Chabarovsk – Záhreb 4:3 (1:0 po s.n.) | Vladivostok – Dinamo Minsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – S.Moskva 2:1 (po pr.)
Novosibirsk – Doneck 2:3 (kon.) | Lev – A. Mytišči 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čerepovec 3:2 (kon.)
Riga – Petrohrad 6:4 (kon.) | HC Slovan – Jaroslavľ 5:3 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:3 (0:3, 2:0, 0:0)
HK Donbass Doneck
Nedeľa 08.12.2013, 11:00 • Sibir Sports Complex, Novosibirsk (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej dvadsaťminútovke tohto zápasu napokon už gól nepadol, no oba tímy mali niekoľko skvelých gólových príležitostí. Brankári Leighton a Koskinen však predviedli naozaj bravúrne výkony a napokon si počas tretej tretiny udržali čisté kontá. Koskinen dokonca neinkasoval v dnešnom zápase ani raz.

    Donbass Doneck si po skvelom výkone v prvej tretine pripisuje do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo domáci ostávajú bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (13:25:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    V závere tretej tretiny ešte tvrdo pálil Romanov, no gólman Leighton dokázal puk zblokovať do bezpečia a pozorný Nedorost ho vyhodil cez všetky čiary.
     
    59:29
    Aj tréner domáceho Novosibirska si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:29
    Hostia dokázali odolať aj po tvrdej delovke od Kutuzova od modrej a následne sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Leightonom.
     
    59:06
    Kugryšev nekompromisne pálil z pravej strany, no jeho delovku napokon gólman Leighton videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    58:36
    Hostia predvádzajú naozaj skvelý forčeking, ktorý robí domácim poriadne problémy. Tí sa však napokon dokázali dostať k puku a momentálne hrajú v šestici bez gólmana Koskinena!
     
    57:50
    Gólman Leighton si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia delovku z hokejky domáceho Enlunda z pravej strany.
     
    57:12
    Tréner hosťujúceho Donbassu Doneck si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:10
    V závere tretej tretiny sa Novosibirsk snaží ešte niečo zaujímavé vymyslieť, no donecká defenzíva je zatiaľ zjavne proti. Po tvrdej strele od Kugryševa sa k puku dostal Wirtanen, ktorý vyhodil puk za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:45
    Na druhej strane sa skvelým zákrokom blysol aj gólman Koskinen, ktorý výrazne drží domáci tím nad vodou. Tentokrát puk po delovke z pravej strany od Kašpara zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    56:20
    Donecký gólman Leighton si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po parádnom švihu svojou lapačkou zachytil puk z hokejky Enlunda, ktorý pálil z medzikružia!
     
    55:35
    Po peknej strele z pravej strany od Jakucenju si gólman Koskinen pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk dokázal zachytiť vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    54:50
    Kutuzov sa dostal k puku za domácou bránou, odkiaľ sa snaží založiť rýchly útok domáceho Novosibirska. Uvidíme, čo sa mu podarí vymyslieť tentokrát.
     
    54:28
    Tentokrát sme mohli vidieť poriadnu nepresnosť na strane domáceho Novosibirska, ktorý sa previnil jasným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude teda pred gólmanom Koskinenom.
     
    53:54
    Hostia si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa jasným zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Leightonom, konkrétne po jeho pravej ruke.
     
    53:21
    Ožiganov tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka skončila len pri zadnom mantineli za hosťujúcou bránou, kde si ho prevzali pozorní doneckí obrancovia.
     
    52:42
    Na druhej strane tvrdo pálil Kugryšev, no jeho projektil napokon trafil len pozorného gólmana Leightona, ktorý dokázal puk zachytiť vo svojej lapačke.
     
    52:13
    Gólman Koskinen si na svoje konto pripísal fantastické zákroky, keď dokázal svojimi betónmi odolať až dvom tvrdým strelám z hranice pravého kruhu od Laineho!

    Góly a asistencie: 27. Enlund, 34. Enlund (Kugryšev) – 2. Podhradský (Wilson), 11. Fedotenko, 12. Robitaille (Kolář, Kašpar)


    HC Sibir Novosibirsk: Gaidučenko (12. Koskinen) – Belov, Ignatovič, Kutuzov, Lekomcev, Plechanov, Ožiganov, Karavajev – Kugryšev, Kopeikin, Enlund – Karamnov, Romanov, Ignatuškin – Monja, Gubin, Vorošilo – Šumakov, Lemtjugov, Koskiranta – Butuzov.
    HK Donbass Doneck: Leighton (Jačnik) – Kolář, Piganovič, Wilson, Podhradský, Bartulis, Razin, Silnicky – Wirtanen, Fedotenko, Laine – Nedorost, Jakucenja, Dadonov – Robitaille, Kiiskinen, Kašpar – Varlamov, Ščegolkov, Torjanik.

    Rozhodca: Konstantin Olenin, Jyri Ronn – Dmitrij Golovljov, Ivan Nazarov

    Diváci: 7400