Wacker – Grodig 5:3 (kon.) | Ried – Rapid Viedeň 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:2 (kon.)
Neustadt – Admira Wacker Mödling 1:0 (kon.)
koniec
SV Ried
2:0 (1:0)
Rapid Viedeň
cz Streda 04.12.2013, 20:30 • Keine Sorgen Arena, Ried im Innkreis • Rakúska Bundesliga
     
    90+1
    Zbytečná žlutá karta. Trimmel ostře zajel do soupeře na své polovině a dostává žlutou kartu.
     
    89
    Poslední střídání zápasu. Möschl odvedl dobrou práci, na poslední minuty se do zápasu podívá Sandro.
     
    88
    Burgstaller neproměňuje! Mířil celkem dobře a tvrdě doleva ze svého pohledu, jenže Gebauer vystihl směr jeho střely a fantasticky pokutový kop vychytal.
     
    88
    Möschl (RIE) dostává žlutou kartu, pravděpodobně za protesty proti nažízení pokutového kopu.
     
    87
    Byla nařízena penalta. Hosté ještě tohle utkání mohou zdramatizovat. Nedalo se nic dělat, Sabitzer zkrátka byl jasně podražený Schickerem.
     
    84
    Tak přece jenom se vlní síť i na straně domácích. Střelu zpoza vápna Gebauer vyrazil pouze ke Starklovi, jenž míč z dorážky doklepl za jeho záda, ovšem pouze z ofsajdu.
     
    80
    Střídání na obou stranách. Nejprve udělali změnu domácí, nevýrazného Wydru nahradil Grozurek. Za hosty přichází do hry Kreuzer za Perstallera.
     
    75
    Ried právě vstřelil branku!
    Domácí zasadili soupeři možná rozhodující úder. ANDREAS SCHICKER musí děkovat hlavně svému spoluhráči Perstallerovi, který mu dlouhý pas sklepl elegenatně prsama do vápna, odkud z blízkosti nebyl problém zacílit podél nohy Novoty. Asistence: Julius Perstaller.
     
    74
    Petsos (RVI) zatáhl za záchrannou brzdu, přidržel pronikajícího Traunera a obdržel žlutou kartu.
     
    70
    Burgstaller jde spait Rapid, aby z Riedu neodjížděl s prázdnou. Do hry jde za Hofmanna.
     
    68
    Břevno! Rapid z ničeho nic mohl udeřit. Hofmann ze středu hřiště vyslal do vápna Trimmela, jenž tvrdou střelou zamířil do brankové konstrukce. Míč jí lízl a skončil na tribunách.
     
    61
    Také domácí střídají. Riegler zřejmě má zdravotní problémy – jinak by byla změna na postu stopera, kde fungoval velmi dobře, velice zvláštní. Nahrazuje ho Janeczek.
     
    58
    První střídání na straně Rapidu. Boydovi se vepředu opravdu nedařilo, nahrazuje ho Starkl.
     
    52
    Jednoduchá akce Riedu mohla znamenat dvoubrankové vedení! Zulj přihrával do šestnáctky na rozeběhnutého Hinuma, jehož dobrou střelu k tyčce zlikvidoval bravurně Novota.
     
    42
    Tak tenhle centr měl rozhodně skvělé parametry. Schicker nestíhal Trimmela, ten zprava poslal balón skrz brankoviště, kam si nabíhali hned tři jeho spolhráči, ale ani jeden z nich se k němu nedostal. Včetně Schauba, jenž k němu měl na zadní tyči nejblíže.
     
    39
    Ried právě vstřelil branku!
    Hosté skvěle vymíchali soupeře na levé straně. Kragl, Hinum a Schicker si nahrávali na jeden dotek parádně, až nakonec přihrávka prvního jmenovaného od brankové čáry našla na hranici malého vápna úplně volného ROBERTA ZULJE, který z blízkosti v pohodě zacílil. Asistence: Oliver Kragl.
     
    31
    Jedna klička, druhá klička... Kragl nyní motal svému obránci hlavu tak, až se dostal do výtečné střelecké pozice. Horší už bylo zakončení, pokus letící po zemi Novota v klidu zlikvidoval.
     
    26
    To byla další tutovka Rapidu! Dlouhý pas za obranu, který našel hlavu Dibona, jenž byl trestuhodně naprosto nehlídaný. Škoda pro hosty, že mířil úplně sám pouze do rukavic gólmana Gebauera.
     
    25
    Utkání se rozhodně nehraje v rukavičkách, teď už byla žlutá karta potřeba. Baumgartner (RIE) si jí za svůj ostrý skluz zasloužil.
     
    23
    ... Kragl tvrdou ránou obstřelil zeď, škoda, že jeho dělovka mířila jen doprostřed branky. Mezi třemi tyčemi totiž skvěle zasáhl Novota.
     
    18
    Sabitzer ve stoprocentní možnosti! Parádní kombinace hostů ve středu hřiště a následná kolmice nastavila situaci jeden na jednoho, ve které byl úspěšnější gólman Gebauer. Hostující hráč pálil slabě po zemi do jeho nohy.

    Patrik Sandev

    Góly: 39. Zulj, 75. Schicker

    Karty:   25. Baumgartner (RIE), 88. Möschl (RIE) – 74. Petsos (RVI), 90+1. Trimmel (RVI)

    Nepremenená penalta: 88. Burgstaller (RVI), brankár Gebauer zneškodnil


    SV Ried: Gebauer – Schicker, Riegler (61. Janeczek), Hinum, Baumgartner – Reifeltshammer – Trauner, Möschl, Kragl – Zulj, Perstaller (80. Kreuzer)
    Náhradníci: Janeczek, Sandro, Aydogdu, Burghuber, Kreuzer, Lucic

    Rapid Viedeň: Novota – Trimmel, Sonnleitner, Schrammel, Dibon – Wydra (80. Grozurek), Schaub, Petsos, Hofmann (70. Burgstaller) – Sabitzer, Boyd (58. Starkl)
    Náhradníci: Behrendt, Pavelic, Radlinger, Grozurek, Burgstaller, Starkl, Okungbowa

    Rozhodca: Harkam – Witschnigg, Ciochirca