Boston – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Winnipeg 1:3 (kon.) | Toronto – Columbus 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Rangers 5:0 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:0 (kon.)
Nashville – Arizona 4:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:3 (2:0, 0:1, 1:2)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 26.11.2013, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Partner:
     
    60:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Netrvalo dlouho a bylo rozhodnuto, domácí svůj tlak z úvodu prodloužená přetavili ve vítěznou branku. Po rychlé kombinaci vymetl levou šibenici branky Pens TOREY KRUG. Asistence. Loui Eriksson, Brad Marchand.
     
    59:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečná situace! Hostům se hra bez brankáře vyplatila, SIDNEY CROSBY dvě desetiny vteřiny před koncem utkání po velkém závaru před bránou Bostonu vyrovnává a posílá tak souboj do prodloužení. Asitence: Chris Kunitz, James Neal.
     
    58:46
    Hosté to zkoušejí bez brankáře, Marc-André Fleury putuje na střídačku. Vyplatí se Pittsburghu tento risk?
     
    54:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Strhující závěr utkání pokračuje! Po přihrávce Krejčího se nenápadnou střelou od modré čáry prosazuje ZDENO CHÁRA, pro něhož je to první branka sezony při plném počtu hráčů na ledě. Asistence: David Krejčí, Milan Lucic.
     
    51:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostům se to přece jenom podařilo. Jokinen zachytil puk na modré, popojel do pásma, načež viděl napravo přijíždějícího JAMESE NEALA, jemuž také kotouč poslal. Forvrad Pittsburghu pak pomocí pravé tyče přidal svůj druhý přesný zásah v utkání. Asistence: Jussi Jokinen, Matt Niskanen,
     
    45:17
    James Neal měl na hokejce vyrovnání, po přesné přihrávce do jízdy pelášil na Raska nikým neohrožován. Jako zakončení zvolil střelu, která však nalezla pouze včas sklapnuté betony domácího mága. Neal má dnes i notnou dávku smůly.
     
    44:09
    Velká šance Bostoru, Boychuk poslal na bránu nenápadné nahození, které se pokusil dorazit za Fleuryho záda Loui Eriksson. Bránkář hostí ale pohotovým zákrokem zabránil kotouči ve své síti.
     
    35:50
    Série obrovských šancí na obou stranách! Nejprve minul zcela odkrytou svatyni Campbell, poté na druhé straně hrací plochy orazítkoval tvrdou střelou konstrukci branky Bostonu James Neal. K vidění je skutečně fantastický hokej!
     
    29:20
    Neuvěřitelnou šanci nyní zahodil Sidney Crosby! Po zásahu Raska zela před kapitánem hostí naprosto odkrytá brána, stačilo pouze přizvednout kotouč a pohodlně jej dopravit za čáru. Hvězda kanadského hokeje ale v této situaci selhala. Inu, i mistr tesař se někdy utne. Hosté mají na vyrovnání stále dost času.
     
    20:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté snižují. Stačí malá chybička a soupeř ji potrestá, to nyní poznali domácí, kteří ztratili puk na modré čáře. Tam se jej chopil Jussi Jokinen, přihrál dojíždějícímu JAMESI NEALOVI, který přesným příklepem k pravé tyči rozvlinil sít. Asistence: Jussi Jokinen, Jevgenij Malkin.
     
    15:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston předvádí v dnešním utkání fantastickou produktivitu. Nádherně sehraná přesilovková kombinace končí brankou, od modré se dostal puk k Soderbergovi, který zřejmě pomocí nacvičenému signálu přihrál najíždějícímu REILLY SMITHOVI, který nechytatelnou dělovkou do pravého víka rozsvítil červené světlo. Asistence: Carl Soderberg, Loui Eriksson.
     
    15:34
    Smith díky svému důrazu vybojoval puk útočném pásmu, následně jej poslal Sodergergovi, který byl ale hákován. Bruins si tak zahrají první přesilovou hru v utkání. Za hákování odchází zahřívat lavici hanby Pascal Dupuis (PIT). Podaří se domácím zužitkovat tuto výhodu?
     
    12:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neskutečný protiútok domácí družiny! zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej předal LOUI ERIKSSONOVI. Švédský hračička pak excelentním blafákem poslal touš mezi roztáhlé nohy Fleuryho, skutečně nádherný hokejový moment. Asistence: Carl Soderberg.
     
    08:31
    Tak to je neskutečné, Rask musel opět vytáhnout jeden ze svých vynikajících zákroků! Sutter se probil obranou doslova jako nůž máslem, načež se pokusil zakončit bekhendem, který však domácí brankář vystihl.
     
    05:10
    Nadvakrát nyní Rask zachránil domácí, nejprve zlikvidoval Neillův pokus z hranice levého kruhu, následně si poradil také s pohotovou dorážkou Kunitze.
     
    04:42
    Pittsburgh si zahraje první přesilovou hru v utkání, Brand Marchand (BOS) se provnili nebezpečnou hrou vysokou holí, když nepříjemně zasáhl do tváře kapitána Penguins Sidney Crosbyho. Jak hosté naloží s touto početní výhodou?
     
    00:23
    Hned v úvodní minutě měli hosté obrovskou příležitost, Crosby zavezl puk do útočného pásma, načež jej předložil zcela volnému Kunitzovi, který netrefil zcela odkrytou bránu.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 13. Eriksson (Soderberg), 16. Smith (Soderberg, Eriksson), 55. Chára (Krejčí, Lucic), 61. Krug (Eriksson, Marchand) – 21. Neal (Jokinen, Malkin), 52. Neal (Jokinen, Niskanen), 60. Crosby (Kunitz, Neal)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Chara, Hamilton, Boychuk, Krug, Miller, Bartowski – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, Eriksson – Söderberg, Kelly, Smith – Paille, Campbell, Thornton
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Orpik, Martin, Letang, Maata, Engelland, Niskanen – Kunitz, Crosby, Dupuis – Neal, Malkin, Jokinen – D'Agostini, Sutter, Gibons – Adams, Vitale, Sill

    Rozhodca: Martell, Sutherland – Cormier, Shewchyk