Boston – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | NJ Devils – Winnipeg 1:3 (kon.) | Toronto – Columbus 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Rangers 5:0 (kon.) | Florida – Philadelphia 3:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:0 (kon.)
Nashville – Arizona 4:2 (kon.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – LA Kings 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:3 (2:0, 0:1, 1:2)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 26.11.2013, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-lie přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérií klání, jejímž hřebem je pikantní souboj dvou předních mužstev tabulky. Boston Bruins přivítají Pittsburgh Penguins. Úvodní buly bude v bostonské TD Garden vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pittsburgh Penguins
    Tučňáci prožívají vydařenou sezonu. V jejím dosavadním průběhu získali 30 bodů, což jim přisuzuje druhou příčku ve východní divzi. Více bodů má pouze dnešní sok, tedy Boston Bruins. V Metropolitní divizi pak jsou ale vládci, na druhý Washington mají čtyřbodový náskok. Pittsburghu se předchozí utkání příliš nepovedlo, s Montrealem padli těsně 2:3. Produktivitě mužstva vládne s třiceti body Sidney Crosby, o čtyři body menší zisk má na svém kontě Jevgenij Malkin.

    Forma Pittsburghu Penguins
    V-P-V-V-P
     
    Boston Bruins
    Medvědi mají ročník taktéž velmi dobře rozehraný, na svém kontě mají 32 bodů, za což jsou odměněni první pozicí ve východní konferenci, ale rovněž v Atlantické divizi. Boston si z předchozího utkání odnesl dva body za vítězství 3:2 po prodloužení, když zdolal Carolinu Hurricanes. V čele produktivity jsou Milan Lucic a David Krejčí. Oba mají shodně 17 bodů.

    Forma Bostonu Bruins
    V-P-V-V-P
     
    Vzájemné zápasy
    V těchto střetnutích se daří více Bostonu, který bral plný bodový zisk ve čtyřech z posledních pěti utkání. Tučňáci dokázali zvítězit až 31. října 2013, kdy udolali Boston 3:2. Naváží na své vítězství, nebo se navrátí zpět na vlnu úspěchu Bruins?
     
    Československá stopa v utkání
    Na soupisce Bostonu figuruje pouze jeden český legionář, a to lídr produktivity týmu David Krejčí. Východního souseda pak reprezentuje obrovitý kapitán Bruins Zdeno Chára, který má na svém kontě 8 bodů.
    Dres Pittsburghu neobléká žádný borec ze zemí bývalého Československa.
     
    Začátek utkání se o něco málo opozdí. Obě mužstva jsou již ale připravenak nástupu na ledovou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Chara, Hamilton, Boychuk, Krug, Miller, Bartowski – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, Eriksson – Söderberg, Kelly, Smith – Paille, Campbell, Thornton

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Orpik, Martin, Letang, Maata, Engelland, Niskanen – Kunitz, Crosby, Dupuis – Neal, Malkin, Jokinen – D'Agostini, Sutter, Gibons – Adams, Vitale, Sill.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Hned v úvodní minutě měli hosté obrovskou příležitost, Crosby zavezl puk do útočného pásma, načež jej předložil zcela volnému Kunitzovi, který netrefil zcela odkrytou bránu.
     
    01:25
    Nyní v tlaku naopak domácí, avšak nikomu z Bruins se nepodařilo vypálit. Následně se hosté osvobodili.
     
    02:46
    Z prostoru mezikruží vyslal jedovatou střelu Kelly, avšak Fleury byl pozorný a na svém místě. Kotouč se poté chopili obránci Penguins a vyvezli jej do bezpečí.
     
    03:34
    Jokinenův pokus z velkého úhlu raději Rask podržel. Vhazovat se bude po levé ruce gólmana, který v době výluky působil v extraligové Plzni.
     
    04:42
    Pittsburgh si zahraje první přesilovou hru v utkání, Brand Marchand (BOS) se provnili nebezpečnou hrou vysokou holí, když nepříjemně zasáhl do tváře kapitána Penguins Sidney Crosbyho. Jak hosté naloží s touto početní výhodou?
     
    05:10
    Nadvakrát nyní Rask zachránil domácí, nejprve zlikvidoval Neillův pokus z hranice levého kruhu, následně si poradil také s pohotovou dorážkou Kunitze.
     
    05:52
    Pens spustili velký přesilovkový kolotoč, na branku domcích létal jeden střelecký pokus za druhým. Ani jedna rána ale neprošla za záda vynikajícího muže v masce. Ten poté přerušil hru. Hnedle po buly se Bruins osvobodili.
     
    06:43
    Letang – Malkin – Crosby, opět kombinace po této linii, která znovu díky výbornému Raskovi neslavila úspěch. Hnedle poté uhýněl Marchand do úniků, avšak hostí se stihli vrátit a odzbrojit jej.
     
    07:29
    Penguins se nyní rozehrávka nepovedla, puk zamířil přes všechny čáry, vhazovat se tak bude před Fleurym, který v posledních minutách nejspíš řádně vychladl.
     
    08:31
    Tak to je neskutečné, Rask musel opět vytáhnout jeden ze svých vynikajících zákroků! Sutter se probil obranou doslova jako nůž máslem, načež se pokusil zakončit bekhendem, který však domácí brankář vystihl.
     
    09:49
    První větší branková příležitost na straně Bruins. Patrick Bergeron si narazil s Erikssonem a poté pálil k levé tyči. Fleury byl ale pozorný a přerušil hru. Následuje krátká komerční přestávka. K vidění je zatím podívaná v raketovém tempu, na plyn šlapu především hosté.
     
    10:40
    Kunitz se znovu zkoušel prosadit dorážkou Crosbyho rány. Nyní se mu to ale nepovedlo, proti byla defenziva Bruins, která stála přesně na svém místě. Následný protiútok skončil ofsajdem Pens. Buly ve středním pásmu.
     
    11:07
    Další postavení mimo hru. Bostonu se zatím přechod do útočného pásma příliš nedaří. V krátkém sledu další reklamní přestávka. Jako by organizátoři chtěli borce na ledové ploše ukolébat.
     
    11:29
    Pens se pokoušeli zachytit domácí rozehrávku na útočné modré, avšak ocitli se v ofsajdovém postavení. Následuje tak buly ve střední třetině.
     
    12:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Neskutečný protiútok domácí družiny! zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej předal LOUI ERIKSSONOVI. Švédský hračička pak excelentním blafákem poslal touš mezi roztáhlé nohy Fleuryho, skutečně nádherný hokejový moment. Asistence: Carl Soderberg.
     
    13:40
    Pittsburgh se ale nevzdává a opět roztáčí útočná kola. Crosbyho pokus ale zamířil těsně vedle levé tyče. Rovněž druhá útočná formace je nastěhovaná v pásmu, avšak do větších šancí se nedostává.
     
    14:51
    Thornton držel delší dobu kotouč v pravém rohu útočného pásma a rozhlížel se, komu by jej poslal. Nikdo takový se nenašel, a tak byl domácí forvard odzbrojen důrazným Orpikem. Následuje ale icing Pens, díky čemuž se hra vrací před Fleuryho.
     
    15:34
    Smith díky svému důrazu vybojoval puk útočném pásmu, následně jej poslal Sodergergovi, který byl ale hákován. Bruins si tak zahrají první přesilovou hru v utkání. Za hákování odchází zahřívat lavici hanby Pascal Dupuis (PIT). Podaří se domácím zužitkovat tuto výhodu?
     
    15:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston předvádí v dnešním utkání fantastickou produktivitu. Nádherně sehraná přesilovková kombinace končí brankou, od modré se dostal puk k Soderbergovi, který zřejmě pomocí nacvičenému signálu přihrál najíždějícímu REILLY SMITHOVI, který nechytatelnou dělovkou do pravého víka rozsvítil červené světlo. Asistence: Carl Soderberg, Loui Eriksson.
     
    16:33
    Nyní se ale rozehrávka evidentně brankou povzbuzeným Bruins nevydařila. Zakázané uvolnění vrací veškeré dění zpět před Raska.
     
    17:44
    Po opravdu dlouhé době klidnější pasáž, bojuje se spíše ve středu hrací plochy. Převaha Pens z úvodu duelu je pryč, nadále se bude hrát minimálně vyrovnané utkání, i když Bruins jsou vývojem povzbuzeni.
     
    18:48
    Malkin se pokoušel vypálit ihned po přejetí modré, ale trefil pouze brusli prvního obránce. Neuspěl ani dorážející Jokinen, Boston se osvobodil.
     
    19:11
    Zakázané uvolnění Medvědů. Hosté stále marně dobývají svatyni Tuukky Raska, který je skutečně brilantní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda, která přinesla velmi pohledný hokej. Nejprve byli lepším mužstvem hosté, jenž zasypávali Raska jednou ranou za druhou. Posléze se ale hra vyrovanala, k čemuž přispěly i dvě branky Bruins, které vsítili Louis Eriksson a Reilly Smith. Při pohledu na statistiku střel na branku je jasné, že Boston udělil hostujícímu celku lekci z produktivity. Dotáhnou Medvědi utkání do vítězného konce, nebo se Pittsburh vzchopí? Sledujte s námi toto prvnotřídní utkání i nadále.
    Střely na branku: 5:10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Eriksson je dnes při chuti. Ihned po přejetí modré čáry zkoušel švihem pozornost Fleuryho, Ten se ale obalamutit nenechal a schoval puk do výstroje. Vhazuje se po heho levici.
     
    20:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté snižují. Stačí malá chybička a soupeř ji potrestá, to nyní poznali domácí, kteří ztratili puk na modré čáře. Tam se jej chopil Jussi Jokinen, přihrál dojíždějícímu JAMESI NEALOVI, který přesným příklepem k pravé tyči rozvlinil sít. Asistence: Jussi Jokinen, Jevgenij Malkin.
     
    21:30
    Mohlo být vyrovnáno, Chris Kunitz si našel prostor v mezikruží, odkud nechal vyniknout pouze Raskův levý beton. Následně se Bruins osvobodili vyhozením do středního pásma.
     
    22:52
    Pens vstřelená branka nabudila, na ledové ploše jsou všude první. Nyní ale byli rychlí až příliš, Neal přejel útočnou modrou rychleji než puk, což znamená postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    23:52
    Letang opět treguje pouze Raska. I nadále se ale drží hosté v útočném pásmu. Do druhého dějství vlétla družina vedení kapitánem Crosbym jako politá živou vodou. Vydrží jí síly?
     
    25:10
    Penguins dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale nyní se ke střele nedostali, obrana Bruins si hostující střelce pohlídali, Za jediné nebezpečí se dá považovat lehká střela Crosbyho, kterou však Rask zlikvidoval.
     
    26:10
    Již jsem chtěl zmínit, že se hraje dlouho bez přerušení. To však po ofsajdu domácích právě nastalo. Vhazovat se tak bude ve střední třetině. Na řadě je také krátká komerční přestávka, tudíž úprava brankovišť.
     
    26:39
    Orpikovi přeskočil kotouč hůl, čehož využil Jerome Iginla, který vypálil ze značného úhlu. Fleury ale komplikace nedopustil, puk v pohodě lapil a přerušil hru. Buly před brankářem Pens.
     
    27:04
    Marchand vyjel zpoza brány, načež se pokusil z otočky zakončit. Obrana Tučňáků ale byla proti, hosté vyhodili do středního psáma a vydali se do protiútoku.
     
    28:08
    Další ofsajd Bruins. Vhazovat se bude v neutrálním pásmu.
     
    29:20
    Neuvěřitelnou šanci nyní zahodil Sidney Crosby! Po zásahu Raska zela před kapitánem hostí naprosto odkrytá brána, stačilo pouze přizvednout kotouč a pohodlně jej dopravit za čáru. Hvězda kanadského hokeje ale v této situaci selhala. Inu, i mistr tesař se někdy utne. Hosté mají na vyrovnání stále dost času.
     
    30:36
    Po zásahu Raska zde máme opět čas na komerci, která je nedílnou součástí sportovního světa. Hokejisté Pittsburghu mají stále více příležitostí, zdá se, že vyrovnání je pouze otázkou času. Bude tomu tak?
     
    31:09
    Čtvrtá linie Bostonu se předvedla ve velmi sympatickém světle, soupeře dlouho svírala v defenzivě, zajímavou příležitost měl především Thornton, který jen těsně minul pravou tyč.
     
    32:33
    Bergeron s Marchandem kombinovali po rozích, leč nakonec byli odzbrojeni Dupuisem, který se posléze vydal na útočné tažení, které zastavuje postavení mimo hru.
     
    33:31
    Smith zachytil Fleuryho rozehrávku a pokusil se přihrá spoluhráči. Obránci Pens svému brankáři ale pomohli a zabránili nepříjemné situace. Nejeden fanoušek mužstva z Pensylvánie se nyní opotil.
     
    34:24
    Sutterův pokus z hranice pravého kruhu Rask vytěsnil nad branku. Domácí brankář si v dnešním utkání na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    35:50
    Série obrovských šancí na obou stranách! Nejprve minul zcela odkrytou svatyni Campbell, poté na druhé straně hrací plochy orazítkoval tvrdou střelou konstrukci branky Bostonu James Neal. K vidění je skutečně fantastický hokej!
     
    36:37
    Malkin se ocitl po zajímavém odrazu kotouče ve slibné pozici. Neposedný kus gumové pryže ale nedokázal zkrotit a patřičně usměrnit. Rask poté přerušil hru.
     
    37:27
    Smith hledal pasem přes celou číři hrací plochy Soderberga, ke kterému kotouč ale nedoputoval. Nedlouho poté se Bruins nepodařilo rozehrávka, což znamená icing a buly před Raskem.
     
    38:07
    Lucicova dělovka rozduněla Fleuryho betony, tato pumelice neměla daleko k úspěchu, avšak nakonec si s ní brankář Tučňáků přece jenom poradil.
     
    39:23
    Poslední minuta prostřední periody probíhá v obranném pásmu Penguins, a to především u mantinelů, kde se vroucně bojuje o touše.
     
    39:58
    V závěru třetiny ještě solidní bekhendový pokus Louie Erikssona. Gólman hostí ale nakonec stihl sklapnout betony včas. Buly po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nástup do druhé třetiny měli lepší hosté, kteří si mírnou převahu udržovali po celou dobu. Vyrovnání ale vytěžit nedokázali, pouze snížit ranou z hole Jamese Neala. Podaří se hostujícím borcům vyrovnat, nebo souboj dotáhnou Bruins? Sledujte náš on-line přenos!
    Střely na branku: 13:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Bruins nastoupili do třetí třetiny s velkou vervou, svého soka nenechají vydechnout a stále napadají. Zarím si ale hosté počínají bez potíží.
     
    41:46
    Neal se po delší pasáži ve středním pásmu procpal do útočného pásma a tvrdým příklepem orazítkoval Raskovo rameno, K dorýžce se Tučňáci nedostali, domácí byli svižní a chopili se kotouče.
     
    42:52
    Na druhé straně testoval Fleuryho připravenost Thornton, který je dnes velmi vidět. Na své si přišli i milovníci tvrdší hry, Orpik nyní orazítkoval s protihráčem mantinel velmi nekompromisním způsobem.
     
    44:09
    Velká šance Bostoru, Boychuk poslal na bránu nenápadné nahození, které se pokusil dorazit za Fleuryho záda Loui Eriksson. Bránkář hostí ale pohotovým zákrokem zabránil kotouči ve své síti.
     
    44:38
    Oku lahodící kombinace Pens, na jejímž konci byl Jevgenij Malkin končí v náručí Raska. Vhazovat se bude po levé ruce finského strážce svatyně.
     
    45:17
    James Neal měl na hokejce vyrovnání, po přesné přihrávce do jízdy pelášil na Raska nikým neohrožován. Jako zakončení zvolil střelu, která však nalezla pouze včas sklapnuté betony domácího mága. Neal má dnes i notnou dávku smůly.
     
    46:33
    U kotouče opět hosté, kteří se pomalu, ale jistě usazují v útoční třetině, Nakonec musel hru přerušit opět Rask, který si poradil s jedovkou Letanga. Následuje komerční přestávka.
     
    47:23
    Eriksson poslal nádhernou zadovku na Marchanda, jehož pohotovou ránu Fleury zlikvidoval. Následovat bude buly v útočném pásmu Bostonu, což domácím pochopitelně vyhovuje.
     
    48:57
    Domácí velmi aktivně napadají čímž narušují Pens rozehrávku. Hostům se čas pomalu, ale jistě krátí. A jak je známo, utíkat bude stále rychleji.
     
    49:59
    U nahození domácích byl nejrychleji Brooks Orpik, který jej poté poslal do středního pásma. Hosté si nechtějí připustit jakékoliv komplikace, stále jednu branku ztrácejí.
     
    50:54
    Martinův pokus od modré čáry nalezl pouze ochranou síť nad domácí brankou. S takovouto muškou hosté na vyrovnání rozhodně pomýšlet nemohou. Trochu oddychu nyní hráčům dopřeje komerční přestávka.
     
    51:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hostům se to přece jenom podařilo. Jokinen zachytil puk na modré, popojel do pásma, načež viděl napravo přijíždějícího JAMESE NEALA, jemuž také kotouč poslal. Forvrad Pittsburghu pak pomocí pravé tyče přidal svůj druhý přesný zásah v utkání. Asistence: Jussi Jokinen, Matt Niskanen,
     
    52:31
    Pens jsou evidentně velmi při chuti. Dvakrát pálil Letang, avšak v obou případech byl neúspěšný. Na druhé straně ledové plochy neumístil svůj volej přesně Bergeron.
     
    52:58
    Opět Patrick Bergeron, tentorkáte vyslal nepříjemný pokus ihned po vhazování. Fleury se nenechal nachytat a zapříčinil další buly.
     
    53:48
    Hra se neuklidňuje, ba naopak, obě mužstva cítí stále stejnou příležitost. Za její vidinou se pak ženou při svém ofenzivním snažení.
     
    54:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Strhující závěr utkání pokračuje! Po přihrávce Krejčího se nenápadnou střelou od modré čáry prosazuje ZDENO CHÁRA, pro něhož je to první branka sezony při plném počtu hráčů na ledě. Asistence: David Krejčí, Milan Lucic.
     
    56:02
    Fleury se musel vytáhnout proti dorážce Marchanda, jehož bekhend měl opravdu nebezpečné parametry. Nakonec si ale gólman hostí poradil.
     
    57:25
    Přechod Pens do útoku zastavuje ofsajd. Buly tak bude vhozeno v útočném pásmu. Po těžce vypracovaném vyrovnání je třetí branka Bruins pro hosty určitě velká rána. Uvidíme, co přinesou závěrečné minuty atraktivního utkání.
     
    58:05
    Letang nyní sám nepřesnou přihrávkou vyhnal své spoluhráče až za Fleuryho bránu. Hosté musí začít znovu.
     
    58:46
    Hosté to zkoušejí bez brankáře, Marc-André Fleury putuje na střídačku. Vyplatí se Pittsburghu tento risk?
     
    58:50
    Lodivod Bostonu si bere oddechový čas. Jakou taktiku oba kouči svým celkům připraví?
     
    59:13
    Boston se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    59:30
    A znovu, Pens už moc času nezbývá.
     
    59:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečná situace! Hostům se hra bez brankáře vyplatila, SIDNEY CROSBY dvě desetiny vteřiny před koncem utkání po velkém závaru před bránou Bostonu vyrovnává a posílá tak souboj do prodloužení. Asitence: Chris Kunitz, James Neal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí dějství je minulostí, o vítězi bude muset rozhodnout prodloužení. O fantastické vyrovnání v závěrečné vteřině se postaral Sidney Crosby. Který z celků nakonec uzme bonusový bod?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:16
    Iginla měl na holi vítězství, po fantastickém obhození obránce se pokusil zakončit bekhendem, avšak Fleury svůj tým podržel.
     
    60:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Netrvalo dlouho a bylo rozhodnuto, domácí svůj tlak z úvodu prodloužená přetavili ve vítěznou branku. Po rychlé kombinaci vymetl levou šibenici branky Pens TOREY KRUG. Asistence. Loui Eriksson, Brad Marchand.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! K vidění bylo fantastické utkání, které přineslo tvrdou hru, excelentní hokejové momenty, ale i dramatický závěr, když necelou vteřinu před konce poslal Sidney Crosby klání do prodloužení. V něm si ale domácí díky Torey Krugovi uzmuli bonusový bod zpět a zvítězili 4:3. Děkuji za pozornost a u dalšího, doufám, že neméně atraktivního, on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 31:24
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Torey Krug (BOS) 1+0
    2. James Neal (PIT) 2+1
    3. Tuukka Rask (BOS) 28 zák., 3 gólů, 90,3%
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:34
    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 25:38 (03:53:35)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 13. Eriksson (Soderberg), 16. Smith (Soderberg, Eriksson), 55. Chára (Krejčí, Lucic), 61. Krug (Eriksson, Marchand) – 21. Neal (Jokinen, Malkin), 52. Neal (Jokinen, Niskanen), 60. Crosby (Kunitz, Neal)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Chara, Hamilton, Boychuk, Krug, Miller, Bartowski – Lucic, Krejčí, Iginla – Marchand, Bergeron, Eriksson – Söderberg, Kelly, Smith – Paille, Campbell, Thornton
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Orpik, Martin, Letang, Maata, Engelland, Niskanen – Kunitz, Crosby, Dupuis – Neal, Malkin, Jokinen – D'Agostini, Sutter, Gibons – Adams, Vitale, Sill

    Rozhodca: Martell, Sutherland – Cormier, Shewchyk