Košice – Prešov 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (0:0)
MŠK Žilina
Streda 06.11.2013, 18:00 • Na Pasienkoch, Bratislava • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Pekný, aj keď počasím nie príliš potešujúci stredajší podvečer prajem všetkým Vám, fanúšikom najsledovanejšej a určite najobľúbenejšej kolektívnej hry na svete!

    Futbalová sezóna v celej Európe je v plnom prúde a popri našej navyššej súťaži – Corgoň lige sa v strede týždňa budeme venovať zápasu slovenského pohára – Slovnaft cupu.

    Popri východniarskom derby Košice – Prešov sa zaujímavý duel odohrá aj na druhej strane našej vlasti, v Bratislave, na štadióne Na pasienkoch, kde domáci tím ŠK SLOVAN BRATISLAVA privíta v atraktívnom zápase svojho tradičného rivala, klub zo severu Slovenska, MŠK ŽILINA!

    Pred začiatkom si však ešte zhrnieme aktuálne dianie u oboch protagonistov dnešného duelu.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA – Hráči mužstva z nášho hlavného mesta sa nenachádzajú momentálne v práve najlepšej forme, čo sa týka ligovej súťaže. Aj keď sa belasí nachádzajú stále na prvom mieste tabuľky Corgoň ligy, posledné tri stretnutia im nevyšli podľa ich predstáv.
    Najprv doma zahanbujúco prehrali so sympaticky hrajúcim Trenčínom rozdielom triedy 0:3 a potom prišli na rad dve remízy, najskôr na kopaniciach v Myjave s domácim Spartakom 2:2 a pred dvoma dňami v nedeľu 3.11. sa rozišli nerozhodným výsledkom aj s Košičanmi po výsledku 1:1. Naopak, čo sa týka Slovnaft cupu, Slovanisti ho zvládajú impozantne. Ešte ani raz neprehrali, ba čo viac, inkasovali len jediný gól, práve proti ich dnešnému súperovi, s ktorým dokázali v prvom zápase štvrťfinále vyhrať na jeho pôde 3:1. Predtým porazili najprv Nové Mesto vysoko 5:0 a s Dunajskou Lužnou si poradili 3:0. Dnes by hráčom Slovanu nemalo nič stáť v ceste do semifinále, ale ako sa hovorí ...nikdy nehovor nikdy a každý zápas sa začína od 0:0. Najlepším strelcom Bratislavy je Pavel Fořt, ktorý strelil zatiaľ 3 góly, na druhom mieste je Filip Hlohovský, ktorý ich má na svojom konte 2. Uvidíme, či sa títo dvaja hráči dokážu presadiť aj v dnešnom zápase.
     
    MŠK ŽILINA – Hostia z mesta spod Dubňa sú na tom, čo sa týka formy ešte horšie ako ich súper z Bratislavy. V tabuľke Corgoň ligy sú až na 9. mieste, a to je pre taký tím, akým Žilinčania určite sú veľmi nelichotivá pozícia.
    V ich poslednom ligovom zápase v Nitre síce dokázali bodovať naplno, ale predtým v posledných 8 zápasoch dokázali vyhrať len jediný duel, proti Košiciam doma 2:0. V pohári sa im darilo o čosi viac, keď podobne ako Slovan až do ich vzájomného zápasu ani raz neinkasovali. Najprv uspeli v Dolnom Kubíne po výsledku 2:0 a v ďalšom kole sa poriadne vytrápili s Nemšovou, vyhrali tam len 1:0. Najlepšieho pohárového strelca v žilinskom tíme ťažko hľadať, kedže každý jeden ich gól strelil vždy iný hráč... tomu sa vraví kolektívna hra. Trénerom tímu je Adrián Guľa, asistenta mu robí Marián Zimen.
     
    Všetci hráči oboch tímov veria, že si na štadión "Na Pasienkoch" nájde cestu viac divákov aj v tomto nepriaznivom počasí. Ak by sa to ale dnes práve Vám nepodarilo, určite ostaňte verní nášmu online prenosu.

    Prajem príjemny športový zážitok!
     
    Ešte raz vám prajem príjemný podvečer pri sledovaní posledného štvrťfinálového zápasu Slovnaftu Cupu. Včera si vybojovali postup Trnavčania a futbalisti zo Senice, dnes postúpili Košice cez Prešov po celkovom skóre 4:1, no a posledným postupujúcim bude jeden z dnešných tímov. Poďme sa pozrieť na úvodné zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Vrablec, Gorosito, Niňaj, Josimov – Žofčák (C), Grendel, Kladrubský, Halenár, Milinkovič – Vittek
    Náhradníci: Polaček – Čikoš, Hlohovský, Mészáros, Soumah, Kolčák, Peltier

    MŠK Žilina: Krnáč – Gergel, Pečovský, Piaček (C), Pich, Škvarka, Mihalík, Králik, Paur, Jelič, Mabouka
    Náhradníci: Dúbravka – Škriniar, Guba, Čmelík, Perexta, Klec, Nunes

    Rozhodca: Sedlák – Jenčura, Ferenc.
     
    Pri pohľade na tribúny, či dokonca novinársky sektor to vyzerá, ako by zápas začínal až o 18:30. V press zóne som sám, na tribúnach sú desiatky fanúšikov.

    Pripomeňme si ešte výsledok prvého zápasu, v ktorom Slovan vyhral v Žiline 3:1.

    Zápas začína približne o sedem minút. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Hlavní aktéri dnešného stretnutia v tomto momente nastupujú na trávnik za sprievodu rozhodcov. Zápas začne o pár sekúnd.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali domáci hráči, ktorí nastúpili v belasých dresoch, hostia v žlto-zelenej kombinácii.
     
    1
    Do prvej akcie sa dostali hostia, z pravej strany smerovala jemná prihrávka na Róberta Picha, ktorý sa k lopte nedostal, pokryl ju domáci gólman.
     
    2
    Igor Žofčák veľmi dobre pracuje v útočných radoch a naháňa obrancov Žiliny, čo mu nohy stačia. Hostia majú menšie problémy s rozohrávkou, no zatiaľ to zvládajú.
     
    3
    Dlhý odkop Putnockého po malej domov skončil na kopačkách hosťujúcich obrancov, ktorí zakladajú postupný protiútok.
     
    4
    Vittek sa snažil pretlačiť cez dvoch obrancov, nakoniec sa mu to však nepodarilo, ale lopta sa dostala ku Žofčákovi, ten poslal pred bránku iba strieľaný center a nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    5
    Vittek predlžoval loptu hlavou na Milinkoviča, ten bol však od lopty ďalej, než žilinský obranca, ktorý sa nakoniec lopty zmocnil.
     
    6
    Útočný faul Marka Milinkoviča ukončil útočnú akciu domácich.
     
    7
    Žilinský obranca si príliš dlho šnuroval kopačky, za čo ho musel hlavný arbiter napomenúť, zatiaľ však bez karty.
     
    8
    Ľahká prízmená strela z väčšej vzdialenosti k ľavej tyči Putnockého bránky nenarobila domácemu gólmanovi problémy.
     
    9
    Domáci robia zbytočné chyby pri rozohrávke na vlastnej polovici, oba tímy zvolili celkom vysoké napádanie.
     
    10
    Hrá sa v strednej časti ihriska, mohli sme vidieť série outových vhadzovaní pri ľavej postrannej čiare.
     
    11
    Žilinčania držia loptu na kopačkách, no veľmi opatrne zakladajú útočnú akciu a využívajú aj prihrávky “domov”.
     
    13
    Priamy kop domácich, lopta letela do stredu pokutového územia, no jeden z hosťujúcich obrancov ju poslal hlavou za čiaru a budeme svedkami rohového kopu.
     
    14
    K odrazenej strele sa dostal Gorosito, no postranný rozhoca signalizuje ofsajd a prisudzuje loptu hosťujúcim hráčom.
     
    16
    Šprintérsky súboj Žofčáka s Maboukom, hosťujúci obranca mal k lopte výrazne bližšie, a tak využil svou výhodu a odkopol loptu do bezpečia.
     
    17
    Jakub Paur hľadal svojho spoluhráča na pravej strane, no prihrávka do behu nemala úspech, zmocnili sa jej domáci.
     
    17
    Ďalší Putnockého výkop až na súperovu polovicu, kde si ju poľahky zobrali Žilinčania.
     
    18
    Maboukov center z pravej strany bol zblokovaný, po následnej akcii sa dostal k centru ešte Martin Králik, no nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    18
    Do rýchlejho protiútoku bol vysunutý Róbert Vittek, no obranca v žltom drese ho šmýkačkou odzbrojil od lopty.
     
    19
    Rohový kop domácich. Lopta letela do stredu pokutového územia, kde si s ňou poľahky poradil Krnáč.
     
    20
    Michal Škvarka pekne zabojoval pri pravej postrannej čiare, prešiel si cez jedného obrancu, no Miloš Josimov ho už ďalej nepustil.
     
    20
    Vittek zakombinoval s Halenárom, ktorý sa snažil ešte nájsť Grendela, no poslal mu príliš silnú prihrávku, ktorú už Erik nestihol.
     
    22
    Žilinčania dobre kombinujú, Pečovský našiel na pravej strane pokutového územia Škvarku, ktorý si loptu zastavil, urobil kľučku späť a následne prišiel o loptu, pískaný útočný faul.
     
    23
    Priamy kop Bratislavčanov asi z 35 metrov, Milinkovič poslal loptu na hranicu šestnástky, no k zakončeniu sa domáci nedostali.
     
    24
    Máme za sebou prvú polovicu prvého polčasu, zatiaľ sme nevideli žiadnu vážnejšiu šancu.
     
    24
    Halenárov center na Vitteka v šestnástke, ten si loptu spracoval hruďou a na to zareagoval veľmi dobre Ernest Mabouka a obral skúseného útočníka o loptu.
     
    25
    Strela Romana Gergela spoza šestnástky bola zblokovaná, no Slovanisti museli aj tak loptu odkopávať na rohový kop.
     
    26
    Center na prednú tyč, ktorú si domáci postrážili dobre a poslali loptu preč z pokutového územia.
     
    27
    Séria menších faulov v strede ihriska, hra je často prerušovaná hvizdom rozhodcu.
     
    28
    Slovanisti už dlho neohrozili súperovu bránku, tak sa Juraj Halenár odhodlal ku strele z veľkej vzdialenosti, lopta letela nad bránku.
     
    29
    Róbert Pich našiel výborne Michala Škvarku, ktorý však stál v ofsajdovej pozícii a tak rozhodca prerušuje hru.
     
    29
    Michal Škvarka dostal žltú kartu za nadávky (protesty).
     
    30
    Milinkovič si priťukol loptu s Vittekom, finálna prihrávka však bola slabá a Marko sa k lopte už nedostal.
     
    32
    Žilinčania už dlho kombinujú pred domácou bránkou, zatiaľ bez strely. K centru sa odhodlal až teraz Ernest Mabouka, lopta však bola zblokovaná ešte pred šestnástkou.
     
    33
    Halenár bol faulovaný pri útočnej snahe, priamy kop pre domácich z veľkej vzdialenosti.
     
    34
    Priamy kop nežal absolútne žiaden úspech, následne sa hostia snažili založiť rýchly protiútok, no zostavil ich hvizd hlavného arbitra kvôli ofsajdu.
     
    35
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke a lopta skončila za postrannou čiarou, no rozhodca ešte zapískal faul v strede ihriska a prisúdil loptu Žilinčanom. Dnes rozhodca píska každý malý faul, každé ťuknutie, kvalita hry sa tým pádom znižuje.
     
    36
    Ďalší faul v strede irhiska, Žilinčana zahrali na krátko, avšak vrátili sa s loptou na svoju polovicu.
     
    37
    Ďalší Žilinčan leží na zemi, na trávnik nastupujú už aj nosítka a zdravotníci. Tentokrát to už bude zrejme niečo vážnejšie, aj keď som žiadny tvrdý zákrok nepostrehol.
     
    38
    Vyzerá to tak, že hostia budú musieť vynútene striedať.
     
    38
    Nešťastným hráčom je Jozef Piaček, ktorý momentálne krýva za postrannou čiarou smerom k striedačkam.
     
    39
    Hostia v krátkom oslabení o jedného hráča, Žofčákov center z pravej strany pokryl Krnáč do svojich rukavích.
     
    39
    Strela z 22 metrov od Juraja Halenára takmer trafila kapitána hostí, ktorý krýva pri bránke hostí smerom k striedačkam.
     
    40
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jozef Piaček, prichádza Dávid Guba.
     
    41
    Piačekove zranenie nevyzerá vôbec dobre, verme teda, že to nebude nič vážne a bude môcť čoskoro nastúpiť späť na trávnik.
     
    42
    Tentokrát prišiel center z ľavej strany od Milinkoviča, lopta skryl do svojich rukavích opäť brankár Martin Krnáč.
     
    43
    Gorosito urobil hrubku v obrane, no svoju chybu rýchlo napravil.
     
    43
    Milinkovič vysunul lobom Roba Vitteka, tomu však skočil pod nohy, respektíve po lopte Martin Krnáč a perfektne tak zabránil sľubnej akcii.
     
    44
    Na druhej strane pískaný ofsajd hostí.
     
    45
    Ďalšia karta za protesty po odpískanom faule na Erika Grendela. Žltú kartu dostal Jakub Paur.
     
    45+1
    Nadstavený čas 1 minúta. Priamy kop domácich, k lopte sa dostal pred Krnáčom Vittek, ktorý hlavou hľadal Milinkoviča, ktorý by mohol doklepnúť do odkrytej bránky, no prihrávka bola pridlhá.
     
    45+1
    Následne sme mohli vidieť aj hrubku Matúša Putnockého, ktorého však podržali jeho kolegovia v obranných radoch.
     
    45+2
    Po rohovom kope ešte vyskúšal vystreliť z otočky Roman Gergel, no netrafil bránku.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza MIloš Josimov, prichádza Erik Čikoš.
     
    47
    Žilinčania vstúpili do druhej polovice mierne aktívnejšie, no zatiaľ sme nevideli žiadnu šancu.
     
    48
    Jiří Kladrubský sa dopustil faulu v strede ihriska, rozhodca pokračuje vo veľmi prísnom posudzovaní faulov.
     
    48
    Prízemný center Dávida Gubu do šestnástky bol zblokovaný domácou obranou, ktorá si berie loptu na svoje kopačky.
     
    49
    Tvrdá strela hostí spoza šestnástky bola tečovaná a hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    50
    Po centri sa dostala odrazená lopta ku Gubovu, ten sa snažil zakončiť z otočky, ale z veľkého uhlu netrafil bránku.
     
    51
    Rohový kop domácich, Slovanisti sa však nedostali ku strele a nedokázali ohroziť Krnáčovu bránku.
     
    51
    Igor Žofčák dostáva žltú kartu za faul v strede ihriska.
     
    52
    Žilinčania vybojovali roh, no nedokázali po centri vôbec ohroziť Putnockého bránku.
     
    53
    Faul na Róberta Vitteka a Slovanisti budú zahrávať priamy kop z pravej strany. Vyzerá to skôr ako "zmenšený" rohový kop.
     
    54
    Milinkovič sa rozhodol strieľať priamo na bránku, no lopta letela asi meter nad brvno.
     
    54
    Center Žofčáka na Milinkoviča, ktorý si loptu spracoval prsiami, no nakoniec o ňu aj prišiel.
     
    55
    Na pravej strane rýchly Mabouka vybojoval rohový kop pre hostí.
     
    55
    Lopta sa nedostala ani len do šestnástky, Žilinčania premárnili svoju príležitosť.
     
    56
    Lopta na Grendela bola pridlhá, Krnáč bude rozohrávať od svojej bránky.
     
    57
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Juraj Halenár, prichádza Seydouba Soumah.
     
    58
    Erik Čikoš veľmi pekne bojuje pri pravej postrannej čiare a sklzom vybojoval loptu pre svoj tím.
     
    58
    Mabouka sa snažil nájsť Gubu, no ten sa k lopte nedostal, domáca obrana odkopla za postrannú čiaru.
     
    59
    Následne rozhodca píska ďalší ofsajd Žilinčanov.
     
    60
    Žofčák našiel Soumaha, ktorý sa snažil dostať loptu ešte na Vitteka, poslal však nepresnú prihrávku do šestnástky.
     
    60
    Soumaha vysunul Vittek do krásnej šance, prestrelil brankára, ktorému išla lopta pomedzi nohy a pomaly sa odkotúľala tesne vedľa ľavej tyče. Roh pre Slovan.
     
    61
    Po rohu si ešte dokázali Slovanisti vypracovať šancu, najprv z ideálnej pozície nevystrelil Grendel, no následne sa dostala lopta na Halenára pred bránkou, nedokázal však zakončiť.
     
    63
    Soumahov pekný center do šestnástky, na ktorý nedočiahli ani Vittek a ani Grendel. Lopty sa zmocňujú hostia.
     
    64
    Krásna individuálna akcia Dávida Gubu, ktorý sa dostal až do šestnástky, no skončil na zemi. Rozhodca penaltu nepíska, v hre sa pokračuje.
     
    65
    Pri postrannej čiare opäť pekne zapracoval sklzom Erik Čikoš. Následný center do šestnástky pokryl Matúš Putnocký.
     
    66
    Na ihrisko sa o malú chvíľku pozrie aj Kristián Kolčák.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Erik Čikoš, prichádza Kristián Kolčák.
     
    66
    Bolo to taktiež vynútené zranenie, nakoľko leží Erik Čikoš za postrannou čiarou spolu s ošetrujúcim lekárom.
     
    67
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Michal Klec.
     
    68
    Tvrdá prízemná strela Roba Picha k pravej tyčke, Matúš Putnocký si s loptou bez problémov poradil.
     
    68
    Guba nedokázal cez Vrableca odcentrovať, out pre hostí.
     
    69
    Vidíme priemerný futbal, oba tímy usilovne bojujú, no chýbajú tomu góly, respektíve aspoň šance.
     
    70
    Roman Gergel si nedokázal naraziť s Dávidom Gubom, ktorý hrá dnes veľmi pekný futbal. Loptu si zobrali na svoje kopačky domáci hráči.
     
    71
    Priamy kop domácich, najvyššie si vyskočil Róbert Vittek, no netrafil loptu a tak bude Martin Krnáč odkopávať loptu od svojej bránky.
     
    72
    Mabouka poslal krásny center do šestnástky, ku ktorej sa dostal Kristián Kolčák, ten sa snažil odkopnúť loptu, čo sa mu aj veľmi tvrdo podarilo.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 420 divákov.
     
    74
    Žofčákov priamy kop vyboxoval Martin Krnáč do bezpečia.
     
    75
    Pri bránke domácich zostáva ležať jeden z domácich hráčov, hra je momentálen prerušená.
     
    76
    Je to Nicolas Gorosito, ktorý si drží hlavu, no hre sa bude o malú chvíľu pokračovať.
     
    77
    Krásny volej Róberta Picha, ktorý bol po centri z ľavej strany zblokovaný na rohový kop. Nebyť obrancu, ktorý tečoval loptu, zrejme by sme videli prvú zmenu stavu v tomto zápase.
     
    78
    Dlhý center Žilinčanov nemal úspech, Putnocký bude odkopávať od svojej bránky.
     
    80
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Róbert Pich, prichádza Lukáš Čmelík.
     
    82
    Dá sa povedať, že zápas sa už dohráva, Žilinčania sa do útoku nejak nehrnú, Slovanisti taktiež. Snaha tu síce je, no to nestačí.
     
    82
    Dlhý center na Milinkoviča, ktorý vystrelil z veľkého uhlu a nedokázal vôbec trafiť bránku.
     
    83
    Tvrdá strela Romana Gergela spoza šestnástky sa neujala a letela vysoko nad bránku. Putnocký si chystá loptu na odkop.
     
    84
    Čmelík sa snažil preniknúť sám, no nepodarilo sa mu to a stratil loptu.
     
    85
    Ďalšia tvrdá strela spoza šestnástky, tentokrát to vyskúšal Jakub Paur, no opäť letela lopta nad bránku.
     
    85
    Soumah sa krásne predral cez dvoch obrancov hostí a snažil sa poslať loptu pred Krnáča, po skrumáži pred brankárom končí lopta za čiarou a bude sa kopať roh.
     
    86
    Slovan dal gól!
    Konečne sme sa dočkali prvého gólu zápasu a tým pádom sa Slovanisti stávajú už definitívne štrtým postupujúcim do semifinále Slovnaft Cupu. Odrazená lopta sa dostala na hranicu päťky ku ERIKOVI GRENDELOVI, ktorý už pohodovo zakončil.
     
    87
    Do akcie sa rútil aj Soumah, no bol stíhaný Maboukom a nedostal sa ku strele. Slovanisti však zostávajú v útoku.
     
    88
    Rohový kop domácich bol zahraný na krátko. Milinkovič však akciu pokazil, respektíve si nerozumel so spoluhráčmi a stratil loptu.
     
    89
    Dlhá lopta až z obranného pásma hostí pred Putnockého, kde sa rútil Guba, no domáci gólman vyboxoval loptu preč.
     
    90
    Slovan dal gól!
    Slovanisti pridávajú aj druhý gól. Po krásnom centri Marka Milinkoviča sa dostal ku hlavičkovému zakončeniu RÓBERT VITTEK, ktorý bez problémov poslal loptu do siete.
     
    90
    Nadstavený čas 1 minúta.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu. Do semifinále Slovanft Cupu teda zaslúžene postupuje Slovan Bratislava. Zápas bol plný bojovnosti, no videli sme veľmi málo šancí. O dva góly sa postarali domáci hráči až v záverečných minútach. Celkové skóre tohto duelu je teda 5:1.

    Gratulujeme domácim Slovanistom k postupu a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dnešného večera. (19:54:30)

    Ján Sárközi

    Góly: 86. Grendel, 90. Vittek

    Karty:   51. Žofčák (SBA) – 29. Škvarka (ZIL), 45. Paur (ZIL)


    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Vrablec, Gorosito, Niňaj, Josimov – Žofčák (C), Grendel, Kladrubský, Halenár, Milinkovič – Vittek
    Náhradníci: Polaček – Čikoš, Hlohovský, Mészáros, Soumah, Kolčák, Peltier

    MŠK Žilina: Krnáč – Gergel, Pečovský, Piaček (C), Pich, Škvarka, Mihalík, Králik, Paur, Jelič, Mabouka
    Náhradníci: Dúbravka – Škriniar, Guba, Čmelík, Perexta, Klec, Nunes

    Rozhodca: Sedlák – Jenčura, Ferenc

    Diváci: 420
    22.10.2013
    Žilina - Slovan Bratislava 1:3

    Góly: 88. Majtán – 10. Kolčák, 32. Mészáros, 38. Peltier

    Karty:   36. Kolčák (SBA)