AS Rím – Fiorentina 2:1 (kon.) | Cagliari – CFC Janov 2:1 (kon.) | Hellas – Bergamo 2:1 (kon.)
Sampdoria – Catania 2:0 (kon.) | Sassuolo – Chievo 0:1 (kon.) | Turín – Lazio 1:0 (kon.)
Inter – Parma 3:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
2:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
cz Nedeľa 08.12.2013, 15:00Talianska Seria A
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné nedělní odpoledne. Srdečně Vás vítám u sledování textového online přenosu z nejvyšší italské fotbalové soutěže – Serie A. Ta dnes pokračuje patnáctým kolem, ve kterém na sebe narazí Hellas Verona FC a Atalanta Bergamasca Calcio.

    Začátek utkání je naplánován na 15:00.
     
    Poslední odehraná utkání

    Hellas Verona:

    Sampdoria – Hellas 4:1 (Italský pohár)
    Fiorentina – Hellas 4:3
    Hellas – Chievo 0:1
    Janov – Hellas 2:0
    Hellas – Cagliari 2:1
    Hellas – Sampdoria 2:0
    Inter Milán – Hellas 4:2
    Hellas – Parma 3:2
    Bologna – Hellas 1:4
    Hellas – Livorno 2:1


    Atalanta Bergamo:

    Atalanta – Sassuolo 2:0 (Italský pohár)
    Atalanta – AS Řím 1:1
    Sassuolo – Atalanta 2:0
    Atalanta – Bologna 2:1
    Livorno – Atalanta 2:1
    Atalanta – Inter Milán 1:1
    Sampdoria – Atalanta 1:0
    Atalanta – Lazio 2:1
    Chievo – Atalanta 0:1
    Atalanta – Udinese 2:0
     
    Vzájemná bilance

    2006: Výhra Bergama 0:1
    2005: Výhra Bergama 3:2
    2004: Výhra Hellasu 0:2
    2003: Výhra Bergama 1:2
    2002: Výhra Hellasu 3:1


    Bilance z posledních utkání

    Hellas Verona: P, P, P, P, V, V, P, V, V, V

    Atalanta Bergamo: V, R, P, V, P, R, P, V, V, V
     
    Bilance v tabulce Serie A

    Hellas Verona:

    Umístění: 6.
    Body: 22
    Skóre: 25:24

    Výhry: 7
    Remízy: 1
    Porážky: 6


    Atalanta Bergamo:

    Umístění: 11.
    Body: 17
    Skóre: 15:18

    Výhry: 5
    Remízy: 2
    Porážky: 7
     
    Pravděpodobné sestavy:

    Hellas Verona: Rafael – Romulo, Gonzalez, Maietta, Agostini – Jorginho, Donati, Hallfredsson – Iturbe, Toni, Martinho

    Atalanta Bergamo: Consigli – Scaloni, Cazzola, Canini, Brivio – Brienza, Carmona, Migliaccio, Bonaventura – Livaja – Denis.
     
    Úvodní sestavy:

    Hellas Verona FC: Rafael – Rômulo, Maietta, González, Agostini – Cirigliano, Jorginho, Hallfreðsson – Iturbe, Toni, Martinho.
    Náhradníci: Andrade, Mihajlov – Rubin, Marques, Laner, Donati, Sala, Donadel, Longo, Cacia, Juanito.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Consigli – Canini, Cazzola, Lucchini, Brivio – Brienza, Carmona, Baselli, Koné – Denis, De Luca.
    Náhradníci: Polito, Sportiello – Scaloni, Nica, Giorgi, Migliaccio, Gagliardini, Livaja, Marilungo..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Verona měla výkop, s míčem nyní operuje na své polovině.
     
    1
    Domácí nastoupili ve tmavě modrém, Atalanta v bílém.
     
    1
    S balonem se mazlí stále Verona, která zatím nepřešla přes půlící čáru.
     
    2
    Už dva ofenzivní pokusy o průnik za obranu se Veroně nepovedly, Atalanta na svou první šanci také čeká.
     
    2
    Consigli pohotově sebral míč a bude rozehrávat.
     
    3
    Ofenzivní výlet Bergama skončil neúspěšně – nepřesnou střelou mimo branku.
     
    4
    Hru uklidnila až pomalejší rozehrávka Atalanty, ta se však s balonem drží pouze na své polovině.
     
    5
    První nadějná příležitost Verony, ta ale nekončí ani střelou na bránu. Povedený centr se do vápna soupeře snášel z levé strany, který mířil na Toniho. Ital se však míče ani nedotkl, protože jej bránil obránce.
     
    7
    Na druhé straně jsme se také dočkali prvního zahrození. Dlouhý míč dostával útočník do pokutového území, následně však před gólmanem neuspěl a upadl. Míč zaplul do zámezí.
     
    7
    Denis se povedeně uvolnil na středu hřiště a postupoval s míčem, posléze je z jeho ataku rohový kop pro Bergamo.
     
    8
    Rohový kop Atalanty neskončil střeleckým pokusem. Verona vymanila míč z vápna a dostala hru do klidu, s míčem kombinuje kolem středového kruhu.
     
    9
    Toni si pohlídal míč na středu hřiště, tělem si jej pokryl před obráncem. Nahrál a běžel k pokutovému území. Jeho spoluhráči dostali míč na pravé křídlo, odkud následně přišel centr do vápna. Na něj si vyskočil právě Luca Toni, ale Consigiho nepřekonal.
     
    10
    Zprvu nadějná útočná invaze skončila pouze zakopnutým míčem. Nedošlo ani ke střele... Hráči Atalanty při obléhání branky dostali míč na pravé křído, odkud došlo k centru. Do vápna se snášel vysoký míč, ale odkopl jej obránce. Následně byl balon odkopnut mimo hrací plochu.
     
    11
    Vpřed se řítili také domácí fotbalisté, ale jejich protiútok ztroskotal v pokutovém území. Na levé straně mohlo dojít k centru, ale k vidění byl drzý pokus o vpadnutí do vápna. Sice se průnik povedl, ale následná nahrávka už ne.
     
    13
    Luca Toni měl další šanci. Italský kanonýr dostal nahrávku na hranici pokutového území na pravou stranu, načež vystřelil. Branku neohrozil, protože trefil obránce Cazzolu do hlavy.
     
    14
    Cazzola je zpátky na hřišti.
     
    14
    Gólman hostů Consigli odkopává.
     
    15
    Povedená akce hostujících borců nekončí gólem, ba ani střelou. Na levé křídle úspěšně a přesně posouval míč vpřed Koné, který vyslal spoluhráče k rohovému praporku. Došlo k centru do vápna, ale míč nebyl procezen mezi hráči, nýbrž došlo k jeho odkopnutí.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Carlos Carmona (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    17
    Atalanta po ztrátě míče v prostoru půlící čáry ihned napadala soupeře a chtěla si za každou cenu vynutit míč zpátky na svou stranu. Hráči Verony to udělali chytře a v klidu, míč dostali do bezpečí ke gólmanovi, načež pokračuje pomalejší a klidná rozehrávka.
     
    18
    Když už se Atalanta dostala k balonu, nedočkali jsme se ničeho, co by nás mohlo zvednout ze sedaček. Hráč s míčem z převeliké dálky napálil míč, ale poslal jej mimo.
     
    19
    Šance Verony! Domácí to sehráli poměrně rychle a hlavně přesně. Po několika rychlých přihrávkách na středu hřiště došlo na levé straně k centru do vápna, kde hlavičkoval Iturbe. Ten však hlavou namířil balon mimo branku.
     
    21
    Romulo zahrával volný přímý kop, následně jsme se ale nedočkali žádných ofenzivních hodů. Atalanta dostala míč z vápna, po čemž sama přešla do útoku.
     
    22
    To vypadalo nebezpečně. Na levé straně byl míč přistrčen Jorginhovi, který proběhl k hranici vápna a z úhlu vypálil. Gólman odrazil jeho drzý pokus mimo.
     
    23
    Příležitost k prolomení bezbrankového ledu pokračovala po rohovém kopu, ale Verona to nesehrál nikterak nebezpečně. Po centru byl míč odvrácen mimo.
     
    25
    Verona mohla uklidnit hru, dostat se zpátky do pohody, ale celé to sehrála zcela opačně. Rafael odkopával, ale po chvilce musel být znovu na pozoru. Hosté dostali míč a ihned přešli k pokutovému území. Z levé strany letěl centr, ale tak nepřesný, že skončil nad brankou Rafaela.
     
    26
    V akci byl znovu Luca Toni. Italský útočník přebíral míč ve vápně, načež okamžitě vystřelil. Pro Veronu vybojoval rohový kop.
     
    27
    Po dalším neúspěšném ofenzivním pokusu, kdy se Verona dopustila útočného faulu ve vápně, se vpřed vydali fotbalisté z Bergama. Ti se v rychlosti propracovali až k vápnu soupeře, ale nedokázali vypálit.
     
    28
    První vážnější šance Atalanty! Hráči v bílém procedili míč k Germainu Denisovi, který mezi obránci na hranici vápna vypálil po zemi. Míč rukama odrazil Rafael, k dorážce nedošlo.
     
    30
    Úvodní půlhodina hry je za námi. Stále se čeká na stoprocentní gólovou šanci, oba týmy už však zahrozili. Na jedné straně se ofenzivně činí zejména Luca Toni, na druhé je nebezpečný Germain Denis.
     
    31
    Islanďan Hallfredsson dostal míč na levém křídle, načež se elegantní parádičkou uvolnil. Míč si ale překopl příliš daleko, a proto o něj brzy přišel. Ofenzivní výlet Verony tak končí.
     
    33
    Atalanta uzamkla soupeře po ukotvení se na jeho polovině hřiště. Míč jezdil převážně na levé straně, ale k žádné finální nahrávce nedošlo. Nedošlo ani k přelití hry na pravé křídlo, kde bylo volno. Verona zatím brání dobře.
     
    35
    Neúnavná útočná snaha o první branku vyvrcholila rohovým kopem pro Bergamo. Exekutor rohu centroval levačkou směrem od brány do prostoru nad penaltový puntík, ale následná rána hlavou šla nad.
     
    36
    Verona to chtěla soupeři vrátit a také se chtěla blýsknout ofenzivním tažením. Hra se překlopila na polovinu hostů, kde se dalšího zákroku mohl dočkat Consigli, ten však nakonec mohl být v klidu, protože si se situací věděla obrana, která uzmula soupeři míč na středu hřiště, přibližně deset metrů za vápnem.
     
    37
    Nápor Atalanty gradoval a Brienza se ujal míče. Proběhl s ním kolem obránce na pravém křídle, ale následně mu byl odpískán útočný faul. Obránce se ještě dokázal vrátit do souboje o míč a zkušeně obral soupeře.
     
    39
    V podání Hellasu jsme sledovali kombinaci s balonem asi deset metrů za vápnem, Atalanta pouze vyčkávala na chybu soupeře. Ta přišla po nedorozumění a nepřesném pasu, míč zaplul do zámezí.
     
    40
    Jedna z největších šancí Verony! Na pravé straně utekl hráč s míčem a předkládal jej Tonimu do vápna, který sice upadl před obráncem, ale vystřelil. Následně přišla i dorážka z bezprostřední blízkosti, ale gólman Consigli podržel svůj tým.
     
    42
    S příležitostmi o otevření gólového účtu to ze strany Verony stále není vše. Verona měla další šanci, ale Toni hlavičkou přestřelil.
     
    42
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Velkolepá branka GERMÁNA DENISE! Útočník Atalanty se ujal míče za vápnem, načež se snažil projít do pokutového území na levé straně. Povedlo se mu svým rychlým pohybem obelstít hned trio obránců, načež jednoduše a parádně překonal gólmana. Rafael byl přikrčený, ale Denis mu poslal do branky lišácký lob.
     
    45
    Ke konci prvního poločasu se o vyrovnání snaží Verona, s míčem vpřed postupuje zejména po levé straně, ale nedaří se jí projít.
     
    45
    Nastavena byla jedna minuta.
     
    45+1
    Další šance pro Veronu, ale zase z toho není gól. Do vápna se snažil probojovat Luca Toni, ale neuspěl. Následně se míč odrazil k Agostinimu, ten ale na levé straně ve vápně trefil jen obránce.
     
    První poločas skončil.
     
    Končí první poločas utkání mezi Hellasem Verona a Atalantou Bergamo. Lépe si zatím vedou hosté, kteří otevřeli gólový účet a vedou těsně 0:1. O branku se postaral Germán Denis ke konci poločasu.
     
    Příležitosti měli jak Luca Toni, tak i Germán Denis. Právě druhý jmenovaný dokonce skóroval, Toni gólmana překonat nedokázal.
    Ke konci první půle střílel také Agosti, ale míč neusměrnil mezi tři tyče. Hlavou střílel také Iturbe, ale ani on neuspěl.
     
    Výkop má nyní Atalanta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned po výkopu se Bergamo dralo vpřed. Došlo k nakopnutému míči vpřed, následně však přišel na scénu útočný faul, který uťal útočnou snahu Atalanty.
     
    47
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Carlos Carmona, přichází Giulio Migliaccio.
     
    48
    V nadějné akci vyvážel míč Iturbe, který směřoval zprava na střed hřiště. Ještě předtím, než k němu doběhl protihráč, nahrával do vápna. Chtěl předvést geniální finální přihrávku, ale míč poslal pod nohy obránců.
     
    49
    S míčem chtěl na pravém křídle prchnout Iturbe, ale sudí píská. Jeho únik byl zastaven, protože dostal míč mimo hrací plochu.
     
    50
    Mírně navrch má nyní Verona. Domácí tým kombinuje zejména na pravé straně. K míči se také poprvé v této půli dostal Luca Toni, ten však byl okamžitě faulován.
     
    51
    Volný přímý kop Verony skončil pouze centrem, který nebyl přesný. Spadl na hlavu jednoho z bránících hráčů, který jej následně odkopl pryč.
     
    52
    Na levé straně unikl Raphel Martinho, který ihned poté centroval do vápna. Míč se snažil kroutit směrem k Tonimu, ale přesný nebyl.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Germán Denis (Atalanta Bergamasca Calcio).
    Žlutou kartu dostává Domenico Maietta (Hellas Verona FC).
    Oba hráči vyfasovali karty za pošťuchování po přerušení hry.
     
    54
    Verona zahrávala další volný přímý kop, tentokráte z pravé strany asi ze šestadvaceti metrů. Míč byl centrován na střed pokutového území, tam ale stál pozorný hráč Bergama.
     
    56
    Obrovská chyba gólmana Consigliho, následně Iturbe netrefil prázdnou bránu! Brankář Bergama běžel na pravou stranu, kde chtěl chopit balon, aby soupeř nekopal rohový kop. Jenže si jej poslal příliš daleko, a proto se jej ujal Toni, který z úhlu centroval. Našel Iturbeho, který hlavou mohl trefovat prázdnou branku, kde stál pouze obránce. Jeho střela hlavou se od země odrazila nad branku.
     
    58
    Parádní zásah ve vápna předvedl obránce Verony. Ten vpadl pod nohy útočníka, čímž jej připravil o velkou šanci. Vše se odehrálo na levé straně ve vápně.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Ezequiel Cirigliano, přichází Taleb Gomes.
     
    60
    Po rohovém kopu se ke střele hlavou propracoval Luca Toni, ale míč za záda gólmana nedopravil, mířil totiž do země. Následně míč odvrátil obránce.
     
    62
    Další velká šance Verony nekončí gólem! Luca Toni si vyskočil na centr, který se snášel z levé strany, načež hlavou poslal míč do břevna! I kdyby však skóroval, tak by gól neplatil, protože se pískal ofsajd.
     
    64
    Další nejistý pohyb Consigliho. Gólman Atalanty vylétl z branky, aby chytil letící centr, jenže ten letěl mezi ním a opuštěnou brankou. Bergamo mělo štěstí, že míč nemířil na branku.
     
    66
    Atalanta přešla vpřed, snažila se o vytvoření nové gólové příležitosti na levé straně, ale Rafael nezasahoval. Šanci měl však Denis, který pálil ve vápně po zemi mimo.
     
    68
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Franco Brienza, přichází Luigi Giorgi.
     
    68
    Volný přímý kop pro Bergamo, exekutorem je Basselli.
     
    69
    Basselli pálil nad, odkopává Rafael.
     
    70
    Verona se ujala míče po nepřesnosti soupeře a vhazuje na své polovině.
     
    71
    Skvostný zákrok Consigliho! Zpoza šestnáctky ke střele napřáhl Taleb Gomes, který mířil k pravé tyči na zem, ale gólman Bergama jeho ránu odrazil.
     
    72
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Raphael Martinho, přichází Daniele Cacia.
     
    72
    S míčem operuje Verona, která se velmi pomalu sune vpřed.
     
    73
    Iturbe nahrál na levé křídlo, kde našel spoluhráče. Ten okamžitě centroval do vápna, ale trefil clonícího obránce. Následuje proto rohový kop pro Veronu.
     
    73
    Rohový kop nekončí ani střeleckým pokusem. Míč spadl kamsi do středu vápna, kde si se situací věděli rady obránci.
     
    74
    S balonem stále kombinuje domácí tým, který se usídlil na polovině Bergama. Consigli příliš práce nemá.
     
    75
    Germán Denis číhal ve vápně, mezitím na pravém křídle utekl De Luca. Ten mu následně předkládal míč do vápna, ale nepřesně.
     
    76
    Germán Denis v kombinaci se spoluhráče neuspěl. Po narážečce Denis posílal spoluhráče do vápna lehkým lobem, ale obránce byl rychlejší a míče se ujal.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Giuseppe De Luca (Atalanta Bergamasca Calcio) za ošklivý faul na pravém křídle.
     
    78
    Veronský Hellas by rád srovnal krok se soupeře, ale gólově se dnes domácím vůbec nedaří. Šancí k tomu měla Verona hodně, ale Consigli stále neinkasoval.
     
    79
    A důkazem je další šance Verony, která zůstala nevyužita. Míč byl procezen do vápna k Raphelu Martinhovi, který z bezprostřední blízkosti pálil na gólmana, ale z malého vápna Consigliho nepřekonal.
     
    80
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Giuseppe De Luca, přichází Marko Livaja.
     
    81
    Stále trvá nápor Verony, která už se snaží hrozit všelijak – vzduchem, přízemně, zleva, zprava, středem.... stále marně.
     
    82
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Po centru z pravého křídla na míč ve vápně vyskočil JUANITO GOMES, který našel volný prostor u tyče.
     
    84
    Germán Denis mohl skórovat dnes podruhé, ale neuspěl. Míč dostal do pokutového území na levou stranu, načež mířil na bližší tyč, ale trefil jen boční síť.
     
    85
    Penalta pro Veronu!
     
    85
    Toniho ve vápně fauloval Cazzola, Luca Toni by jinak šel úplně sám na branku.
     
    86
    Červenou kartu dostává Riccardo Cazzola (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    87
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Pokutový kop proměnil Brazilec JORGINHO! Mladý hráč poslal míč na levou stranu k tyči, tam sice skočil gólman, ale nedosáhl na balon.
     
    88
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Juan Iturbe, přichází Vangelis Moras.
     
    90
    Verona dokázala utkání zdárně otočit, Atalanta ještě hraje alespoň o bod. Hostům se ale boj o body nedaří, hraje se totiž na jejich polovině, což naopak bohatě stačí Veroně.
     
    90
    Luca Toni se dožadoval odpískání faulu u rohového praporku, ale neuspěl. Míče se tak ujme Bergamo.
     
    90
    Nastaveny byly čtyři minuty.
     
    90+2
    První dvě minuty nastavení jsou pryč, hrálo se převážně na polovině Bergama. Atalantě pomalu umírá šance na bodový zisk.
     
    90+3
    Volný kop od půlící čáry pro Bergamo, hráči se řadí ve vápně.
     
    90+3
    Gólman Rafael s odkopem nikterak nespěchá.
     
    90+4
    Běží poslední minuta utkání.
     
    90+4
    Atalanta si vytváří nápor, ale zatím je to k ničemu.
     
    90+4
    Rohový kop pro Bergamo.
     
    90+4
    Míč byl odvrácen mimo vápno.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo utkání patnáctého kola mezi Hellasem Veronou a Atalantou Bergamem. Domácí v něm otočili celé utkání a zvítězili v poměru 2:1.
     
    Příležitosti měli jak Luca Toni, tak i Germán Denis. Právě druhý jmenovaný dokonce skóroval, Toni gólmana překonat nedokázal.
    Ke konci první půle střílel také Agosti, ale míč neusměrnil mezi tři tyče. Hlavou střílel také Iturbe, ale ani on neuspěl.

    Ve druhé půli zahazovali domácí obrovské šance, gólový účet tak musel otevřít příchozí Gomes. K obratu domácím pomohla penaltu po faulu na Toniho.
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 000 diváků. (16:57:30)

    Dario Becci

    Góly: 82. Gomes (Rômulo), 87. Jorginho (pen.) – 42. Denis (Koné)

    Karty:   53. Maietta (VRN) – 15. Carmona (ABC), 53. Denis (ABC), 77. De Luca (ABC)   86. Cazzola (ABC)


    Hellas Verona: Rafael – Rômulo, Maietta, González, Agostini – Cirigliano (58. Gomes), Jorginho, Hallfreðsson – Iturbe (88. Moras), Toni, Martinho (72. Cacia).
    Náhradníci: Andrade, Mihajlov – Rubin, Marques, Laner, Donati, Sala, Moras, Longo, Cacia, Juanito, Gomes.

    Atalanta Bergamo: Consigli – Canini, Cazzola, Lucchini, Brivio – Brienza (68. Giorgi), Carmona (47. Migliaccio), Baselli, Koné – Denis, De Luca (80. Livaja).
    Náhradníci: Polito, Sportiello – Scaloni, Nica, Giorgi, Migliaccio, Gagliardini, Livaja, Marilungo.

    Rozhodca: De Marco – Vivenzi, Iannello

    Diváci: 20 000