Zenit – Porto 1:1 (kon.) | Amsterdam – Celtic 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Austria 4:0 (kon.)
Barcelona – AC Miláno 3:1 (kon.) | Bazilej – FCSB 1:1 (kon.) | Dortmund – Arsenal 0:1 (kon.)
Chelsea – Schalke 3:0 (kon.) | Neapol – Marseille 3:2 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Celtic Glasgow
Streda 06.11.2013, 20:45Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     


    Skupinová fáza súťaže súťaží sa prehupla do svojej druhej – odvetnej časti. Stredajší program nám okrem iných miest, zavedie aj do Amsterdamu, kde miestny Ajax privíta v zápase skupiny H, Celitc Glasgow. Všetko podstatné o prenosy vám sprostredkuje z komentátorskej pozície Michal Bakoš. Prajem pekný a ničím nerušený športový zážitok.

     
    Ajax získal v prvých troch zápasoch skupiny jediný bod, čo zákonite znamená, že sa nachádza na poslednom mieste. Prvý zápas skupinovej fázy odohral Ajax v majestátnom Nou Campe, kde domácej Barcelone veľa starostí nenarobil a domov sa vrátil s jasnou prehrou, 0:4. Druhý zápas už dopadol v podaní Amsterdamu lepšie. V domácom prostredí dokázal holandský majster remizovať 1:1 so slávnym AC Milánom a získať tak bod.


    Vedenie a fanúšikovia klubu, ktorý má vyhlásenú akadémiu, určite nie sú spokojní ani s doterajším predstavením Ajaxu v domácej súťaže. V tej im po dvanástich kolách patrí až šieste mieste so ziskom devätnástich bodov. V Amsterdamu však ešte nemusia robiť paniku. Holandská Eredivisie je tento ročník mimoriadne vyrovnaná a podľa aktuálneho poriadia má šancu na prvé miesto až osem tímov. Medzi nimi aj Ajax, ktorá stráca na priebežného lídra z Alkmaaru tri body. Ak sa pozrieme na posledných päť zápasov Ajaxu v domácej súťaži, zistíme, že forma domácich je kolísavá a nevyrovnaná. V ostatných piatich zápasoch zaznamenal Ajax dva víťazstva, dve remízy a jednu prehru. Generálka na súboj Ligy Majstrov Ajaxu vôbec nevyšla, kedže podľahol v domácom prostredí Vitesse najtesnejším možným rozdielom – 0:1.
     
    Celtic Glasgov je v tabuľke o priečku vyššie, ako jeho stredajší súper. Na konte má tri body. Základnú skupinu otvorili Glasgowčania súbojom na San Sire, kde boli slávnemu AC síce vyrovnaným súperom, no v konečnom zúčtovaní svietil na tabuli stav 0:2 v ich neprospech. Druhý zápas priniesol pre Celtic a jeho fanúšikov futbalový sviatok. Do Glasgowa opäť po roku zavítal súper najťažšieho možného kalibru – FC Barcelona. V minulej sezóne dokázali Katolíci, ako sa škótskemu majstrovi hovorí, šokovať celý svet svojim domácim víťazstvom nad Blaugranas pomerom 2:1. Celtic slávil úspech vďaka defenzívnej a tvrdej hre, ktorá technickým hráčom španielskeho majstra nesedela. Navyše k tomu pridal aj dve využité brejkové situácie. V podobný scenár dúfali fanúšikovia Celticu aj tento rok, no Barcelona si zápas postrážila a do Španielska si odviezla tri body, aj keď po najtesnejšej výhre – 1:0.


    V domácej súťaži je Celitc jasným favoritom na zisk titulu, čo zatiaľ aj potvrdzuje. Po dvanástich kolách sídli na prvom mieste ligovej tabuľky so štvor bodovým náskokom, a to má ešte zápas k dobru. V ostatných piatich zápasoch Celtic tri krát bodoval naplno a len a dva krát sa so súpermi delil po remíze. V generálke na súboj Ligy Majstrov doma privítal Dundee United, s ktorým v sobotu remizoval 1:1.
     
    Prvý vzájomný zápas – Celtic Glasgow : Ajax Amsterdam – 1:0

    V prvom vzájomnom zápase hranom pred dvoma týždňami v Glasgow parku sa tešil domáci Celtic z víťazstva a zisku troch bodov. O víťazstve škótskeho celku rozhodlo rozhodlo deväť minút pre delených pol časovou prestávkou. Katolíkov poslal do vedenia v 44. minúte Forrest, ktorý sa presadil zo značky pokutového kopu a pár minút po návrate z kabín, konkrétne v 53. minúte navýšil na 2:0, Kayal. V 88. minúte dostal Biton červenú kartu, po tom, čo bol na ihrisku len jedenásť minút. Ajaxu sa podarilo stav zápasu v samom závere skorigovať, keď sa z poslednej akcie zápasu presadil Schøne.
     
    Tréneri


    Hlavným trénerom Ajaxu je Frank de Boer, ktorý patrí k mladým trénerom. Má 43 – rokov a počas svojej hráčskej kariéry si zahral za Ajax, Galatasaray, či Barcelonu. Ku koncu kariéry hrával aj za Rangers – najväčšieho rivala stredajšieho súpera Ajaxu. Trénerskú kariéru začal v domovskom Ajaxe, kde od roku 2007 do roku 2010 viedol juniorský tím. Od roku 2008 vykonával popri tejto činnosti aj funkciu asistenta trénera pri holandskej reprezentácii. V roku 2010 však musel pôsobenie na lavičke Tulipánov ukončiť, kedže sa stal hlavným trénerom Ajaxu. Zatiaľ sa mu darí skvele. Vo všetkých troch sezónach pod jeho vedením sa Ajax tešil z titulu.



    Celtic vedie z lavičky ako hlavný tréner Neil Lennon. Medzi nim a jeho náprotivkom by sa dalo nájsť niekoľko paralel.Obidvaja sú takmer rovnako starí – Lenon má 42. Podobne ako de Boer, aj Lenon je hlavným trénerom svojho tímu od roku 2010. Pre severného Íra je Celtic prvým a zatiaľ jediným miestom, kde trénoval. Darí sa mu taktiež veľmi dobre. Zatiaľ sa za tri sezóny, dva krát tešil zo zisku domáceho titulu a škótskeho pohára.
     
    Koho sledovať ?


    Na domácej strane bol výber celkom jednoduchý. Rozhodol som sa pre kapitána Ajaxu Siema de Jonga. Holandský futbalista, ktorý sa narodil vo Švajčiarsku, je v A tíme Amsterdamského celku už od roku 2007. Doteraz zaň v domácej súťaži odohral 154 zápasov a sieť rozvlnil 51 krát. Nastupuje na pozícii ofenzívneho záložníka, no vie zahrať aj v útoku. Naplní proti Celticu status najobávanejšieho hráča Ajaxu a dotiahne svoj tím k trom bodom ?



    Aj na strane Celticu som sa rozhodol zvoliť útočníka, konkrétne Gréka Georgiosa Samarasa. 28 – ročný odchovanec Heerenveenu sa do Celticu Glasgow dostal cez pôsobenie v Manchestri City. Gerogios nehrá v Glasgowskom klube klasického útočníka, často sa sťahuje do stredu poľa pre lopty a snaží sa byť spojkou medzi defenzívou a ofenzívou. Dokáže aj v tomto zápase tento útočník s bujarou hrivou svoj tím potiahnuť, čo sa týka ofenzívnej fázy ?
     
    zdroj obrázkov : llovetosports.com, attackingsoccer.com


    Všetko podstatné som vám dúfal v preview napísal, teraz nám ostáva už len vyčkať stredajší večer a spoločne si vychutnať tento zápas, v ktorom pôjde o veľa. Ak by Ajax vyhral, dostal by sa na tretie miesto pred svojho súpera. V prípade, že Barcelona doma vyhrá nad AC Milánom, čo sa očakáva, tak by Ajax strácal na druhé postupové miesto len bod. O veľa hrá aj Celtic, ten by sa v prípade naplnenie predpokladov v zápase na Nou Campe a svojho víťazstva v Amsterdame dostal na postupové miesto. Môžme teda očakávať boj o každý centimeter ihriska. Kto sa napokon bude tešiť z víťazstva, alebo sa budú body deliť ? Všetko sa dozviete v našom prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen – Klaassen, Blind, Serero – Schøne, de Jong (C), Sigthórsson.
    Náhradníci: Vermeer – Moisander, van der Hoorn, Poulsen, Andersen, Hoesen, Fischer.

    Celtic Glasgow: Forster – Lustig, Ambrose, van Dijk, Mulgrew – Stokes, Commons, Kayal, Izaguirre – Forrest, Samaras (C).
    Náhradníci: Załuska – Ledley, Rogic, Fisher, Boerrigter, Baldé, Pukki.

    Rozhodca: Deniz Aytekin – Guido Kleve, Markus Häcker – Holger Henschel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Veľmi dôležitý zápas sa nám práve začal. Kto sa bude tešiť zhruba okolo pol jedenástej ?
     
    1
    Prvá útočná akcia domácich skončila až u brankára Clissena, ktorého následný výkop skončil mimo ihriska.
     
    2
    V úvodných minútach pri lopte takmer nesutále domáci Ajax, ktorý sa dostal aj do prvého zakončenia. Hlavička de Jonga z ťažkej pozície bola nepresná.
     
    3
    Hosťujúcej obrane zatopil dvoma centrami do pokutového územia Schøne. pri tom prvom mal Sigthórsson smolu, v rozhodujúcej chvíli sa pošmykol.
     
    4
    Je jasne vidieť, na kom je ťarcha tvorenia hry. Ajax dnes potrebuje vyhrať a je to vidieť na jeho hernom prejave od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu. Hostia sa dostali k lopte, no odkopli ju do územia nikoho.
     
    5
    Celtic sa chcel taktiež ukázať aj v útočnej stránke hry. Lustig pekne postupoval po pravom krídle, no nakoniec bol zastavený.
     
    6
    Kayal, ktorý v prvom vzájomnom zápase zvyšoval na 2:0 v prospech Celticu, fauloval. Domáci budú pri lopte.
     
    7
    Blind faulovaný. Ajax bude mať k dispozícii priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    8
    K lopte sa postavil Denswil, ktorý donútil Forstera k prvému zákroku v zápase. Brankár hostí jeho strelu, ktorý mierila k tyči, vyrazil na rohový kop.
     
    9
    Domáci to skúsili stredom, kde však bolo príliš husto. Celtic sa spolieha na svoju tradičnú taktiku, ktorá je zameraná hlavne na poctivé bránenie.
     
    10
    Ajax nemá veľa priestoru na prehustenej polovici súpera. Lopta sa teraz preto dostala až ku Cillessenovi, ktorého nákop nikto z domácich nespracoval.
     
    11
    Na druhej strane odskočila lopta od nohy Commonsovi. Hostia v ofenzíve zatiaľ absolútne bezzubí.
     
    12
    Domáci si pýtali penaltu, keď podľa nich po centri van Rhijna zahral rukou van Dijk. Hlavný rozhodca však podobný názor nemal. Pokračuje sa v hre.
     
    13
    Celtic sa po prvý raz v zápase dostal ku svojej silnej zbrani, na ktorú spolieha v ofenzívnej činnosti – priamemu kopu. Po signále vystrelil van Dijk, no len do sformovanej obrany.
     
    14
    Následne mal Celtic k dispozícii aj rohový kop, no Commonsov center do plachti len na prvú tyč. Domáca obrana si poradila.
     
    15
    Stokes mal teraz trošku viac času a priestoru na ľavom krídle, vyzval jedného z domácich obrancov na súboj jeden proti jednému, no nepresadil sa.
     
    16
    Hra Ajaxu momentálne pripomína Barcelonu. Domáci volia postupnú rozohrávku s veľkým množstvom krátky prihrávok.
     
    17
    V úvodnej štvrť hodine bola väčšia aktivita na strane domácich, no ani Ajax. a ani Celtic sa do väčšej šance zatiaľ dostať nedokázal.
     
    17
    Akoby som to privolal ! van Rhijn sa dostal centru na pravom krídle. V pokutovom území našiel de Jonga, ktorého hlavičku vytesnil nad brvno fantastickým zákrokom Forster !
     
    19
    Georgios Samaras sa po prvý raz v zápase pripomenul až teraz, no určite nie tak, akoby si predstavoval. Za faul na Serera videl žlté napomenutie.
     
    20
    Následný priamy kop rozohral opäť Denswill. Jeho skákavá strela do plachtila len presne do stredu brány, Forster nemal problém zasiahnuť.
     
    21
    Kayal v strede poľa fauloval. Pri lopte ostanú domáci.
     
    22
    Center z dielne van Rhijna nenarobil obrane hostí výraznejšie problémy. van Rhijn zatiaľ oplýva veľkými ofenzívnymi chúťkami a z jeho strany prichádza pre Celtic najväčšie nebezpečenstvo.
     
    23
    Hráči Ajaxu trošku za riskovali, dovolili si kombináciu v pokutovom území, no z komplikovanej situácie vyšli bravúrne.
     
    24
    Domáci chceli zrýchliť hru dlhou kolmicou, ktorú však obrana Celticu prečítala a zachytila.
     
    25
    Takmer sa nám zvrhla v strede poľa potýčka, po tom, čo Malugrew zabránil snahe o rýchlu rozohrávku Ajaxu.
     
    26
    Ďalší priamy kop pre domácich, tentoraz z ľavej strany. Štandardných situácii má Ajax v prvom polčase požehnane.
     
    27
    Hostia by mali pri štandardných situáciach dominovať, čo sa im zatiaľ darí. Problémy im neurobil ani rohový kop domácich.
     
    28
    James Forrest sa snažil z pravej strany prekvapiť Cillessena takým polo centrom, polo strelou, no domáci brankár si situáciu postrážil.
     
    29
    Schøne si to narovnal na strelu, no hradbu tiel pred Forsterom sa mu nepodarilo prestreliť.
     
    30
    Za sebou máme pol hodinu riadneho hracieho času. Optická prevaha je na domácej strane, no Ajax to má pri tvorbe útočných akcií proti sformovanej obrane hostí veľmi ťažké.
     
    31
    de Jong si zabiehal na dlhú prihrávku, no van Dijk to vyriešil malou domov na Forstera.
     
    32
    Stokes sa opäť snažil presadiť, no podobne ako pri jeho prvej akcii, ani teraz nepochodil.
     
    33
    Schøne pretiahol svoj center na zadnú tyč, kde zasahoval Lustig. Ten odkopol loptu do bezpečia.
     
    34
    Cillessen by si v prvom polčase mohol v pohode skočiť aj na kávu, zatiaľ ho hráči Celticu nepreverili. Do útoku sa príliš nedostávajú, a ak aj áno, tak to končí dlhým nákopom do územia nikoho.
     
    35
    Ajax pokračuje so sériou štandardných situácií. Obrana Celticu s ich odvracaním nemá zatiaľ problém.
     
    37
    de Jong si chcel obhodiť protihráča, čím by sa dostal do veľkej šance. Jeho zámer mu však nevyšiel. Pri lopte aj napriek tomu opäť Ajax.
     
    38
    Ajax má síce veľkú územnú prevahu, no nie je mu to nič platné. Domácim chýba moment prekvapenie, nejaká kolmá prihrávka, či individuálne presadenie niektorého hráča. Celtic nemá s bránením postupných útokov problém.
     
    39
    Po zblokovanom centri bude mať hosťujúci Celtic k dispozícii rohový kop.
     
    39
    van Dijk sa k hlavičkovému zakončeniu nedostal, hostia však budú mať vzápätí šancu na reparát.
     
    40
    van Dijk je evidentne hráčom, na ktorého sa majú zahrávať štandardné situácie. K hlavičke sa tentoraz dostal, no Cillessena neohrozil.
     
    41
    Schøne mal na prvom krídle veľa priestoru, loptu prihral pod seba na de Jonga, ktorý bol ale eľmi dobre pokrytý.
     
    41
    Klassen sa previnil šľapákom, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    42
    Commons si výborne spracoval loptu, no ďalej sa nedostal. Bol totiž nedovolene zastavený.
     
    43
    Center smerujúci do domáceho pokutového územia nezasiahol nik iný ako van Dijk, ktorého spätná prihrávka nenašla nikoho zo škótskeho celku.
     
    44
    Rýchly brejk domáceho tímu vedený Schønem zastavil za cenu žltej karty Izaguirre.
     
    45
    Serero sa odhodlal k strele z úctyhodnej vzdialenosti, no medzi tri tyče jeho pokus nenamieril.
     
    45
    Stokesovi chýbalo pár krokov, aby sa dostal k lopte skôr ako protihráč.
     
    45
    Nadstavuje sa pre prvý polčas už klasická jedna minúta.
     
    45+1
    Schøneho zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase svieti na tabuli neatraktívny stav 0:0. V prvom dejstve sme sledovali dobíjanie defenzívnej pevnosti v podaní Ajaxu. Domáci síce mali územnú prevahu, no chýbal im moment prekvapenie. Hostia sa zas sústredili len na defenzívu a z pár štandardných situácií, ktoré mali k dispozícii, nedokázali nič vyťažiť.Dúfajme, že v druhom polčase uvidíme, aj to, kvôli čomu sa na futbal pozeráme – góly. Pokračujeme od 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tréneri cez polčas nestriedali. Do druhého polčasu nastúpili totožní hráči, ktorí zápas otvárali.
     
    47
    Klaasen išiel do súboja veľmi odvážne, aj napriek tomu, že už má na konte žlté napomenutie. Tentoraz to však bolo obojstranné.
     
    48
    Stokes dostal loptu do veľmi dobrej pozície, no v akcii pokračovať nemohol. Nepostrážil si ofsajdovú líniu.
     
    48
    Hráči Ajaxu sú ešte asi hlavami pri príhovore ich trénera. Akoby do druhého polčasu ešte nenastúpili.
     
    49
    Aktívny Schøne si v súboji jeden na jedného neporadil s van Dijkom.
     
    50
    Kayal postupoval s loptou smerom dopredu, mal veľa času aj možností, ako situáciu vyriešiť. Napokon sa rozhodol pre strelu, ktorá sa medzi tri tyče nezmestila.
     
    51
    Ajax Amsterdam dal gól! Domácim sa podarilo streliť veľmi dôležitý otvárací zásah, ktorý im dodá potrebný pokoj. Ajax predviedol krásnu kombináciu na jeden dotyk, ktorú zakončil presnou strelou povedľa Forstera LASSE SCHONE.
     
    52
    Tak, a teraz sú na rade hostia. Už nemôžu len pasívne vyčkávať na svojej polovici ihriska. Musia začať myslieť aj na ofenzívu.
     
    53
    Celtic mal k dispozícii štandardnú situáciu, center Mulgrewa však skončil len v rukaviciach Cillessena.
     
    54
    Stokes sa podľa domácej obrane nachádzal v ofsajde, no rozhodca nechal správne pokračovať v hre. Hráč hostí následne zakončil, no s jeho strelou si domáci brankár podaril.
     
    55
    Zatiaľ najlepší hráč tohto zápasu Schøne výborne odcentroval pred bránu, kde mohol jeden z domácich hráčov už zakončovať do poloprázdnej brány, no zabránil mu v tom na poslednú chvíľu Lustig.
     
    56
    Už to mohlo byť 2:0. Skvele však zastúpil svojho brankára Itaguirre, ktorý vyhlavičkoval loptu po rohovom kope z bránkovej čiary !
     
    57
    Hostia mali obrovskú šancu, postupovali totiž v prečíslení dvoch proti jednému. Forrest však situáciu nevyriešil dobre, kľučkou sa neuvoľnil. To ešte môže mrzieť.
     
    58
    Otvárací zásah zápasu určite hre pomohol. Momentálne hráme viac na obe strany ihriska.
     
    59
    Lustig poslal sprava center do pokutového územia. Všetko musel riešiť Cillessen, ktorý vy boxoval loptu do bezpečia.
     
    60
    Do pokutového územia domácich teraz lieta jeden center za druhým. Ajax odoláva.
     
    61
    Celtic prakticky nepúšťa svojho súpera k lopte. Obrovský nápor hostí, ktorí chcú veľmi rýchlo vyrovnať.
     
    62
    Ajaxu akoby spadol po strelenom góle zo srdca veľký kameň a až príliš ochotne sa stiahol domáci tím do defenzívy.
     
    63
    Forrest sa fantasticky uvoľnil cez dvoch protihráčov, no následne už proti presile neuspel.
     
    64
    Sigthórson po kontakte v pokutovom území veľmi ochotne padol na zem. Pokutový kop si však nevymodlil.
     
    65
    Serero bol takmer na konci rýchlej kombinácie Ajaxu. Do zakončenia sa nakoniec predsa len nedostal.
     
    66
    Stokes trafil protihráča do ruky. Priamy kop pre Celtic.
     
    67
    Commons prepálil múr, no jeho zakončenie nenarobilo Cillessenovi väčšie problémy.
     
    68
    Denswil dostal jasle od Commonsa, ktorého následne poslal k zemi. Dostal žlté napomenutie.
     
    69
    Serero vybojoval pre Ajax aspoň rohový kop.
     
    70
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko, následný center sa do pokutového územia pred Forstera nedostal.
     
    71
    Commons je jasne naj tvorivejším elementom hosťujúcej zálohy. Ten si teraz všimol vyššie postaveného Cillessena, ktorého sa snažil prekvapiť zakončením z úctyhodnej vzdialenosti. Lopta skončila nad bránou.
     
    72
    Ako prví striedajú domáci. Ihrisko opustil Sereno, na ktorého miesto vybehol Fischer.
     
    73
    Strieda aj Neil Lenon. Z ihriska stiahol Stokesa a na pľac poslal Boerrigtera.
     
    74
    Striedajúci Fischer sa dostal k streleckému pokusu, no trafil len padajúceho Izaguirreho.
     
    75
    Ajax momentálne v pohode kombinuje a kontroluje priebeh hry. Smerom dopredu sa už ponáhľať nemusí.
     
    76
    Celtic niekoľko krát za sebou zbytočne prišiel o loptu a prakticky zadarmo ju odovzdal na domácu stranu.
     
    77
    Konečne sa ukázal v tomto zápase aj Samaras, ktorý podržal loptu proti štvorici protihráčov, no Celtic sa po následnom centri aj tak k ničomu nedostal.
     
    77
    Druhé striedanie Celticu. Dnes má splnené Kayal, ktorý svoje miesto prenechal Ledleymu.
     
    79
    Schøne sa dostal ku strele, no s prízemným pokusom mieriacim do stredu brány nemal Forster problémy.
     
    80
    Striedajúci Fischer robí presne to, čo Ajax potrebuje. Teraz vybojoval loptu na vlastnej polovici a vyviezol hu až na stranu Celticu.
     
    81
    Celtic v tomto momente vyčerpal všetky možnosti na striedanie. Dohral aj podľa môjho názoru najlepší hráč v drese hostí, Commons, ktorý do hry púšťa útočníka Pukkiho.
     
    81
    Pukki sa okamžite zapojil do hry, po jeho kolmici sa však do zakončenia Forrest nedostal.
     
    82
    Domáci posiela ju do hry chodiace skúsenosti v podobe Poulsena, ktorý zaujal miesto Klaasena.
     
    84
    Celticu uteká čas veľmi rýchlo. Na vyrovnanie už veru hostia veľa času nemajú. Ešte stále sa však dá so zápasom niečo robiť.
     
    86
    K strele sa dostal de Jong, ktorému zabránil definitívne rozhodnúť výborným zákrokom Forster, ktorý tak ešte udržal svojmu tímu nádeje na vyrovnanie.
     
    87
    Definitívne mohlo byť po všetkých nádejach ostrovanov. Po Denswilovej hlavičke zvonila pravá tyč.
     
    88
    Celticu rozhodcovia zapískli zle hodený aut. To nie je na tejto úrovni príliš často viditeľné.
     
    89
    Hráči Ajaxu si užívajú väčší preistor, ktorý majú k dispozícii na brejky.
     
    90
    Taktické striedanie Ajaxu. van der Hoornem naskakuje na miesto Sigthórssona
     
    90+1
    Celtic mal jednu z posledných možností prostredníctvom rohového kopu, ktorý však Ajax dokázal ubrániť.
     
    90+2
    Ajax sa už sústredí len na jediný cieľ – ubránenie výsledku !
     
    90+3
    Samaras v ofsajde. Všetky nádeje hostí sú už pochované.
     
    Koniec zápasu.
     
    AJax napokon víťazstvo ubránil. O držiteľovi troch bodov rozhodol jediný zásah, ktorý strelil Schøne. Ajax sa tak v tabuľke dostal na tretie miesto, práve pred svojho dnešného súpera. Ďakujeme vám za pozornosť pri dnešnom zápase, onlajny želajú dobrú noc ! (22:39:14)

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Lasse Schøne

    Karty:   41. Klaassen (AJA), 68. Denswil (AJA) – 19. Georgios Samaras (CEL), 44. Izaguirre (CEL)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen – Klaassen, Blind, Serero – Schøne, de Jong (C), Sigthórsson.
    Náhradníci: Vermeer – Moisander, van der Hoorn, Poulsen, Andersen, Hoesen, Fischer.

    Celtic Glasgow: Forster – Lustig, Ambrose, van Dijk, Mulgrew – Stokes, Commons, Kayal, Izaguirre – Forrest, Samaras (C).
    Náhradníci: Załuska – Ledley, Rogic, Fisher, Boerrigter, Baldé, Pukki.

    Rozhodca: Deniz Aytekin – Guido Kleve, Markus Häcker – Holger Henschel