Most – Havířov 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Jihlava 2:0 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 0:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kadaň 7:3 (kon.) | Třebíč – Šumperk 7:1 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 3:2 (po pr.)
Olomouc – Beroun 2:1 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (2:1, 5:1, 0:1)
SK Kadaň
cz Streda 11.12.2013, 17:30 • ZS Kotlina • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den u dalšího online přenosu z havlíčkobrodské Kotliny. V rámci 30. kola I. ligy se tu utká domácí Havlíčkův Brod s Kadaní. Pro oba soupeře platí, že aktuálně jsou z formy. Aktuálně čtvrtí Rebelové z posledních třech zápasů vybojovali jenom dva body, když doma porazili Třebíč. Zato na kadaňské straně můžeme doslova mluvit o herní krizi, jelikož Severočeši nevyhráli už sedm utkání v řadě a na gól čekají dlouhých 145 minut. Na Vysočině tak mají o motivaci postaráno, protože v tabulce klesli na 11. místo a na předposlední Ústí nad Labem už mají jenom dvoubodový náskok.

    Minulé kolo
    Kadaň – Č. Budějovice 0:1sn
    Ani pro jednoho ze středečních soupeřů nebylo sobotní 30. kolo úspěšné. Svěřenci trenéra Karla Soudka podruhé za sebou nedokázali soupeři vstřelit ani jeden gól, přesto vybojovali bod za prohru 0:1 po samostatných nájezdech. Do gólových statistik se jako jediný zapsal českobudějovický Skuhravý, který rozhodl penaltový rozstřel. Na vstřelenou branku tak Kadanští čekají už 145 minut.

    Šumperk – Havlíčkův Brod 4:2
    Rebelům skončila skvělá vítězná série na venkovních kluzištích. Do soboty zvítězili pětkrát v řadě. Tentokrát svěřenci trenérů Mičky a Cachnína nestačili na Šumperk. Proti Drakům vedli po využité přesilovce 5 na 3 z hole Drtiny, pak ale inkasovali důležitý gól vteřinu před první přestávkou. Šumperští šli následně do vedení, na což stačil ještě zareagovat Havel, na tlak v závěru třetí části už ale byli Rebelové krátcí. Domácí z něj vytěžili dvě branky a připsali si zaslouženou výhru.

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Rebely i nadále táhne duo Lukáš Havel – Petr Polodna. Zatímco první jmenovaný góly především střílí, druhý je připravuje. Havel už se stačil trefit 17krát a na dalších 10 gólů přihrál, což jej řadí na čtvrté místo mezi prvoligovými střelci a na celkové osmé místo v produktivitě. Stejný počet bodů má i Polodna (6+21). S osmnácti body následuje David Dvořáček, se 14 Roman Maliník a nejproduktivnější pětku Rebelů uzavírá s 11 body David Stach. Mezi obránci je nejproduktivnější TOmáš Kolafa (2+9)
    Do branky by se měl postavit Ondřej Kacetl, který společně s Filipem Šindelářem prodloužil hostování v Havlíčkově Brodě do konce prosince.


    SK Kadaň:
    V útočné činnosti je Kadaň druhá nejhorší v lize. Ani v té obranné nepatří mezi nejlepší, ovšem může se opřít o opravdu kvalitní a úspěšnou sestavu gólmanů. Nejvíce prostoru dostává třiatřicetiletý slovenský brankář Matúš Kostúr, který kromě slovenských soutěží okusil i ruské, lotyšské, běloruské a krátce se ukázal i v zámoří. Naposledy působil v Chomutově, odkud putoval do partnerské Kadaně. Zatím má na kontě 14 zápasů s úspěšností zákroků 94,55%. V tomto ohledu je aktuálně nejlepším gólmanem ligy. Záda mu kryje mladý Jan Strmeň a silnou brankářskou sestavu doplňují další dva gólmani z Chomutova – pro prvoligového fanouška velice známé tváře Milan Řehoř a Miroslav Hanuljak.
    Mezi útočníky jasně vyčnívá Jiří Charousek, jenž je za poslední roky neodmyslitelnou tváří kadaňského celku. V minulosti tento dvaatřicetiletý útočník oblékal dres Chomutova (na tři zápasy naskočil i v letošním extraligovém ročníku) a Litvínova, letos už šestým rokem působí v Kadani. A znovu je nejplatnějším hráčem svého mužstva, když vede tabulku střelců (13), nahrávačů (12) a druhý je ve statistice +/- (+6). Mezi střelci mu zdatně sekunduje teprve dvaadvacetiletý Roman Chlouba. Ten o sobě dal vědět už v posledních dvou prvoligových sezonách a letos už překonal své loňské maximum. Zatím se trefil 11krát a na dalších 8 branek přihrál. Třetí výraznou střeleckou tváří pak je ještě Petr Jíra. Dnes pětatřicetiletý útočník má za sebou bohatou kariéru především v chomutovském dresu. Tak produktivní jako v minulých letech už není, přesto má na kontě sympatických 13 kanadských bodů (6+7).


    Vzájemná bilance v I. lize:
    V předchozích třiceti vzájemných zápasech od sezony 2006/07 povětšinou platilo, že kdo měl výhodu domácího prostředí, bral body za výhru. Rebelové se z ní radovali celkem desetkrát v normální hrací době a šestkrát v prodloužení. Kadaňští pak tři body uhráli ve dvanácti případech a dvakrát si připsali po dvou bodech. Řada zápasů byla i gólově podprůměrná. Světlou výjimkou je rok staré střetnutí, kdy Havlíčkův Brod utrpěl na severu Čech debakl 2:8.
    Ve vzájemné bilanci najdeme i jednu sérii play-off (v přehledu výsledků zápasy označené znaménkem plus) – Rebelové na jaře 2011 porazili v předkole svého soupeře 3:1 na zápasy.

    V aktuálním prvoligovém ročníku úvodní souboj vyhrál Rebel na domácím ledě v poměru 5:2. U Severočechů ale neuspěl. Z dvaadvaceti střel se neujala ani jedna a góly dávali jenom domácím. V poslední minutě na konečných 2:0 pečetil Jíra.

    Počet odehraných zápasů: 30
    Bilance: 10-6-2-12
    Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4, 5:2, 0:2
    Skóre: 83:79
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Kolafa, Drtina, Semrád, Vágner, Pohl, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna, Maliník – Dvořáček, Kadlec, Berger – Švihálek, Stach, Rousek – Chlubna, O. Stehlík, Milfait. Trenér: Jiří Mička.

    Sportovní klub Kadaň: Kostúr (Strmeň) – Opalek, Mazanec, Prošek, J. Stehlík, Šulák, Szakál, R. Havel, Chlouba – Ton, Charousek, Mainer – Chrpa, Gajovský, Jíra – Lehnert, Kůs, Račuk – Crhák, Hanták, Hlava. Trenér: Jiří Čelanský.

    Rozhodčí: Přikryl – Lukš, Novák.
     
    Sestava Havlíčkova Brodu má jednu novou tvář. Je jí dvaadvacetiletý obránce Jan Pohl, který naposledy působil v druholigové Kobře Praha. Letos během 17 zápasů stihl úctyhodných 22 kanadských bodů (7+15). V minulosti působil krátce i v týmu Horácké Slavie Třebíč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhrávají domácí. Z vlastního obranného pásma zakládají první útok.
     
    00:25
    První lajna Rebelů zkoušela kombinovat v útočném pásmu, ale příliš dlouho se tam neohřála. Kadaň dostává puk alespoň do středního pásma.
     
    01:01
    První střelecký pokus si připisuje domácí Jan Berger, který se natlačil před gólmana z pravé strany a prověřil jeho levý beton.
     
    01:30
    Opět Berger a tentokrát už mnohem nebezpečněji! Z mezikruží vypálil hodně tvrdou střelu, kterou Kostúr opět vyráží betonem.
     
    02:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Aktivní Rebelové, kteří prakticky nepouštěli Kadaň k puku, se dostávají do vedení. Postaral se o to DAVID STACH. Ten si z rohu kluziště vybruslil před branku, kde využil ne zrovna ideálního postavení Kostúra a zápěstní střelou poslal puk k bližší tyči. Asistence: Michal Švihálek.
     
    02:45
    Zakázané uvolnění Kadaně.
     
    03:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí využívají poněkud nedůrazného úvodu a odskakují na rozdíl dvou branek! Maliníkovu střelu z pravé strany vyrazil Kostúr před sebe do mezikruží, odkud střílel PETR POLODNA. Zprvu se zdálo, že Kostúr svým tygřím skokem fantasticky gólu zabránil, ale přesto mu puk vypadl z výstroje až za brankovou čáru. Asistence: Roman Maliník, Lukáš Havel.
     
    03:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    03:49
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Time-out se hostující straně rozhodně vyplácí! Kadaň uzavřela Rebely v jejich pásmu, načež střelu z oblasti levého kruhu střílel Mainer. Kacetl puk jenom vyrazil před sebe, kde se zjevil nikým nehlídán KAREL TON a ten měl už velice jednoduchou úlohu. Asistence: Petr Mainer, Martin Mazanec.
     
    04:32
    Po gólových hodech se hra poněkud uklidnila. Nicméně po špatném začátku jsou to hosté, kdo je aktuálně aktivnějším týmem. Rebelům se příliš nedaří vymanit se z vlastního obranného pásma.
     
    05:20
    A když už se jim to konečně povedlo, je před kadaňskou brankou hra přerušena pro přihrávku rukou. Rebelové jsou vykázáni do středního pásma.
     
    05:44
    Rozehrávka Kadani vůbec nevyšla a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    05:57
    Opalek se hnal za vyrovnáním, jenže jeho střela z vrcholu pravého kruhu byla jenom přizvednuta bránicím Rebelem do ochranné sítě.
     
    Hra je přerušena, protože službu vypověděla časomíra. Už v minulém zápasu tu s ní byly jisté potíže.
     
    06:12
    Problém byl rychle odstraněn a po buly ve středovém kruhu už se zase hraje.
     
    06:40
    Jíra za Kacetlovou brankou tvrdě srazil Rouska na mantinel a vybojoval kotouč pro svůj tým. Dlouho jej ale Kadaň na svých hokejkách neudržela a musí se zpět stěhovat do středního pásma.
     
    07:19
    Zpoza branky přihrával Kůs a domácí měli pořádné štěstí, že skákavý kotouč nebyl nikdo z hostujících hráčů schopen dorážet na Kacetla.
     
    07:49
    Po buly před Kostúrem, který se vhazovalo po icingu hostující strany, si puk vyměnil Polodna s Maliníkem a druhý jmenovaný z dobré pozici před Kostúrem vyslal střelecký pokus. Kadaňský brankář drží puk v rukavici.
     
    08:50
    Nebezpečí pro Rebely. Na přihrávku od mantinelu si před branku sjel Chrpa. Kacetl musel proti jeho střele vyjet a včas zakleknout.
     
    09:17
    Kadaňské obraně unikající Stach byl hákován Danielem Opalkem (KAD). První přesilová hra pro Rebely.
     
    09:48
    Rebelům se nedařila kombinace, když hosté drželi puk povětšinou u mantinelu. Následně vybojovali puk a vyhazují.
     
    10:23
    Od modré napřáhl Kolafa a Kostúr měl pořádné štěstí, že střela šla doprostřed branky. Měl totiž patřičně zakrytý výhled.
     
    10:58
    Ve vlastním oslabení se Gajovský prohnal kolem dvou hráčů Havlíčkova Brodu až do zakončení, které reflexivním betonem zastavil Kacetl. Následně ještě dorážel Jíra, jehož pokus byl ztečovaný obráncem, a tak minul branku.
     
    11:18
    Hosté v plném počtu.
     
    12:02
    Švihálek před útočnou modrou vyslal do pásma Stacha, který z oblasti pravého kruhu následně hledal zpět Švihálkovu hůl. Moc nechybělo a havlíčkobrodský forvard by dorážel do poloodkryté branky. Přihrávka ovšem byla nepřesná.
     
    12:39
    Kůs se na druhé straně zkoušel obtočit kolem branky, tomu ovšem včas zabránil domácí Semrád.
     
    13:46
    Aktivní Kadaň zakládala další útok. Při signalizovaném ofsajdu přesto hrál hostující Jíra, a tak je jeho tým vykázán až před vlastního brankáře.
     
    13:57
    Další ofsajd Kadaně. Tentokrát už se nejedlo o úmyslné postavení mimo hru.
     
    14:10
    Charousek (KAD) to za Kacetlovou brankou přehnal s aktivitou a putuje na trestnou lavici za krosček.
     
    14:32
    Polodna přes celou šířku kluziště našel na druhém kruhu Kolafu, jenž to zkusil z první na přesouvajícího se Kostúra. Ten zastavuje puk svým betonem. Kadaň následně vyhazuje.
     
    15:12
    Obrovská hrubka v obraně Havlíčkova Brodu, po níž se na branku sám hnal Libor Šulák. Před Kacetlem zkusil blafák do forhendu, na který si domácí gólman počíhal.
     
    15:48
    David Dvořáček zůstává po jednom souboji ležet u mantinelu. Vylučovat se nebude, což se domácím ochozům moc nelíbí.
     
    Dvořáček nakonec za doprovodu svých spoluhráčů odjíždí na střídačku.
     
    16:10
    Hosté v plném počtu. Rebelům se přesilová hra příliš nevydařila.
     
    16:40
    Po souboji za Kacetlovou brankou je hra přerušena. Vhazovat se bude po levé ruce havlíčkobrodského gólmana.
     
    16:57
    Během ponechané výhody vracel Polodna puk před branku Havlovi. Akce už byla překombinovaná a Havel nedokázal zakončit.
     
    16:57
    Martin Mazanec (KAD) inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    17:28
    Klasický přesilovkový zámek na modré čáře vyústil v zakončení Drtina. Kostúr bez větších problémů sráží puk do rohu kluziště.
     
    17:59
    Šulák se dnes podruhé ve vlastním oslabení hnal do úniku. Tentokrát si na něj počíhal domácí Pohl.
     
    18:19
    Rebelům je po pasáži hrané ve středním pásmu odpískán úmyslný ofsajd. Svěřenci trenéra Mičky se tak stěhují až před vlastního brankáře.
     
    18:49
    Kdepak. Domácímu mužstvu se přesilové hry dnes vůbec nedaří. Hosté vyhazují bez větších problémů přes všechny čáry.
     
    18:57
    Hosté v plném počtu.
     
    19:40
    Rouskův pokus z mezikruží byl hodně nedůrazný, přesto Havlíčkobrodští alespoň vybojovali vhazování před hostující brankou.
     
    19:57
    Puk je zašlápnutý v rohu kluziště, už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetinu jednoznačně poznamenaly tři vstřelené branky v rozmezí pouhé minuty a 24 vteřin. Nejprve Rebelové šli do vedení 2:0, když Stach s Polodnou trestali neaktivitu hostující strany. Trenér Čelanský ovšem dokázal zatáhnout pomyslnou záchranou brzdu, vzal si pro svůj tým oddechový čas a Kadani se brzo podařilo snížit po trefě Tona. Následně byli hosté při chuti a vypracovali si více šancí než domácí výběr. Další třetina začne přibližně v 18.23 hod.
     
    David Dvořáček si pravděpodobně dnes už nezahraje. Do kabin odkulhal bez levé brusle. Předběžně to vypadá potíže s kotníkem.
     
    Pokud na něčem budou muset domácí hokejisté ve druhé části zapracovat, jsou to jednoznačně přesilové hry. Nejenom že žádnou nedokázali využít, ale měli problémy i s protiútoky hostů.
     
    Zásahy brankářů po první části:
    Ondřej Kacetl – 8
    Matúš Kostúr – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Mazanec chtěl rozehrát až na útočnou modrou čáru, ale jeho byl nepřesný a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ihned po buly dostal puk na hokejku PETR POLODNA a z oblasti levého kruhu přesně zacílil na vzdálenější tyč. Kostúrovi puk propadl pod lapačkou. Asistence: Roman Maliník.
     
    20:31
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    20:53
    Stach od mantinelu vracel kotouč do mezikruží, odkud z první střílel Rousek. Jaroslav Kůs ale jeho střelu vyrazil do středního pásma.
     
    21:37
    Rebelové jsou mnohem aktivnější. Po tlaku v útočném pásmu přihrál Maliník na modrou čáru Milfaitovi, který razantním projektilem prověřil Kostúrovu lapačku.
     
    21:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Úvod druhé třetiny zatím připomíná začátek první dvacetiminutovky. Rebelové přidávají další branku, i když tato byla poněkud šťastná. Po buly před branku nabruslil MARTIN VÁGNER a jen tak v sevření obránce klepl do kotouče, který se doslova zamotal do Kostúrovy výstroje a spadl až za brankovou čáru. Asistence: Ondřej Stehlík.
     
    22:43
    Kadaň se snaží o odpověď a drží útočnou třetinu. Rebelové na to reagují zakázaným uvolněním.
     
    23:23
    Nyní se icingem provinili i hosté, když Šulák od vlastní branky vyslal dlouhou a nepřesnou přihrávku.
     
    23:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci žádali pověstného "bůra" a po několika vteřinách skandování se tak opravdu stalo! Od mantinelu přihrával Stach do mezikruží, odkud z první vystřelil TOMÁŠ ROUSEK. A jeho střela přes obránce byla úspěšná – zapadla Kostúrovi mezi betony. Asistence: David Stach.
     
    23:31
    Očekávaně dochází ke střídání brankářů na hostující straně. Matúše Kostúra střídá Jan Strmeň.
     
    24:21
    Hosté se znovu snaží o odpověď. Opalek to zkoušel od modré čáry a domácí měli štěstí, že puk byl tečován mimo brankový prostor.
     
    24:42
    Nyní aktivní Kadaň vybojovala další vhazování před Kacetlem.
     
    25:20
    Rebelové na chvíli drželi útočné pásmo, a tak ztlumili tak alespoň menší nápor soupeře, který si Kadaň vypracovala po páté brance.
     
    25:58
    A mohl tu být šestý gól. Rousek se obtočil kolem branky a na poslední chvíli ho vychytal Strmeň.
     
    26:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A přece jsme se šestého zásahu záhy dočkali. Hosté jsou pomalu zralí na ručník. DAVID STACH nabral rychlost, po levé straně se dostal až před Strmeně a z hranice levého kruhu zkusil zápěstní střelu, která zapadla přesně k bližší tyči. Asistence: Tomáš Rousek.
     
    27:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné věci se teď dějí v Kotlině. Další branka v kadaňské síti, o kterou se postaral LUKÁŠ HAVEL v samostatném úniku. Tváří v tvář gólmanovi uspěl střelou mezi betony. Asistence: Roman Maliník, Petr Polodna.
     
    27:50
    Havlíčkobrodští pořád nemají dost a hned po buly si vypracovali další tlak v pásmu. Kadaň by teď nutně potřebovala oddechový čas, ten už ovšem k dispozici nemá.
     
    28:17
    A domácí mají další možnost, tentokrát během početní převahy. Stach si došel pro faul. Na trestnou putuje Radek Havel (KAD) – dvě minuty za držení protihráče.
     
    28:36
    Po Korímově nahrávce od modré čáry se k zakončení dostal Švihálek, jenž byl úplně volný na pravém kruhu. Strmeň reflexivně vyráží betonem.
     
    29:10
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Jedna věc dnes prostě Rebelům nejde, a to přesilové hry. Ve vlastní početní převaze si dnes už několikrát koledovali o gól a nyní se tak stává doopravdy. DANIEL OPALEK si bekhendovým blafákem v samostatném úniku poradil s Kacetlem. Asistence: Marek Raučuk.
     
    30:17
    Hosté v plném počtu.
     
    30:28
    Prošek z vlastního obranného pásma vyhazoval puk. Nahození přesně trefil domácí branku, puk navíc před Kacetlem poskočil a ze zdánlivě bezpečné situace teď domácím muselo zatrnout.
     
    31:02
    Jakub Kadlec (HBR) putuje na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    31:09
    Hosté si brzy po buly sami lapili do ofsajdu.
     
    31:49
    Kombinace Kadaně neměla dlouhého trvání. Rebelové kombinaci vystihli a vyhazují přes všechny čáry.
     
    32:00
    Stehlík si teď dokonce dovolil střelecký pokus na hostujícího gólmana. Vybojoval tím vhazování.
     
    32:31
    Souboj u mantinelu vyústil vyhozením Havlíčkova Brodu, které končí mimo hrací plochu. Puk byl ale tečovaný, a tak se hra se stěhuje do středního pásma.
     
    32:57
    Roman Maliník pár metrů za útočnou modrou čárou prověřil Strmeně nepříjemnou zápěstní střelou přes obránce. Znovu se tak bude vhazovat před kadaňskou svatyní.
     
    33:02
    Domácí v plném počtu.
     
    33:42
    Rebelové v poklidu kontrolují situaci, ve středním pásmu odevzdávají nahozením kotouč a mohou si dovolit jít střídat.
     
    35:15
    V tuto chvíli to vypadá, jako kdyby oba celky už chtěly být v kabinách. Kombinuje se především ve vlastním obranných pásmech a na další útočné akce zatím čekáme marně.
     
    35:27
    Icing Havlíčkova Brodu.
     
    36:38
    O větší vzrušení se postarali až Polodna s Havlem. První jmenovaný v přečíslení přes obránce přihrával na Havla, který před hostujícím brankářem na přihrávku nedosáhl.
     
    37:37
    Charousek nadvakrát kroužil kolem branky a snažil se o zakončení. Vždy mu ale v cestě stál domácí Vágner.
     
    38:26
    Vyražený puk se dostal až na hůl Radka Havla, který z levého kruhu prověřil Kacetl. Domácí brankář chytá puk na hrudi. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    38:49
    Rebelové už se definitivně vrhli na obrannou činnost. Zatím odolávají posledním útočným nájezdům Kadaně v této třetině.
     
    39:05
    Martin Vágner odjíždí do kabin se šrámem na obličeji. Pravděpodobně šlo o zásah hokejkou v některém z předešlých soubojů.
     
    39:23
    Kacetl v rukavici schoval puk před dotírajícími hráči Kadaně. Hosté mají ještě minimálně jednu výhodu v podobně vhazování před brankou soupeře.
     
    39:59
    Do přečíslení se ještě hnal Maliník s Drtinou, ale zakončit už v časovém limitu nedokázali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Co k tomu říci? V rozmezí pouhých devíti minut jsme viděli šest branek, z toho pět skončili za zády kadaňských brankářů. Hosté se zmátořili až díky gólu ve vlastním oslabení, jinak by jejich debakl mohl být ještě horší. Třetí třetina začne přibližně v 19.18 hod.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Kadaňští začínají třetí třetinu aktivně a snaží se založit útočnou akci nahozenými puky. Rebelové je zatím všechny vrací do středního pásma.
     
    41:25
    Prošek napřáhl na modré čáře a vyslal tvrdou střelu, ta ovšem končí pouze na výstroji jeho spoluhráče Raučuka.
     
    42:29
    Dalším, kdo to zkoušel od modré čáry byl hostující Jakub Stehlík. Po jeho střele se ještě před Kacetlem natáhl Jaroslav Kůs. I s jeho tečí si ale domácí gólman dobře poradil.
     
    42:55
    Hosté špatně rozehrávají a je z toho jenom zakázané uvolnění.
     
    43:23
    První útočná lajna hostí bojuje za Kacetlovou brankou o puk u mantinelu. Domácí obrana zatím odolává.
     
    43:58
    Karel Ton z levé strany od mantinelu hledal nikým neatakovaného Jiřího Charouska, ten však před brankou promáchl.
     
    44:42
    Po souboji za Kacetlovou brankou končí puk na domácí brance. Hra je tak přerušená a vhazovat se bude před domácím gólmanem.
     
    45:36
    Kadaň pořád hýří aktivitou, a tak Rebelové raději vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    46:52
    Ton zpoza branky poslal puk na Jakuba Stehlíka, jehož pokus byl zblokován. Následně se puk ještě dostal na hůl Radka Havla, který z mezikruží vypálil těsně vedle Kacetlovy levé tyče.
     
    47:53
    Aktivita hostujícího celku přinesla alespoň faul. Podražením se u mantinelu provinil Roman Maliník (HBR).
     
    48:23
    Klasický přesilovkový zámek, ale pořád žádné střely – tak prozatím vypadá přesilovka Kadaně.
     
    48:30
    Ani Szakál to zkusil od modré čáry a Ondřej Kacetl musel zasahovat betonem.
     
    48:43
    Domácím se daří vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    49:09
    Kadaň na útočné modré čáře zastavuje hvizd rozhodčího – ofsajd.
     
    49:33
    Další vyhození domácích. Kadani se zatím přesilová hra vůbec nedaří.
     
    49:53
    Domácí v plném počtu.
     
    49:54
    Až Roman Prošek současně s návratem Maliníka na led vyslal nebezpečnou zápěstní střelu z oblasti levého kruhu. Puk zastavila až rychlá lapačka domácího gólmana.
     
    50:53
    I další útočná akce hostů byla velice nebezpečná. Z levé strany se k brance natlačil Opalek a nadvakrát dorážel z úhlu puk na Kacetla. Hra byla přerušena až poté, co Kacetl skončil na ledě a rozhodčí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    Dnešní utkání v Kotlině sleduje 775 diváků.
     
    52:23
    Po dlouhé době se naskytla šance i na domácí straně. Za vyhozeným kotoučem se hnal Michal Švihálek. Napodruhé se ke kotouči dostal a vystřelil na Stremeně. Ten drží puk ve své výstroji.
     
    52:52
    Nepřesná rozehrávka Havlíčkova Brodu končí zakázaným uvolněním.
     
    53:14
    Gajovský jenom kroutí hlavou, jak tohle mohl Kacetl chytit. Kadaňský forvard dostal puk od Raučuka za pravou stranu brankoviště, odkud střílel nikým nehlídán za přesouvajícího se gólmana domácích. Ten ovšem fantastickým zákrokem lapačkou jeho pokus likviduje.
     
    53:40
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Tak přece se hosté za svojí aktivitu ve třetí části dočkávají vstřelené branky. Roman Chlouba z rohu kluziště nahodil puk před branku, kde se nejrychleji v chumlu hráčů zorientoval PETR MAINER a zametl kotouč za přesouvajícího se Kacetla. Asistence: Roman Chlouba, Jakub Chrpa.
     
    54:16
    Možnost pro Rebely, kteří si zahrají přesilovou hru. Martin Szakál (KAD) dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    54:45
    Rouskovu střelu z vrcholu pravého kruhu Strmeň přizvedl vyrážečkou na zadní mantinel.
     
    55:45
    Domácí dnes zbytečně své přesilové hry překombinovávají. Ani v této zatím neslaví úspěch, a tak Kadaňští bez problémů vyhazují.
     
    56:16
    Hosté v plném počtu.
     
    56:39
    Havel se z pravé strany hnal před branku, probil se až před Strmeně, na poslední chvíli mu ale byla přizvednutá hůl od vracejícího se obránce. Havel se trochu zlobí na sudího, že nebyl pískán faul.
     
    57:15
    Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu.
     
    58:13
    Utkání už se jenom dohrává. Pořád platí, že aktivnější jsou hosté, kteří v tuto chvíli nepouští Rebely za polovinu hřiště. Ostatně se ale domácí nemají kam hnát.
     
    59:45
    Kotlina tleská domácím za předvedený výkon a sedm vstřelených gólů. Dnes už se nic dalšího nestane.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina herně sice patřila hostům, ti už ovšem neměli moc šanci něco se stavem utkání udělat. Snížili tak alespoň na konečných 7:3, a to zásluhou Mainer. O osudu dnešního utkání tak rozhodla druhá třetina, v níž domácí doslova nasypali Kadani pět gólů.
    To je z havlíčkobrodské Kotlině pro dnešek vše, děkuji za pozornost! (19:46:28)

    Pavel Buňat

    Góly a asistencie: 3. Stach (Švihálek), 4. Polodna (Maliník, Havel), 21. Polodna (Maliník), 22. Vágner (Stehlík), 24. Rousek (Stach), 27. Stach (Rousek), 28. Havel (Maliník, Polodna.) – 4. Ton (Mainer, Mazanec), 30. Opalek (Raučuk), 54. Mainer (Chlouba, Chrpa)


    BK Havlíčkův Brod: Kacetl (Opršal) – Kolafa, Drtina, Semrád, Vágner, Pohl, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna, Maliník – Dvořáček, Kadlec, Berger – Švihálek, Stach, Rousek – Chlubna, O. Stehlík, Milfait. Trenér: Jiří Mička.
    SK Kadaň: Kostúr (od 24. Strmeň) – Opalek, Mazanec, Prošek, J. Stehlík, Šulák, Szakál, R. Havel, Chlouba – Ton, Charousek, Mainer – Chrpa, Gajovský, Jíra – Lehnert, Kůs, Račuk – Crhák, Hanták, Hlava. Trenér: Jiří Čelanský.

    Rozhodca: Přikryl – Lukš, Novák

    Diváci: 775