Kodaň – Galatasaray 1:0 (kon.) | Juventus – Real Madrid 2:2 (kon.) | Manchester City – CSKA Moskva 5:2 (kon.)
Olympiakos – Benfica 1:0 (kon.) | Plzeň – Bayern 0:1 (kon.) | Paríž – Anderlecht 1:1 (kon.)
Sociedad – Manchester United 0:0 (kon.) | Doneck – Leverkusen 0:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
Utorok 05.11.2013, 20:45 • Park Princov, Paríž • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     


    Po dvoch týždňoch sa opäť hlási najprestížnejšia klubov súťaž – Liga Majstrov, ktorá nám ponúka už 4. kolo skupinových fáz. Čakajú na nás teda odvetné súboje. My sa bližšie pozrieme do skupiny C, v rámci ktorej privíta francúzsky majster Paríž Saint-Germain belgického šampióna R.S.C Anderlecht. Zápasom vás z komentátorskej pozície bude sprevádzať Michal Bakoš, Onlajny.eu vám prajú príjemný a ničím nerušený športový zážitok.

     
    PSG kráča skupinou, v ktorej bol okamžite po vyžrebovaní favotitom čísle jeden na postup z prvého miesta, úplne suverénnym spôsobom. Po troch zápasoch je miliardársky klub na prvom mieste tabuľky, s dvanástimi bodmi na konte a skvelým skóre, 12:1. V prvom zápase sa PSG predstavilo na pôde Olympiakosu, ktorý vyškolilo pomerom 4:1. Ďalší zápas, tentoraz pred domácimi priaznivcami, priniesol Parížu víťazstvo nad Benficou, a to rozdielom triedy – 3:0.


    Francúzsky klub zatiaľ v tejto sezóne nepozná premožiteľa, a to nie len v Lige Majstrov, ale aj v domácej súťaži. V Ligue 1 je PSG na prvom mieste so ziskom 28 bodov. Pred druhým Lille má dvoj bodový náskok. Posledných päť zápasov domácej súťaže vyšlo Saint-Germainu takmer bez chybičky. Dokonale spokojnosti zabránila len remíza 2:2 na pôde St. Etiene. Generálku na súboj Ligy Majstrov zvládlo PSG na výbornú, ešte v piatok totiž doma zdolalo Lorient 4:0. Strelecky sa v tomto zápase dokázalo presadiť celé útočné trio – Cavani dva krát, Moura a Menéz pridali po jednom góle.





    R.S.C Anderlecht je v diametrálne odlišnej pozícii ako jeho utorkový súper. Po troch zápasoch sa úradujúci belgický majster krčí na poslednom mieste skupiny, bez zisku, čo i len jedného bodu. Čo je však ešte horšie, je fakt, že hosťom sa v doterajšom priebehu skupinovej fázy nepodarilo ani raz skórovať ! V otváracom zápase skupiny prehral Anderlecht v Portugalsku s Benficou 0:2. Pred domácimi priaznivcami to dopadlo ešte horšie. Anderlecht totiž podľahol Olympiakosu hladko – 0:3.


    V domácej súťaži to v podaní Anderlechtu nie je také zlé, no vzhľadom na to, že je tento tím aktuálnym majstrom svojej krajiny, ani ideálne. Po 14. kolách patrí hosťom piate miesto so ziskom 28 bodov. Na lídra St. Liege stráca tím z hlavného mesta päť bodov. Posledných päť zápasov domácej súťažedopadlo pre Anderlecht nasledovne : tri víťazstva, jedna deľba bodov a jedna prehra. V generálke na súboj Ligy Majstrov si Anderlecht poradil s Leuvenom pomerom 3:1.


     
    Prvý vzájomný súboj : R.S.C Anderlecht – PSG : 0:5


    Pri predstavovaní oboch tímov sa vám možno zdalo čudné, že som zmienil pri každom iba dva zápasy skupinovej fázy. Urobil som to zámerne, kedže tretí bol vzájomný a my sa naň pozrieme bližšie. Čo však k tomuto zápasu ešte dodať ? Myslím, že výsledok hovorí za všetko. V Bruseli to bola spanilá jazda Parížanov. Koncertoval hlavne švédsky bombardér Zlatan Ibrahimovič, ktorý sa strelecky presadil až štyri krát ! Piaty zásah pridala aj druhá veľká ofenzívna osobnosť PSG, Edinson Cavani.


     
    Tréneri

    Hlavného kouča domácich netreba extra predstavovať. Je ním Francúz Laurent Blanc. Jeho hráčsku kariéru netreba starším ročníkom prílš približovať, no pre tých neskôr narodených spomeniem, že tento 47 – ročný kouč hral za také tímy, akými sú Neapol, Barcelona, Inter Miláno a Manchester United, kde v roku 2003 ukončil svoju hráčsku kariéru. Tú trénerskú začal v roku 2007 na lavičke Bordeaux, ktorý viedol tri roky. Dve sezóny potom strávil aj na lavičke francúzskej reprezentácie. Od začiatku tejto sezóny vystriedal na poste ambiciózneho PSG Carla Ancelottiho, ktorý sa pobral do Realu Madrid.




    Hostí vedie z pozície hlavného trénera John van den Brom, ktorý svoju manažérsku kariéru začal okamžite po skončení tej hráčskej, v roku 2003. Svoju hráčsku kariéru strávil 47 – ročný lodivod hlavne vo Vitesse, no dve sezóny hrával napríklad aj za Ajax. Počas svojej doterajšej trénerskej kariéry už viedol ADO DEN Haag, či VItesse, odkiaľ prišiel do Anderlechtu v roku 2012.

     
    Koho sledovať ?


    Na domácej strane som nemohol vybrať nikoho iného, ako kontroverzného švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Ten je momentálne druhým najlepším kanonierom celej Ligy Majstrov. Súperových brankárov prekonal už šesť krát, z toho konto Anderlechtu zaťažil už spomínanými štyrmi kúskami. Bývalý hráč oboch Mil
    ánskych celkov, či Barcelony je produktívny aj vo francúzskej lige, v ktorej má na konte päť gólov. Defenzíva Anderlechtu si určite bude na kanoniera, ktorý je známy svojimi provokatívnymi narážkami na protihráčov, dávať pozor, no to si dávala aj v prvom zápase a vidíte ako to dopadlo. Nadviaže Zlatan na výkon z Bruselu aj v Parku Princov ?




    Na strane hostí bol výber hráča, na ktorého treba upriamiť pozornosť ťažší. Kedže sa však Anderlecht do útoku v utorok príliš nedostane a bude sa hlavne brániť, vybral som brankára Thomasa Kaminskiho. Rodák z Dendermondenu, ktorý má poľského otca je veľkým talentom belgickej brankárskej školy. Má len 21 rokov a prešiel všetkými reprezentačnými kategóriami svojej vlasti, od U15, až po U21, pod ktorú patrí momentálne. Zápasy s PSG mú určite môžu dať v kariére veľa cenných skúseností, a to aj napriek tomu, že v prvom zápase lovil loptu zo siete päť krát a v druhom asi tiež čisté konto neudrží.


     
    Zdroje obrázkov : llovetosports.com, attackingsoccer.com, news.edjgroupe.com, psg.fr, magesolar.de, rsca.be, skysports.com, rtbf.be, sfgate.com, wijzijnvoetbal.nl, theguardian.com.
     
    Úvodné zostavy:

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Marquinhos, Alex, Maxwell, van der Wiel – Motta, Matuidi, Verratti, Lucas – Ibrahimović (C), Lavezzi.
    Náhradníci: Douchez – Silva, Digne, Jallet, Rabiot, Ménez.

    R.S.C. Anderlecht: Kaminski – N´Sakala, Deschacht (C), Kouyaté, Mbemba – Vanden Borre, de Zeeuw, Milivojević, Praet – Kljestan, Mitrović.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Tielemans, Najar, Cyriac, Bruno.

    Rozhodca: Strahonja – Premužaj, Krmar.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po peknej výmene lôpt bol Matuidi nedovolene zastavený na polovici súpera. Pri lopte od úvodného hvizdu domáci.
     
    2
    Domáci vybojovali rohový kop, no obrana Anderlechtu si s s nim dokázala poradiť a loptu dostala do bezpečia.
     
    3
    Prvé minúty zápasu sú jasne v réžii PSG. Domáci tím je na lopte, jeho ráči si pekne vymieňajú loptu, no zatiaľ sa to všetko deje v úctyhodnej vzdialenosti od Kaminskiho svätyne.
     
    4
    Po troch minútach, počas ktorých hostia nemali prakticky loptu na svojich kopačkách sa dostali do rýchleho brejku. Center z pravej strany už nedokázal hráč na zadnej tyči sklepnúť spoluhráčom pod seba.
     
    5
    Domáci kapitán Zlatan Ibrahimovič vo svojom prvom zakončení zápasu nepochodil. Nemieril ani medzi tri tyče Kaminskiho brány.
     
    6
    Brazílsku sambu si teraz zatancoval s troma protihráčmi Lucas Moura. Domáci mladík bol napokon zastavený len za cenu faulu.
     
    6
    Obrovská šanca domácich na otvárací zásah ! PSG rozohralo priamy kop po faule na Mouru prekvapujúco rýchlo, prišiel dlhý pas za obranu, kde sa do hlavičkového zakončenia dostal Lavezzi. Argentínčan preloboval vybehnutého Kaminskiho, no lopta skončila len tesne nad bránou !
     
    8
    Moura si to chcel opäť nasadiť medzi troch protihráčov, no teraz taký úspešný nebol. Hostia mu loptu vzali, no do kontry sa nedostali.
     
    8
    Mitrovič na pravom krídle vybojoval vhadzovanie pre svoj tím na polovici súpera.
     
    9
    Hostia po dlhšom pobyte na polovici súpera dokázali zľava dostať loptu do pokutového územia, kde si zakričal brankár Sirigu a ukryl ju do svojho náručia.
     
    11
    Domáci sa snažia o rýchle prihrávky, loptu posielajú okamžite z prvej od nohy. Ibrahimovič to skúsil zo strednej vzdialenosti, jeho tečovaná strela sa dostala do obrovskej šance k Lavezzimu, no argentínsky strelec trafil len protihráčov, ktorí sa do dráhy jeho strelu obetavo vrhli.
     
    12
    Sebavedomý a talentovaný Moura to urobil fantasticky, dostal sa do pokutového územia, no jeho prihrávka pred bránu na Ibrahimoviča bola zablokovaná na roh. Keby lopta prešla, asi by nebolo o očm.
     
    13
    Zlatan Ibrahimovič si z hrotu chodí po lopty aj do hlbších pozícii.. Teraz sa snažil vysunúť spoluhráčov prihrávkou za obranu. Jeho úmyslu však nikto neporozumel a lopta skončila v náručí Kaminskiho.
     
    14
    Treba uznať, že hostia sa teraz pekne vykombinovali a dostali sa aj k centru do šestnástky, no tam opäť všetko vyriešil svojim zákrokom Sirigu.
     
    15
    Krásnu kolmicu teraz narysoval na Mouru Thiago Motta. Jeho prihrávka mala predsa len jednu chybičku, mierila do ofsajdu.
     
    16
    Otvárací zásah nám visí vo vzduchu, priatelia. Skvelou prihrávkou sa predviedol aj Verratti, ktorý našiel v pokutovom území Zlatana Ibrahimoviča. Ten bol mierne z uhla a mohol ešte voliť prihrávku pred bránu, no zachoval sa ako strelec a zakončil. Jeho jedovatý pokus skončil nad brvnom.
     
    18
    Hostia vybojovali na pravej strane cez Marquinhosa rohový kop. Svoj prvý v zápase.
     
    19
    Rozohral ho N'Sakala, ktorý z pravej strany ako ľavák zatočil loptu smerom do brány. V pokutovom území kraľoval opäť Sirigu.
     
    20
    Sledovali sme veľmi neurovnanú pasáž hry, počas ktorej lopta skákala na polovici PSG, ani jeden z tímov sa jej nevedel ujať.. Všetko napokon vyriešil odkopom Sirigu.
     
    21
    Ibrahimovič po prihrávke od Matuidiho roztiahol hru doľava na Maxwela, ktorého prudký center preletel pokutovým územím. Zasiahnuť ho nedokázal ani Lavezzi, ani Moura.
     
    22
    Zaujímavým taktickým variantom sa dnes blysol Laurent Blanc, ktorý do stredovej formácie postavil vedľa seba troch hráčov. Počas útočenia domácich je to tak, že Matuidi sa sťahuje na post ľavého obrancu a Maxwel sa vysúva viac na krídlo. Francúzsky stratég tým chce využiť ofenzívne schopnosti brazílskeho zadáka.
     
    24
    Zlatan Ibrahimovič je tiež len človek, v obkľúčení trojice protihráčov loptu stratil.
     
    25
    Poviem vám, že sledovať ťah na bránu v podaní Lucasa Mouru je veľkým zážitok. Brazílčan si to hodil opäť medzi trojicu hráčov, no skvelým zákrokom mu ju jeden z hráčov hostí vypichol.
     
    26
    Po narážačke na pravej strane sa hostia k centru nedostali. Obrana PSG odpratala do autu.
     
    26
    V ofenzíve sa pripomenuli aj hostia. Mitrovič dostal loptu na hranici pokutového územia, príliš nerozmýšľal a tvrdo vpálil. Jeho pokus presvišťal pod brvno domácej brány !
     
    28
    Domáci sa pri zakladaní útoku trošku trápia. Hostia veľmi dobre napádajú a pohybujú sa. PSG si posúva loptu len na vlastnej polovici.
     
    29
    Ibrahimovič sa na pravom krídle nepresadil a spadol na zem. Samozrejme, že si žiadal priamy kop a s ním aj celý Park Princov. Rozhodca však mal iný názor.
     
    30
    Lavezzi nasadil do šprintérskeho súboja na ľavom krídle s Vanden Borrem. Obranca hostí zblokoval na roh.
     
    30
    Center do pokutového územia sa podarilo obrane Anderlechtu odvrátiť do bezpečia.
     
    31
    Hostia sa mi s pribúdajúcim časom začínajú v ofenzíve čoraz viac páčiť. Teraz to zahrali veľmi umne, Kljestan roztiahol hru na ľavé krídlo, no center N'Sakalu nenašiel na zadnej tyči nikoho v bielom.
     
    32
    Povedal by som, že v týchto momentoch zápasu je ofenzívna aktivita na strane Anderlechtu. Ďalší útok belgického celku zastavil ofsajdový verdikt.
     
    32
    Vzápätí opäť pekná kombinácie, z pravej strany posnul pod seba Vanden Borre, Mitrovičovi, ktorý prudkou strelou po zemi zamestnal Siriguho.
     
    33
    Anderlechtu sa darí využívať hlavne krídelné priestory. Zľava prišiel center v podaní N'Sakalu, do ktorého sa na zadnej tyči položil Praet. Jeho akrobatické zakončenie skončilo u divákov.
     
    35
    Pripadá mi to tak, že úvodná pasivita hosťujúceho tímu bola spôsobená hlavne tím, že mali voči súperovi rešpekt. Bodaj by nie, keď im pred dvoma týždňami hodil päť kúskov. Avšak potom, čo PSG svojej šance nevyužilo, sa útočenia zhostili aj hráči belgického majstra. Tí teraz vybojovali rohový kop.
     
    36
    Z rohového kopu nedokázal Anderlecht nič vyťažiť. Obrana PSG si poradila bez väčších problémov.
     
    37
    Hosťom to teraz na pravej strane nevyšlo, pred Kljestanom loptu zobral Matuidi, ktorý posunul na Verrattiho. Kreatívny záložník domácich hľadal diagonálou na pravej strane Mouru. Trošku to však prehnal s razanciou, pre Brazílčana to bolo pridlhé.
     
    38
    Po prihrávke od Ibrahimoviča sa Lavezzi snažil preniesť hru placírkou ala Tomáš Rosický. Našiel však len protihráča.
     
    39
    Po chybe Kljestana sa domáci dostali do rýchleho útoku, ktorý zakončil Maxwel prízemným centrom pred bránu. V pokutovom území sa už k zakončeniu hotoval Ibrahimovič, no skvelým sklzom mu v tom obrana hostí zabránila.
     
    40
    S následným rohom si poradil Anderlecht bez problémov. Lopta sa dostala až k Siriguemu.
     
    41
    Lucas Moua sa opäť prešmykol cez dvojicu protihráčov s ľahkosťou seba vlastnou, no v pokračovaní individuálnej akcie mu zabránil faulom Klejstan. Ten za to videl žlté napomenutie.
     
    42
    Anderlechtu sa podarilo využiť priestor na pravom krídle na center v podaní Praeta, ktorý mieril presne na hlavu Mitroviča, no tomu v hlavičkovaní zabránil Alex.
     
    43
    V pokračovaní akcie sa však domáci dopustili faulu. Priamy kop rozohral N'Sakala, ktorý centroval na zadnú tyč. Lopta sa následne dostala na hranici pokutového územia, so strelou z tejto vzdialenosti si Sirigu nemohol neporadiť.
     
    44
    Alex to prehnal s agresivitou vo vzdušnom súboji s Mitrovičom. Lopta pre Anderlecht.
     
    45
    S Lucasom, ktorý sa premiestnil na ľavé krídlo, si tentoraz dvojica protihráčov poradila. Následne sa faulu dopustil Ibrahimovič, ktorý síce ukazuje, že zahral telom, no rozhodcu neobmäkčil.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavý rozhodca ukončil prvý polčas bez nadstavenej minúty. V parku Princov sme v prvom dejstve presný zásah nevideli. Aktíven začali podľa očakávaní domáci, no tí nevyužili niekoľko šancí a polo šancí. S postupom času sa osmeľovali smerom dopredu aj hostia. Tí hrozili hlavne centrami z krídelných priestorov. Celkovo sme sledovali celkom atraktívny polčas a vyrovnanú hru. Dúfajme, že to bude pokračovať aj v druhom dejstve a pridajú sa aj góly na oboch stranách. Ja sa prihlásim opäť o 21:45.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Prvá útočná akcia PSG v druhom polčase stroskotala na nepresnej prihrávke Matuidiho.
     
    47
    Ibrahimovič prenechal Matuidimu, no ten sa nedokázal presadiť.
     
    48
    Matuidi teraz zapracoval pri odoberaní lôpt, čo mu ide podstatne lepšie ako tvorenie hry, následne vysunul Lavezziho, ktorý sa rozbehol priamo do srdca obrany hostí. Bol faulovaný. Milivojević potrestaný žltou kartou.
     
    49
    Priamy kop nerozohral nik iný, ako Zlatan Ibrahimovič, no svoju strelu namieril len do pevného múru Anderlechtu.
     
    50
    Na pravej strane faulovaný van der Wiel. Domáci rozohrali nakrátko, no rozhodca vrátil loptu späť na miesto priestupku.
     
    51
    Nakoniec teda centroval Motta, no obrana hostí nemala s jeho pasom v pokutovom území žiadne problémy.
     
    52
    Hráči v bielom si poradili aj s Lucasovym rohovým kopom, po ktorom následne prišiel aj center van der Wiela. Všetko dokázala obrana belgického tímu odpratať.
     
    53
    Skvele zahraný brejk na domácej strane. Ibrahimovič posunul na Mouru, ktorého skvelým zákrokom zastavil Vanden Borre.
     
    54
    Ibrahimovič sa teraz z role zakončovateľa prevtelil do role skvelého nahrávača. Perfektne totiž vysunul Lavezziho, no jeho zakončenie zablokovala obrana hostí na roh.
     
    55
    Práve po následnom rohu sa do najväčšej šance dnešného večera dostal Ibrahimovič. Švédsky útočník si našiel miesto na zadnej tyči, jeho hlavička minula pravú tyč o centimetre.
     
    56
    Maxwel dostal loptu na ľavú stranu, zaviezol ju do stredu, kde sa dostal do súboja s obrancom hostí. Rozhodca ukazuje v neprospech domáci, Brazílčanov zákrok vyhodnotil ako faul.
     
    57
    Obeťou zákroku sa stal Milivojević, ktorý sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme. Momentálne sa teda nehrá.
     
    59
    Domáci zatlačili svojho súpera do vlastného pokutového územia, skvele to urobil Thiago Motta, ktorý ľavačkou našiel úplne voľného Matuidiho. Jeho center obrana hostí odvracia do bezpečia.
     
    60
    Matuidi sa snažil chrbtom k bráne pokryť loptu, no bol faulovaný. Priamy kop pre PSG.
     
    61
    Domáci rozohrali nakrátko, následne však o loptu prišli. Ibrahimovič pokračuje v sťahovaní sa do zálohy, odkiaľ tvorí hru, no tentoraz prišiel až veľmi ľahko o loptu.
     
    62
    Domáci fanúšikovia búria. Hlavný rozhodca zastavil ich brejk. Za postrannou čiarou sa pripravuje Thiago Silva.
     
    62
    Prvé striedanie zápasu vidíme na domácej strane po viac ako hodine hry. Marquinhos prenecháva miesto v srdci obrany Thiaovi Silovovi, ktorého fanúšikovia vítajú pokrikom : Silva, Silva !
     
    63
    Thiago Silva sa dnes vracia do zápasového kolotoča po zranení. Späť však k hre, Lavezzi zakončoval z vnútra pokutového územia, no jeho pokus bol zablokovaný na roh.
     
    64
    Skvelá, skvelá prihrávka Zlatana Ibrahimoviča, ktorý obdržal loptu od Lavezziho, krásnym oblúčikom vysunul Lucasa Mouru, ktorý to z prvej napálil vedľa ! Treba však povedať, že mu ešte sťažil pozíciu jeden z obrancov hostí.
     
    66
    Lucas sa zmocnil lopty v strede poľa, vyzval do narážačky Matuidiho, no ten bol chrbtom k bráne opäť faulovaný.
     
    67
    Pri lopte stáli Thiago Motta a Alex. Zakončoval nakoniec druhý menovaný, ktorý prudkou strelou zamieril len nad bránu Kaminskiho ! Tribúnami to len tak zahučalo.
     
    68
    Anderlecht dal gól! Vážení športoví priatelia, neuveriteľné veci sa dejú v Parku Princov, hostia sa vôbec svojim prvým gólom v tomto ročníku Ligy Majstrov ujímajú vedenia ! Fantastickú akciu začal Kljestan, ktorý si narazil s Praetom, dostal a do pokutového územia, kde posunul pod seba na DE ZEEUWA, a ten z prvej prestrelil Siriguho !
     
    70
    Paríž dal gól! Anderlecht sa z vedenia príliš dlho netešil. Prakticky z proti útoku to výborne vymyslel Motta, ktorý vysunul Matuidiho. Ten len posunul pred bránu IBRAHIMOVIČOVI, ktorého prvé zakončenie cez Kaminskiho skončilo na tyči, no Zlatan situáciu dosledoval a do prázdnej poľahky doťukol !
     
    71
    Konečne sme sa v tomto výbornom zápase dočkali toho, čo je korením futbalu – gólov . Videli sme hneď dva v priebehu dvoch minút a ja verím, že to ešte nie je všetko.
     
    72
    PSG chce samozrejme strhnúť víťazstvo na svoju stranu a pokračuje v ofenzívnom snažení. Mottov center z pokutového územia odhlavičkovaný do bezpečia.
     
    74
    Laurent Blanc pripravuje dvojité striedanie. Obaja hráči už stoja pri štvrtom rozhodcovi, čaká sa na prerušenie hry.
     
    75
    Matuidi vymyslel peknú kolmici na Maxwela, no ten na ľavom krídle nevybojoval ani roh.
     
    75
    Avizované dvoj striedanie je tu. Ihrisko opustil Lavezzi, ktorý do hry pustil Pastoreho.
     
    76
    Misiu v dnešnom zápase dokončil aj Verratti, ktorý do hry púšťa Jeremyho Menéza.
     
    77
    Ibrahimovič vyhratou hlavičkou posunul do brejku Menéza, no ten sa v individuálnom súboji nepresadil. Na prihrávku čakal aj Moura.
     
    78
    Vanden Borreho center skončil v rukaviciach Siriguho. Mitrovič následne súboj dohral a Sirigu skončil na zemi.
     
    79
    Vôbec svoje prvé striedanie v zápase urobili aj hostia. Dnešný zápas neodohrá celý Praet, ktorý do hry pustil Acheamponga.
     
    80
    Thiago Motta odcentroval z pozície ľavého krídelníka pred bránu, no tam loptu nedokázal zasiahnuť ani Ibrahimovič, ani Moura.
     
    81
    Pastore sa snažil veľmi dobre vyčkať a na ľavom krídle uvoľniť Matuidiho, no jeho úmysel prečítal Kljestan, ktorý loptu k Francúzskemu záložníkovi nepustil.
     
    82
    Práve Sascha Kljestan skosil jedného z domácich hráčov, za čo videl druhú žltú kartu, tým pádom aj červenú, čo znamená, že ej vylúčený a hostia budú dohrávať v desiatich !
     
    83
    Priamy kop pre PSG so skvelej pozície. Toto je ideálna parketa na zakončenie.
     
    84
    Rozohrať chcel Ibrahimovič, ktorý pri lopte stál spoločne s Mottom. Nakoniec to vzal na seba Thiago Motta, no jeho strelu ľavačkou tečoval múr na rohový kop.
     
    85
    Lucasov center nenarobil hosťujúcej obrane problémy, no striedajúci Acheampong zbytočne stratil loptu a daroval ju späť do moci domácim.
     
    86
    Alex si vyšliapol na Mitroviča. ten je teraz v oaptere lekárov.
     
    86
    Divákom v Parku Princov sa samozrejme nepáči, že hra stojí.
     
    87
    Mitrovič nebude schopný pokračovať v hre, na jeho miesto vybehol len 16 – ročný Tielemans. Obrovská škola pre tohto tínedžera.
     
    88
    Lucas si zbehol viac do stredu poľa, uvoľnil sa cez jedného hráča, pripravil si to na delovku pravačkou, no lopta mu ideálne nesadla a skončila mimo brány.
     
    89
    Pastore strieľa z hranici pokutového územia len priamo do náručia Kaminskiho.
     
    90
    Zúfalý tlak domácich do sformovanej obrany Anderlechtu pokračuje.
     
    90+1
    Po prehodení od Pastoreho sa do tutovky dostal Menéz, no bol mu pískaný ofsajd. Kaminski aj napriek tomu výborne zakončil.
     
    90+1
    Tretie striedanie hostí má výlučne taktický charakter. Ihrisko opustil strelec otváracieho zásahu de Zeeuw, ktorý do hry pustil Nuytincka.
     
    90+2
    Kaminski naťahoval odkop od svojej brány. Za zdržiavanie dostal žlté napomenutie.
     
    90+3
    Aby som nezabudol, plynie tretia minúta z päť minútového nadstaveného času.
     
    90+4
    Ibrahimoviča ide od jedu roztrhnúť. Po jeho výskoku bol pískaný faul na Kaminskiho. Poliak sa hodil na zem, ťažko povedať, či to je také vážne, alebo len simuluje. To vie jedine on sám.
     
    90+5
    Matuidi faulovaný. Posledný priamy kop v zápase pre PSG. Podarí sa domácim strhnúť vedenie na svoju stranu ?
     
    90+5
    Menéz rozohral priamy kop skvele, jeho center skončil presne na hlave Thiaga Silvu, ktorý však poslal na Kaminskiho zo záklonu len neškodné zakončenie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas víťaza nepozná. Aj v druhom polčase sme sledovali veľmi pekný futbal. Stav zápasu otvoril po krásnej akcii Kljestana, de Zeeuw. Vedenia hosťom dlho nevydržalo. O dve minúty na to odpovedal na vôbec prvý zásah Anderlechtu v tomto ročníku Ligy Majstrov, Zlatan Ibrahimovič, ktoré je momentálne spoločne s Cristianom Ronaldom najlepším strelcom súťaže. Anderlecht dohrával v desiatich, vylúčený bol totiž po druhej žltej karte Kljestan. Presilovku PSG nevyužilo a tak sa v tomto zápase body delia. Ja sa s vami lúčim, dúfam, že ste s mojim prenosom boli spokojní. Dobrú noc a dočítanie, priatielia. (22:39:22)

    Michal Bakoš

    Góly: 70. Ibrahimovič – 68. de Zeeuw

    Karty:   41. Klejstan (RSC), 48. Milivojević (RSC), 90+2. Kaminski (RSC)   82. Kljestan (RSC)


    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Marquinhos, Alex, Maxwell, van der Wiel – Motta, Matuidi, Verratti, Lucas – Ibrahimović (C), Lavezzi.
    Náhradníci: Douchez – Silva, Digne, Jallet, Rabiot, Ménez.

    R.S.C. Anderlecht: Kaminski – N´Sakala, Deschacht (C), Kouyaté, Mbemba – Vanden Borre, de Zeeuw, Milivojević, Praet – Kljestan, Mitrović.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Tielemans, Najar, Cyriac, Bruno.

    Rozhodca: Strahonja – Premužaj, Krmar