Juventus – Sassuolo 4:0 (kon.) | Chievo – Sampdoria 0:1 (kon.) | Fiorentina – Bologna 3:0 (kon.)
CFC Janov – Bergamo 1:1 (kon.) | Parma – Cagliari 0:0 (kon.) | Udinese – Turín 0:2 (kon.)
Lazio – Livorno 2:0 (kon.) | Juventus – Sassuolo 4:0 (kon.) | Neapol – Inter 4:2 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:0 (2:0)
A.S. Livorno Calcio
Nedeľa 15.12.2013, 15:00 • Stadio Olimpico • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Zápas sa predĺži ešte o tri minúty.
     
    84
    Hostia teraz budú zahrávať nebezpečný priamy kop z približne dvadsiatich metrov!
     
    82
    Domáci sa teraz rútili na Bardiho v prečíslení 3 na 2, no Candrevova strela z pravej strany si cestu do brány nenašla!
     
    80
    Lazio strieda posledný raz v dnešnom dueli: zranený Dias opúšťa ihrisko a nahradí ho Ciani.
     
    75
    Ku lopte sa postavil Candreva, ktorý poslal loptu do malého vápna, kde našiel voľného Biavu, no Bardi dokázal jeho hlavičku vytesniť nad bránu! Na prekvapenie domácich hráčov sa roh kopať nebude.
     
    73
    Konko sa snažil odcentrovať, no bol faulovaný Duncanom a hosťujúci hráč za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    66
    Schiattarella teraz loptu od seba odkopol a následne ju zachytil Emeghara, ktorý s ňou bežal dopredu, no za cenu žltej karty ho zastavil domáci kapitán Radu.
     
    65
    S. S. Lazio sa taktiež rozhodlo pre zmenu v zostave: Edersona nahradí mladý zakončovateľ Perea.
     
    64
    AS Livorno Calcio strieda posledná raz v dnešnom zápase: Siligardiho v dnešnom zápase končí a nahradí Emeghara, ktorý je v Livorne na hosťovaní zo Sieny.
     
    58
    Ceccherini si nabehol na prednú tyč, kde mu lopta spadla pred nohu a dokázal vystreliť, no nebolo to podľa jeho predstáv a Marchetti schoval loptu do svojich rúk!
     
    55
    Hosťujúci Greco sa previnil faulom po tom, čo prišiel o loptu a v snahe získať ju späť potiahol za dres Bigliu.
     
    49
    Domáci teraz zahrali veľmi peknú akciu, keď sa po centri z Candrevovej kopačky naťahoval po lopte Klose, no ten bol príliš krátky. To však nebolo všetko, pretože na druhej strane malého vápna sa ku strele dostal Lulić, no ten zblízka Bardiho neprekonal!
     
    46
    Striedajú aj domáci: stopér Lazia už do zápasu nezasiahne, nahradí ho Biava.
     
    46
    AS Livorno Calcio sa počas polčasovej prestávky rozhodlo pre striedanie: Mbye a Coda dnes dohrali, namiesto nich prichádzajú na trávnik Greco a Valentini.
     
    45
    Schiattarella teraz zbadal žltú kartu za faul zozadu.
     
    43
    Kapitán Livorna Luci sa teraz v strede poľa previnil tvrdým faulom, za ktorý mu bola udelená žltá karta.
     
    33
    Hosťujúci Paulinho mal teraz na kopačke kontaktný gól! Ten sa zabudnutý za obranou domácich dostal ku lopte, no kanonierovi Livorna sa jeho pokus o obstrelenie Marchettiho nevydaril.
     
    31
    Záložník Lazia Hernanes sa teraz snažil o to, aby si vypýtal pokutový kop, no hlavný rozhodca mu na jeho divadielko nenaletel a udeľuje mu žltú kartu.
     
    26
    Lazio dalo gól!

    Hernanes teraz parádnou prihrávkou za obranu hostí našiel MIROSLAVA KLOSEHO, ktorý Bardiho prekonal prízemnou strelou ku vzdialenejšej tyči. Svojim druhým gólom tak zvyšuje na 2:0!
     
    19
    Lazio dalo gól!

    Lazio sa napokon dostáva do zaslúženého vedenia! MIROSLAV KLOSE si však teraz všetko vynahradil, keď Bardiho prekonal na dva razy a posiela tak svoj tím do vedenia – 1:0!
     
    17
    Candreva teraz parádne našiel Kloseho vo vápne hostí a ten v sklze trafil len tyčku! Ďalšia príležitosť, ktorá nebola premenená!
     
    13
    Konko sa teraz odhodlal ku strele, ktorá nakoniec len o kúsok minula ľavú žrď Bardiovej svätyne!
     
    11
    Konko teraz našiel Edersona na pravej strane, ten ešte vracal loptu Hernanesovi, ktorý hru presunul na ľavú stranu na Luliće. Ten nasmeroval do malého vápna nebezpečný center, na ktorý si Klose skvele načasoval svoj pohyb, no loptu do priestoru medzi tri žrde neumiestnil!
     
    9
    Hernanes teraz pokazil rozohrávku svojho tímu, no jeho spoluhráči mu pomohli chybu napraviť za neho a ihneď poslali loptu pred Bardiho, kde sa v dobrej príležitosti ocitol ako Klose tak aj Candreva, no gólom sa nekončí ani táto sľubná príležitosť!
     
    6
    Vo veľkej šanci sa teraz po rohovom kope ocitol Cana! Ten sa snažil dotlačiť loptu do siete zo všetkých síl, no nachádzal sa v ťažkom uhle a napokon rozvlnil len bočnú sieť Bardiovej brány.
     
    5
    Na ľavej strane ihriska pri hosťujúcej šestnástke sa faulom previnil Coda, ktorý na zem poslal Radua. Za tento zákrok vidí hráč Livorna prvú žltú kartu v zápase.

    Roland Hric

    Góly: 19. Klose, 26. Klose

    Karty:   31. Hernanes (LAZ), 66. Radu (LAZ) – 5. Coda (LIC), 43. Luci (LIC), 45. Schiattarella (LIC), 55. Greco (LIC), 73. Duncan (LIC)


    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Dias (80. Diani), Cana (46. Biava), Radu (C) – Candreva, Biglia, Hernanes, Lulić – Ederson (65. Perea), Klose
    Náhradníci: Strakosha, Berisha – Ciani, Biava, Cavanda, Novaretti, Anderson, Onazi, Ledesma, Perea, Floccari

    A.S. Livorno Calcio: Bardi – Coda (46. Valentini), Émerson, Ceccherini – Schiattarella, Biagianti, Duncan, Luci (C), Mbaye (46. Greco) – Siligardi (64. Emeghara), Paulinho
    Náhradníci: Anania, Aldegani – Lambrughi, Rinaudo, Valentini, Gemiti, Greco, Benassi, Belingheri, Mosquera, Emeghara, Borja

    Rozhodca: S. Peruzzo – N. Nicoletti, M. Grilli