Wacker – Grodig 5:3 (kon.) | Ried – Rapid Viedeň 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:2 (kon.)
Neustadt – Admira Wacker Mödling 1:0 (kon.)
koniec
SV Ried
2:0 (1:0)
Rapid Viedeň
cz Streda 04.12.2013, 20:30 • Keine Sorgen Arena, Ried im Innkreis • Rakúska Bundesliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Rapid by se rád pokusil ještě dohnat ztrátu vedoucího Salzburgu, formu má na to přitom hodně solidní, aby se do zimní přestávky nějakým způsobem přiblížil. Ried ovšem bude určitě težký oříšek, domácí jsou v tabulce rakouské ligy pátí a na třetí Austrii mají deficit pouhých třech bodů.
     
    SV Josko není mančaftem, který by se letos porážel snadno. Ze sedmnácti odehraných kol prohrál pouze čtyřikrát, přičemž doma podlehl pouze suverénnímu Salzburgu. Poslední dva zápasy mu ovšem vůbec nevyšly, v Grazu i na půdě Red Bullu nezískal ani bod, ba dokonce nevstřelil jedinou branku.
     
    Rapid má aktuálně skvělé výsledky, v jednácti případech za sebou neprohrál, daří se mu navíc i v Evropské lize, kde má po výhře nad Thunem stále šanci postoupit dál. Čeká ho ale už čtvrtý zápas během dvou týdnů, takže s fyzickými silami na tom bude rozhodně hůře než soupeř.
     
    Domácím v poslední době vůbec nefunuguje útok, ačkoli Robert Zulj s René Gartlerem dohromady vsítili již patnáct branek a patří k obávaným hráčům Bundesligy. Naopak hostům se po zranění dostává zpět do formy Guido Burgstaller, Američan Terrance Boyd si svými výkony říká o lepší angažmá, jelikož v Evropské lize dokázal skórovat už třikrát.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Josko Ried: Gebauer – Schicker, Riegler, Hinum, Baumgartner – Reifeltshammer – Trauner, Möschl, Kragl – Zulj, Perstaller
    Náhradníci: Janeczek, Sandro, Aydogdu, Burghuber, Kreuzer, Lucic

    SK Rapid Vídeň: Novota – Trimmel, Sonnleitner, Schrammel, Dibon – Wydra, Schaub, Petsos, Hofmann – Sabitzer, Boyd
    Náhradníci: Behrendt, Pavelic, Radlinger, Grozurek, Burgstaller, Starkl, Okungbowa

    Rozhodčí: Harkam – Witschnigg, Ciochirca.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Oba týmy se zatím k žádné šanci nedostaly. Teď musel sudí Harkam pořádně domluvit Traunerovi, který zatáhl za dres svého soupeře. Obešlo se to ještě bez karty.
     
    4
    Möschl dostal centr z levé strany do vápna, jenže v něm špatně zpracoval. První větší možnost zápasu u domácího celku.
     
    7
    Rapid zatím na hřišti není moc vidět. Teď doletěl centr z levé strany až na zadní tyč k Hofmannovi, jenž napálil prvního obránce před sebou.
     
    9
    Boyd se snažil pálit z otočky, kolem něho ovšem byli připravení obránci. O pár vteřin později Trimmel posílal přihrávku na malé vápna, tam byl ovšem před dobíhajícím Hofmannem včas na zemi gólman Gebauer.
     
    10
    Schicker hledal svým pasem z levé strany v šestnáctce Kragla, ten se ovšem dopustil útočného faulu.
     
    11
    Také Wydra ve středu hřiště podrazil rozeběhnutého soupeře. I v tomhle případě rozhodčí Harkam řeší vše domluvou.
     
    14
    První čtvrthodinka nám zatím nic zajímavého nenabídla. Oba týmy se snaží útočit, ovšem zatím bez dobré finální přihrávky.
     
    16
    Sabitzer dostal přihrávku do běhu, ale asi už z lehkého ofsajdu. Do šestnáctky by si jinak následně nabíhali nebezpečně Boyd i Hofmann.
     
    17
    Kragl přebral centr ze standardky u levé lajny, tam byl ovšem dobře bráněný a o balón nakonec přišel.
     
    18
    Sabitzer ve stoprocentní možnosti! Parádní kombinace hostů ve středu hřiště a následná kolmice nastavila situaci jeden na jednoho, ve které byl úspěšnější gólman Gebauer. Hostující hráč pálil slabě po zemi do jeho nohy.
     
    21
    Ried zatím hodně zlobí na levé straně. Teď dobře zakombinovali Kragl se Schickere, nakonec nebezpečnou přihrávku do vápna museli řešit hostující obránci.
     
    22
    Zulj se prodíral středem hřiště, byl nakonec faulován. Dobrá standardka pro domácí celek...
     
    23
    ... Kragl tvrdou ránou obstřelil zeď, škoda, že jeho dělovka mířila jen doprostřed branky. Mezi třemi tyčemi totiž skvěle zasáhl Novota.
     
    25
    Utkání se rozhodně nehraje v rukavičkách, teď už byla žlutá karta potřeba. Baumgartner (RIE) si jí za svůj ostrý skluz zasloužil.
     
    26
    To byla další tutovka Rapidu! Dlouhý pas za obranu, který našel hlavu Dibona, jenž byl trestuhodně naprosto nehlídaný. Škoda pro hosty, že mířil úplně sám pouze do rukavic gólmana Gebauera.
     
    27
    Hosté nepřešli do brejku nejrychlejším možným způsobem, a tak se stačila obrana Riedu vrátit. Vše skončila nepřesná rozehrávka Trimmela.
     
    29
    Jeden z nejlepších hráčů domácího týmu Zulj nyní pokulhával. Sudí Harkam si pro jistotu šel zkontrolovat jeho zdravotní stav.
     
    30
    Teď dostal loktem od Zulje naopak hostující Sonnleitner. I v tomhle případě by se mělo za chvilku pokračovat ve hře.
     
    31
    Jedna klička, druhá klička... Kragl nyní motal svému obránci hlavu tak, až se dostal do výtečné střelecké pozice. Horší už bylo zakončení, pokus letící po zemi Novota v klidu zlikvidoval.
     
    33
    Kragl pořád hodně zlobí na levé straně. Trimmel mu nyní nestíhal a fauloval ho.
     
    34
    Tohle byla zajímavá situace... Dva míče na hřišti a rozhodčí hru nepřerušil. I když od sebe byly oba vzdáleny na dva metry a Schicker jeden z nich poslal do autu, asi se mohlo i pískat. Hráči hostů byli trošku zmatení a nakonec se málem k hlavičce propracoval nebezpečný Möschl.
     
    36
    Möschl se snažil projít po pravé straně, tenhle prostor mají ovšem hosté zajištěný. Spíše druhá strana, přes tu by se mohl Ried prosadit, tam je prostoru více.
     
    39
    Ried právě vstřelil branku!
    Hosté skvěle vymíchali soupeře na levé straně. Kragl, Hinum a Schicker si nahrávali na jeden dotek parádně, až nakonec přihrávka prvního jmenovaného od brankové čáry našla na hranici malého vápna úplně volného ROBERTA ZULJE, který z blízkosti v pohodě zacílil. Asistence: Oliver Kragl.
     
    41
    Rapid tuhle ránu asi nečekal, ale už dlouho jeho pravá strana hodně hoří. Pokud nedokáže lépe ubránit Kragla, může se se zlou potácet.
     
    42
    Tak tenhle centr měl rozhodně skvělé parametry. Schicker nestíhal Trimmela, ten zprava poslal balón skrz brankoviště, kam si nabíhali hned tři jeho spolhráči, ale ani jeden z nich se k němu nedostal. Včetně Schauba, jenž k němu měl na zadní tyči nejblíže.
     
    44
    Copak směrem dopředu, tam hraje Trimmel perfektně. Jenže bránit mu moc nejde – teď krkolomným způsobem, možná i faulem, zastavil Möschla.
     
    45
    Ještě jedna šance domácích na závěr. Schicker nacentroval z levé strany na hlavu Perstallera, jehož hlavička skončila těsně vedle brány Jána Novoty.
     
    První poločas skončil.
     
    Oba celky se snaží hrát útočně, šťastnější v koncovce jsou prozatím domácí, kteří se šest minut před koncem ujali zásluhou Zulje jednobrankového vedení. Rapid hoří jako papír především na své pravé straně, na její obranu však musíme říct, že většina akcí jde právě přes tento prostor. Zkrátka lépe zlepšit defenzívu v této oblasti, ponechat jí stávající ofenzivní pojetí, a jak s oblibou říkají fotbalisté: "Třeba tam něco padne..."
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Wydra nyní fauloval Schickera ve středu hřiště, u míče tak zůstanou domácí.
     
    49
    Boyd se nyní trošku diví, co že to spáchal za faul, ale rozhodčí Harkam měl asi pravdu. Přece jenom do Baumgartnera zezadu strčil.
     
    51
    Rychlá akce hostujícího celku. Wydra dostal balón do běhu, aby následně centroval do vápna na nabíhajícího si Boyda, do bezpečí nakonec odhlavičkoval Riegler.
     
    52
    Jednoduchá akce Riedu mohla znamenat dvoubrankové vedení! Zulj přihrával do šestnáctky na rozeběhnutého Hinuma, jehož dobrou střelu k tyčce zlikvidoval bravurně Novota.
     
    53
    Novota musel opět zasahovat, vyběhl pro jistotu dříve, aby zamezil Perstallerovi v jakémkoli podnikání.
     
    55
    Hoffmanův centr do vápna jen prosvištěl prostorem, kde nebyl vůbec nikdo. Prozatím se Rapidu v útoku příliš nedaří, Boyd jako by bez svého obvyklého parťáka Burgstallera, jenž sedí zatím na lavičce, prostě neuměl.
     
    57
    Tohle byl zvláštně rozehraný rohový kop, který ovšem Gebauer se svými obránci jistil. Centr se nepříjemně kroutil do branky, ale nakonec skončil v zámezí.
     
    58
    První střídání na straně Rapidu. Boydovi se vepředu opravdu nedařilo, nahrazuje ho Starkl.
     
    60
    Série autových vhazování, po nichž se Ried dostal na útočnou polovinu po krůčcích jako v americkém fotbale. Na pravé straně ale nakonec nic nezmohl.
     
    61
    Také domácí střídají. Riegler zřejmě má zdravotní problémy – jinak by byla změna na postu stopera, kde fungoval velmi dobře, velice zvláštní. Nahrazuje ho Janeczek.
     
    63
    Zulj zlobil opět na pravé straně, skvěle kličkoval mezi dvěma obránci. Až nakonec jeho centr museli zlikvidovat jiní protihráči Rapidu.
     
    65
    Kragl chtěl nyní asi moc. Dlouho nevěděl, co s míčem, kam ho posunout, jestli jít do kličky... Až mu ho soupeř sebral a domácí záložník těsně na to fauloval.
     
    67
    Baumgartner to myslel se svým spoluhráčem dobře, měli dost prostoru u pravé strany. Nakonec vše kazí nepžřesná přihrávka.
     
    68
    Břevno! Rapid z ničeho nic mohl udeřit. Hofmann ze středu hřiště vyslal do vápna Trimmela, jenž tvrdou střelou zamířil do brankové konstrukce. Míč jí lízl a skončil na tribunách.
     
    69
    Standardka z levé strany, nepříjemný oblouček mířil do branky Novoty. Ten pro jistotu vyrazil balón do zámezí.
     
    70
    Burgstaller jde spait Rapid, aby z Riedu neodjížděl s prázdnou. Do hry jde za Hofmanna.
     
    71
    Zulj se postavil k rozehrání přímého kopu. Stejně jako v prvním poločase přestřelil zeď, tentokráte ale jeho pokus mířil pouze mimo.
     
    73
    Tohle byla moc pekná akce Rapidu, jenže celá končí jen přerušením hry pro ofsajd. Schaub by i přesto střílel vedle, těžko říct, zda-li by hosté z této možnosti srovnali.
     
    74
    Petsos (RVI) zatáhl za záchrannou brzdu, přidržel pronikajícího Traunera a obdržel žlutou kartu.
     
    75
    Ried právě vstřelil branku!
    Domácí zasadili soupeři možná rozhodující úder. ANDREAS SCHICKER musí děkovat hlavně svému spoluhráči Perstallerovi, který mu dlouhý pas sklepl elegenatně prsama do vápna, odkud z blízkosti nebyl problém zacílit podél nohy Novoty. Asistence: Julius Perstaller.
     
    78
    Hráči Rapidu se začínají soustředit na výroky rozhodčího, což mu rozhodně na výkonu nepřidá. Ried hraje chytře, přesně to, co potřebuje.
     
    80
    Střídání na obou stranách. Nejprve udělali změnu domácí, nevýrazného Wydru nahradil Grozurek. Za hosty přichází do hry Kreuzer za Perstallera.
     
    82
    Harkam chce zřejmě trošku uklidnit hostující mužstvo, pískal nyní dost sporný faul pro Rapid. Po rozehrání ze strany Dibona se k žádné větší šanci nedostal.
     
    84
    Tak přece jenom se vlní síť i na straně domácích. Střelu zpoza vápna Gebauer vyrazil pouze ke Starklovi, jenž míč z dorážky doklepl za jeho záda, ovšem pouze z ofsajdu.
     
    85
    Do konce utkání zbývá pět minut plus nějaké to nastavení. Pokud Ried neudělá výraznější chybu, vítězství by si měl pohlídat.
     
    87
    Byla nařízena penalta. Hosté ještě tohle utkání mohou zdramatizovat. Nedalo se nic dělat, Sabitzer zkrátka byl jasně podražený Schickerem.
     
    88
    Möschl (RIE) dostává žlutou kartu, pravděpodobně za protesty proti nažízení pokutového kopu.
     
    88
    Burgstaller neproměňuje! Mířil celkem dobře a tvrdě doleva ze svého pohledu, jenže Gebauer vystihl směr jeho střely a fantasticky pokutový kop vychytal.
     
    89
    Poslední střídání zápasu. Möschl odvedl dobrou práci, na poslední minuty se do zápasu podívá Sandro.
     
    90+1
    Zbytečná žlutá karta. Trimmel ostře zajel do soupeře na své polovině a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Petsos poslal dlouhý centr do šestnáctky, kde obrana Riedu v tomhle případě stejně jako celých dvadesát minut skvěle zasáhla.
     
    Konec zápasu.
     
    Ried sehrál určitě lepší partii, Rapidu se zápas vůbec nevydařil. V poločase prohrával, definitivně rozhodnuto pak bylo po gólu Schickera čtvrthodinu před koncem. Špatný výkon hostů, kteří přišli o šňůru jedenácti zápasů bez porážky, potvrdila i neproměněná penalta z 88. minuty.
     
    Z mé strany vše, u fotbalových on-line přenosů brzy nashledanou. (22:23:26)

    Patrik Sandev

    Góly: 39. Zulj, 75. Schicker

    Karty:   25. Baumgartner (RIE), 88. Möschl (RIE) – 74. Petsos (RVI), 90+1. Trimmel (RVI)

    Nepremenená penalta: 88. Burgstaller (RVI), brankár Gebauer zneškodnil


    SV Ried: Gebauer – Schicker, Riegler (61. Janeczek), Hinum, Baumgartner – Reifeltshammer – Trauner, Möschl, Kragl – Zulj, Perstaller (80. Kreuzer)
    Náhradníci: Janeczek, Sandro, Aydogdu, Burghuber, Kreuzer, Lucic

    Rapid Viedeň: Novota – Trimmel, Sonnleitner, Schrammel, Dibon – Wydra (80. Grozurek), Schaub, Petsos, Hofmann (70. Burgstaller) – Sabitzer, Boyd (58. Starkl)
    Náhradníci: Behrendt, Pavelic, Radlinger, Grozurek, Burgstaller, Starkl, Okungbowa

    Rozhodca: Harkam – Witschnigg, Ciochirca