Tisková konference biatlonistů (kon.) | Nominační tisková konference před Davis Cupem (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference biatlonistů k nové sezoně 2013/2014

cz Štvrtok 31.10.2013, 10:10Tlačové konferencie
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě z pražského hotelu Jalta vše, mějte se fajn u dalších onlajn přenosů se těším opět na počtenou. (11:01:27)
     
    Českým biatlonistům i za server onlajny.com přejeme v nové sezoně spoustu štěstí a přinejmenším jednu olympijskou medaili.
     
    Tisková konference končí.
     
    Šikola: Před měsícem bych v otázce trénování Gábiny Soukalové asi nadával. Pro mě jako trenéra to nepříjemné bylo, je a bude. Gabča si však zvolila tuto cestu.
     
    Šikola: První kolo SP absolvují Češky ve složení Soukalová, Vítková, Landová a Tomešová. O týden později se k nim připojí nejlepší závodnice z IBU cupu.
     
    Rybář: Tým mužů společně s Gábinou Soukalovou odlétá do Pokljuky.
     
    Šikola: Ženský tým je zatím po skupinách. Jednu skupinu má p. Holubec, jednu mám já. Někteří odlétají na sever Evropy v sobotu. Čtrnáct dnů se budeme připravovat společně v Beitostölenu. Pak se rozhodne o tom, kdo pojede na SP a kdo na IBU cup.
     
    Rybář: Zdeněk Vítek se samozřejmě připravuje s týmem. Čeká ho vrchol kariéry, věk ale nikdo nezastaví. Čtveřici Moravec, Soukup, Vítek, Šlesingr doplní Tomáš Krupčík na úvodním kole Světového poháru.
     
    Šikola: Veronika Zvařiová určitě závodit nebude. Ve štafetě jsou jasné Gábina s Verčou. Veliký progres přes léto udělala také Jitka Landová. Tyto tři mi začínají být jasné, čtvrté místo bude záviset na tom, jak se vyvrbí začátek sezony.
     
    Fiřtík: Museli jsme však předložit návrh deseti žen a mužů. Je mezi nimi také Veronika Zvařičová, která se zotavuje s nepříjemného zranění. Máme v nominaci ale schváleno 5+5 mužů a žen, takže počítáme s účastí deseti sportovců.
     
    Šikola: U žen to je podobné s tím, že nominační kritéria byla schválena. Zelenou kartu jsem navrhoval pro Gábinu Soukalovou a Verču Vítkovou. Zbytek týmu si to musí o zbyla místa rozdat.
     
    Rybář: Standardně jsou dána nominační kritéria. První kola Světového poháru sice mají někteří jistá, ale ohledně olympiády ještě nepadlo ani jediné jméno. Bude se rozhodovat někde okolo Světového poháru v Anterselvě.
     
    Rybář: Každý sníme svůj sen. Spolu se mnou tady určitě sedí sportovci, kteří se pokusí diváky potěšit. Chce to jen trochu štěstí.
     
    Fiřtík: Chtěli bychom přepsat historii, abychom prolomili to olympijské medailové vakuum. Je to ale biatlon, v němž rozhoduje střelba, počasí. Přeji našim sportovcům, aby jim to sedlo.
     
    Rybář: Nemůžeme si dovolit vynechat kolo Světového poháru minimálně před olympiádou. Po olympiádě už bychom se o tom mohli bavit, je tam takový zvláštní trimestr závodů – Pokljuka, Oslo, Kontiolahti. Na mistrovství Evropy mohou startovat pouze borci do 26 let, ale chceme postavit to nejsilnější, co máme.
     
    Ředitel Hamé: Hokej určitě opět připadal v úvahu, ale chtělo to něco mladšího a svěžího. Jako firma jsme chtěli více zapůsobit na mladší generaci. Je zároveň pro nás důležité, aby ten sponzoring neměl dosah pouze na území České republiky, ale aby tam byl i mezinárodní kontext.
     
    Sál se bavil, diváci budou mít možnost sledovat tyto reklamy v průběhu biatlonových přenosů.
     
    Nyní budou promítány reklamy s českými biatlonisty na výrobky firmy Hamé.
     
    Šlesingr na otázku nepřesné střelby vleže: V přípravě jsem hodně piloval střelbu vleže, která mi moc nešla. Těch rezerv, kde bychom ještě mohli přidat, zas tolik není. V závodě začne být vždy člověk trochu opatrnější. Je to o tom najít nějaký ideální rytmus střelby a nevymýšlet přitom žádné kraviny.
     
    Michal Šlesingr: Medaile z mistrovství světa i z dalších velkých akcí je pro mě i nadále velkou motivací. Potýkal jsem se především s přesností střelby a celkově jsem se zhoršil v pořadí Světového poháru. Budu bojovat o co nejlepší umístění a ta olympiáda bude pro nás takovým vrcholem, na němž se opět pokusíme udělat velký výsledek.

    Radek Barkman