Cambuur – Amsterdam 1:2 (kon.) | Arnhem – Breda 3:2 (kon.) | Feyenoord – Groningen 1:0 (kon.)
Heracles – Alkmaar 2:0 (kon.) | Utrecht – Eindhoven 1:5 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
3:2 (1:1)
NAC Breda
cz Nedeľa 15.12.2013, 14:30 • GelreDome, Arnhem • Holandská Eredivisie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké odpoledne, dnes máme na programu 17. kolo nizozemské Eredivisie, ve kterém domácí SBV Vitesse Arnhem změří síly se svým soupeřem, kterým je NAC Breda.
     
    SBV Vitesse Arnhem se v tabulce nachází na 1. místě a na svém kontě má 33 bodů. Fotbalisté Vitesse desetkrát zvítězili, třikrát remizovali a třikrát byli poraženi. Dosavadní skóre je 37:20.
     
    NAC Breda je v tabulce na 12. pozici a na svém kontě má 10 bodů. Tento tým pětkrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a sedmkrát byl poražen. Dosavadní skóre je 26:29.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Tom van Sichem, na čarách mu budou asistovat Mark Strijker a Edwin de Vree. Vypomáhat bude čtvrtý rozhodčí Christiaan Bax.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen ─ Leerdam, Kashia, van der Heijden, van Aanholt ─ Pröpper, Vejinovic, Atsu ─ Ibarra, Havenaar, Piazon.
    Náhradníci: Hutchinson, Mori, van der Struijk, Chanturia, Qazaishvili, Kakuta, Meerits.

    NAC Breda: ten Rouwelaar ─ De Roover, Drost, Kwakman, van der Weg ─ Seuntjens, Hadouir, Buijs ─ Hooi, Perica, Sarpong.
    Náhradníci: Gilissen, Schalk, Lurling, Stuij van den Herik, Babos, Swerts, Bodor.

    Rozhodčí: van Sichem ─ Strijker, de Vree.
     
    -2
    Hlavní sudí van Sichem přivedl dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří budou chtít určitě zvítězit a připsat si na své konto tříbodový zisk, a udržet si tak 1. místo v tabulce.
     
    1
    Nicméně NAC Breda svému soupeři nic zadarmo nedá a o bodový zisk bude tvrdě bojovat.
     
    2
    Brankář ten Rouwelaar musel zůstat pozorný, protože soupeř se dostal až do velkého vápna a prezentoval se střelou. Nicméně za hostujícího brankáře zaskočil obránce, jenž střelecký pokus úspěšně zablokoval. Nebezpečnou střelu ze své kopačky vyslal Pröpper.
     
    4
    Vejinovic obdržel přihrávku, obehrál své protihráče a navedl si míč na střelu. Nicméně ten Rouwelaar mohl zůstat klidný, protože Vejinovicův pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    6
    Faulovaný byl Hadouir, a tak jsou u míče hosté.
     
    7
    V úvodních minutách drží míč na kopačkách hlavně domácí Arnhem, který je často na soupeřově polovině, ale Breda se brání úspěšně, alespoň prozatím.
     
    8
    Ibarra se výborně uvolnil a okamžitě dostal přihrávku do velkého vápna, kde se skvěle rozhlédl a poté přihrával na hranici malého vápna. Nicméně jeho spoluhráč se ke střele nedostal, protože pozorný obránce odkopl balon do bezpečí.
     
    10
    Hosté zahrávali rohový kop, ze kterého branku domácích neohrozili, ale získali výhodu dalšího rohového kopu. Na centrovaný balon si vyskočil hlavičkující Seuntjens, jehož pokus mířil přesně pod břevno, ale brankář Velthuizen vytáhl parádní zákrok a míč vytěsnil na další rohový kop..
     
    11
    Tentokrát už domácím žádné nebezpečí nehrozilo, ale hosté u balonu zůstanou.
     
    14
    Brankář Velthuizen obdržel zpětnou přihrávku a dostal se do složité situace. Ve stopách mu šel protihráč, ale Velthuizen to zvládl a na poslední chvíli odkopl balon daleko od své brány.
     
    15
    Ibbara obdržel těžkou přihrávku, ale míč si dokázal zpracovat, avšak protihráč ho faulem poslal k zemi. Sudí to viděl, ale podle něj se o nedovolený zákrok nejednalo, a tak se pokračuje ve hře.
     
    16
    Ve středu hřiště fauloval Anouar Hadouir a sudí jeho zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    18
    Domácí Vitesse bude zahrávat volný přímý kop a Breda se musí pozorně bránit.
     
    19
    Nicméně hosté se ubránili a stav skóre se nezměnil. Brankář ten Rouwelaar si výborně postavil zeď, která střelecký pokus úspěšně zablokovala.
     
    19
    Pak se k odraženému balonu dostal ještě van Aanholt, jenž se prezentoval okamžitou střelou, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    21
    Van der Heijden si zpracoval míč na prsa, poté si jej navedl na střelu a ze své levačky vyslal prudkou ránu. Nicméně brankář hostujícího celku si připsal úspěšný zákrok a svůj tým ubránil.
     
    22
    Vejinovic se provinil faulem a nabídl hostům výhodu standardní situace.
     
    22
    Domácí Arnhem se ubránil, ale hosté budou zahrávat další standardní situaci, tentokrát rohový kop.
     
    23
    Hadouir odcentroval balon ke vzdálenější tyči, ale jeho spoluhráči se ke střele nedostali. Nicméně NAC Breda zůstává na soupeřově polovině.
     
    23
    Van der Heijden zahrál ve vápně rukou a NAC Breda bude zahrávat pokutový kop!
     
    24
    Breda právě vstřelila branku!
    JORDY BUIJS bezpečně proměnil pokutový kop, a poslal tak svůj tým do vedení. Brankář Velthuizen nevystihl směr, a tak nedokázal inkasovanému gólu zabránit.
     
    25
    Piazon táhl zajímavou útočnou akci, ale poté přihrával na paty a domácí tým se k ohrožení branky nedostal.
     
    26
    Ibarra ustál těžký souboj s protihráčem a poté poslal do vápna skvělou přihrávku, o kterou si říkal Piazon, avšak tento hráč se do zakončení nedostal, protože mu v tom zabránil bránící protihráč.
     
    27
    Vypadalo to, že Piazon byl faulován, ale sudí pokutový kop nenařídil. Domácí fotbalisté zahrávali alespoň rohový kop, ale nic z něj nevytěžili.
     
    28
    Guram Kashia vyfasoval žlutou kartu, která byla velmi přísná a zlobí se i domácí kouč.
     
    30
    Vejinovic založil skvělou útočnou akci, během které stihl obehrát několik svých protihráčů a do velkého vápna poslat milimetrově přesnou přihrávku. Nicméně Havenaar si balon nedokázal zpracovat a přišel o něj.
     
    33
    Havenaar opět selhal a ve stoprocentní šanci na gól se zachoval jako žáček. Obdržel přesnou přihrávku do vápna, ale nedokázal si míč zpracovat a tím celá akce skončila.
     
    34
    SBV Vitesse Arnhem bude zahrávat pokutový kop!
     
    34
    Osmnáctiletý Stipe Perica zablokoval jedovatou střelu, ale bylo to rukou a tak od sudího vyfasoval žlutou kartu.
     
    35
    Arnhem právě vstřelil branku!
    LUCAS PIAZON bezpečně proměňuje pokutový kop a vyrovnává na 1:1. PIAZON ze své pravačky vyslal nechytatelnou střelu, a tak byl brankář hostujícího celku bez šance.
     
    37
    Hosté zahrávali volný přímý kop, ale domácí fotbalisté se ubránili. Ze všech hráčů nejvýše vyskočil Kashia a centrovaný balon odhlavičkoval daleko od vlastní brány.
     
    37
    Přihrávky: SBV Vitesse Arnhem 218:99 NAC Breda.
     
    38
    Atsu si střihl sólo akci a nemyslel to vůbec špatně. Navedl si míč na střelu a ze své kopačky vyslal jedovatý pokus. Nicméně střela mířila přesně do toho prostoru, kde se pohyboval ten Rouwel, a tak balon ukryl do náruče.
     
    41
    Atsu se ocitl opět v šanci a zase se prezentoval parádní střelou. Ve velkém vápně si zpracoval přihrávku, obehrál své protihráče a balon si navedl na střelu. Poté ze své pravačky vyslal tvrdou ránu, ale ta trefila pouze břevno, a tak se stav skóre nezměnil.
     
    43
    Do velkého vápna se s balonem dostal Ibarra, jenž se dostal ke střele, ale protihráč mu pokus úspěšně zablokoval.
     
    45
    Ibarra zastihl odražený míč na hrací ploše a okamžitě jej odcentroval do malého vápna, kde se ke střele hlavou dostal Havenaar, avšak jeho pokus skončil nad brankou. Takové šance by se měly proměňovat, ale to ví i Havenaar, jenž se chytá za hlavu a na tváři má úsměv.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    Havenaar se opět ocitl v šanci, ale zase vyšel gólově naprázdno. Dostal přihrávku k bližší tyči, kde se dostal ke střele, ale jeho pokus byl odvrácen na rohový kop.
     
    45+1
    Hosté mohli zůstat klidní, protože domácí hráči žádné nebezpečí nepřipravili.
     
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí ukončil první poločas za stavu 1:1. Aktivnější byl domácí tým, který často držel míč na svých kopačkách a vyprodukoval celkem 14 střel. Nicméně do vedení šli hosté, a to ve 24. minutě, kdy Buijs bezpečně proměnil pokutový kop a příznivci celku NAC Breda se mohli radovat, ale úsměv na tváři jim příliš dlouho nevydržel. Běžela 34. minuta, když Perica zablokoval střelu rukou a sudí nařídil pokutový kop. Míč na penaltovou značku si postavil Piazon, jenž přesnou trefou vyrovnal na 1:1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    Držení míče: SBV Vitesse Arnhem 67% ─ 33% NAC Breda.
     
    Střely celkem: SBV Vitesse Arnhem 14:4 NAC Breda.
     
    Střely na branku: SBV Vitesse Arnhem 3:2 NAC Breda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hosté.
     
    46
    Arnhem rozehrávku hostů napadal a získal míč ve svůj prospěch, avšak pohybuje se na vlastní polovině hřiště a s rozehrávkou pomáhá i brankář Velthuizen.
     
    47
    Kashia obdržel přihrávku od Velthuizena, ale balon si nedokázal zpracovat a přišel o něj. Do protiútoku vyrazil Perica, jenž se dostal ke střele, ale jeho pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    47
    Breda z rohového kopu nic nevytěžila a odkop od brány provede Velthuizen.
     
    48
    Domácí fotbalisté se dostali na útočnou polovinu, kde se faulem provinil Sarpong a nabídl Vitesse volný přímý kop.
     
    49
    Breda se však ubránila a soupeře ke střele nepustila. Centrovaný balon lapil do rukavic pozorný ten Rouwelaar.
     
    50
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Ibarra odcentroval míč do pokutového území, kde jej hlavou sklepl Havenaar přesně do míst, kam si nabíhal LUCAS PIAZON. Ten si pak balon zpracoval na prsa, svému protihráči udělal kličku a ze své pravačky vyslal přesnou trefu, díky které poslal Arnhem do vedení.
     
    51
    Sepp De Roover vyfasoval žlutou kartu.
     
    58
    Na pravém křídle byl ošklivě faulovaný Ibarra, kterého poslal k zemi Van der Weg a sudí ho potrestal žlutou kartou.
     
    60
    V posledních minutách se hraje hlavně ve středu hřiště a mezi pokutovými územími, žádné šance k vidění nejsou. Aktivnější je stále domácí Vitesse Arnhem.
     
    63
    Sarpong se výborně uvolnil ve vápně a poté se prezentoval nádhernou hlavičkou, avšak brankář Velthuizen vytáhl brilantní zákrok a jedovatý pokus vytěsnil na rohový kop.
     
    64
    Breda z rohového kopu nic nevytěžila a u míče jsou domácí fotbalisté.
     
    65
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Elson Hooi, přichází Anthony Lurling.
     
    72
    Atsu si ukázkově zpracoval míč, poté si jej navedl na střelu a zkusil to. Jeho rána byla velmi prudká, ale trefila pouze tyčku.
     
    72
    Za nedovolený zákrok vyfasoval Mats Seuntjens žlutou kartu.
     
    79
    Nebezpečnou střelu k levé dolní tyči vyslal van Aanholt, ale brankář ten Rouwelaar vytasil parádní zákrok a jedovatý pokus zneškodnil.
     
    83
    Faulovaný byl Leerdam, kterému Lurling roztrhl dres, ale sudí tento zákrok jako faul neposoudil.
     
    83
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Anouar Hadouir, přichází Alex Schalk.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Alex Ibarra, přichází Gael Kakuta.
     
    84
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí tým dostal výhodu standardní situace a vytěžil z ní maximum. U vzdálenější tyče si na centrovaný míč vyskočil hlavičkující KELVIN LEERDAM, jenž přesnou trefou k tyči navýšil vedoucí skóre na 3:1.
     
    87
    Faulovaný byl Kakuta a Vitesse bude zahrávat standardní situaci.
     
    87
    Volný přímý kop si vzal na starost Kakuta a zkusil přímou střelu na branku, avšak hostující brankář byl pozorný a míč uklidil do svých rukavic.
     
    89
    Breda právě vstřelila branku!
    ANTHONY LURLING přišel na pomoc svému spoluhráči a byl velmi užitečný. LURLING se tvrdě opřel do balonu a technickou střelou překonal bezmocného Velthuizena.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    90+1
    V šanci byl Piazon, ale hattrick z toho nebyl. V souboji jeden na jednoho vyšel jako vítěz ten Rouwelaar, který si připsal důležitý zákrok.
     
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: SBV Vitesse Arnhem 63% ─ 37% NAC Breda.
     
    Střely celkem: SBV Vitesse Arnhem 23:12 NAC Breda.
     
    Střely na branku: SBV Vitesse Arnhem 8:6 NAC Breda.
     
    Rozhodčí van Sichem ukončil dnešní utkání, ve kterém domácí SBV Vitesse Arnhem porazil svého soupeře NAC Breda, a to 3:2. Domácí celek byl aktivnější, častěji měl míč na kopačkách, vyprodukoval více střel a zvítězil naprosto zaslouženě. Hosté se snažili a svému soupeři nedali nic zadarmo, avšak jejich aktivita se vytouženého bodového zisku nedočkala.
     
    Breda si v tabulce pohoršila a přesunula se na 13. příčku. Arnhem svým vítězstvím potvrdil lídra tabulky a udržel si 1. pozici.
     
    Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:26:04)

    Lucie Rapantová

    Góly: 35. Piazon (pen.), 50. Piazon, 84. Leerdam – 24. Buijs (pen.), 89. Lurling

    Karty:   28. Kashia (ARN) – 16. Hadouir (BRD), 34. Perica (BRD), 51. Roover (BRD), 58. Weg (BRD), 72. Seuntjens (BRD)


    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen ─ Leerdam, Kashia, van der Heijden, van Aanholt ─ Pröpper, Vejinovic, Atsu ─ Ibarra (83. Kakuta), Havenaar, Piazon.
    Náhradníci: Hutchinson, Mori, van der Struijk, Chanturia, Qazaishvili, Kakuta, Meerits.

    NAC Breda: ten Rouwelaar ─ De Roover, Drost, Kwakman, van der Weg ─ Seuntjens, Hadouir (83. Schalk), Buijs ─ Hooi (65. Lurling), Perica, Sarpong.
    Náhradníci: Gilissen, Schalk, Lurling, Stuij van den Herik, Babos, Swerts, Bodor.

    Rozhodca: van Sichem ─ Strijker, de Vree