Most – Motor ČB 5:3 (kon.) | Benátky n/J – Havlíčkův Brod 1:2 (kon.) | Jihlava – Třebíč 2:3 (0:1 po s.n.)
Havířov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Olomouc 1:2 (kon.) | Beroun – Šumperk 3:4 (po pr.)
Litoměřice – Kadaň 5:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Streda 13.11.2013, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SK Horácká Slavia Třebíč.
    Michal Velecký mířil také do pravého horního rohu, ale Falter má puk v lapačce. Třebíč tak vítězí díky úspěšnému nájezdu Martina Čecha.
     
    0:1 – Martin Čech vymetl pravý horní roh Sáblíkovy branky.
     
    58:38
    Dukla si zahraje přesilovou hru. Michal Mikeska (TRE) dostává dvě minuty za vysokou hůl. Následně mrštil na trestné lavici holí o lavičku. Na vyloučení: 1-4.
     
    58:20
    Jenže k odraženému puku se dostal Čachotský, který mířil bekhendem těsně vedle.
     
    51:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    To je studená sprcha pro Horáckou Slavii. Jihlava sice měla puk úřed Falterem, ale ke střele se nedostala. Už to vypadalo, že Třebíč vyhodíl, ale na modré se ujal puku MIHA ŠTEBIH (1+0), nahodil ho na Faltera, který toho zřejmě moc neviděl, a puk skončil až za jeho zády. Slovinský bek si tak připisuje vůbec první gól a první bod v této sezoně. Bez asistence.
     
    51:03
    Krásná individuální akce Vondráčka. Ten se ve středním pásmu chopil puku, udělal pár rychlých kroků, po efektní otočce překvapil Podlipnika a vystřelil, jenže ke smůle hostů těsně vedle pravé tyče.
     
    47:46
    Seman viděl před brankou najíždějícího Michala Důrase, který lehce vložil do jeho střílené přihrávky hůl. Falter ale skvěle zareagoval.
     
    46:47
    Paták se ocitl volný před Sáblíkem a zakončoval. Domácí gólman puk vyrazil před sebe, odkud odrazem od pravé nohy Patáka putoval těsně vedle levé tyče.
     
    44:40
    Z pravé strany najížděl na Faltera Čachotský, ale třebíčský gólman nedal kapitánovi Dukly u tyče ani kousek volného prostoru. Po této situaci vznikla před Falterem skrumáž, ale puk zůstal schován někde ve výstroji gólmana hostů.
     
    44:14
    Důras obkroužil klec a pokusil se vypálit, ale na poslední chvíli mu puk sjezl z hole.
     
    44:03
    Pokus Patáka zleva prošel těsně vedle levé tyče Sáblíka.
     
    42:24
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třebíč se pokusila o vyhození, ale na modré zastavil puk Kotvan a tvrdě vypálil. Vyprášil levý beton Faltera, od kterého se puk odrazil mezi kruhy. Tam se jej chopil Seman a poslal jej k pravému kruhu, kde byl zcela volný MICHAL DŮRAS (3+8). Se zakončením do poloodkryté klece neměl zkušený útočník problém. Asistence: Filip Seman (11+6), Oldřich Kotvan (0+6).
     
    41:36
    Po přihrávce Nahodila se dostal ke střele zprava Vondráček. Puk trefil Sáblíka do lapačky a přerušuje se.
     
    38:31
    V situaci dva na jednoho přihrával z pravého kruhu Nahodil. Před brankou se už připravoval ke střele najíždějící Vondráček, ale puk mu přeskočil hůl
     
    37:03
    Nyní to byl opět Fořt, který se mezi kruhy dostal k puku. Jeho střela ale postrádala přesnost.
     
    35:15
    Od modré pálil Mocek, ale střela prošla kousek vedle pravé tyče.
     
    33:13
    Třetí vyloučení hostů v zápase. Za zdržování hry dostává dvě minuty Milan Přibyl (TRE). Na vyloučení: 1-3.
     
    33:02
    Slibná šance hostů. Po individuální akci Nahodila se k puku dostal Mikeska, ale jeho střelu Sáblík vyrazil. Puk se ale dostal mezi kruhy, odkud netrefil poloodkrytou klec Dlapa.
     
    29:13
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč nahodila puk do útočného pásma, po nepřesné rozehrávce zachytil na pravém kruhu puk JAN KŘIVOHLÁVEK (5+3), kousek si s ním povyjel do středu a následnou střelou překonává Sáblíka. Po asistenci na prvním gólů si tak připisuje druhý bod v dnešním zápase. Bez asistence.
     
    22:00
    Dukla bude mít možnost srovnat stav zápasu. Za nedovolené bránění si jde odpykat dvě minuty David Rangl (TRE). Na vyloučení: 1-2.
     
    21:33
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Třebíč nahodila puk do útočného pásma, kde ho na pravém kruhu vybojoval Křivohlávek a posunul jej na útočnou modrou. Tam stál TOMÁŠ FOŘT (4+0), posunul si puk blíže a ranou nad vyrážečku Sáblíka posíla Třebíč do vedení. Asistence: Jan Křivohlávek (4+3).
     
    15:54
    Mikeš byl před Falterem po přihrávce Čachotského zcela sám, ale nemohl zakončit, protože byl faulován Davidem Dolníčkem (TRE), který tak dostává dvě minuty za hákování. Na vyloučení: 1-1.
     
    13:49
    Před Falterem se nikým nehlídán zjevil Velecký a po přihrávce Důrase chtěl zakončovat, ale netrefil ideálně puk a Dietz mu navíc do jeho pokusu vložil hokejku.
     
    12:08
    Viděli jsme asi první vážnější šanci zápasu. V závaru před brankou domácích se nejlépe zorientoval Vondráček, ale Sáblík zachránil Duklu a následně puk odpalují beci domácích do středního pásma.
     
    04:17
    První vyloučení zápasu, přesilovou hru si zahraje Třebíč. Petr Mocek (JIH) dostává dvě minuty za podražení. Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 43. Důras (Seman, Kotvan), 52. Štebih – 22. Fořt (Křivohlávek), 30. Křivohlávek, rozh. náj. Čech


    HC Dukla Jihlava: Sáblík (Rittich) – Dobrovolný, Kotvan, Kaláb, Podlipnik, Mocek, Štebih, Jícha M., Tobola H. – Čachotský, Mikeš, Malec – Velecký, Hubáček, Důras – Kuřítko, Seman, Kadlec – Prokš, Přidal
    SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Zelenka) – Dlapa, Rangl, Peroutka, Dietz, Čejka, Přibyl – Laš, Dolníček, Čuřík – Mikeska, Nahodil, Vondráček – Fořt, Křivohlávek, Kaut – Čech, Kadela, Paták

    Rozhodca: Hribik, Doležal – Kis, Svoboda