Chabarovsk – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Dinamo Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – S.Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doneck 2:3 (kon.) | Lev – A. Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavľ 5:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:3 (0:3, 2:0, 0:0)
HK Donbass Doneck
Nedeľa 08.12.2013, 11:00 • Sibir Sports Complex, Novosibirsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 35. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Sibir Sports Complex v Novosibirsku, kde proti sebe od 11:00 nastúpia tímy HK Sibir Novosibirsk a HK Donbass Doneck.

    Hráčsky káder klubu HK Sibir Novosibirsk sa po 34 odohraných zápasoch nachádza na priaznivej šiestej priečke východnej konferencie (tretia priečka Černyševovej divízie) so ziskom 55 bodov a gólovým skóre 76:74 za 19 výhier a 15 prehier. Pred Novosibirskom momentálne na piatej priečke sídli Torpedo Nižnij Novgorod s rovnakým počtom bodov, no o niečo lepším gólovým skóre a za Novosibirskom na siedmej priečke tím Avtomobilist Jekaterinburg so stratou štyroch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia domáceho Sibiru Novosibirsk v poslednej pätici zápasov, prehra (1:3 vonku proti Torpedu Nižnij Novgorod) – prehra (1:6 vonku proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb) – výhra (3:1 doma proti bieloruskému Dinamu Minsk) – prehra (0:2 doma proti Medveščaku Záhreb) – prehra (1:2 doma proti Spartaku Moskva), jasne hovorí, že hráčom tohto tímu sa v poslednej dobe nedarí príliš dobre.

    Ukrajinský tím Donbass Doneck sa po 34 odohraných zápasoch nachádza na skvelej piatej priečke západnej konferencie (druhá priečka Tarasovovej divízie) so ziskom 59 bodov a gólovým skóre 84:61 za 21 výhier a 13 prehier. Pred Doneckom momentálne na štvrtej priečke sídli tím Dinamo Riga s náskokom troch bodov a za Doneckom sídli na šiestej priečke pražský Lev s rovnakým počtom bodov, no o niečo horším gólovým skóre.
    Aktuálna zápasová bilancia ukrajinského tímu Donbass Doneck, výhra (3:2 doma proti Metallurgu Magnitogorsk) – výhra (2:1 po samostatných nájazdoch doma proti Neftechimiku Nižnekamsk) – výhra (4:0 vonku proti Amuru Chabarovsk) – prehra (1:4 vonku proti Admiralu Vladivostok) – výhra (2:0 vonku proti Metallurgu Novokuzneck), hovorí o tom, že jediný ukrajinský klubový účastník KHL je vo veľmi dobrej hernej forme.

    Podarí sa domácemu Novosibirsku vylepšiť si svoju nepriaznivú zápasovú bilanciu alebo si do tabuľky pripíšu ďalšiu výhru práve hokejisti ukrajinského Donecka?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (Koskinen) – Belov, Ignatovič, Kutuzov, Lekomcev, Plechanov, Ožiganov, Karavajev – Kugryšev, Kopeikin, Enlund – Karamnov, Romanov, Ignatuškin – Monja, Gubin, Vorošilo – Šumakov, Lemtjugov, Koskiranta – Butuzov.

    HK Donbass Doneck: Leighton (Jačnik) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnicky – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Robitaille, Kiiskinen, Kašpar – Varlamov, Ščegolkov, Torjanik.

    Rozhodca: Konstantin Olenin, Jyri Ronn – Dmitrij Golovljov, Ivan Nazarov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hráči hosťujúceho Donecka, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    01:12
    Donbass Doneck dal gól!
    Hostia sa hneď v úvode prvej tretiny dostávajú do vedenia! Wilson potiahol puk po pravom krídle, následne skvelou prihrávkou do medzikružia našiel PETRA PODHRADSKÉHO, ktorý svojou delovkou do hornej časti domácej brány. nedal domácemu gólmanovi Gaidučenkovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Clay Wilson.
     
    01:27
    Domáci Koskiranta sa dostal do dobrej šance na pravom kruhu, no jeho tvrdú strelu napokon gólman Leighton videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    01:56
    Domáci sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Momentálne sa snažia, čo najskôr vyrovnať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    02:38
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Enlund, ktorý z hranice pravého kruhu aj zakončil, no gólman Leighton bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    03:10
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za zdražiavanie hry odchádza sadnúť hosťujúci útočním Teemu Laine.
     
    03:51
    Novosibirskí hokejisti sa počas svojej presilovej hry snažia dobyť priestor hosťujúcej brány, no gólman Leighton je zatiaľ v strehu. Tentokrát dokázal svojimi betónmi vyraziť do bezpečia delovku od Gubina z pravej strany.
     
    04:27
    Po nepresnej prihrávke od Gubina sa k puku dostal len pozorný hosťujúci obranca Razin, ktorý poslal puk cez všetky čiary až za domácu bránu. Hostia sa teda dokázali oslobodiť.
     
    04:58
    Vorošilo tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho strelecký pokus gólman Leighton videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    05:10
    Hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť vo svojom oslabení. Novosibirsk je však stále pri puku a snaží sa útočiť.
     
    05:47
    Do dobrej šance v medzikruží sa tentokrát dostal domáci Monja, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány. Gólman Leighton teda zasahovať nemusel. Následne sa snažia zaútočiť hostia.
     
    06:21
    Domáci Ignatuškin sa s pukom pretlačil cez stred až pred gólmana Leightona, no napokon bol neúspešný, keďže ho pozorný obranca Wilson od puku s prehľadom odstavil.
     
    06:54
    Jakucenja napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, no gólman Gaidučenko bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi k zadnému mantinelu. Následne sú pri puku hokejisti domáceho Novosibirsku.
     
    07:06
    Po tvrdej strele spoza pravého kruhu od hosťujúceho Piganoviča skončil puk zblokovaný len na ochrannej sieti. Po krátkej komerčnej prestávke uvidíme vhadzovanie po ľavici gólmana Gaidučenka.
     
    07:51
    Koskiranta intenzívne napádal rozohrávku hosťujúceho Donecka, no napokon sa k puku proti Podhradskému nedokázal dostať. Hostia sa teda snažia opäť rýchlo zaútočiť.
     
    08:27
    Razin preveril svoju hokejku za ľavým kruhom, no jeho projektil napokon smeroval len mimo domácej brány. Gaidučenko teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    08:58
    Hosťujúci Ščegolkov prihrával pred domácu bránu z pravej strany, no tam sa k puku napokon dostal len pozorný domáci obranca Belov, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    09:28
    Piganovič nahadzoval puk do útočného pásma zo stredného pásma, no napokon sa previnil len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred gólmana Leightona.
     
    09:59
    Od modrej tentokrát tvrdo pálil Kolář, jeho delovku následne tečoval Varlamov, no gólman Gaidučenko mal svoje betóny postavené veľmi dobre a puk dokázal zblokovať do bezpečia!
     
    10:32
    Donbass Doneck dal gól!
    Hokejisti ukrajinského Donbassu Doneck sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Po fantastickej prihrávke od Podhradského z ľavej strany od sa k puku v medzikruží dostal RUSLAN FEDOTENKO, ktorý svojou delovkou vymietol pavučinku medzi betónmi gólmana Gaidučenka.
     
    11:24
    Domáci hokejisti sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Donbass Doneck bez problémov využíva každé zaváhanie v defenzíve hostí.
     
    11:48
    Donbass Doneck dal gól!
    Hostia sa dostávajú už do trojgólového vedenia! Jan Kolář napriahol svoju hokejku za pravým kruhom a jeho delovka napokon gólmanovi Gaidučenkovi prepadla do jeho svätyne takmer bez povšimnutia, ešte predtým však puk vo vzduchu efektívne stečoval RANDY ROBITAILLE. Asistencie si pripisujú hráči Jan Kolář a Lukáš Kašpar.
     
    11:48
    Pred uznaním tohto gólu sa ešte telefonovalo kvôli potenciálnej hre vysokou hokejkou, no tá nebola potvrdená. Do domácej brány nastupuje namiesto Sergeja Gaidučenka gólman Mikko Koskinen!
     
    12:40
    Po vystriedaní domáceho gólmana pridali domáci hokejisti na aktivite, no zatiaľ sa im nedarí skórovať. Z pravej strany nadvakrát zakončovali hráči Gubin a Vorošilo, no ani jeden z nich nenašiel recept na betóny gólmana Leightona.
     
    13:08
    Domáci si tentokrát mierne nerozumeli pri prechode do útočného pásma. Butuzov stál v jasnom postavení mimo hry, ktoré sa muselo odpískať.
     
    13:50
    Hokejisti domáceho Novosibirska sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Doneck sa bráni veľmi dobre.
     
    14:13
    Hostia si tentokrát veľmi nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Leightonom.
     
    14:45
    Gólman Leighton si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele od Monju zachytil puk vo svojej dobre osadenej výstroji. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    15:16
    Vystriedaný domáci gólman Koskinen zatiaľ veľa práce nemá. Tentokrát musel svojimi betónmi zblokovať puk do bezpečia po dobrej strele z pravej strany od Nedorosta.
     
    15:49
    Gólman Koskinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď medzi svojimi betónmi zachytil puk po tvrdej strele od Podhradského od modrej čiary.
     
    16:17
    Hostia sú s pukom usadení v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Domáci Novosibirsk sa však zataiľ bráni veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu.
     
    16:49
    Gólman Koskinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát veľmi dobre zapracoval svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk po delovke od Wilsona z pravej strany do bezpečia.
     
    17:21
    Domáci Vorošilo potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom a o puk prišiel.
     
    17:38
    Doneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hrubosť odišiel sadnúť domáci Ignatuškin, ktorý sa previnil tvrdým faulom pri bočnom mantineli v útočnom pásme.
     
    18:16
    Jakucenja tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Koskinen bol v strehu a puk svojim ľavým betónom bez problémov vyrazil do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    18:50
    Nedorost dobre pálil z pravej strany, no aj tentokrát gólman Koskinen veľmi dobre zapracoval svojou vyrážačkou. Následne sa domáci dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    19:20
    Hostia sa s pukom dostali do útočného pásma, no tentokrát si mierne nerozumeli a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    19:45
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a okamžite sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Doneck je však zjavne proti a bráni sa veľmi dobre. Po peknej strele od Kopeikina sa do strely skvele hodil Razin, ktorý zachránil hostí pred inkasovaným gólom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka dnešného zápasu jasne priala hráčom ukrajinského Donbassu Doneck, ktorí sa už v 2. minúte po delovke od Podhradského dostali do vedenia. Následne hneď v 11. minúte príklepom zvyšoval Fedotenko a do tretice skóroval aj Robitaille, ktorý ideálne stečoval delovku z pravej strany od Kolářa. Po treťom góle v sieti domácich bol gólman Gaidučenko vystriedaný Koskinenom, ktorý si zatiaľ so svojou úlohou počína veľmi dobre.

    Podarí sa domácemu Novosibirsku zabrať naplno a zdramatizovať tak priebeh tohto zápasu?
     
    Dnešné stretnutie sleduje 7400 divákov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúceho Donbassu Doneck, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli a momentálne sa snažia zaútočiť.
     
    20:22
    Donbass Doneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť domáci Maxim Ignatovič.
     
    20:51
    Nedorost tvrdo pálil z hranice pravého kruhu a jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Koskinena, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    21:21
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Piganovič, no jeho delovku napokon gólman Koskinen videl dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia.
     
    21:52
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Kiiskinen, no jeho projektil napokon gólman Koskinen videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    22:45
    Hostia sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Novosibirsk sa v týchto chvíľach veľmi dobre bráni a skvelý výkon predvádza najmä gólman Koskinen.
     
    23:13
    Z ľavej strany nahadzoval puk pred novosibirskú bránu Wilson, no gólman Koskinen aj tentokrát dobre zapracoval svojimi betónmi a puk zachytil vo svojej moci.
     
    23:50
    Doneckí hokejisti sa dostali pred bránu domáceho Novosibirsku, no napokon sa nedokázali ofenzívne presadiť. Pozorný Karavajev hosťujúceho Nedorosta veľmi dobre odstavil svojim bodyčekom.
     
    24:38
    Aktívny Piganovič nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no pozorní domáci obrancovia puk zachytili na svojich hokejkách a upokojujú tempo hry.
     
    25:10
    Karamnov tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Leighton bol v strehu a puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po pravici hosťujúceho gólmana.
     
    25:38
    Hráči domáceho Novosibirska sa snažia dostať pred hosťujúcu bránu a vsietiť aspoň jeden gól, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Doneck sa bráni veľmi dobre.
     
    26:17
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci napokon dokázali skórovať! Po skvelej prihrávke od sa k puku v medzikruží dostal JONAS ENLUND, ktorý svojim pekným švihom vymietol pavučinku medzi betónmi gólmana Leightona. Bez asistencií.
     
    26:56
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hráči domáceho Novosibirska. Tí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    27:26
    Hosťujúci Varlamov sa dostal k puku na pravom krídle, no napokon ho nahodil len na zadný mantinel. Následne sa k puku dostali obrancovia domáceho Novosibirsku.
     
    27:48
    Domáci Kopeikin nahodil puk na zadný mantinel, no gólman Leighton bol v strehu a odrazený puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    28:26
    Dadonov sa dostal k puku na pravej strane, no jeho projektil napokon gólman Koskinen pre istotu udržal pod svojou lapačkou. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    28:47
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť domáci Plechanov, ktorý tvrdo fauloval Kašpara pri jeho úniku.
     
    29:08
    Obaja gólmani si tentokrát na svoje kontá pripísali skvelé zákroky! Najskôr domáci Kopeikin nedokázal prekonať Leightonove reflexy z pravej strany a následne v centrálnej časti proti Koskinenovi neuspel Fedotenko.
     
    29:49
    Domáci hrajú v tomto oslabení naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom veľa šancí na útočnú akciu. Dá sa povedať, že v týchto chvíľach sú domáci aktívnejší.
     
    30:07
    Gólman Leighton si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi zblokoval delovku z pravej strany od Kutuzova.
     
    30:49
    Hokejisti domáceho Novosibirska už hrajú v plnom počte. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže Doneck sa bráni naozaj veľmi dobre.
     
    31:38
    Koskiranta veľmi dobre pálil z pravej strany, no gólman Leighton bol v strehu a puk dokázal bez väčších problémov zachytiť medzi svojimi betónmi.
     
    32:14
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Robitaille.
     
    32:45
    Domáci sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Z medzikružia tentokrát nekompromisne pálil Kopeikin, no gólman Leighton dokázal puk vyraziť do bezpečia svojimi betónmi.
     
    33:17
    Novosibirsk dal gól!
    Domáci dokázali využiť svoju početnú výhodu a vsieťujú kontaktný gól! Kugryšev potiahol puk po pravom krídle, následne ho prihral pred JONASA ENLUNDA, ktorý tesne pred gólmanom Leightonom trafil odkrytú pravú časť jeho svätyne. Asistenciu si pripisuje Dmitrij Kugryšev.
     
    33:53
    Romanov tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Leighton úspešne zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    34:27
    Hostia sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Novosibirsk sa bráni naozaj veľmi dobre a nič nenecháva na náhodu. Útočiaceho Jakucenju tentokrát efektívne odstavil pozorný Belov.
     
    35:08
    Z pravej strany tvrdo zakončoval hosťujúci Fedotenko, no jeho delovku napokon gólman Koskinen úspešne zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    35:56
    Domáci Plechanov napriahol svoju hokejku za kruhmi, no jeho tvrdá delovka napokon trafila len priestor mimo hosťujúcej brány.
     
    36:21
    Novosibirsk si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť obranca Piganovič.
     
    36:54
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil domáci Koskiranta, no jeho projektil napokon minul priestor hosťujúcej brány. Leighton teda zasahovať nemusel.
     
    37:40
    Domáci hokejisti sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hostia sa bránia veľmi dobre.
     
    38:15
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Belov, no gólman Leighton sa stihol rýchlo presunúť a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji!
     
    38:49
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a domáci teda nedokázali využiť svoju presilovú hru. Doneck je pri puku a momentálne sa snaží zaútočiť.
     
    39:10
    Podhradský nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní domáci obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry dobrými prihrávkami za svojou bránou.
     
    39:52
    Šumakov sa dostal do fantastickej gólovej šance, no jeho delovku spoza kruhov napokon gólman Leighton bez problémov zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke boli oveľa aktívnejší hráči domáceho Sibiru Novosibirsk, ktorí v 27. minúte po peknej strele od Enlunda dokázali vsietiť svoj prvý gól. Následne v 34. minúte opäť skóroval aktívny Jonas Enlund, ktorý ťažil z rýchleho prečíslenia počas presilovej hry. Následne mali domáci ešte mnoho šancí skórovať, no napokon nedokázali prekonať pozorného Leightona, ktorý viac pukov za svoj chrbát nepustil.

    Podarí sa domácemu Novosibirsku zdramatizovať tento zápas a priviesť ho do predĺženia alebo si Doneck svoj náskok už ustráži?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Novosibirska, ktorí sa ihneď snažia zaútočiť.
     
    40:50
    Hosťujúci Kašpar sa dostal k puku na útočnej modrej čiare, no odtiaľ ho napokon len nahodil na zadný mantinel. Tam sa k nemu dostali pozorní domáci obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    41:18
    Hosťujúci Kašpar napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, no jeho delovku napokon gólman Koskinen videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    41:38
    Tentokrát si hokejisti domáceho Novosibirska veľmi nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Koskinenom, konkrétne po jeho pravej ruke.
     
    42:20
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil domáci Romanov, no jeho delovka napokon nedokázala prekvapiť gólmana Leightona, ktorý dobre vykorčuľoval a puk zblokoval svojou hruďou do bezpečia.
     
    42:45
    Donbass Doneck si zahrá presilovú hru. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť domáci obranca Karavajev.
     
    43:20
    Po pravom krídle sa do útočného pásma dostal hosťujúci Dadonov, no ten napokon narazil na pozorného obrancu Kutuzova, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    43:56
    Domáci sa počas svojho oslabenia bránia naozaj veľmi dobre. Po nepresnej rozohrávke hostí sa k puku dostal Ožiganov, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary až za Leightonovú bránu.
     
    44:24
    Z pravej strany tvrdo pálil Kiiskinen, no proti Koskinenovi napokon nedokázal uspieť. Pozorný domáci gólman zblokoval puk svojimi betónmi do bezpečia.
     
    44:55
    V závere svojej presilovej hry sa do skvelej gólovej šance na pravej strane dostal Jakucenja, no gólman Koskinen bravúrne zakročil svojim betónom a puk zblokoval do bezpečia!
     
    45:41
    Z pravej strany tvrdo zakončoval domáci Kopeikin, no gólman Leighton bol proti a puk bez problémov zblokoval svojou vyrážačkou do bezpečia.
     
    46:07
    Gólman Koskinen si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po delovke z pravej strany od Nedorosta. Na rad prichádza krátka reklamná prestávka.
     
    46:49
    Po peknej prihrávke od Nedorosta z ľavej strany sa do zakončenia dostal Jakucenja, no jeho strela z ľavej strany nedokázala prekonať gólmana Koskinena.
     
    47:06
    Dvojica Wilson a Lemtjugov si vytvorila ostrú slovnú výmenu názorov vedľa hosťujúcej brány. Napokon prišlo len k menším strkaniciam, po ktorých sa vylučovať nebude.
     
    47:38
    Enlund sa dostal do skvelej gólovej šance v medzikruží, keď pálil po prihrávke od Ožiganova, no napokon trafil len hrudnú výstroj pozorného gólmana Leightona!
     
    48:02
    Wilson nekompromisne pálil z ľavej strany po dobrej prihrávke od Jakucenju, no jeho delovka napokon skončila len v lapačke gólmana Koskinena.
     
    48:38
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci kapitán Ruslan Fedotenko.
     
    49:06
    Hosťujúci Kolář tentokrát veľmi dobre odstavil svojho protihráča Kopeikina pri zadnom mantineli. Na rad prichádza vhadzovanie puku v strednom pásme.
     
    49:39
    Kutuzov nekompromisne pálil z ľavej strany, no gólman Leighton bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojim pravým betónom do konštrukcie svojej brány a následne von zo svojho bránkoviska!
     
    50:27
    Po peknej krížnej prihrávke z pravej strany od Gubina sa k zakončeniu v medzikruží moho dostať Vorošilo, no ten bol napokon neúspešný, keďže minul priestor doneckej svätyne.
     
    50:52
    Hokejisti Donbassu Doneck sa vo svojom oslabení dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Novosibirsk je však pri puku a snaží sa, čo najefektívnejšie zaútočiť.
     
    51:29
    Domáci Romanov tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len na hokejkách pozorných doneckých obrancov, ktorí upokojujú tempo hry dobrými prihrávkami.
     
    52:00
    Hostia si opäť mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    52:13
    Gólman Koskinen si na svoje konto pripísal fantastické zákroky, keď dokázal svojimi betónmi odolať až dvom tvrdým strelám z hranice pravého kruhu od Laineho!
     
    52:42
    Na druhej strane tvrdo pálil Kugryšev, no jeho projektil napokon trafil len pozorného gólmana Leightona, ktorý dokázal puk zachytiť vo svojej lapačke.
     
    53:21
    Ožiganov tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka skončila len pri zadnom mantineli za hosťujúcou bránou, kde si ho prevzali pozorní doneckí obrancovia.
     
    53:54
    Hostia si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Leightonom, konkrétne po jeho pravej ruke.
     
    54:28
    Tentokrát sme mohli vidieť poriadnu nepresnosť na strane domáceho Novosibirska, ktorý sa previnil jasným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude teda pred gólmanom Koskinenom.
     
    54:50
    Kutuzov sa dostal k puku za domácou bránou, odkiaľ sa snaží založiť rýchly útok domáceho Novosibirska. Uvidíme, čo sa mu podarí vymyslieť tentokrát.
     
    55:35
    Po peknej strele z pravej strany od Jakucenju si gólman Koskinen pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    56:20
    Donecký gólman Leighton si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po parádnom švihu svojou lapačkou zachytil puk z hokejky Enlunda, ktorý pálil z medzikružia!
     
    56:45
    Na druhej strane sa skvelým zákrokom blysol aj gólman Koskinen, ktorý výrazne drží domáci tím nad vodou. Tentokrát puk po delovke z pravej strany od Kašpara zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    57:10
    V závere tretej tretiny sa Novosibirsk snaží ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no donecká defenzíva je zatiaľ zjavne proti. Po tvrdej strele od Kugryševa sa k puku dostal Wirtanen, ktorý vyhodil puk za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    57:12
    Tréner hosťujúceho Donbassu Doneck si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:50
    Gólman Leighton si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia delovku z hokejky domáceho Enlunda z pravej strany.
     
    58:36
    Hostia predvádzajú naozaj skvelý forčeking, ktorý robí domácim poriadne problémy. Tí sa však napokon dokázali dostať k puku a momentálne hrajú v šestici bez gólmana Koskinena!
     
    59:06
    Kugryšev nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku napokon gólman Leighton videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    59:29
    Hostia dokázali odolať aj po tvrdej delovke od Kutuzova od modrej a následne sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Leightonom.
     
    59:29
    Aj tréner domáceho Novosibirska si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:49
    V závere tretej tretiny ešte tvrdo pálil Romanov, no gólman Leighton dokázal puk zblokovať do bezpečia a pozorný Nedorost ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu napokon už gól nepadol, no oba tímy mali niekoľko skvelých gólových príležitostí. Brankári Leighton a Koskinen však predviedli naozaj bravúrne výkony a napokon si počas tretej tretiny udržali čisté kontá. Koskinen dokonca neinkasoval v dnešnom zápase ani raz.

    Donbass Doneck si po skvelom výkone v prvej tretine pripisuje do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo domáci ostávajú bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:25:28)

    Góly a asistencie: 27. Enlund, 34. Enlund (Kugryšev) – 2. Podhradský (Wilson), 11. Fedotenko, 12. Robitaille (Kolář, Kašpar)


    HC Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (12. Koskinen) – Belov, Ignatovič, Kutuzov, Lekomcev, Plechanov, Ožiganov, Karavajev – Kugryšev, Kopeikin, Enlund – Karamnov, Romanov, Ignatuškin – Monja, Gubin, Vorošilo – Šumakov, Lemtjugov, Koskiranta – Butuzov.
    HK Donbass Doneck: Leighton (Jačnik) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnicky – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Robitaille, Kiiskinen, Kašpar – Varlamov, Ščegolkov, Torjanik.

    Rozhodca: Konstantin Olenin, Jyri Ronn – Dmitrij Golovljov, Ivan Nazarov

    Diváci: 7400