Villarreal – Getafe 0:2 (kon.) | Granada – Atlético Madrid 1:2 (kon.) | Bilbao – Elche 2:2 (kon.)
Real Betis – Levante 0:0 (kon.)
koniec
Real Betis
0:0 (0:0)
Levante UD
Štvrtok 31.10.2013, 22:00 • Estadio Benito Villamarín • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 22:00.
     
    Pekný štvrtkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 11. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom večernom zápase na seba narazia Real Betis a Levante UD.

    Real Betis

    Po nedeľňajšej nakladačke 5:0 od Atlética Madrid z minulého kola dnes určite budú chcieť hráči Realu Betis pred vlastným publikom bodovať. Realu Betis momentálne patrí nelichotivá 18. priečka v tabuľke a preto každý bod príde vhod. Najmä po výsledkoch z posledných piatich zápasov, keď Real Betis zaznamenal štyri prehry nastal prepad tohto sevillského tímu. Navyše, v dnešnom súboji svojmu tímu nebudú schopní pomôcť viacerí domáci hráči, či už Joan Verdú, Paulão, Rubén Castro, Sergio Rodríguez alebo Eder Vilarchao. Všetkých vyradili z hry rôzne zranenia.

    Levante UD

    Naopak, Levante v tomto ročníku neprestáva prekvapovať, po 10tich kolách sa nachádza na 7. priečke v tabuľke so 16timi bodmi. Rovnaký počet bodov má aj šieste Getafe, na piaty Athletic Club strácajú oba tímy 3 body. V poslednom zápase Levante zaznamenalo plný bodový zisk, na domácej pôde zdolalo Espanyol pohodlne 3:0 po dvoch góloch El Zhara a jednom presnom zásahu Diawaru. To, že sa Levante darí dokazuje aj fakt, že v posledných piatich zápasoch prehralo iba raz, aj to s Realom Madrid. Aj tím hostí bude oslabení o zraneného hráča, jedná sa o Pallardóa, ktorý pauzuje pre zranenie kolena.
     
    História vzájomných duelov je pomerne vyrovnaná, z posledných piatich vzájomných meraní síl sa vždy dvakrát tešili hráči obidvoch tímov, naposledy sa zápas skončil remízou.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Andersen – Nacho, Perquis, Antonio Amaya, Javi Chica – Xavi Torres, Juanfran – Chuli, Joan Verdú, Juan Carlos – Jorge Molina
    Náhradníci: Javier Montoya – Javier Matilla, Álvaro Vadillo, Nono, Rodríguez, Mabwati, Jordi Figueras

    Levante UD: Navas -Juanfran, David Navarro, Héctor Rodas, Pedro López – Simão Junior, Diop – El Zhar, Ivanschitz, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – Vyntra, David Barral, El Adoua, Sérgio Pinto, Pedro Ríos, Lell

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Manuel Aboy, Jesús Zancada.
     
    Hráči obidvoch tímov vychádzajú na hraciu plochu, domáci dnes budú hrať v tradičných zeleno-bielych pruhovaných dresoch, hráči Levante zase v modro-červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky mali tú česť sa zhostiť hostia, ktorí to najprv skúšali po pravom krídle cez Xumetru, po nepresnej prihrávke však lopta končí mimo hracej plochy.
     
    2
    Na opačnej strane sme mali možnosť vidieť pekné vysunutie Molinu, ktorý aj zakončil, no bol pri tom tiesnený až dvojicou hráčov hostí. Navas sa tak dostal prvý raz v zápase do kontaktu s loptou.
     
    3
    Hostia to tentoraz skúšali dlhou nakopávanou loptou, tá ale neslávila úspech, loptu majú na svojich kopačkách domáci hráči.
     
    4
    Javi Chica v útoku fauloval Juanfrana, ktorý dnes hrá s obviazaným prstom, čo mu ale nebráni v hre.
     
    5
    Hra sa nám presunula do strednej časti ihriska, zatiaľ sledujeme opatrnú hru na obidvoch stranách.
     
    6
    Po útočnej snahe získava Real Betis prvý rohový kop v zápase.
     
    6
    Ten ale neslávil úspech, hostia poslali loptu veľmi rýchlo až k brankárovi Andersenovi.
     
    7
    Do útoku sa tak znova pustili domáci hráči, konkrétne Chuli, ktorý síce vystrelil na bránu, ale jeho pokus nebol dostatočne presný a tak letí mimo.
     
    8
    Diop v strede ihriska nechtiac trafil dlaňou do ucha Molinu, ten zostáva ležať na hracej ploche, po malej chvíli ale vstáva a znova sa zapája do hry.
     
    9
    Priamy kop budú po faule na Xumetru zahrávať hostia, bude to ale z úctyhodnej vzdialenosti od domácej brány.
     
    10
    Real Betis sa bez väčších problémov oslobodil, navyše vpredu sa uvoľnil Molina, ktorý vystrelil z veľkej diaľky a aj preto jeho pokus netriafa svätyňu Navasa.
     
    11
    Domáci tím zvýšil tempo a tým aj tlak na obranu súpera, pred šestnástkou k zemi padal Juanfran, no rozhodca zákrok naňho posúdil ako čistý.
     
    12
    Po chvíli sa k lopte dostala obrana Levante a posiela loptu aspoň na chvíľu do strednej časti ihriska.
     
    12
    Do šestnástky posielal z ľavej strany prudký center Juan Carlos, na ten ale zareagoval iba hráč Levante, ktorý loptu posiela do bezpečia.
     
    13
    Vo vzdušnom súboji sa rukami až moc rozmáhal Javi Chica, ktorý trafil Ivanschitza lakťom do tváre. Vidí preto prvú žltú kartu v zápase.
     
    14
    Hostia okamžite zahájili protiútok, nakoniec je z toho iba rohový kop.
     
    15
    Na loptu si naskakoval Ivanschitz aj Pedro López, no ani k jednému sa lopta nedostala. Naopak, dopredu okamžite postupujú domáci hráči.
     
    16
    Domáci tím drží súpera pred vlastnou bránou, no hráči sú ďaleko od hranice pokutového územia. Aj preto strela na bránu stále neprichádza.
     
    17
    Nakoniec sme sa dočkali, vystrelil Javi Chica, jeho strele ale chýbala presnosť.
     
    18
    Hostia v strede ihriska až moc vymýšľali s rozohrávkou, čo sa im vypomstilo, vďaka dobrému pressingu domáceho tímu prichádzajú o loptu.
     
    19
    Loptu tak majú na kopačkách domáci hráči, ktorí sa ale s rozohrávkou veľmi nenáhlia, zatiaľ vyčkávajú na vlastnej polovici.
     
    19
    Domáci hráči sa zo súperovej chyby nepoučili, o loptu prišli úplne rovnako, no našťastie pre nich si Juanfran El Zhara postrážil.
     
    20
    Prvá väčšia šanca na skórovanie! Po dlhej prihrávke si dobre nabehol Chuli, ktorý bol síce v zovretí dvojice hráčov Levante, dokázal v páde zakončiť. Jeho strele ale chýbala razancia, aj preto Navas loptu chytá.
     
    21
    V strede ihriska sa nedovoleným zákrokom prezentoval Simão Junior, hra sa začína mierne kúskovať.
     
    22
    Poslednú minútu sa hrá najmä v okolí stredového kruhu, kde striedavo prichádzajú o loptu obidva tímy.
     
    23
    Héctor Rodas pekne vysunul dopredu Diopa, ktorý prihrávku dobehol až takmer na hraničnej čiare. Odtiaľ posielal nepresnú prihrávku do šestnástky, ktorá končí iba v náruči Andersen.
     
    25
    hra sa nám znova presunula na opačnú stranu, tam sa v pokutovom území ocitol Molina, ktorý si robil priestor na strelu. Héctor Rodas bol však proti, nedal protihráčovi šancu a nedovolil mu vystreliť. K strele sa nakoniec dostal až Chuli, no jeho pokus letí mimo.
     
    26
    Hrá sa opäť v strednej časti, kde sa nám začínajú hromadiť fauly na obidvoch stranách.
     
    27
    Ďalším faulom sa previnil Ivanschitz, ktorý za následné vybavovanie si účtov vidí kartu žltej farby.
     
    28
    Domáci hráči sú zatiaľ aktívnejším tímom, aj keď výraznejšiu prevahu nemajú.
     
    29
    Do útoku sa tentoraz púšťajú hostia cez Diawaru. Uvidíme čo z toho bude.
     
    30
    Všetko sa ale zmení! Javi Chica pri obrannom zákroku stiahol Diawaru za dres, za čo vidí žltú kartu. A keďže dnes už jednu videl, hlavný rozhodca následne vyťahuje aj červenú a vykazuje hráča z ihriska! Zvyšných 60 minút tak budú hrať domáci hráči v oslabení.
     
    31
    Nastala ešte menšia strkanica a Javi Chica po búrlivej výmene názorov odchádza do šatní poriadne nahnevaný. Nahnevaný však môže byť iba sám na seba, keďže obidva fauly, ktorých sa dnes dopustil boli na žltú kartu.
     
    32
    Uvidíme, či sa táto presilovka podarí hráčom Levante využiť, zatiaľ sa do nejakého bezhlavého útoku nepúšťajú.
     
    34
    Naopak, udrieť na opačnej strane mohol Jorge Molina, ktorý sa po prihrávke hlavou o Chuliho dostával k zakončeniu. Navas bol rozhodený a nebyť pohotového zákroku Héctora Rodasa, domáci už mohli vyhrávať jednogólovým rozdielom.
     
    35
    Na opačnej strane vystrelil Diop, jeho ďalekonosnú strelu ale chytá Andersen bez väčších problémov.
     
    36
    Tempo sa nám zvyšuje, vidíme útoky z jednej strany na druhú, to zaváňa gólom.
     
    37
    A ten aj prišiel, no nebude platiť, keďže postranný rozhodca signalizuje, že Molina, ktorému sa podarilo prekonať Navasa bol v čase prihrávky v ofsajde. Z opakovaného záberu však vidíme, že to tak zrejme nebolo a teda rozhodca zobral domácemu tímu gól.
     
    38
    Diop bol ďalším faulujúcim hráčom, dnes si teda hráči na ihrisku nič nedarujú.
     
    40
    Obrovská šanca na strelenie prvého gólu, v ktorej bol Diawara! Po prihrávke z pravej strany sa ocitol sám pred brankárom Andersenom, vystrelil, no domáceho gólmana na bránkovej čiare zastúpil Perquis.
     
    41
    Hra sa okamžite presunula na polovicu Levante, kde sa začal ďalší útok domáceho tímu. Niekedy sa zdá, akoby Javi Chica svojmu tímu ani nechýbal.
     
    42
    Navyše, po faule Diopa, bude domáci tím zahrávať priamy kop. Diop za faul vidí aj žltú kartu.
     
    43
    Strela z priameho kopu bola tečovaná, nakoniec končí v rukaviciach Navasa, ten bol ale ešte predtým faulovaný a zostával ležať na trávniku.
     
    44
    Stále sledujeme chaotickú hru na obidvoch stranách so zákrokmi na hranici pravidiel, do šestnástky Levante teraz letel jeden center za druhým, obrana len z ťažkosťami posiela loptu do bezpečia.
     
    45
    A ešte jedna žltá karta, hostia sa oslobodili, vyslali dopredu Xumetru, ten si ale úplne zbytočne pomohol tým, že stiahol súpera za dres, za čo vidí žltý kartónik.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude hrať jedna minúta.
     
    45+1
    V tej ešte prichádza rohový kop pre domáci tím. Nakoniec ale nebol nebezpečný a hlavný rozhodca zrejme ukončí prvú polovicu stretnutia.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj sa tak deje, Alejandro Hernández ukončuje prvý polčas za nerozhodného stavu, v ktorom sme žiaľ gól nevideli. Prvá polovica prvého polčasu nebola príliš vábivá pre oko, všetko sa ale zmenilo v 30. minúte keď Javi Chica videl červenú kartu. Odvtedy mali obidva tímy viacero sľubných možností skórovať, no ani jednému sa to nepodarilo. Uvidíme čo nám prinesie druhá polovica, ktorá začne zhruba o 23:02.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave, konkrétne v tíme Levante, na druhý polčas nastúpi Sérgio Pinto, ktorý nahradí Simãa Juniora.
     
    47
    Tvrdá hra z prvej polovice pokračuje, Ivanschitz súpera príliš nešetril, no mal by si dať pozor, keďže dnes už má na konte jednú žltú kartu.
     
    48
    Celkom zbytočne dohrával súboj Héctor Rodas, keď po prerušení hry nastavil nohu Juanovi Carlosovi. Vznikla z toho iba ďalšia zbytočná potyčka.
     
    49
    Hráči sa takmer stále zdržiavajú iba v strede ihriska, kde si teda nič nedarujú a pokračujú v tvrdej hre aj napriek viacerým žltým kartám.
     
    51
    Ďalšia zmena v zostave Levante, tentoraz z ihriska odchádza Ivanschitz, toho vymení Pedro Ríos.
     
    52
    Na prvú šancu v druhom polčase si budeme musieť počkať, zatiaľ hrajú obidva tímy veľmi opatrne.
     
    53
    O kombináciu na jeden dotyk sa pred súperovou šestnástkou snažili Jorge Molina, Juan Carlos a Chuli, no po jednej nepresnosti lopta končí za postrannou čiarou. Loptu získava tím hostí.
     
    54
    Juanfran na opačnej strane postupoval sám do pokutového územia, no obrane Realu Betis sa podarilo odzbrojiť ho.
     
    55
    Nacho poslal dlhý center na Chuliho, pri ktorom síce bol Juanfran, no Chuli aj tak zakončil, aj tentoraz však mieril nepresne.
     
    56
    Striedajúci Pedro Ríos získal loptu na ľavom krídle, ale preváhal najlepší okamih na center do šestnástky. Najprv iba nastrelil súpera, následne poslal nepresnú prihrávku na ktorú nemal kto zareagovať.
     
    57
    Nakoniec sa predsa len podarilo dostať loptu až k Diawarovi, ten zakončoval akrobatickým štýlom a netrafil bránu.
     
    58
    Trošku kuriózna situácia, zdá sa, že hlavný rozhodca má menšie svalové problémy v oblasti lýtka, necháva sa tak pri postrannej čiare ošetriť masérom.
     
    60
    Po kratšom prerušení hry sa v nej opäť pokračuje, medzitým domáci tím prestriedal, z ihriska trošku prekvapivo odchádza Chuli, opačnou stranou vybieha Álvaro Vadillo.
     
    61
    Ďalšie prerušenie kvôli rozhodcovi, zdá sa, že striedať bude aj on, na ihrisko prichádza jeho náhradník. Alejandro Hernández tak ako hlavný rozhodca predčasne pre zranenie lýtka v dnešnom zápase končí.
     
    63
    Náhradný rozhodca je už na trávniku, v hre sa môže pokračovať.
     
    64
    Do útoku zavelil Xumetra, ktorý si loptu potiahol po pravom krídle, posielal prudkú prihrávku El Zharovi, pri ňom bol ale obranca, ktorý mu nedovolil zakončiť.
     
    65
    Po ďalšom súboji, tentoraz čistom zákroku Juana Carlosa zostal na trávniku ležať Pedro López.
     
    66
    Prerušenie hry využíva domáci tréner na druhé striedanie. Na trávnatú plochu vybieha Mabwati, ktorý vystrieda Juana Carlosa.
     
    67
    Pedro Ríos výborne načasoval oblúčik na Xumetru, ten sa ocitol sám pred brankárom Andersenom, no ten ešte pred ním loptu chytá.
     
    68
    Domáci hráči už niesu tak aktívni ako v prvom polčase a aj keď sa ostanú na dostrel brány zbytočnou nepresnosťou sa o loptu pripravujú sami.
     
    69
    V útoku padol k zemi Pedro Ríos, pýtal si faul, no hvizd neprichádza, jednalo sa o čistý zákrok.
     
    70
    Andersen vybehol z brány, keďže po dlhej prihrávke sa naňho rútil Diawara. Lopta sa po odkope dostala k Pedrovi Ríosovi, ktorý chcel prelobovať domáceho gólmana, no počínal si zbrklo a bránu prestrelil.
     
    71
    Megašanca pre Levante! Po prihrávke pred Andersena nastal pred domácou bránou chaos, lopta sa odrážala sem a tam a nakoniec trafila iba ľavú žrď domácej brány!
     
    72
    Domáci tím okamžite vyštartoval do protiútoku, Molina sa snažil položiť si Navasa na zem, brankár hostí si však počínal nedovolene, fauloval Molinu a rozhodca píska pokutový kop pre Real Betis!
     
    72
    Navas vidí za faul aj žltú kartu.
     
    73
    Ešte pred pokutovým kopom prichádza striedanie na strane Levante, Xumetra opúšťa ihrisko, nahradí ho David Barral.
     
    74
    Navas vychytal súpera, no pokutový kop sa bude opakovať za príliš skoré vybehnutie jedného z hráčov Levante. Za toto sa mu brankár určite nepoďakuje.
     
    74
    Máme aj vinníka, bol to Pedro Ríos, ktorý vidí aj kartu žltej farby.
     
    75
    A predstavte si, Navas chytá aj po druhý raz! Molina umiestnil strelu presne do rovnakého miesta a tak sa Navas stáva hrdinom svojho tímu!
     
    76
    V 76. minúte prichádza posledné striedanie v zápase, odchádza Joan Verdú, toho nahradí Nono.
     
    77
    Pokračuje sa v hre, lopta sa zatiaľ nachádza v strednej časti ihriska. Uvidíme, či sa v zvyšných minútach dočkáme gól, keďže nepadol ani po dvoch pokutových kopoch.
     
    78
    David Barral sa okamžite pri prvom súboji zaplietol s Amayom, nepáčil sa mu však verdikt rozhodcu, za čo sa naňho hnevá. Za svoje prejavy však dostáva iba žltú kartu.
     
    79
    Udrieť mohli znova hostia, no Andersen bol pozorný a strelu z hranice šestnástky chytá do rukavíc.
     
    80
    Domácemu tímu zrejme dochádzajú sily, keďže hrá o jedného hráča menej. Hostia naopak stupňujú tlak. Tentoraz hlavičkoval Diawara, no iba mimo bránu.
     
    82
    Hostia aj naďalej zostávajú v útoku El Zhar si vypýtal faul, uvidíme teda priamy kop pre Levante.
     
    83
    Ten nakoniec končí iba v rukaviciach Andersena. Minúty do konca riadneho hracieho času pomaly ubiehajú.
     
    84
    Real Betis sa snaží držať loptu čo najďalej od vlastnej brány, momentálne sa mu to darí, hostia sa aj napriek prevahe akosi nedokážu v útoku sformovať.
     
    86
    Dnes nám zrejme nieje súdené vidieť gól. Po prihrávke od El Zhara sa v šestnástke dostal k strele David Barral iba trafil vlastného spoluhráča na bránkovej čiare. Andersen sa tak môže poďakovať Diawarovi, že ho zastúpil.
     
    87
    A takmer prišiel trest! Na opačnej strane sa do kontry dostal Molina, ktorý svojou strelou iba opečiatkoval brvno!
     
    88
    Striedajúci Álvaro Vadillo posielal center do pokutového územia. Ten okamžite chytá Navas a posiela dlhou prihrávkou spoluhráčov vpred.
     
    89
    Levante ešte získava rohový kop, uvidíme či sa ho podarí hráčom hostí využiť.
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať až 6 minút. Je to zapríčinené najmä ošetrovaním a napokon aj striedaním hlavného rozhodcu a taktiež dlhému prerušeniu hry kvôli pokutovému kopu.
     
    90+1
    Mabwati chcel strhnúť vedenie na svoju stranu, keď prenikal okolo Davida Navarra veľmi ochotne sa porúčal k zemi a rozhodca mu udeľuje žltú kartu za filmovanie.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sú zatiaľ nebezpečnejší domáci, ktorý zrejme idú nadoraz a nechcú sa spokojiť s remízou.
     
    90+3
    Na hráčoch je vidieť zúfalá túžba streliť gól, no hromadia sa nepresné prihrávky, čo znemožňuje založenie akéhokoľvek útoku.
     
    90+4
    Antonio Amaya pálil, jeho strela ale míňa cieľ, čas do konca nadstavenia rýchlo ubieha.
     
    90+5
    Zdá sa, že hostia to ustoja, držia loptu na súperovej polovici a nedovoľujú súperovi akokoľvek založiť útok. El Zhar ešte vybojoval vhadzovanie s ktorým sa rozhodne neponáhľa.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je dobojované, stretnutie končí bezgólovou remízou. V druhom polčase sme mali možnosť vidieť viacero zaujímavých okamihov. Najzaujímavejšou bolo bezpochyby dvojité zlyhanie Molinu pri kope pokutového kopu. Navas sa tak stal hrdinom zápasu. Za spomenutie taktiež určite stojí aj ďalšie Molinove zaváhanie, keď v 87. minúte trafil iba brvno Navasovej brány, či zranenie a následné striedanie hlavného rozhodcu.

    Po dnešnom súboji zostane Levante na 7. mieste tabuľky, Real Betis v tabuľke preskočí Rayo Vallecano, takže mu bude patriť 18. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (23:58:41)

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   13. Chica (RBE), 90+1. Mabwati (RBE) – 27. Ivanschitz (LVN), 42. Diop (LVN), 45. Xumetra (LVN), 72. Navas (LVN), 74. Ríos (LVN), 78. Barral (LVN)   30. Chica (RBE)

    Nepremenená penalta: 75. Molina (RBE), brankár Navas zneškodnil


    Real Betis: Andersen – Nacho, Perquis, Antonio Amaya, Javi Chica – Xavi Torres, Juanfran – Chuli, Joan Verdú, Juan Carlos – Jorge Molina
    Náhradníci: Javier Montoya – Javier Matilla, Álvaro Vadillo, Nono, Rodríguez, Mabwati, Jordi Figueras

    Levante UD: Navas -Juanfran, David Navarro, Héctor Rodas, Pedro López – Simão Junior, Diop – El Zhar, Ivanschitz, Xumetra – Diawara
    Náhradníci: Javi Jiménez – Vyntra, David Barral, El Adoua, Sérgio Pinto, Pedro Ríos, Lell

    Rozhodca: Alejandro Hernández – Manuel Aboy, Jesús Zancada