Maďarsko – Albánsko 0:2 (kon.) | Chorvátsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Slovensko U21 – Holandsko U21 2:2 (kon.)
Slovensko – Holandsko 2:2 (kon.) | Škótsko – Gruzínsko 1:1 (kon.) | Bosna – Španielsko 1:6 (kon.)
Anglicko – Fínsko 3:0 (kon.) | Francúzsko – Arménsko 6:0 (kon.) | Taliansko – Sev. Írsko 3:0 (kon.)
koniec
Bosna a Hercegovina
1:6 (1:3)
Španielsko
cz Štvrtok 14.11.2013, 20:30Kvalifikácia na ME U21
     
    Je dobojováno. Do utkání vstoupila lépe domácí Bosna, která se dokázala ujmout vedení. Poté ale převzalo iniciativu Španělsko, které se rozstřílelo a zaslouženě zvítězilo vysoko 6:1. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (22:30:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Roh Španělů domácí odvrátili do bezpečí.
     
    90
    K základní hrací době dnešního utkání budou nastaveny tři minuty.
     
    90
    Po bosenském rohu domácí velmi nebezpečně hlavičkovali. Opět ale nepálili do černého.
     
    89
    Bosna měla nyní solidní příležitost ke skórování. Na centr z pravé strany si naběhl Muris Mešanovič, který se pokusil hlavou alespoň trochu optimalizovat nepříznivé skóre. Nesprávně si však seřídil mířidla, balón zamířil mimo tři tyče.
     
    87
    Španělé se nyní drali do další brankové příležitosti, kterou domácí dokázali zastavit. Následně se pokusili neúspěšně zaútočit.
     
    85
    Bosňané se nyní dožadovali nedovoleného zákroku, avšak nebylo jim to nic platné. Hlavní arbitr souboj viděl a zůstal ledově klidný.
     
    84
    Bosna střídá. Zakariče nahradí Duljevič.
     
    82
    Deulofeu se probíjel převahou spoluhráčů do šance, avšak ve finální fázi byl zastaven. Hnedle nato rozeji Bosňané protiútok, který Španělé uhasili hned v zárodku.
     
    80
    Garcia si říkal o přihrávku a také ji dostal. Nedokázal si však poradit se včasným přístupem protihráče, který jej odzbrojil.
     
    78
    Mešanovič nyní velmi aktivně napadal. Španělé mu ale balón nepůjčili a navíc zahájili protiútok, který musela uhasit až bosenská stoperská dvojice.
     
    77
    Španělé rozvážně kombinují na půli, je evidentní, že mají utkání pod kontrolou. Pro Bosnu je současný stav navzdory hostující převaze skutečně tvrdý.
     
    75
    Španělé opět v ofenzivní činnosti, Robertovu ránu však domácí obrana poměrně v pohodě odvrátila.
     
    73
    Bosna měla možnost rozehrávat přímý kop, avšak ke střele se nedostala, Španělé si počínání domácího výběru pohlídali.
     
    70
    Domácí fotbalisté posílají na trávník čerstvé síly, Čajiče nahradí Kvešič.
     
    70
    Španělé střídají, z hrací plochy odchází Bernat, nahradí jej Ruben Garcia.
     
    69
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Domácí borci jsou nyní zralí na ručník. Pokutový kop totiž Španělé bez potíží proměnili, když GERARD DEULOFEU nekompromisně poslal míč do pravé části branky.
     
    68
    Domácí brankář Jajalo obdržel za faul na pronikajícího Morata žlutou kartu.
     
    67
    Po faulu na pronikajícího Morata bude mít Španělsko k dispozici dnes již druhý pokutový kop!
     
    66
    Bosna má po delší době solidní střeleckou pozici. Po faulu hostí bude rozehrávat přímý kop, který však hlavou odvrátila hostující obrana.
     
    65
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Další španělský přesný zásah, kterému předcházel opět centr z pravé strany hrací plochy. K volnému balónu se poté dostal nejrychleji OLIVER TORRES, který se prosadil střelou k levé tyči.
     
    64
    Bosna se po delší odmlce podívala za půlku, žádné nebezpečí však pro španělský celek nepřipravila. Hosté mají otěže utkání pevně ve svých rukou.
     
    62
    Střelec branky odchází na lavičku. Ikera Muniaina nahrazuje Jairu Samperio.
     
    61
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o vítězi duelu začíná být rozhodnuto. Po velmi dobré přihrávce z pravé strany hrací plochy rozvlnil počtvrté bosenskou síť hostující kapitán IKER MUNIAIN.
     
    59
    Darder se na hranici pokutového území opřel do rány, která však zamířila mimo tři tyče. Domácí fotbalisté budou odkopávat.
     
    57
    Muniain nyní předvedl parádní techniku, díky níž se propracoval do střelecké pozice. Trefil však pouze bosenského obránce, který se srdnatě postavil do rány.
     
    55
    Španělé budo ustřídat, Saula Nigueze nahradí Sergio Darder.
     
    54
    Španělsko mohlo přidat další přesný zásah, Deulofeu z pravé strany napálil tyč domácí svatyně.
     
    53
    Fantastická kombinace, na jejímž konci byl Iker Muniain. Rychlonohý záložník poté dokázal v obležení protihráčů vybojovat alespoň rohový kop, z něhož se vyvinul bosenský protiútok, který neměl dlouhého trvání.
     
    52
    Torresův centr odvrátil bosenský zadák mimo hrací plochu. Hosté budou vhazovat. Podaří se domácím ještě ohrozit španělskou branku?
     
    51
    Další útok, který byl zastaven hvizdem čárového arbitra. Nyní je však tento výrok velmi diskutabilní, neboť bylo psotavení mimo hru skutečně milimetrové.
     
    50
    Španělsko má stále míč na kopačkách, Bosňané se nemohou dostat svému sokovi na kobylku.
     
    49
    Také na druhé straně hrací plochy je pískán ofsajd, pomezní sudí jsou dnes velmi pozorní. Nicméně dění na trávníku se příliš nezměnilo, Španělé mají opět velkou převahu. Nyní se k zajímavé střele dostal Oliver Torres. Dělovka však zamířila těsně vedle levé tyče.
     
    47
    Španělé měli po nedovoleném zákroku k dispozici přímý kop. Naložili s ním velmi dobře, avšak snažení hostující ofenzivy zastavilo postavení mimo hru. Bosna bude odkopávat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bosna ještě před zahájením druhé půle vystřídá, Bevaba nahradí Bojan Letič.
     
    Je za námi první půle. Bosna se dokázala dostat do vedení, avšak Španělé nakonec svůj tlak přetavili ve tři branky, díky nímž zcela zvrátili vývoj duelu. Podaří se mužstvu z Pyrenejského poloostrova dotáhnout klání do vítězného konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hořký konec poločasu pro Bosnu. Střelou k levé tyči proměňuje pokutový kop ALVARO MORATA.
     
    45+3
    Španělsko bude v závěru poločasu kopat penaltu!
     
    45+2
    Na hrací ploše je k vidění stále stejný situace, Španělsko dobývá bosenskou branku. Tentorkáte ale domácí svižnou kombinaci ubránili.
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje navrch tři minuty.
     
    44
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hostům se přece jenom podařilo uzmout vedení. Již se zdálo, že bosenský obránce obrátí míč do bezpečí, avšak posunul jej pouze na nohu OLIVERA TORRESE, který ranou k pravé tyči překonal Jajalu.
     
    42
    Hosté jsou znovu nastěhovaní před bosenským velkým vápnem avšak do šance se zatím nedostávají. Domácí brání pozorně.
     
    40
    Hostující záložník může být za žlutou kartu rád, neboť mnohdy se za takovýto zásah do obličeje vylučuje.
     
    40
    Muris Mešanovič nyní zůstává ležet na hrací ploše, nakonec se ale za pomoci lékařů zvedá a odchází po svých. Z opakovaného záznamu je jasné, že byl úmyslně zasažen Niguezem.
     
    38
    Bosňané poněkud vysunuli napadání, ale zatím jim to není nic platé. Španělsko je v tomto utkání jasně lepším celkem. Zdá se být pouze otázkou času, kdy se ujme vedení.
     
    36
    Carvajal se pokoušel o přízemní střelu z otočky, avšak nezamířil přesně. "Kulatý nesmysl" proletěl těsně vedle pravé tyče domácí branky.
     
    35
    Branka evidentně vrátila Španělsku klid na kopačky, tentokráte opět zkoušeli zaútočit po pravé straně přes Deulofea. Míč byl ale sražen na rohový kop, který příliš nebezpečí nepřinesl.
     
    33
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Španělé se ale na tuto branku nadřeli. Deulofeu obehrál dva protihráče, načež poslal prudkou přihrávku do vápna, kterou si do vlastní brány srazil BARIŠIČ.
     
    32
    Zdá se, že následující minuty budou v režii Španělů, kteří budou vymýšlet taktiku na bosenskou obranu, se kterou si zatím neví rady.
     
    30
    Krunič centroval před španělskou bránu, leč u svých spoluhráčů nenašel pochopení. Následný protiútok Deulofeua byl zastaven u pravé postranní čáry. Hosté budou vhazovat.
     
    29
    Španělský tlak z úvodu utkání je minulostí, nyní hosté pouze drží balón. Otázkou je, zda nastolené tempo bosenská defenziva vydrží.
     
    27
    S bolestnou grimasou se nyní na hrací ploše svíjí Krunič. Zdá se, že bude muset být ošetřen. Vše nakonec dopadlo dobře, po dalším přerušení se zřejmě bosenský záložník vrátí na hrací plochu.
     
    26
    Nedovolený zákrok španělské družiny přisoudil domácím přímý kop, k jehož zahrání se postavil Zakarič. Nacentrovaný balón ale hostující defenziva odvrátila.
     
    24
    Robertův centr domácí obrana odvrátila pouze k Muniainovi, který tvrdou ránou zamířil těsně nad břevno Jajalovy svatyně. Domácí budou odkopávat.
     
    23
    Již se zdálo, že se Mešanovič ocitné ve střelecké pozici. Na poslední chvíli ale vložil do přihrávky nohu Amat, který tak uhasil nebezpečí před vlastní brankou.
     
    22
    Španělsko se snaží zaskočit bosenskou obranu, která je ale zatím poměrně dobře zorganizovaná. Dle mého názoru to budou mít Španělé těžké.
     
    20
    Deulofeu tak dlouho otálel se zakončením, až byl odzbrojen. Bosna se poté málem dostala do šance, Mešanovič, pelášil za míčem, u kterého byl nakonec dřív jeden z hostujících zadáků.
     
    20
    Torres se snažil z pravé strany poslat míč do vápna. To se mu podařilo, avšak pas doplachtil pouze do připravených rukavic Jajala.
     
    19
    Španělský trenér velmi impulzivně povzbuzuje své svěřence, neboť si je vědom nepříznivé situace. Času na zvrat ale mají mladíci z Pyrenejského poloostrova více než dost.
     
    17
    Obraz hry se nezměnil, Španělsko má na balón na kopačkách a snaží se přelstít bosenskou defenzivu. To se mu však zatím nedaří, domácí jsou vedoucí brankou nabuzeni.
     
    15
    Bosna právě vstřelila branku!
    Tak to je pro Španělsko velký šok. SANJIN PRČIČ si seběhl pro míč do středu hrací plochy, odkud přesnou střelou k levé tyči otevřel brankový účet utkání. Poradí si Španělé s touto nastalou komplikací?
     
    15
    Také při další akci si Bosna pmohla nedovoleně. Zhruba na polovině hrací plochy bude rozehrávat Španělsko.
     
    14
    Z velmi dobré pozice pálil Deulofeu. Hostující záložník ale trefil pouze bosenského brankáře, který toto zakončení evidentně očekával a také si s ním poradil.
     
    12
    Tak této kartě se nemůže Čajič vůbec divit. Pronikajícího Nigueze zatáhl viditelně za dres, čímž zastavil španělskou akci.
     
    11
    Na hranici velkého vápna byl sražen agilní Deulofeu. Španělé tak budou zahrávat přímý kop z nějakých dvaceti metrů. Velmi slibnou příležitost ale nevyužili, Niguez poslal balón pouze do postavené zdi.
     
    9
    Domácí přenesli hru na levou stranu, odkud se snažil nacentrovat do pokutového území Grahovac. Nakonec však trefil pouze hlavu jednoho ze španělských zadáků.
     
    8
    Bosna se snaží velmi aktivně napadat, avšak zatím bezúspěšně. Španělé jsou na míči skutečně velmi silní.
     
    7
    Tak to byla obrovská šance Španělska, Muniain měl na kopačce vedoucí branku. Z ideální pozice však trefil pouze pravou tyč bosenské svatyně.
     
    5
    Dělovka jednoho ze španělských záložníků byla zablokována domácí obranou. Bosňan se po zásahu balonem zvedá z trávníku jen velice obtížně.
     
    3
    Španělé kontrolují míč ve středu hrací plochy, leč do větších šancí se zatím nedostávají. Uvidíme, kterak dlouho se podaří domácím držet příznivý stav.
     
    1
    Jako první se do útoku vydali velmi neohroženě domácí, jejichž snahu ale Španělé odvrátili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Start utkání se o několik málo minut opozdí. Vše je ale k jeho zahájení připraveno.
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Jajalo – Bevab, Kovačevič, Hajrovič, Barišič – Čajič, Grahovac – Krunič, Prčič, Zakařič – Mešanovič
    Náhradníci: Bekič, Duljevič, Graovač, Kvešič, Letič, Pirič, Spikič

    Španělsko: Pacheco – Bernat, Amat, Gomez, Carvajal – Torres, Niguez, Roberto – Deulofeu, Muniain – Morata
    Náhradníci: Arrizabagala, Garcia, Dardel, Gill, Manquillo, Muniesa, Samperio.
     
    V předchozích duelech oba celky zvítězily tím nejtěsnějším možným výsledkem. Bosna si poradila s Albánií, Španělsko uhájilo svou půdu v souboji s Maďarskem. Poslední vzájmené střetnutí dnešních soků bylo řádnou brankovou přestřelkou, družina z Pyrenejského poloostrova udolala horkokrevné Bosňany 3:2.
     
    Vítejte u našho on-line přenosu! V rámci kvalifikace na Mistrovství Evropy do 21 let 2015 přivítá Bosna a Hecegovina celek Španělska. Hosté jsou zatím suverénní, ze čtyř utkání získali plný počet počet bodů, díky čemuž vedou tabulku. Bosna má na svém kontě 6 bodů, přičemž odehrála prozatím 5 soubojů. Potvrdí Španělsko roli favorita i tentokráte? Úvodní výkop je naplánován na 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Libor Kucza

    Góly: 15. Prčič – 33. Barišič (vla.), 44. Torres, 45+4. Morata, 61. Muniain, 65. Torres, 69. Deulofeu

    Karty:   12. Čajič (BSN), 68. Jajalo (BSN) – 40. Niguez (ESP)


    Bosna a Hercegovina: Jajalo – Bevab (46. Letič), Kovačevič, Hajrovič, Barišič – Čajič (70. Kvešič), Grahovac – Krunič, Prčič, Zakařič (84. Duljevič) – Mešanovič
    Náhradníci: Bekič, Duljevič, Graovač, Kvešič, Letič, Pirič, Spikič

    Španielsko: Pacheco – Bernat, Amat, Gomez, Carvajal – Torres, Niguez (55. Darder), Roberto – Deulofeu, Muniain (62. Samperio) – Morata (70. Garcia)
    Náhradníci: Arrizabagala, Garcia, Dardel, Gill, Manquillo, Muniesa, Samperio