Freiburg – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Braunschweig – Hertha 0:2 (kon.)
koniec
Eintracht Braunschweig
0:2 (0:1)
Hertha BSC
Nedeľa 08.12.2013, 17:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Tímy s nie príliš dobrou formou sa zídu na ihrisku nováčika z Braunschweigu, kde miestny Eintracht privíta súpera z hlavného mesta. Hertha sa takisto prediera Bundesligou ako novic, tímy ešte v apríli bojovali o postup do najvyššej súťaže o stupienok nižšie a napokon boli úspešní obaja.
     
    Teraz potrebujú body ako soľ v hlavnej súťaži a o to viac, že sa im príliš nedarí. Najmä domáci sú jasným outsiderom v lige a chodia si pre prehry kade-tade. Doma by preto mali zabrať a najmä kvôli tomu, že Berlínčanov maj zmapovaných snáď najlepšie, pôsobili s nimi totiž nejaký ten piatok aj nižšej lige.
     
    Braunschweig má len 8 bodov, ale pýšiť sa môže aj jedným víťazstvom, čo sa v prípade Norimbergu povedať nedá. Aj vinou ďalších tímov so slabou formou sa nováčik nachádza ešte na relatívne dobrej pozícii, stráca totiž na záchranu iba tri body.
     
    Tie by v prípade výhry s Herthou mohli zohrať dôležitú rolu a po čase sa snáď aj vyhnúť najnižším stupienkom v tabuľke. Proti však budú Pekaríkovci, ktorí síce z piatich duelov v ostatnom období prehrali tri, ale držia sa na solídnom 9. mieste.
     
    To im stále dáva výhliadky na poháre, veď EL je ďaleko len v prípade 4 bodov. Na zostup je potom náskok celkom 10 bodov, na baráž 8. Na nováčika nie je zlé, ale klub z hlavného mesta by sa mal v najvyššej súťaži etablovať rýchlo a nerobiť si zbytočné stresy. Prehra v Braunschweigu by ňou skutočne bola, ale to si Hertha nechce ani len pripustiť.
     
    Najmä preto nie, že v minulej sezóne sa im podarilo získať s úhlavným konkurentom hneď 4 body a zarobili aj vďaka tomu na priamy postup z 1. miesta. Vonku sa však hosťom v tejto sezóne nedarí a zaknihovali mimo svojho domova len 1 výhru, dokopy 6 bodov.
     
    Zlou správou pre domácich je, že do hry nebude môcť zasiahnuť Marco Caligiuri, na strane Herthy nebude k dispozícii Sebbastian Langkamp a tiež Änis Ben Hatira. Berlínčania by mohli mať nemalé problémy na pôde svojho najbližšieho súpera, pretože v minulom kole doma len remizovali s Augsburgom a nováčik číslo dva pre zmenu prehral na pôde Bayernu len o dva góly. Zaujímavý a posledný duel 15. kola nemeckej Bundesligy začne o 17.30.
     
    -17
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Braunschweig: Davari – Elabdellaoui, Bičakčić, Doğan, Perthel – Bellarabi, Kratz, Oehrl, Theuerkauf, Boland – Ademi.
    Náhradníci: Petković – Correia, Vrančić, Pfitzner, Kumbela, Jackson, Korte.

    Hertha BSC: Kraft – Ndjeng, Lustenberger, Brooks, van den Bergh – Skjelbred, Hosogai, Ronny, Ciğerci, Schulz – Ramos.
    Náhradníci: Gersbeck – Pekarík, Kobiašvili, Niemeyer, Mukhtar, Allagui, Wagner.

    Rozhodca: Kinhöfer – Fischer, Assmuth.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Výkop mal Eintracht.
     
    3
    Hneď si domáci aj vybojovali priamy kop, ale rozhodca musel chvíľu počkať, pretože fanúšikovia Herthy založili v hľadisku bengálske ohne.
     
    6
    Štandardka sa domácim nepodarila, nič zásadné sa pred bránou nedialo.
     
    7
    Hostia hrajú netradične v červenočiernej kombinácii dresov a domáci nastúpili v žltomodrom.
     
    8
    Prvá strela kdesi na bránu šla napokon mimo troch žrdí, Kraft nemusel zasahovať.
     
    9
    Sledujeme zatiaľ pokojný priebeh duelu, brankári nemuseli zasahovať.
     
    10
    V pravej futbalovej atmosfére sa hrá vyrovnaný a opatrný futbal.
     
    13
    Eintracht mal šancu na úvodný gól, ale Ademimu lopta v rozhodujúcej chvíli v pokutovom území zle skočila a tak nemal možnosť si strelu lepšie pripraviť. Kraft chytal bez problémov.
     
    14
    Obrovská šanca domácich! Ademi vybojoval dobrú pozíciu na strelu, k nej sa dostal Boland, ale tvrdou strelou trestuhodne minul bárnu!
     
    15
    Situácii predchádzal skvelý pas za obranu, nasledoval potom ešte rohový kop, ale ani to domáci nevyužili a šancu na úvodný gól stratili.
     
    16
    Hertha sa zatiaľ urputne bráni a hlavne vinoou nepresnej mušky Eintrachtu doposiaľ neinkasovala.
     
    17
    Na rade sú teda hráči z hlavného mesta, proti húževnatému stredu poľa to však nebudú mať vôbec ľahké.
     
    20
    Hertha dala gól! Nedáš-dostaneš! Hostia zahrávali rohový kop, na ktorý si na prvej žrdi perfektne nabehol RAMOS a rybičkou nedal prudkou hlavičkou k žrdi brankárovi žiadnu šancu.
     
    21
    Len na lavičke náhradníkov sa dnes ocitol slovenský reprezentant Peter Pekarík, ale možno zasiahne do hry neskôr.
     
    22
    Schulz na druhej strane bombou po priťuknutí hrudníkom Ronnyho mieril volejom do brvna! Davari mal šťastie, skóre sa napriek obrovskej príležitosti tentoraz nemení!
     
    23
    To je pre domácich šok, ktorí sa doposiaľ snažili útočiť viac. Pykajú však za nepremenené príležitosti a opäť v zápase inkasujú ako prví.
     
    24
    Uvidíme, aký to bude mať na zápas dopad, no Hertha očividne dostala krídla a po ďalšom úniku Schulza po ľavej strane mieril zaujímavý center do vápna. Tam však už zaúradovala obrana a situáciu vyriešila odkopom.
     
    25
    Hertha si svoje ako keby už odrobila a momentálne sa sústreďuje na opatrnú hru s tým, aby súperovi absolútne nič nedovolila.
     
    26
    Aktívny Bellarabi skúša pre spoluhráčov vymyslieť aj nemožné, ale zatiaľ mu nie je súdené nájsť ich presnejším centrom. Neúspešne pochodil aj pri ďalšom pokuse z pravej strany.
     
    27
    Je ale potrebné dodať, že pasívni útočníci mu to príliš ani neuľahčujú a aj preto je domáci tím opäť pod tlakom a naďalej prehráva.
     
    30
    Tvrdá strela v podaní Ronnyho šla nad, Davari sa tentoraz nemusel zapodievať strelou smerom na jeho bránu.
     
    31
    Domáci gólman vyrobil hrúbku pri slabom odkope, hostia to ale rýchlym brejkom nepotrestali, obrana sa stihla sfomorvať.
     
    32
    Domáci si pýtali pokutový kop po spornej situácii vo vápne, ale rozhodca ich prosby nevyslyšal.
     
    33
    Kopal sa len roh a z neho prišla len nepodarená centrovaná lopta, ktorú Boland trafil slabo a mimo brány.
     
    34
    Kraft mal minimum práce, zachytať si prakticky mohol len na začiatku duelu, ale aj vtedy mierili útočníci len slabé projektily do stredu, či tesne vedľa.
     
    35
    Zaujímavé je, že v tejto sezóne Eintracht ešte nekopal ani jednu penaltu.
     
    36
    Nedočkal sa jej teda ani teraz a smerom dopredu to má čoraz ťažšie. Berlínčania dobre zdvojujú situáciu ešte ďaleko pred šestnástkou a nedovoľujú podniknúť nováčikovi číslo 2 ani len náznak šancí.
     
    37
    Naopak, sami sa podieľajú na rýchlych brejkoch halvne po chybách hráčov v žltomodrom, čo môže znamenať pre obranu a brankára nepríjemné starosti.
     
    38
    Hosogai fauloval, na ihrisku vzplanuli vášne, ale rozhodca všetko upokojil. Japonec za faul v každom prípade videl žltú kartu.
     
    39
    Domáci mali k dispozícii priamy kop a nebezpečná lopta do ohňa pohladila len hlavu hosťujúcich hráčov, po ich teči sa tak kopal iba roh.
     
    40
    Následne sa k hlavičke síce mohol dostať Bičakčič, ale napálil to hlavou len do Hosogaia a leží teraz otrasený na zemi.
     
    41
    Domáci hrajú v desiatich, medzitým sa hra opäť rozprúdila. Pri lopte hostia.
     
    42
    Bičakčič je späť, Eintracht môže útočiť do plných a ešte skúsiť vyrovnať v prvom polčase.
     
    43
    N´Djeng dostal za faul žltú kartu ako druhý muž v zápase.
     
    44
    Hertha sa bravúrne bráni a Kraft zasahoval naozaj len minimálne. Dôležitý duel tak nováčik číslo 2 nezvláda, hostia si prajú polčasový hvizd čím skôr.
     
    45
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    45+1
    Štandardka hostí v podaní Ronnyho našla len kôš Davariho náruče a preto sa skóre po tejto situácii meniť nebude.
     
    45+2
    Prvú kartu v zápase domácich si vyslúžil Oehrl.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Opatrný priebeh duelu mal gólové parametre po niekoľkých závaroch pred bránou, ale keď sa nepresadili domáci a po bombe do brvna Schulz, skóre otvoril peknou rybičkou Ramos. Eintrach hrozil len propagačne a aj preto je stav po prvom dejstve 0:1. Po zmene strán budeme pokračovať pribliťne od 18:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Výkop mali hráči Herthy.
     
    48
    Domáci museli striedať, pretože zranenie Bičakčiča sa ukázalo ako závažnejšie. Do hry teda namiesto neho prišiel Correia.
     
    51
    Davari musel hasiť po nepríjemnej strele Ronnyho zvnútra vápna, výborne svoj tím podržal, loptu vyrazil.
     
    52
    Následne však ešte z uhla dorážal Ramos a aj to Davari bravúrne zlikvidoval a vďaka tomu domáci tím tentoraz neinkasuje.
     
    53
    Opäť sa potvrdzuje, že Hertha to na Braunschweig vie, veď aj v minulej sezóne, ešte v Bundeslige II brala proti žltomodrým dokopy 4 body.
     
    54
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, Hosogai to točil do ohňa veľmi dobre, ale Davari si navliekol na druhý polčas lepšie rukavice. Zatiaľ zneškodnil všetko nebezpečné a drží šancu pre svoje farby na to, aby sa body prípadne mohli aspoň deliť.
     
    57
    Na druhej strane posielal do vápna veľmi nepresný center Oehrl a aj vinou takýchto momentov sa Braunschweigu v Bundeslige nedarí.
     
    58
    Na zadnej žrdi tentoraz Oehrl hlavičkoval po centri, ale v záklone poslal na bránu len slabší pokus, čo Krafta z miery nevyviedlo a loptu chytá pohodlne.
     
    60
    Domáci si však len veľmi ťažko vypracovali aj túto platonickú šancu, preto je škoda, že sa ju Oehrlovi nepodarilo aj premeni.
     
    59
    Perthel je ďalším potrestaným hráčom žltou kartou.
     
    63
    Lustenberger zavinil faulom priamy kop pre domácich, ktorý môže mať solídne parametre na to, aby z neho padol vyrovnávajúci gól.
     
    64
    Kratzov center sa vznášal na hlavu Correiu, z uhla však domáci hráč mieril nepresne a nad.
     
    65
    Výborný center do vápna posielal Bellarabi, tam boli dvaja jeho spoluhráči, ale Oehrlovi loptu spred kopačky vykopli hostia na roh.
     
    66
    Z rohového kopu sa lopta premietla hlavičkou Correiu kamsi pred Krafta, lenže žltomodrých tam bolo veľmi málo na to, aby sa ešte čosi gólového mohlo zomlieť.
     
    67
    Eintrach strieda, Kumbela nahradil Kratza.
     
    70
    Bude teda zaujímavé sledovať, ako sa žltomodrým bude dariť s dvomi útočníkmi na hrote.
     
    71
    Už totiž nemajú na čo čakať a čas uteká. Dôležitý duel Eintracht stále prehráva a v útoku mu to nejde podľa predstáv. Aj preto tento risk.
     
    72
    Medzitým sa k strele dostal Schulz, poradil si s obrancom, ale spoza vápna mieril len slabú strelu k žrdi, ktorú Davari bez problémov chytá.
     
    73
    Davariho vyskúšal strelou aj Ronny, ale ten všetko videl a nemal probléom svoj tím opäť podržať.
     
    74
    Schulz je ďalším hráčom Herthy, ktorý dostal za faul žltú kartu.
     
    75
    Boland vypálil na Krafta rovno z priameho kopu, ale príliš sa mu tento pokus nevydaril. Brankár všetko videl a situáciu si ustrážil.
     
    76
    Wagner strieda v drese hostí Schulza.
     
    77
    Opäť sa píska v prospech Eintrachtu ktorý bude mať k dispozícii ďalší zaujímavý priamy kop. Tentoraz takmer na hranici šestnástky.
     
    77
    Dogan mieril technickou strelou len tesne vedľa! Zatočil to príliš, šlo to mimo žrdí.
     
    78
    Wagner bol veľmi blízko ku gólu, po centri z rohu mieril hlavičkou do brvna!
     
    79
    Hostia tak už dvakrát nastrelili konštrukciu brány a pokojne už mohli viesť rozdielom triedy.
     
    79
    van den Bergh zastavil domáceho hráča v úniku faulom, videl kartu a opäť zavinil priamy kop.
     
    80
    Bolandov prudký strieľaný center naznačoval čokoľvek nebezpečné, ale napokon nie to najpodstatnejšie – gól. Lopta sa zastavila v spleti tiel a nič nebezpečné pred bránou z toho teda nebolo.
     
    81
    Hertha dala gól! Je tu koniec nádejám pre domácich, nezvládnutý útok znamenal totiž brejk pre Herthu a rýchla kombinácia dopredu. Na pravú stranu dostal od Ronnyho loptu CIGERCI a okolo Davariho krížnou strelou k žrdi upravuje stav pre svoj tím na rozdiel dvoch gólov.
     
    82
    Domáci Perthel navyše pred gólom ešte fauloval a dostal druhú žltú. Proti Eintrachtu hrá všetko.
     
    83
    Bellarabi videl po faule takisto žltú kartu.
     
    84
    Duel sa už iba z povinnosti dohráva, domáci nemajú šancu a zaslúžene prehrávajú.
     
    86
    Hostia ešte striedajú, do hry prišiel namiesto Hosogaia Niemeyer.
     
    87
    A na hraciu plochu sa ešte dostal namiesto zraneného Dogana Pfitzner.
     
    88
    Dole z trávnika zišiel v striedaní aj Ronny, nahradil ho Mukhtar.
     
    89
    Rozhodca ešte nadstavuje 1 minútu.
     
    90
    Fanúšikovia sa bavia chorálom, pochopiteľne ale len tí hosťujúci.
     
    90+1
    Dnes si Hertha ťažkú hlavu so súperom nerobila, porazila ho dvomi gólmi po rýchlych akciách a navyše ešte nastrelila dvakrát konštrukciu brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    Eintracht teda zaslúžene prehral, opäť vyhorel v ofenzíve a nechal hrať prevažne hostí. To sa mu vypomstilo a tri body berie zaslúžene Hertha. Po zmene strán sa totiž po rýchlom brejku ešte trafil Cigerci a rozhodol duel.
     
    Odo mňa je to už všetko, prajem ešte pekný večer a dopísania pri ďalších dueloch nielen nemeckej bundesligy. (19:20:35)

    Góly: 20. Ramos, 81. Cigerci

    Karty:   45+2. Oehrl (EBR), 59. Perthel (EBR), 83. Bellarabi (EBR) – 38. Hosogai (HER), 43. N´Djeng (HER), 74. Schulz (HER), 79. van den Bergh (HER)   82. Perthel (EBR)


    Eintracht Braunschweig: Davari – Elabdellaoui, Bičakčić, Doğan, Perthel – Bellarabi, Kratz, Oehrl, Theuerkauf, Boland – Ademi.
    Náhradníci: Petković – Correia, Vrančić, Pfitzner, Kumbela, Jackson, Korte.

    Hertha BSC: Kraft – Ndjeng, Lustenberger, Brooks, van den Bergh – Skjelbred, Hosogai, Ronny, Ciğerci, Schulz – Ramos.
    Náhradníci: Gersbeck – Pekarík, Kobiašvili, Niemeyer, Mukhtar, Allagui, Wagner.

    Rozhodca: Kinhöfer – Fischer, Assmuth