v pásme, náhodou sa však puk posunul až na DeKeyesra, ktorý to predsa len skúsil. Jeho strela bola však zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    18:52
    Tatar sa nedokázal presadiť ani po tom, čo si nakorčuľoval do pásma, prudko zabrdzil a z dobrej pozície, presne z miesta v strede medzi kruhmi, vystrelil švihom do hora. Nabokovova lapačka bola však na mieste!
     
    18:57
    Detroit akosi začína získavať svoju červenú farbu, hneď po buly Tatar vystrelil opäť, pred bránu sa dral Miller, ktorý však stroskotal aj bez toho, aby vystrelil, spadol tesne pred Nabokovom po tom, čo sa potkol o jeho betóny.
     
    19:50
    Tretina sa už len dohráva, nič sa v nej už nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa začala pre mnohých možno pasívne, no o to potom skončila nečakane. Skóre po nej je pre Detroit nepriateľný, kým pre Isles až príliš dobrý. Po góloch Okposa z 11., Grabnera zo 16. a Cizikasa zo 17. minúty vedú po 20 minútach hráči z Long Islandu 3:0! Nechajme sa prekvapiť, čo na nich ešte ušije Babcock, lebo po tom, čo si zvolal tímovú poradu jeho tím patrične ožil, nuž, všetko sa dozvieme cca od 02:33.
     
    Mrázek dostal šancu aj v druhej tretine po tom, čo inkasoval 3 góly zo 7 striel!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Tak a zase sa opakuje to, čo v prvej dvadsaťminútovke, ofsajd domácich pre zmenu, hra sa kúskuje od začiatku.
     
    20:27
    Tak a mohlo byť vymaľované úplne! Teraz stále pri Detroite aj šťastie! Opäť ďalší nevydarený obranný zákrok, Tavares sa dokázal uvoľniť a rútiť sa sám na Mrázka. Vystrelil a nebyť konštukcie brány, je to 4:0!
     
    21:15
    Na druhej strane to za bránou hostí poriadne rozprúdil Jurčo, ktorý chcel, aby sa Dacjuk konečne presadil a prelomil akúsi dnešnú smolu, nestalo sa tak.
     
    22:13
    Na ľade Tatarova formácia, po strele Lashoffa od modrej sa pred Nabokovom strhla mela, Alfredsson sa nepretlačil až k zakončeniu z dorážky!
     
    22:42
    Ďalšie prerušenie hry, ofsajd domácich.
     
    23:07
    Hrá sa v obrannom pásme Detroitu, kde sa prihráva a pohráva sa s pukom jedna radosť.
     
    23:37
    Jurčo sa predieral cez pravé krídlo až pred Nabokova, jeho strela bekhendom úspešná nebola.
     
    24:19
    Veľa nepresností aj na jednej, aj na druhej strane, puk v strednom pásme, kde sa ho snaží rozohrať Dacjuk.
     
    24:44
    Teraz len odovzdaný puk, treba totiž prestriedať, pri puku teda Isles.
     
    25:01
    Glendening teraz poriadne prekvapil strelou poza obrancu! Nabokov sa pozeral, či ho Luke neprekonal, no napokon si ľahol na ľad, čím znemožnil akýkoľvek pohyb s pukom – aj šťastie stojí na strane Ostrovanov.
     
    25:42
    Tatarova aktivita je znateľná, čo však z toho, keď sa jeho spoluhráči a vlastne ani on nedokáže presadiť?
     
    26:03
    Zakázané uvoľnenie Red Wings, hra sa vracia pred Mrázka.
     
    26:20
    Dobrá prihrávka na modrú, kde už číhal Bertuzzi, jeho pokus bol však zastavený už v zárodku, že vraj ofsajd. Komerčný brejk.
     
    26:34
    Dacjuk sa dostal k zakončeniu tesne pred Nabokovom, no ani tentoraz z toho gól nie je.
     
    27:00
    Nájsť si dobrú pozíciu sa nedarí ani Jurčovi, ten dokonca dokázal posunúť bránu!
     
    27:22
    Na ľade jediná formácia, ktorá sa ešte nemiešala, a to Celary, Glendening, Eaves. Po pravej strane sa rútil na Nabokova Cleary, namiesto toho, aby vystrelil, volil prihrávku, nuž a nezvolil teda najlepšie.
     
    28:14
    Opäť sledujeme čudný hokej zo strany na stranu, kde si dokázali zahrať a zaznamenať pár dobrých prihrávok aj brankári.
     
    28:59
    V pásme opäť prvá lajna domácich, ktorá to mieša pri mantineloch, no bohužiaľ sa odtiaľ nevie vymaniť. Jurčo a spol sú bezzubí.
     
    29:53
    Teraz sa zaskvel Quincey, ktorý zneškodnil ďalší istý gól pri prečíslení 2 na 1. Dobré vypichnutie včas stále Cizikasa druhý gól v zápase.
     
    30:35
    Hrá sa prevažne zo strany na stranu, kým Detroit sa nevie usadiť, Isles sa nikam neponáhľajú.
     
    31:17
    Nelsonov forčeking zožal úspech, no v konečnej fáze mu ušiel puk a tak prekvapiť spoza brány gólom nemohol.
     
    32:03
    Ako tak sledujem Tavaresa, John je hladný po góle, jeho prejav je neskutočne dravý, taký, zvláštny. Pripomína mi žraloka číhajúceho na korisť, momentálne operuje za bránou.
     
    33:02
    Od vyhraného buly sa ešte Detroit puku nevzdal, čo z toho, keď kombinuje len maximálne v strednej tretine.
     
    33:57
    Dobrá pozičná hra všetkých hráčov v bielom, no Nyquist ešte zrejme nie je vo forme s akou sem prišiel. Jeho ťah na bránu je ťažkopádny.
     
    34:45
    De Haanova strela švihom od modrej bola len zblokovaná, k slovu sa pomaly dostávajú aj hostia.
     
    35:23
    Okposo je poriadne pri chuti, práve si prešiel až troch hráčov v bielom ako by sa nechumelilo, odvaha Kyleovi nechýba!
     
    36:00
    Tak toto je šťastie alebo umenie? Jurčo bojoval za bránou, spoluhráč vedľa neho posunul puk na modrú na Lashoffa, ten to napálil priamo do Nabokova, ktorý puk vyrazil pred seba. Nie som si istý, či to bol Pav alebo Jurky, no je to v podstate jedno. Mnohí to už videli v bráne a zrazu Nabokov – stav stretnutia 0:3. Reklamný brejk.
     
    36:29
    Nebyť Kronwalla, tak možno Tavares pridá ďalši gól, nabíjal mu Vanek.
     
    37:15
    Nasledoval tlak Detroitu, kde bol najskôr Jurčo podpichávaný pri rohu, následne Quinceyho strela trafila nie bránu, ale Bertuzziho, ktorý s obrovskými bolesťami ledva, že došiel na lavičku. Snáď bude v poriadku.
     
    38:10
    Mrázek po dlhom čase radšej podržal puk.
     
    38:17
    Mrázek bol až príliš mimo brány, odrazený puk sa mohol kadejako poodrážať, nakoniec to však pre Detroit dopadlo dobre.
     
    39:12
    Hrá sa posledná minúta druhej tretiny, počuť piskot, dej sa odohráva v obrannej tretine, kde biely kombinujú.
     
    39:40
    Miller s Nyquistom chcú zmeniť hukot na radosť, Nabokov im to však nedovolí!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou dve dvadsaťminútovky, v tej prostrednej sa skóre nemenilo, keď Isles skôr už ubraňovali nadobudnutý výsledok a Detroit sa naďalej trápil v koncovke. Nebyť skvelého Nabokova, možno je už vyrovnané. Tretia tretina začne 3:23. Zmení sa niečo? Dokáže Detroit ešte zvrátiť výsledok? Isles nemá posledné tretiny najlepšie, všetko je ešte otvorené. Nechajme sa prekvapiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Tavares sa dostal do prvej šance tretiny, keď vyskúšal Mrázkovu pozornosť bekhendom.
     
    40:48
    Na druhej strane sa snažil Jurčo prestreliť Nabokova z ľavého kruhu, neúspešne.
     
    41:13
    Dobrým zákrokom sa prezentoval Mrázek, konečne sa začal hrať hokej na úrovni!
     
    41:41
    Puk dostal na hokejku rozbehnutý prospekt Strome, ktorý to vyskúšal spoza obrancu, len do Mrázka.
     
    41:54
    Zlá rozohráva, DeKeyser nenašiel Millera, icing.
     
    42:09
    Strela od modrej, ale len taká aby bola, končí u Nabokova.
     
    42:20
    Smithovi dneska vôbec zápas nevychádua! Bez problémov nechal hráča vystreliť, jeho následné zmätky stáli Detroit skoro ďalší gól!
     
    43:01
    Na druhej strane sa snažil Alfredsson spolu s Tatrom niečo urobiť s výsledkom, no dnes je jednoducho Nabokov neprekonateľný.
     
    43:37
    Jurčo len nahadzuje puk do tretiny, zachytil ho Beruzzi, posunul ho na Dacjuka, ktorý to vyskúšal z medzikružia. Jeho strela mala šmrnc, škoda toho Nabokova v bráne...
     
    44:33
    Už celú minútu je Detroit v pásme, to sme to snáď ani dnes ešte nemali.
     
    44:53
    Clearyho tvrdá strela z ľavého kruhu skončila len na Nabokovi.
     
    45:03
    Tak teraz to Joe Louisom len tak zahučalo! Nie som si istý, ale zaštrngotalo to až dvakrát! Po strele Nyquista mohlo byť vymaľované!
     
    Po pravom krídle sa na druhej strane dostal k slovu McDonald, Mrázek pozorný.
     
    46:13
    Dve obrovské šance Nyquista ostali nevyužité! Detroit je dnes prekliaty! Nabokov bol po prvýkrát v zápase prekonaný, stačilo len doťuknúť puk do brány, no ani to sa Gustavovi nepodarilo! Tak napokon aj on trafil najprv tyčku, šialené!
     
    47:00
    Jurčov forčeking zožal úspech, puk už na detroitských hokejkách, bohužiaľ však nie na dlho. Isles sa skutočne dobre a pozorne bránia.
     
    47:31
    Mrázek teraz nevedel, kde má puk, jeho neistota z neho priam až srší!
     
    47:42
    Opäť tu máme posunutie brány, tiež vďaka Dacjukovej formácii.
     
    48:00
    Nahodený puk končí len v pripravenej Nabokovej lapačke.
     
    48:27
    Dobrá situácia sa vyskytla pre Isles, keď Mrázek stratil hokejku a bol chvíľami bezmocný, k strele však nedošlo, a tak si môže Detroit vydýchnuť.
     
    49:09
    Už v tlaku Detroit, ako keby hrali presilovku, po strele od Andersona Nabokov bez problémov kryje.
     
    49:30
    Po Stromeovej strele musel ramenom vyrážať Mrázek, zvládol to.
     
    49:58
    Alfredsson zamieril do pásma, vymenil si puk s Tatarom, ten mu ho vrátil späť, Daniel urobil otočku, videl korčuľujúceho DeKeysera, ktorý z druhej vlny nebezpečne vypálil, opäť to však neskončilo v bráne!
     
    50:49
    Bertuzziho otočka po tom, čo sa objavil spoza brány a následný pokus sa neujal, čo už.
     
    51:08
    DeKeyserov pokus skončil podobne ako všetky detroitské.
     
    51:43
    Ofsajd Detroitu, Alfredsson sa ďaleko nedostal.
     
    52:23
    Detroit pri puku po tom, čo mu ho odovzdali Ostrovania bez námietok, keďže boli len dvaja v pásme a ostatní striedali. Ničím táto časť hry nezaujme.
     
    53:11
    Podrazenie Bertuzziho, previnil sa Nabokov! Šanca pre Detroit.
     
    53:40
    A už je to tu, kolotoč hodný Cirquele de Soleile, Nyquist to mieša jedna radosť, posiela DeKeyserovi, ktorý to však nečakal a tak sa hrá už za Mrázkom.
     
    54:00
    Takmer polka presilovky v čudu, na ľade Jurčo, k strele sa dostal zatiaľ len Alfie.
     
    54:28
    Opäť sme ale pred Mrázkom.
     
    54:46
    Jurčo sa snažil tečovať Bertuzziho strelu, podľa mňa sa mu to aj podarilo, lenže do brány sa puk neprepasíroval.
     
    55:12
    Na ľade už piati proti piatim, preislovka teda ostala nevyužitá. Dovolím si tvrdiť, že aj tí čo verili ešte v zvrat, práve oň prišli.
     
    55:43
    Na ľade Smith po tvrdom ataku, je zjavne otrasený, bolo jeho zavinením,šikovne sa okolo neho obtočil Vanek, posunul na Tavaresa, ktorý to skúsil po dlhej dobe na zmrznutého Mrázka – ten však celkom nevyšiel z cviku!
     
    55:56
    Po brejku sa už hrá, na ľade Jurčova formácia, príde mi to už ako dohrávanie, nič sa na ľade zaujímavého nedeje, čo je rozhodne škoda.
     
    56:37
    Bertuzzi si ide sadnúť na trestnú lavicu za hákovanie!
     
    57:00
    Až teraz po polminúte v tlaku sa podarilo Detroitu vyhodiť puk až k Nabokovi.
     
    57:22
    Hrá sa za bránou, Mrázek musí byť v strehu, presilovková formácia je nabitá mien!
     
    57:47
    Črtalo sa prečíslenie Clearyho s Glendeningom, na ľavo mal puk Daniel, ktorý sa snažil posunúť na Lukea, ktorý však puk nedostal, keďže mu bol odňatý ešte v zárodku Clearyho prihrávky.
     
    58:37
    Dokonca nedošlo k žiadnej strele počas presilovej hry hostí! Zaujímavý fakt.
     
    59:00
    Hrá sa posledná minúta zápasu, pri puku Alfredsson, spolu s Bertuzzim a Jurčom, ten hrá dnes poriadnu porciu minút.
     
    59:31
    Puk sa potuluje z jednej strany na druhú, momentálne sa ocitol za bránou Petra Mrázka, ktorý kapituloval hneď trikrát zo 7 striel v 1 tretine.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Pred Vianocami si Ostrovania osladili život, kým domáci Red Wings si ho akurát tak osolili. Nevydarená prvá tretina z pohľadu domácich ich stála celý zápas. Dnes neodohral vôbec dobrý zápas hráč s číslom 2 Brendan Smith, ktorý bol vidieť len pri tých negatívnych situáciách. V 11. minúte sa presadil po krásnej akcii Okposo, následne v 16. a 17. to boli Grabner s Cizikasom. Dva body teda putujú do New Yorku. Tomáš Tatar odohral 17 minút a 8 sekúnd, zaznamenal 3 strely, kým Tomáš Jurčo pobudol na ľade o 20 sekúnd viac a pripísal si jeden strelecký pokus s jednou mínuskou. Ja sa s Vami lúčim, prajem príjemnú dobrú noc, a...Šťastné a Veselé! (03:54:54)

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 11. Okposo (Tavares, Vanek), 16. Grabner (Nielsen, Bailey), 17. Cizikas (Martin, McDonald)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Nyquist, Dacjuk, Bertuzzi – Jurčo, Sheahan, Alfredsson – Miller, Anderson, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves
    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Hickey, MacDonald, de Haan, Hamonic, Ness, Strait – Vanek, Tavares, Okposo – Grabner, Nielsen, Bailey – Nelson, Strome, Clutterbuck – McDonald, Cizikas, Martin

    Rozhodca: Pollock, VanMassenhoven – Driscoll, Miller