Crystal Palace – West Ham 1:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (1:0)
West Ham United
Utorok 03.12.2013, 21:00 • Selhurst Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.
     
    Jeden zápas z tribúny a jeden zápas od postrannej čiary. Tak dlho trvalo novému manažérovi Crystal Palace Tonymu Pulišovi k tomu, aby priznal, že jeho tím bude počas zimnej pauzy potrebovať jednu až dve posily a to aj napriek tomu, že Eagles po letnom postupe z Championship priviedli štrnásť nových hráčov. To však neznamená, že by sa nepokúsil udržať súčasnú os kádra – napríklad kapitán Mile Jedinak v pondelok predĺžil zmluvu do júna roku 2017.
     
    Pre samotného Pulise, ktorý na Ostrovoch upútal hlavne svojou prácou v Stoke City, bude toto stretnutie prvým domácim v úlohe manažéra Eaglesa a ihneď sa bude jednať o derby. Proti nemu sa postaví West Ham Sama Allardyce, ktorý podobné vypäté zápasy zvláda. Kým CP v minulom kole nestačil na Norwich, Hammers v ďalšom londýnskom derby pretlačila Fulham, čím z Craven Cottage vyprevadili Martina Jola, a zaistili si trojbodový náskok na zostupovej pozícií.
     
    Domáce zrejme do tohoto zápasu vybehnú v plnej zostave, naopak hostia sa budú musieť zaobísť bez dlhodobo zranených-Petrič, Vaz teho a Reida.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Gabbidon, Delaney, Moxey – Puncheon, Jedinak (C), Dikgacoi, Bannan – Chamakh, Jerome.
    Náhradníci: Price – Mariappa, kebe, Williams, O'Keefe, Phillips, Gayle.

    West Ham: Jääskeläinen – O'Brien, Collins, Tomkins, Rat – Downing, diam, Nolan (C), Noble, Morrison – Cole. Náhradníci: San Miguel – McCartney, Demel, Jarvis, Collison, Cole, Maiga.
    Rozhodca: L. Mason-S. Bennett, S. Long.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od začiatku zápasu panuje v Selhurst Parku skvelá atmosféra. To sa ostatne dalo čakať.
     
    3
    Po súboji s Jeromom zostal ležať na trávniku O'Brien. Rozhodca Mason kvôli tomu hru radšej prerušil.
     
    4
    West Ham sa napriek tomu musel brániť autovému vhadzovaniu súpera, čo zvládol.
     
    5
    Noble sa pokúsil zrýchliť hru prenesením lopty z poliacej čiary k rohovej zástavke, kde bol nakoniec O'Brien príliš neskoro.
     
    6
    Crystal Palace sa zatiaľ prezentuje podobnou hrou, akú predvádzalo Stoke City ešte minulú sezónu. Rukopis Tonyho Pulis je zrejmý aj po jednom zápase.
     
    7
    Ward sa po autovom vhadzovaní dostal k centru od postrannej čiary, lenže ním poslal loptu iba do Jääskeläinenových rukavíc.
     
    8
    Chamakhovi sa najprv nepodarilo prepchať loptu k samostatnému úniku na Jeroma, avšak domáci v útočení pokračovali. Ward našiel v strede ihriska Dikgacoiea a tiež jeho pokus o prienikovú prihrávku bol zo strany WHU odmietnutý.
     
    9
    Pomerne dosť šťastia mal teraz mal Gabbidon, ktorý si dával veľmi načas s nákopom dopredu, až trafil dotierajúceho Cola. Nechýbalo veľa a útočník hostí by išiel sám na Speroniho.
     
    10
    Chamakh sa previnil útočným faulom pri šestnástke, a hra sa tak opäť sťahuje aspoň na chvíľu pred Speroniho.
     
    11
    Cole vyhral hlavičkový súboj a našiel v šestnástke Nolana, ktorý ale nemal dostatok času a ani priestoru na to, aby sa s loptou otočil či ju poslal na bránku. Akcia však pokračovala a Moxey mal čo robiť, aby loptu dostal z ohniska nebezpečenstva.
     
    12
    West Ham zohral prvý peknú akciu, ktorú kazí len to, že sa jej podstatná časť odohrala z postavenia mimo hry, keď Cole vracal loptu pred bránku Diamému.
     
    13
    V pokutovom území sa potom ešte zrazili Delaney s Gabbidonem a prvý menovaný si nepríjemne narazil rameno.
     
    13
    Delaney pravdepodobne bude v poriadku.
     
    14
    Rat si naskočil v štýle tučniaka na Puncheona a poslal ho k zemi. Crystal Palace bude rozohrávať od poliacej čiary.
     
    15
    Bannanov center do šestnástky hostia odvrátili pred Jedináka, ktorému sa vôbec nepodaril pokus o dorážku.
     
    16
    Už to vyzeralo, že Chamakh zastavil ďalšiu rýchlu útočnú akciu Crystal Palace, lopta sa ale nakoniec dostal na roh šestnástky k Bannanovi, ktorý míňa bránku.
     
    17
    Jedinak v strede ihriska priťukol loptu Puncheonovi, ktorý sa s tým nepáral a napriahol k strele, ktorú pri svojej pravej tyče prikryl Jääskeläinen.
     
    18
    Moxey neodhadol výšku centru a nakoniec všetko odčinil až tým, že Downingov center zrazil na rohový kop.
     
    19
    Prvý rohový kop zápasu sa West Hamu príliš nevydarill a zverenci Sama Allardyce ešte mohli byť radi, že Collins v samom zárodku zastavil prípadný útok domácich.
     
    20
    West Ham sa opäť dokázali natlačiť do šestnástky, z čoho vzišla veľmi nepodarená strela Rata.
     
    21
    Puncheon potom bežal k postrannej čiare zbytočne, Noble loptu pred ním ustrážil.
     
    22
    Nolan si skvele zbehol pred šestnástku, kde prebral loptu od Nobla a potom sa ju pokúšal poslať do čistej šance Colovi, ktorý ale znovu vybehol z ofsajdovej pozície a navyše ešte ľahko zranil Speroniho.
     
    23
    Domácim zatiaľ centrami do ich šestnástky robia poriadne problémy, čo sa prejavilo aj tentoraz. Hoci Cole nezakončil, West Ham sa ešte udržal pri lopte a s trochou šťastia by aj zrejme z jednej nádejnej pozície zakončil.
     
    24
    Po ďalšom centri do šestnástky Eagles sa pískalo Nolanove postavenie mimo hru.
     
    25
    Domáci trochu zatlačili na súpera a ihneď si vybojovali aspoň autové vhadzovanie na jeho polovici. Pre obranu Crystal Palace je to vítaná zmena.
     
    26
    Puncheonov center do šestnástky mal smerovať na Chamakha, pred neho však razantne vystúpil Collins a spoločne s Ratom dostali loptu do autu.
     
    27
    Aktivitu pri napádaní vyvinul aj West Ham a takisto sa udržal na útočnej polovici.
     
    28
    Teraz sa navyše po Gabbidonovom zákroku na Morrisona pískalo proti Speroniho bránke. Stále je to však ďaleko od nej.
     
    29
    Noble rozohral nacvičený signál s Nolanom, ktorý sa otočil okolo troch protihráčov, ale potom už nenašiel miesto, kadiaľ by prípadne preveril Speroniho kvality.
     
    30
    Jedinak zastavil Downingov prienik len na rohový kop.
     
    31
    Po ňom v pokutovom území došlo k niekoľkým zákrokom na hrane, ale nič s toho nebolo.
     
    32
    Stretnutie zatiaľ nestranných divákov príliš nebaví. Nevideli sme ešte žiadnu poriadnu šancu a jediným pozitívom v Selhurst Parku zostávajú skvelí fanúšikovia.
     
    33
    Damien Delaney vystúpil z obrannej rady, položil sa na zem a pomerne necitlivým zákrokom zastavil Morrisona. Nádejná pozícia.
     
    34
    Tak to bolo krásne riešenie! Downing bez akéhokoľvek rozbehu prekopol štvorčlennú stenu, za ktorou sa zjavil osamotený Nolan, ktorému ale nesadol volej a Speroni si tak pripísal relatívne jednoduchý zákrok.
     
    35
    Nolan to potom schytal v stredovom kruhu od Puncheona, rozhodca Mason však hru nechal pokračovať.
     
    36
    Ďalšie hraničné zákroky nechal rozhoca Mason bez odozvy a Glaziers sa pokúsili o okamžitý únik, ktorý im vďaka zlej kombinácii nevyšiel. Manažér WHU Sam Allardyce ihneď vyštartoval k postrannej čiare a veľmi hlasno sa rozhodcu Masona spýtal, kedy začne pískať fauly. Odpovede sa mu nedostalo, fanúšikovia Crystal Palace vytvárajú veľmi hlučnú atmosféru.
     
    37
    WHU síce drží väčšinu času loptu, často ale útočia do uzavretej obrany a jeho snaženie o rýchle prenesenie hry je vždy včas odhalené.
     
    38
    Cole sa výborne uvoľnil okolo Gabbidona a namieril si to k bránke, dostal sa však do príliš veľkého uhla a tak na zadnej tyči hľadal Downinga, pred ktorým loptu minuli dvaja domáci a pravdepodobne ho tým dokonale zmiatli, lebo Downing loptu prebehol!
     
    39
    Ward sa na prekvapenie všetkých z jednej pri postrannej čiare pokúsil poslať Jeroma do šance, ten to žiaľ bohu pre domácich nepochopil a WHU tak mal znova jednoduchú prácu.
     
    40
    Noble spadol po zatiahnutí od Puncheona a rozhodca Mason tentoraz neváhal ani sekundu.
     
    41
    Po Wardovej strele do Tomkinsona sa bude kopať rohový kop.
     
    43
    Crystal Palace dal gól!
    Po rohovom kope je tu nečakané vyvrcholenie prvého polčasu. Bannanovi sa prvý center síce nepodaril, domáci záložník sa ale k lopte dostal znova a tentoraz ho posadil na hlavu Marouanovi CHAMAKHOVI, ktorý loptu ťukol tak šikovne, že Jääskeläinen, Nolan a Noble na bránkovej čiare boli bezmocní.
     
    44
    Čo dodať. Futbal jednoducho nemá logiku. Crystal Palace bol väčšinu zápasu pod menším tlakom, prvýkrát sa dostal k vážnejšiemu ohrozeniu súperovej bránky a hneď je z toho úvodný gól zápasu.
     
    44
    Na druhú stranu, domáci fanúšikovia si to výdatne užívajú.
     
    44
    Teraz sa navyše WHU v šestnástke Crystal Palace previnil útočným faulom.
     
    45
    Jerome neuspel so svojou kľučkou na Nolana.
     
    45+1
    Diamého center prepadol v šestnástke k Downingovi, ktorý si dokázal pripraviť strelu, ktorú mu nakoniec na rohový kop zrazil Delaney.
     
    45+2
    Speroni rohový kop vyboxoval.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodne sa nedá povedať, že by sme sa dnešným zápasom v Selhurst Parku bavili. West Ham bol prakticky celú prvú polovicu zápasu lepší, avšak v 42. minúte vďaka Chamakhovej hlavičke inkasoval z prvého vážnejšieho útoku súpera. Všetko bude môcťnapraviť v druhom polčase, ktorý začne cca 21:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hoci hostia prehrávajú, Collins dnes hrá skvelé stretnutie. Prakticky každú loptu letiacu do jeho priestoru dokáže zastaviť.
     
    48
    Do hry pravdepodobne príde Joe Cole.
     
    50
    Diam si tentoraz z ľavej strany vyviedol loptu do stredu ihriska a osemnásť metrov od bránky vystrelil. Speroni mohol zostať v pokoji, lopta jeho bránku minula.
     
    51
    Jedinak poslal za obranu skvelý loptu na Jeroma, ktorý síce nezvládol zakončiť a mal s ním pomerne veľké problémy, však ho dostal cez Chamakha na Puncheonova, ktorého zrazenú strelu k pravej žrdi výborným zákrokom vytiahol Jääskeläinen na rohový kop!
     
    52
    Bannan opäť odcentroval až na druhý pokus a znova z toho mohol byť gól! Dikgacoi sa zavesil do vzduchu na malom vápne a o pár centimetrov prestrelil Jääskeläinenovo brvno.
     
    53
    West Ham môže ďakovať Jääskeläinenovi! Jerome naňho tentoraz išiel úplne sám, fínsky brankár však predviedol vynikajúci zákrok a chytil druhú obrovskú príležitosť súpera.
     
    54
    West Ham na to chcel odpovedať, lenže namiesto toho mohol do brejku ísť Crystal Palace. To by však Chamakh musel lepšie zvládnuť prihrávku.
     
    55
    Speroni zachytil loptu vo svojej náruči a upokojuje svoj ​​tím.
     
    56
    V druhom polčase sa zrazu začalo niečo diať a West Ham má zrazu problémy sám so sebou.
     
    57
    O'Brien zablokoval Puncheona, bude z toho rohový kop.
     
    58
    Tentoraz si na Bannanov rohový kop nenaskočil žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    59
    Crystal Palace bráni v obrovskom počte hráčov vo vlastnej šestnástke a pre West Ham je obrovsky ťažké čo len si prihrať.
     
    60
    Sam Allardyce prichystal dokonca dva striedania. Teraz je pre nich priestor.
     
    61
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Carlton Cole, prichádza Modibo Maiga.
     
    62
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Kevin Nolan, prichádza Jone Cole.
     
    63
    O'Brien sa hnal ku koncovej čiare zbytočne. Diamého pas dopredu nemohol zachytiť.
     
    64
    Diam chvíľu potom zostal ležať v stredovom kruhu, kam k nemu už aj pribehol lekársky tím West Hamu.
     
    65
    Diam nakoniec odbehol za postrannú čiaru po svojich. Sam Allardyce toho využil na vydanie inštrukcií svojim zverencom.
     
    66
    Dikgacoi si proti Noblovi nepočínal zrovna športovo a zariadil to, že sa na ihrisku strhla menšia bitka. Tu mohla a zrejme aj mala prísť žltá karta. Všetkému naviac predchádzal Jedinakov faul na Morrisona.
     
    67
    West Ham sa raduje zo streleného gólu, ten ale nebol uznaný. Colov center do šestnástky vrátil O'Brien na šestnástku, odkiaľ Downing prestrelil Speroniho. Tu podľa všetkého rozhodcovia pochybili.
     
    68
    Downingovi sa podobne ako Diamému pred chvíľou nepodaril nákop dopredu na O'Briena. Crystal Palace tak môže šetriť cenné sekundy.
     
    69
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jason Puncheon, prichádza Jimmy Kébé.
     
    70
    Po ďalšej strate West Hamu sa dopredu vydal Jerome, ktorý sa šikovne obtočil okolo Jamesa Tomkinsa, ktorému už nezostalo nič iné, ako faulovať.
     
    71
    Aj Crystal Palace sa dočkal neuznaného gólu. Bannanov center dopadol ku rohovej čiare, odkiaľ ho z ofsajdovej pozície pred bránku vrátil Jedinak. Kébého gól tak jednoznačne nemohol byť uznaný.
     
    72
    Maiga sa prvýkrát zapojil do hry, keď sa pokúšal pred bránku vrátiť Diamého center, avšak trafil iba Gabbidona do hrude.
     
    73
    Downingova zrazená strela nakoniec minula aj všetkých jeho spoluhráčov v šestnástke.
     
    74
    West Ham teraz zovrel Crystal Palace pred jeho šestnástkou. Na porovnanie a prípadné otočenie stavu má ešte viac ako 15.minút.
     
    75
    O'Brien sa toho dnes veľmi veľa nalietal po čiare a bohužiaľ pre neho, väčšinou to bolo zbytočne, tak to bolo aj po tejto nepresnej prihrávke Diamého.
     
    76
    Vo Speroniho bránke sa pri pravej tyče uvoľnila sieť, čo išiel domáci brankár okamžite reklamovať k Pomeznému rozhodcovi. Náprava bola dojednaná pomerne rýchlo.
     
    77
    Speroniho tým trochu rozbil tlak West Hamu a ja ho začínam podozrievať, že sieť z očiek vyvliekol schválne.
     
    78
    Jedinak pomohol k zemi Diamému. West Ham sa chystá k štandardnej situácii asi z dvadsiatich metrov.
     
    79
    Downingovu peknú strelu cez deravou múr ešte pred jej prechodom za bránkovú čiaru bezpečne zachytil Speroni.
     
    80
    West Ham chcel znovu Crystal Palace rozobrať snáď až na atómy, čo sa mu opäť nepodarilo. Domáci zaparkovali na svojej šestnástke autobus a prepustili len Morrisonovu nepresnú strelu.
     
    81
    K prvému ligovému štartu v tejto sezóne sa prekvapivo chystá ľavý obranca George McCartney.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Razvan Rat, prichádza George McCartney.
     
    83
    Chamakh sa nechal faulovať Diamom, Crystal Palace dostáva ďalšiu možnosť ušetriť cenné sekundy a trebárs aj ohroziť súperovu bránku.
     
    85
    Následne musel Bannan rýchlo späť, aby odclonil Cola, ktorému skvelú prihrávku poslal Diam, a pomohol tak vybiehajúcemu Speronimu.
     
    86
    Domácim k skvelým trom bodom chýba 5.minút. Tony Pulis môže ešte dvakrát striedať a prvé z týchto možností pravdepodobne využije v najbližších okamihoch.
     
    87
    Chamakh pri spracovaní lopty zahral rukou a musel odovzdať loptu. Jääskeläinen ju pochopiteľne ihneď posiela na druhú stranu.
     
    88
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Barry Bannan, prichádza Stuart O'Keefe.
     
    89
    Hosťom sa nepodarila pomerne jednoduchá kombinácia. Zdá sa, že im už začínajú dochádzať sily. Toto stretnutie je navyše nesmierne psychicky náročné. Jedná sa o derby a Crystal Palace svoju šestnástku premenil v nedobytnú pevnosť.
     
    90
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Marouane Chamakh, prichádza Jonathan Williams.
     
    90+1
    Kebe radšej zahral na istotu, čo znamená rohový kop pre West Ham.
     
    90+2
    Collins sa na rohu malého vápna natlačil k hlavičke a minul bránku. Potom ešte reklamoval, že ako posledný sa lopty dotkol Jedinak, rozhodca Mason to ale nepostrehol.
     
    90+3
    Kebe mohol definitívne rozhodnúť! Najprv využil nedorozumenie McCartneyho s Jääskeläinena, lenže na prvý pokus nezakončil a po následnej otočke okolo Collinsa prestrelil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po zápase sa ešte utvoril diskusné krúžok v pokutovom území Crystal Palace a Ravel Morrison bol za svoje protesty ocenený žltou kartou.
     
    To však nemení nič na tom, že Tony Pulis a Crystal Palace zvládli obrovsky ťažkú ​​misiu. Jediný gól stretnutia dal Marouane Chamakh z 42. minúty zariadil, že si nový manažér Eagles pripísal pri svojom debute na domácom stánku svoje prvé víťazstvo v novom angažmán. Domáci sa vďaka tomu posunuli z poslednej na predposlednú pozíciu, frustrovaní West Ham zostáva trinásty. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:57:46)
    Góly: 43. Chamakh

    Karty:   33. Delaney (CRY) – 70. Tomkins, (WHU), ?. Morrison (WHU)


    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Gabbidon, Delaney, Moxey – Puncheon, Jedinak (C), Dikgacoi, Bannan – Chamakh, Jerome.
    Náhradníci: Price – Mariappa, Kébé, Williams, O´Keefe, Phillips, Gayle.

    West Ham United: Jääskeläinen – O´Brien, Collins, Tomkins, Rat – Downing, Diamé, Nolan, Noble, Morrison – Cole.
    Náhradníci: San Miguel – McCartney, Demel, Jarvis, Collison, Cole, Maïga.

    Rozhodca: L. Mason-S. Bennett, S. Long