Kodaň – Galatasaray 1:0 (kon.) | Juventus – Real Madrid 2:2 (kon.) | Manchester City – CSKA Moskva 5:2 (kon.)
Olympiakos – Benfica 1:0 (kon.) | Plzeň – Bayern 0:1 (kon.) | Paríž – Anderlecht 1:1 (kon.)
Sociedad – Manchester United 0:0 (kon.) | Doneck – Leverkusen 0:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
Utorok 05.11.2013, 20:45 • Park Princov, Paríž • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Menéz rozohral priamy kop skvele, jeho center skončil presne na hlave Thiaga Silvu, ktorý však poslal na Kaminskiho zo záklonu len neškodné zakončenie.
     
    90+5
    Matuidi faulovaný. Posledný priamy kop v zápase pre PSG. Podarí sa domácim strhnúť vedenie na svoju stranu ?
     
    90+3
    Aby som nezabudol, plynie tretia minúta z päť minútového nadstaveného času.
     
    90+2
    Kaminski naťahoval odkop od svojej brány. Za zdržiavanie dostal žlté napomenutie.
     
    90+1
    Tretie striedanie hostí má výlučne taktický charakter. Ihrisko opustil strelec otváracieho zásahu de Zeeuw, ktorý do hry pustil Nuytincka.
     
    88
    Lucas si zbehol viac do stredu poľa, uvoľnil sa cez jedného hráča, pripravil si to na delovku pravačkou, no lopta mu ideálne nesadla a skončila mimo brány.
     
    87
    Mitrovič nebude schopný pokračovať v hre, na jeho miesto vybehol len 16 – ročný Tielemans. Obrovská škola pre tohto tínedžera.
     
    84
    Rozohrať chcel Ibrahimovič, ktorý pri lopte stál spoločne s Mottom. Nakoniec to vzal na seba Thiago Motta, no jeho strelu ľavačkou tečoval múr na rohový kop.
     
    83
    Priamy kop pre PSG so skvelej pozície. Toto je ideálna parketa na zakončenie.
     
    82
    Práve Sascha Kljestan skosil jedného z domácich hráčov, za čo videl druhú žltú kartu, tým pádom aj červenú, čo znamená, že ej vylúčený a hostia budú dohrávať v desiatich !
     
    79
    Vôbec svoje prvé striedanie v zápase urobili aj hostia. Dnešný zápas neodohrá celý Praet, ktorý do hry pustil Acheamponga.
     
    76
    Misiu v dnešnom zápase dokončil aj Verratti, ktorý do hry púšťa Jeremyho Menéza.
     
    75
    Avizované dvoj striedanie je tu. Ihrisko opustil Lavezzi, ktorý do hry pustil Pastoreho.
     
    70
    Paríž dal gól! Anderlecht sa z vedenia príliš dlho netešil. Prakticky z proti útoku to výborne vymyslel Motta, ktorý vysunul Matuidiho. Ten len posunul pred bránu IBRAHIMOVIČOVI, ktorého prvé zakončenie cez Kaminskiho skončilo na tyči, no Zlatan situáciu dosledoval a do prázdnej poľahky doťukol !
     
    68
    Anderlecht dal gól! Vážení športoví priatelia, neuveriteľné veci sa dejú v Parku Princov, hostia sa vôbec svojim prvým gólom v tomto ročníku Ligy Majstrov ujímajú vedenia ! Fantastickú akciu začal Kljestan, ktorý si narazil s Praetom, dostal a do pokutového územia, kde posunul pod seba na DE ZEEUWA, a ten z prvej prestrelil Siriguho !
     
    67
    Pri lopte stáli Thiago Motta a Alex. Zakončoval nakoniec druhý menovaný, ktorý prudkou strelou zamieril len nad bránu Kaminskiho ! Tribúnami to len tak zahučalo.
     
    64
    Skvelá, skvelá prihrávka Zlatana Ibrahimoviča, ktorý obdržal loptu od Lavezziho, krásnym oblúčikom vysunul Lucasa Mouru, ktorý to z prvej napálil vedľa ! Treba však povedať, že mu ešte sťažil pozíciu jeden z obrancov hostí.
     
    62
    Prvé striedanie zápasu vidíme na domácej strane po viac ako hodine hry. Marquinhos prenecháva miesto v srdci obrany Thiaovi Silovovi, ktorého fanúšikovia vítajú pokrikom : Silva, Silva !
     
    59
    Domáci zatlačili svojho súpera do vlastného pokutového územia, skvele to urobil Thiago Motta, ktorý ľavačkou našiel úplne voľného Matuidiho. Jeho center obrana hostí odvracia do bezpečia.
     
    55
    Práve po následnom rohu sa do najväčšej šance dnešného večera dostal Ibrahimovič. Švédsky útočník si našiel miesto na zadnej tyči, jeho hlavička minula pravú tyč o centimetre.
     
    54
    Ibrahimovič sa teraz z role zakončovateľa prevtelil do role skvelého nahrávača. Perfektne totiž vysunul Lavezziho, no jeho zakončenie zablokovala obrana hostí na roh.
     
    53
    Skvele zahraný brejk na domácej strane. Ibrahimovič posunul na Mouru, ktorého skvelým zákrokom zastavil Vanden Borre.
     
    49
    Priamy kop nerozohral nik iný, ako Zlatan Ibrahimovič, no svoju strelu namieril len do pevného múru Anderlechtu.
     
    48
    Matuidi teraz zapracoval pri odoberaní lôpt, čo mu ide podstatne lepšie ako tvorenie hry, následne vysunul Lavezziho, ktorý sa rozbehol priamo do srdca obrany hostí. Bol faulovaný. Milivojević potrestaný žltou kartou.
     
    43
    V pokračovaní akcie sa však domáci dopustili faulu. Priamy kop rozohral N'Sakala, ktorý centroval na zadnú tyč. Lopta sa následne dostala na hranici pokutového územia, so strelou z tejto vzdialenosti si Sirigu nemohol neporadiť.
     
    42
    Anderlechtu sa podarilo využiť priestor na pravom krídle na center v podaní Praeta, ktorý mieril presne na hlavu Mitroviča, no tomu v hlavičkovaní zabránil Alex.
     
    41
    Lucas Moua sa opäť prešmykol cez dvojicu protihráčov s ľahkosťou seba vlastnou, no v pokračovaní individuálnej akcie mu zabránil faulom Klejstan. Ten za to videl žlté napomenutie.
     
    39
    Po chybe Kljestana sa domáci dostali do rýchleho útoku, ktorý zakončil Maxwel prízemným centrom pred bránu. V pokutovom území sa už k zakončeniu hotoval Ibrahimovič, no skvelým sklzom mu v tom obrana hostí zabránila.
     
    33
    Anderlechtu sa darí využívať hlavne krídelné priestory. Zľava prišiel center v podaní N'Sakalu, do ktorého sa na zadnej tyči položil Praet. Jeho akrobatické zakončenie skončilo u divákov.
     
    32
    Vzápätí opäť pekná kombinácie, z pravej strany posnul pod seba Vanden Borre, Mitrovičovi, ktorý prudkou strelou po zemi zamestnal Siriguho.
     
    31
    Hostia sa mi s pribúdajúcim časom začínajú v ofenzíve čoraz viac páčiť. Teraz to zahrali veľmi umne, Kljestan roztiahol hru na ľavé krídlo, no center N'Sakalu nenašiel na zadnej tyči nikoho v bielom.
     
    26
    V ofenzíve sa pripomenuli aj hostia. Mitrovič dostal loptu na hranici pokutového územia, príliš nerozmýšľal a tvrdo vpálil. Jeho pokus presvišťal pod brvno domácej brány !
     
    16
    Otvárací zásah nám visí vo vzduchu, priatelia. Skvelou prihrávkou sa predviedol aj Verratti, ktorý našiel v pokutovom území Zlatana Ibrahimoviča. Ten bol mierne z uhla a mohol ešte voliť prihrávku pred bránu, no zachoval sa ako strelec a zakončil. Jeho jedovatý pokus skončil nad brvnom.
     
    15
    Krásnu kolmicu teraz narysoval na Mouru Thiago Motta. Jeho prihrávka mala predsa len jednu chybičku, mierila do ofsajdu.
     
    12
    Sebavedomý a talentovaný Moura to urobil fantasticky, dostal sa do pokutového územia, no jeho prihrávka pred bránu na Ibrahimoviča bola zablokovaná na roh. Keby lopta prešla, asi by nebolo o očm.
     
    11
    Domáci sa snažia o rýchle prihrávky, loptu posielajú okamžite z prvej od nohy. Ibrahimovič to skúsil zo strednej vzdialenosti, jeho tečovaná strela sa dostala do obrovskej šance k Lavezzimu, no argentínsky strelec trafil len protihráčov, ktorí sa do dráhy jeho strelu obetavo vrhli.
     
    6
    Obrovská šanca domácich na otvárací zásah ! PSG rozohralo priamy kop po faule na Mouru prekvapujúco rýchlo, prišiel dlhý pas za obranu, kde sa do hlavičkového zakončenia dostal Lavezzi. Argentínčan preloboval vybehnutého Kaminskiho, no lopta skončila len tesne nad bránou !

    Michal Bakoš

    Góly: 70. Ibrahimovič – 68. de Zeeuw

    Karty:   41. Klejstan (RSC), 48. Milivojević (RSC), 90+2. Kaminski (RSC)   82. Kljestan (RSC)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Marquinhos, Alex, Maxwell, van der Wiel – Motta, Matuidi, Verratti, Lucas – Ibrahimović (C), Lavezzi.
    Náhradníci: Douchez – Silva, Digne, Jallet, Rabiot, Ménez.

    R.S.C. Anderlecht: Kaminski – N´Sakala, Deschacht (C), Kouyaté, Mbemba – Vanden Borre, de Zeeuw, Milivojević, Praet – Kljestan, Mitrović.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Tielemans, Najar, Cyriac, Bruno.

    Rozhodca: Strahonja – Premužaj, Krmar