Crystal Palace – West Ham 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
West Ham United
Utorok 03.12.2013, 21:00 • Selhurst Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Po zápase sa ešte utvoril diskusné krúžok v pokutovom území Crystal Palace a Ravel Morrison bol za svoje protesty ocenený žltou kartou.
     
    90+3
    Kebe mohol definitívne rozhodnúť! Najprv využil nedorozumenie McCartneyho s Jääskeläinena, lenže na prvý pokus nezakončil a po následnej otočke okolo Collinsa prestrelil.
     
    90
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Marouane Chamakh, prichádza Jonathan Williams.
     
    88
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Barry Bannan, prichádza Stuart O'Keefe.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Razvan Rat, prichádza George McCartney.
     
    76
    Vo Speroniho bránke sa pri pravej tyče uvoľnila sieť, čo išiel domáci brankár okamžite reklamovať k Pomeznému rozhodcovi. Náprava bola dojednaná pomerne rýchlo.
     
    70
    Po ďalšej strate West Hamu sa dopredu vydal Jerome, ktorý sa šikovne obtočil okolo Jamesa Tomkinsa, ktorému už nezostalo nič iné, ako faulovať.
     
    69
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jason Puncheon, prichádza Jimmy Kébé.
     
    67
    West Ham sa raduje zo streleného gólu, ten ale nebol uznaný. Colov center do šestnástky vrátil O'Brien na šestnástku, odkiaľ Downing prestrelil Speroniho. Tu podľa všetkého rozhodcovia pochybili.
     
    62
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Kevin Nolan, prichádza Jone Cole.
     
    61
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Carlton Cole, prichádza Modibo Maiga.
     
    53
    West Ham môže ďakovať Jääskeläinenovi! Jerome naňho tentoraz išiel úplne sám, fínsky brankár však predviedol vynikajúci zákrok a chytil druhú obrovskú príležitosť súpera.
     
    52
    Bannan opäť odcentroval až na druhý pokus a znova z toho mohol byť gól! Dikgacoi sa zavesil do vzduchu na malom vápne a o pár centimetrov prestrelil Jääskeläinenovo brvno.
     
    51
    Jedinak poslal za obranu skvelý loptu na Jeroma, ktorý síce nezvládol zakončiť a mal s ním pomerne veľké problémy, však ho dostal cez Chamakha na Puncheonova, ktorého zrazenú strelu k pravej žrdi výborným zákrokom vytiahol Jääskeläinen na rohový kop!
     
    43
    Crystal Palace dal gól!
    Po rohovom kope je tu nečakané vyvrcholenie prvého polčasu. Bannanovi sa prvý center síce nepodaril, domáci záložník sa ale k lopte dostal znova a tentoraz ho posadil na hlavu Marouanovi CHAMAKHOVI, ktorý loptu ťukol tak šikovne, že Jääskeläinen, Nolan a Noble na bránkovej čiare boli bezmocní.
     
    38
    Cole sa výborne uvoľnil okolo Gabbidona a namieril si to k bránke, dostal sa však do príliš veľkého uhla a tak na zadnej tyči hľadal Downinga, pred ktorým loptu minuli dvaja domáci a pravdepodobne ho tým dokonale zmiatli, lebo Downing loptu prebehol!
     
    34
    Tak to bolo krásne riešenie! Downing bez akéhokoľvek rozbehu prekopol štvorčlennú stenu, za ktorou sa zjavil osamotený Nolan, ktorému ale nesadol volej a Speroni si tak pripísal relatívne jednoduchý zákrok.
     
    33
    Damien Delaney vystúpil z obrannej rady, položil sa na zem a pomerne necitlivým zákrokom zastavil Morrisona. Nádejná pozícia.
     
    16
    Už to vyzeralo, že Chamakh zastavil ďalšiu rýchlu útočnú akciu Crystal Palace, lopta sa ale nakoniec dostal na roh šestnástky k Bannanovi, ktorý míňa bránku.
    Góly: 43. Chamakh

    Karty:   33. Delaney (CRY) – 70. Tomkins, (WHU), ?. Morrison (WHU)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Gabbidon, Delaney, Moxey – Puncheon, Jedinak (C), Dikgacoi, Bannan – Chamakh, Jerome.
    Náhradníci: Price – Mariappa, Kébé, Williams, O´Keefe, Phillips, Gayle.

    West Ham United: Jääskeläinen – O´Brien, Collins, Tomkins, Rat – Downing, Diamé, Nolan, Noble, Morrison – Cole.
    Náhradníci: San Miguel – McCartney, Demel, Jarvis, Collison, Cole, Maïga.

    Rozhodca: L. Mason-S. Bennett, S. Long