SP skokanů na lyžích, Neustadt - HS 140 Vítěz: T. Morgenstern (AUT) (kon.)
koniec udalosti
SP skokanů na lyžích, Neustadt - HS 140

Vítěz: T. Morgenstern (AUT)

cz Sobota 14.12.2013, 14:00Skoky na lyžiach
     
    Závod skončil. (15:58:03)
     
    Už zítra je na programu druhý individuální závod, nenechte si ho ujít! Skáče se rovněž ve 14:00.
     
    Skončil závod, který byl divácky velmi pohledný a nabídl řadu nesmírně dalekých skoků. Kamil Stoch ve druhém kole mocně finišoval a nakonec z osmé pozice poskočil na druhou. Thomas Morgenstern ovšem byl v obou kolech velmi dobrý a vyrovnaný, proto se zaslouženě raduje z výhry. Antonín Hájek skončil na třicátém místě vinou pokaženého druhého skoku.
     
    1
    Thomas Morgenstern ale můj odhad úplně vyvrací! Rakušan dal 139 metrů a navíc stylově byl výborný. Stocha porazil o tři body a tři desetiny. Sportovně mu přišel pogratulovat také Gregor Schlierenzauer, který tentokrát bere čtvrté místo. Třetí příčka připadá Simonu Ammannovi.
     
    2
    Jurij Tepeš rozhodně na čelo závodu neproklouzne. Slovinec netrefil odraz a dal pouze 127,5 metru. Měl vítr do zad a je až třináctý. Pouze mávl rukou a opustil dojezdový prostor.
     
    3
    Osobně si myslím, že Kamil Stoch dnešní závod vyhraje. Simon Ammann totiž ve druhém kole spíše zklamal a dal jen 138 metrů. Stylově nebyl tak dobrý jako Stoch a řadí se na druhé místo. Překvapivě pouze o tři body za Stocha.
     
    4
    Noriaki Kasai další stupně vítězů nepřidá. 133 metrů je důsledkem toho, že Kasai byl v první fázi letu hodně agresivní a nedokázal ten svlj skok tolik natáhnout. Díky náhradě za vítr je to alespoň čtvrté místo.
     
    5
    Severin Freund sice šel hodně daleko, ale ten odjezd v jeho podání nebyl úplně čistý. 137,5 metru ale přesto stačí aspoň na třetí místo. Schlierenzauer stále drží pro sebe výbornou pozici na druhém místě, Stoch s obřím náskokem vede.
     
    6
    Maciej Kot měl ve vzduchu ohromné problémy a zapíchl to již na 132,5 metrech. Stačí to až na deváté místo, bude to velký propad výsledkovou listinou.
     
    7
    Freitag zvládl svůj skok velice dobře. 137 metrů dostane Němce až na páté místo. Poměrně dost odečetl za vítr.
     
    8
    Paráda! Kamil Stoch letěl ohromně daleko! Za 141,5 metrů si navíc tento polský mistr světa vysloužil i jednu dvacítku. Vede o devět bodů před Schlierenzauerem!
     
    9
    Hezká letová fáze v podání Anderse Bardala, ale na nejlepší to stačit nebude. 134 metrů v lehkém větru do zad nakonec stačí až na čtvrté místo. Bardal poráží jen Takeučiho.
     
    10
    Robbie Kranjec je dole. Dal 136 metrů, už neměl takový vítr proti jako třeba Takeuči nebo Ito, Slovinec je i proto druhý.
     
    Průběžné pořadí po 20/30 skokanech:
    1. Schlierenzauer (AUT)
    2. Ito (JPN)
    3. Takeuči (JPN)
    4. Žyla (POL)
    5. Kraus (GER)
     
    11
    Taku Takeuči se prolétl. V silném protivětru dal stejně jako Ito i Schlierenzauer 140 metrů, což ho zařadí na třetí místo. O bod poráží Žylu.
     
    12
    Daiki Ito letěl ohromně daleko, jenže měl silný vítr proti. Za 140 metrů a hezký styl jde na druhé místo.
     
    13
    Gregor Schlierenzauer to má v sobotu za sebou, přeskočil Žylu. Skok dlouhý 140 metrů a náskok na Poláka 7,5 bodu.
     
    14
    Bohužel Hájek neměl tak dobré podmínky, ale skok mu celkově vůbec nevyšel. Jen 116,5 metrů sesune Hájka na úplně poslední 30. příčku.
     
    15
    Podmínky nejsou dobré, Janne Ahonen měl ve vzduchu velké problémy. 131 metrů pro něj stačí aktuálně na osmé místo. Těžkou úlohu bude mít Antonín Hájek.
     
    16
    Peter Prevc zapříčiňuje další posun Žyly směrem vzhůru. Bez podpory větru dal Slovinec jen 127,5 metru. Propad na třináctou příčku.

    Radek Barkman