AS Rím – Fiorentina 2:1 (kon.) | Cagliari – CFC Janov 2:1 (kon.) | Hellas Verona – Bergamo 2:1 (kon.)
Sampdoria – Catania 2:0 (kon.) | Sassuolo – Chievo 0:1 (kon.) | Turín – Lazio 1:0 (kon.)
Inter – Parma 3:3 (kon.)
koniec
AS Rím
2:1 (1:1)
ACF Fiorentina
Nedeľa 08.12.2013, 12:30Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:30.
     
    Šláger 15. kola talianskej Serie A si prichystal menu na nedeľný obed, na stadio Olimpico si totiž zmeria sily miestny AS Rím a súperom mu bude Fiorentina. Divákov b mohla čakať poriadna dávka adrenalínu, dramatických situácií a snáď aj gólových hodov.
     
    Domáci by už potrebovali zabrať, pretože hoci sú jediným tímom, ktorý v lige ešte neprehral, stratil prvú priečku a po predohrávke a výhre Juventusu už má manko na absolútnu špicu celkom 6-bodové. Kto by si to bol predstavil ešte prednedávnom, keď Vlci ťahali sériu samých výhier za sebou.
     
    Pomôcť by aspoň psychickou motiváciou mohol Francesco Totti svojou prítomnosťou na lavičke náhradníkov, no nepredpokladá sa, žeby do zápasu aj skutočne nastúpil. Svojmu tímu pritom neskutočne chýba, po desiatich výhrach totiž jeho spoluhráči ťahajú pre zmenu 4 duely remíz a tak sa vynára otázka, či náhodou nebudú tentoraz lámať rekordy v deľbe bodov...
     
    To by si vrchol tabuľky v tom prípade zrejme neužili a dostali by sa tam len ťažko. Navyše, poobede nastúpia Vlci proti dobre organizovanej Fiorentine, ktorá má vo svojich radoch najlepšieho strela ligy Giussppe Rossiho a jednu veľkú vec v talóne, ktorou sa v tejto sezóne nemôže nik iný pochváliť – Fialky porazili Juventus, lídra ligy a to dokonca dvojgólovým rozdielom.
     
    Rím doma ešte neprehral, ťahá dobrú sériu a je v tejto bilancii na 3. mieste tabuľky. Hostia vonku pre zmenu okupujú 5. miesto, vyhrali mimo svojho domova už 4x. To je pre Vlkov výrazná výstraha. Šláger teda začína o 12.30 a rozhodne sa bude na čo dívať.
     
    -17
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: De Sancits – Dodo, Castan, Benatia, Maicon – Strootman, De Rossi, Pjanič – Gervinho, Ljajič, Florenzi.

    ACF Florencia: Neto – Tomovič, Rodriguez, Savič, Pasqual – Valero, Ambrosini, Aquilani, Cuadrado, Vargas – Rossi..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Fialky mali výkop.
     
    3
    Domáci nastúpili tradične v bordovobielej kombinácii dresov a hostia v bielofialovej.
     
    6
    Prvý pokus s cieľom ohroziť brankára vyslal Cuadrado, ale mieril značne nepresne.
     
    6
    Zápas sa začal rušne, hlavne pred hosťujúcu bránu sa Rím tlačí od úvodu a vymýšľa všakovaké úniky.
     
    7
    De Sancits zachránil svoj tím po voleji Vargasa, nepríjemne prudkú strelu chytil veterán medzi žrďami excelentne a zachoval nateraz bezgólový stav.
     
    7
    Prvýkrát musel vážne zasahovať aj Neto, skryl do náruče nebezpečnú strelu Ljajiča. Mierila do stredu brány a tak si gólman z nej ťažkú hlavu nerobil.
     
    9
    Hrá sa hore-dole, Gervinho servíroval do dobrej pozície lopty Ljajičovi, lenže tam už bol prehustený stred a preto neprišla ani strela.
     
    8
    AS Rím dal gól!
    Gervinho na ľavej strane z uhla prenikol neskutočne až tesne pred bránu, kde ho obrana nechala vyniknúť, nahral do skrumáže, kde si najlepšie poradil MAICON. Ten sa pohral s obranou, nedal ležiacemu gólmanovi šancu a prudkou strelou zblízka k žrdi otvára skóre.
     
    11
    De Rossiho kolmica na Florenziho šla do ofsajdu, hra sa tak musela zastaviť.
     
    12
    Fialkám sa teda vôbec úvod nepodaril a to nie je dobrá parketa pred ďalšími minútami inkasovať rýchly gól z kopačiek favorita.
     
    13
    Gervinho má zrejme dvoje pľúca, opäť sa skvele predral do vápna, ponúkol ešte šancu pre Florenziho, ktorý vinou teču mieril zblízka len do bočnej siete!
     
    14
    Neto zachránil od pohromy po hlavičke zblízka od Florenziho skvelou robinzonádou! Z rohu už Vlci nehrozili, ale majú navrch a Fialky doslova v pokutovom území varia!
     
    16
    Ambrosini už druhýkrát tvrdo fauloval a rozhodca ukázal, že mu to tolerovať ani zďaleka nebude. Vytiahol pre neho žltú kartu.
     
    17
    Rodriguez sa taktiež previnil faulom, takisto videl za to žltú kartu.
     
    18
    Situácii na trávniku možno pomohol aj ako psychická podpora Francesco Totti, ktorý sedí na lavičke a dáva svojim spoluhráčom sebavedomý impulz.
     
    19
    V prvej pätnásťminútovke sme videli naozaj urputne rýchly futbal, ktorý sa valil s množstvom šancí pred Netom kažou možnou situáciou a len zázrakom prehrávajú hostia iba o jeden gól.
     
    20
    Rím je naďalej jasne lepším tímom, hostia zbierajú doposiaľ len fauly a karty.
     
    21
    Hladní Vlci vleteli na súpera naozaj expresne rýchlo a inkasovanie po ôsmich minútach dalo jasne na známosť, kto bude v zápase pánom.
     
    22
    Nesmelé pokusy Fialiek o založenie akcie nemajú žiaden výrazný zásah do obrany ich súpera a je to z ich strany o ničom.
     
    23
    Pjanič zbytočne rečnil a predtým aj fauloval, videl za to žltú kartu.
     
    25
    Rossi sa predral do vápna po trme-vrme, okolo Rimanov tancoval s loptou a napokon z uhla aj vystrelil, no mieril vysoko nad aj vinou teču, po rohu sa navyše nič pred De Sanctisom nedialo.
     
    26
    Bola to ale prvá vážnejšia akcia pred bránou domácich a s trochou šťastia mohla skončiť aj gólom.
     
    27
    Rozhodca udal merítko tempa hry aj žltými kartami, chce si tým urobiť poriadok na ihrisku, ale ktovie, či je to dobrý nápad. Iskrenie by sa potom mohlo zmeniť na ešte nervóznejší priebeh.
     
    28
    Gervinho sa opäť prebíjal do šance, ale v poslednej chvíli vinou tiesnenia obrancom spadol a nezakončil tak, ako by si predstavoval.
     
    29
    Florencia dala gól! Podobne, ako Gervinho sa do vápna predral po lajne na pravej strane Tomovič, oklamal obrancov a poslal loptu do vápna. Tam ju nikto poriadne nezasiahol, až sa dostala na kopačku JUANA MANUELA VARGASA, ktorý prudkou jedovkou pod brvno nedal nízkemu De Sanctisovi nárok na zásah.
     
    31
    Je vyrovnané, začíname odznova. Fialky trochu súperovi podkúrili a okamžite je z toho vyrovnanie. Prvotný ošiaľ a ofenzívna hra Vlkov trochu opadla.
     
    32
    Miacon z diaľky prudkou strelou nenachytal Neta, ten si dal pozor a loptu spacifikoval bez ujmy.
     
    33
    Opäť je teda rad na AS, ktoré sa snaží stoj čo stoj bojovať o lopty pred šestnástkou a posielať ich okamžite do vápna. Skúšal to teraz Florenzi, ale mieril center veľmi nepresne.
     
    34
    Pravačkou elegantným spôsobom zakončil po narážačke do vápna Cuadrado len tesne nad!
     
    35
    Hostia to na brankára De Sanctisa vedia, skúšajú to vysoko pod brvno, pretože tam je gólman domácich iste najzraniteľnejší vinou svojej výšky.
     
    36
    Rossi mieril z veľkej vzdialenosti slabo a to De Sanctisa nemohlo ohroziť.
     
    38
    Benatia Vargasa skvele odzbrojil a nedal mu vydýchnuť. Dobrý center tak do vápna pred De Sanctisa neprišiel a nekopal sa ani roh.
     
    39
    Tímy sa už značne upokojili a nenáhaňajú sa za každou loptou, ďalšia chyba v obrane by už mohla znamenať poriadne ťažkosti.
     
    40
    Roh na zadnú žrď domácim nevyšiel, Gervinho zasiahol loptu len slabo a to nerobilo Netovi žiadne problémy.
     
    41
    Rossi sa hnal dopredu po pase za obranu, ale rozhodca ho zastavil vinou postavenia mimo hry.
     
    42
    Vyrovnaná partia pokračuje, zväčša sa po divokej polhodine kombinuje iba medzi šestnástkami.
     
    43
    Pri lopte napriek tomu častejšie AS, ktoré by iste rado opäť naštartovalo víťaznú vlnu a nie pokračovalo v tej remízovej.
     
    44
    Netov zákrok prišiel neskoro po akcii Maicona, Rím tak vybojoval rohový kop. Center Pjaniča do ohňa našiel hlavu Benatiu ktorý tvrdou hlavičkou z hranice bieleho bodu mieril tesne nad brvno!
     
    45
    Rozhodca už nenadstavuje ani 1 minútu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Divoký a rušný priebeh prvého polčasu sme videli na štadióne v Ríme, kde miestny AS vybehol na Fialky ako hladní Vlci. Ostreľovali Neta z každej strany po ôsmich minútach sa podarilo Maiconovi po skrumáži aj skórovať. Fiorentina sa len bránila a k ničomu podstatnému sa dlho nedostala. No potom z podobnej situácie vyrovnal ale pre zmenu delovkou Vargas a začínalo sa po polhodine odznova. Neskôr ešte Cuadrado zaujímavo zakončoval, ale nedal.
     
    Preto sa polčas skončil remízou, ten druhý začne približne o 13:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Výkop po zmene strán mali hráči AS Rím.
     
    50
    Ani jeden cez prestávku nestriedal, hráme teda bezo zmien.
     
    51
    Valerov center do vápna bol nebezpečný a k zakončeniu sa hlavičkou dostal Rossi. De Sancits mal šťastie, že lopta smerovala len tesne nad brvno!
     
    52
    Pasqualova prihrávka do ohňa mala gólové parametre, ale trestuhodne ju nezasiahla tesne pred gólmanom Rossi ani Vargas!
     
    53
    Neto po nepresnej strele De Rossiho nemusel zasahovať, zakončenie reprezentanta šlo nad bránu.
     
    55
    Opatrné tempo po zmene strán prekvapivo viac diktujú hostia, ktorí sa dostávajú k lopte častejšie a ponúkajú zaujímavé gólové myšlienky. Zatiaľ však bez zmeny na skóre.
     
    56
    S Gervinhom je dnes najkatívnejším Rimanom Maicon, neustále ponúka zaujímavé brejky a prieniky, ktoré však obrana často zastaví ešte v zárodku a preto sa nič významné pred Netom po zmene strán nedeje.
     
    57
    Teraz sa predviedol Gervinho, opäť vyzvŕtal obranu a dokázal z ťažkej pozície z uhla aj vystreliť. Neto však bravúrne jeho pokus vyrazil.
     
    58
    Florenzi v zápase končí, vymenil ho v domácom drese Destro.
     
    59
    De Sancits vystrájal s loptou až dovtedy, kým ju neposlal do hry vinou pošmyknutia sa len na hráčov hostí. Fialky však jeho chybu nevyužili, no pri lopte ostávajú.
     
    60
    Cuadrado šikovne prenikal do vápna, hľadal v dobrej pozícii Aquilaniho, ale ten v páde nedokázal loptu usmerniť do siete, hoci bol sám v pozícii.
     
    61
    De Sancits dostla zrejme za protesty žltú kartu.
     
    63
    Sledujeme maximálne vyrovnaný duel, ktorý však po zmene strán majú ako keby viac v hrsti hráči Fiorentiny. Cítia šancu na body a nervózne AS im to trochu aj uľahčuje.
     
    64
    A aj nepremennými šancami, ktorú po brejku domácich zahodil Ljajič! Z uhla zakončil len do nôh Neta, svoj tím teda do vedenia neposlal.
     
    65
    Schyľuje sa preto už piata remíza v rade AS? To by bola po desiatich výhrach za sebou pre Rimanov trpká príchuť.
     
    66
    Aby toho nebolo málo, žltú kartu si zrejme za protesty, alebo zdržiavanie vyslúžil aj brankár Neto.
     
    67
    Ljajič pri chuti nastrelil žrď! Priklincovaná obrana hostí mala namále, Bosniak totiž z hranice bieleho bodu mieril iba do konštrukcie brány! Neto mal šťastie.
     
    68
    AS Rím dal gól!
    Maicon klopal na dvere druhého gólu, skvele mu do šance nahral Gervinho, ale z uhla mieril iba do nôh Neta! Nasledoval však ešte roh, kde sa situácia prakticky zopakovala, len s tým rozdielom, že prudkú nahrávku do ohňa namieril Gervinho a ešte tvrdšou strelou do siete DESTRO a upravuje stav pre svoj tím!
     
    69
    Následne sa do vápna preštrikoval pre zmenu ešte Gervinho, ale so strelou váhal a na Neto nemieril žiadnu zaujímavú možnosť. Obrana ho totiž odzrbojila a nič sa nedialo ani po rohovom kope hneď na to.
     
    70
    Destro si za oslavu gólu vyzlečením dresu vyslúžil žltú kartu.
     
    71
    A kartu dostal po faule aj Castano v drese AS.
     
    72
    Pri tej žrdi Ljajiča opäť skvelo do vápna prenikol Maicon, ktorý ma dnes neskutočnú chuť čosi vpredu vymyslieť a koniec koncov sa mu to aj darí. Práve z jeho kopačky sa AS dostal do vedenia.
     
    72
    Rím striedal, do hry sa namiesto Ljajiča dostal Taddei.
     
    73
    De Sancits zázračne vytlačil loptu smerujúcu do vinkľa, ktorú tam mieril Pasqual po nádherne kopnutom priamom kope!
     
    75
    Zachránil tak svoj tím od vyrovnania, AS sa tak konečne dostal na métu 2 gólov v jednom zápase. Doposiaľ sa tak totiž od absencie Tottiho nestalo ani raz, aby sa Vlci prezentovali týmto skóre.
     
    73
    Pizarro pre zmenu na druhej strane vymenil Aquilaniho.
     
    76
    Naopak, pre zmenu Rím ešte v tejto sezóne od nikoho neinkasoval v zápase 2 góly. Je tou tak pre Fialky obrovská výzva, ak nechcú duel prehrať.
     
    77
    Ambrosini sa zrejme zranil, strieda ho Joaquín.
     
    80
    Hosťom neostáva nič iné, iba zapnúť útok na plné obrátky. Stále sa niečo s výsledkom dá urobiť, hoci to bude proti dobre organizovanej obrane veľmi ťažké.
     
    81
    Rím ešte nehral vzájomný zápas s Juventusom, ten ich čaká až na Troch kráľov a preto by si potreboval urobiť pred dôležitým zápasom akú-takú pôdu a dobrý východiskový mostík.
     
    82
    Ich cieľom po tomto kole bolo iste strácať na svojho soka len 3 body, sú k tomu blízko. Ostáva im ubrániť desať minút.
     
    83
    Pizarro si nevypýtal faul tesne pri rohovej zastávke, tímy bojujú o každú loptu ako levy.
     
    84
    Valerovi sa do strely hodili obrancovia, z dobrej pozície vo vápne tak De Sanctisa neohrozil.
     
    85
    Chúťky v ofenzíve však Fialky majú a pokúšajú sa stoj čo stoj vyrovnať. Má tomu pomôcť Joaquín či aj najlepší strelec ligy Rossi. Zatia však bez výsledku.
     
    86
    Vyrovnanie nepriniesol ani roh hostí, Destro loptu odvrátil z nebezpečnej pozície a navyše sa pískal útočný faul.
     
    87
    Vargas v drese hostí skončil, nahradil ho Matos.
     
    88
    Druhú žltú kartu si za faul vyslúžil celkom zbytočne Pjanič a je vylúčený!
     
    89
    Je tu ďalšie striedanie, do hry sa dostane Bradley a ten mieni Destra.
     
    90
    Destro dnes začíinal na lavičke, dostal kartu, dal gól, ale zápas nedohral.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+2
    Fialky zúfalo tlačia, majú o jedného hráča viac, ale defenzíva AS je najlepšia v lige. Bude to teda ťažké ju prekonať v záverečných minútach.
     
    90+3
    De Sancits mal mierne problémy pri sťahovaní pasu do ohňa, zaplietol sa mu tam pod nohy obranca, ale napokon to zvládol.
     
    90+3
    Rossi sa dostal do šance pred bránu, z uhla ale nezakončil, pretože skvele mu tam do projektilu vložil nohu Castan!
     
    90+4
    Cuadrado fauloval prienik domácich a videl za to žltú kartu.
     
    90+4
    Nervy pracujú, Fialky tlačia, do konca ostávajú posledné sekundy.
     
    90+4
    Podarí sa predsa len hosťom vyrovnať? Publikum je proti a aj obrana, ktorá si poradila aj s ďalšími nebezpečnými centrami do vápna.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zaujímavý priebeh duelu pokračoval aj po prestávke, viac z hry mali ako keby hostia, no skóre sa menilo opäť za chrbtom Neta. Gól dal po dobrom centri prudkou bombou Destro a zabezpečil svojmu tímu tri body. Fialky tlačili čo mohli, mali v závere aj o jedného hráča viac po vylúčení Pjaniča, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Odo mňa je to nateraz všetko, ale dnes sa ešte stretneme pri dohrávka nemeckej Bundesligy. Dovtedy dopísania! (14:22:52)

    Góly: 8. Maicon, 68. Destro – 29. Vargas

    Karty:   23. Pjanič (ASR), 61. De Sancits (ASR), 70. Destro (ASR), 71. Castano (ASR) – 16. Ambrosini (ACF), 17. Rodriguez (ACF), 66. Neto (ACF), 90+4. Cuadrado (ACF)   88. Pjanič (ASR)


    AS Rím: De Sancits – Dodo, Castan, Benatia, Maicon – Strootman, De Rossi, Pjanič – Gervinho, Ljajič, Florenzi.
    ACF Fiorentina: Neto – Tomovič, Rodriguez, Savič, Pasqual – Valero, Ambrosini, Aquilani, Cuadrado, Vargas – Rossi.