Buffalo – Dallas 3:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:3 (kon.) | NY Rangers – Montreal 0:2 (kon.)
Minnesota – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – Washington 3:2 (kon.)
koniec
New York Rangers
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Montreal Canadiens
cz Utorok 29.10.2013, 00:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Partner:
     
    59:09
    Markov vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Pětice Montrealu je již velmi unavená, proto pochopitelně následuje time out trenéra Canadiens!
     
    58:03
    Domácí se přece jen snaží se zápasem něco udělat, Lundqvist je na střídačce! Rangers hrají v šesti a s prázdnou brankou!
     
    57:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Videorozhodčí doporučil gól uznat! Řekl bych, že tato branka zřejmě definitivně sráží New York Rangers do kolen! Domácí se až příliš nechali unést, na útočné modré ztratili puk a nabídli hostům přečíslení tři na jednoho! Puk si bravurně vyměnili Eller s ALEXEM GALCHENYUKEM, který neúmyslně bruslí dopravil puk do sítě – 0:2! Asistence: Lars Eller a Brendan Gallagher.
     
    57:09
    Hosté dosáhli druhého gólu, jenže ho bude ještě zkoumat videorozhodčí! Domácí se až příliš nechali unést, na útočné modré ztratili puk a nabídli hostům přečíslení tři na jednoho! Puk si bravurně vyměnili Eller s Galchenyukem a druhý jmenovaný zakončil bruslí. Zda úmyslně nebo ne, uvidíme!
     
    56:10
    Budajova one-man-show pokračuje! Slovenský brankář nyní zlikvidoval stoprocentní šanci Zuccarelovi!
     
    52:41
    Andrej Markov (MON) neudržel nervy na uzdě, oplácel provokaci Moora sekáním a po právu usedne na trestnou lavici. Domácí dostanou k dispozici další početní výhodu, mají tedy velkou šanci umazat těsný náskok svého soka.
     
    52:01
    Larse Ellera ve stoprocentní šanci vychytal Henrik Lundqvist! Souboj dánského útočníka se švédským brankářem vyzněl lépe pro gólmana poté, co měl Eller spoustu času vybrat si, kam puk pošle! Nakonec ho ale nasměroval do hrudi domácí brankáře!
     
    49:09
    Klobouk dolů před Budajem! Slovenský gólman dnes již poněkolikáté podržel Montreal neskutečným způsobem! Boyle se dostal na brankovišti k dorážce, na poslední chvíli mu ale gólovou radost zmařil právě beton brankáře Canadiens!
     
    47:03
    Miller skvěle prošel mezi obránci Montrealu a dostal se až před Budaje, který vytáhl ze svého repertoáru další bravurní zákrok!
     
    46:37
    A nyní je jasné, že zatím také nevylepší. Na útočné modré si nedovoleně počínal Chris Kreider (NYR), který je poslán za nedovolené bránění k časoměřičům. Opět se tedy bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    45:16
    Zatím nepříliš kvalitní přesilové hry budou moci vylepšit domácí hokejisté. Douglas Murray (MON) je totiž nevyloučen za napadení.
     
    42:02
    Jesper Fast (NYR) si odnáší ze souboje menší trest a znovu tím maří ambice Rangers na vyrovnání. Domácí se budou muset bránit.
     
    39:13
    Brian Gionta (MON) se pošťuchoval s McDonaghem (NYR), rozhodčí je raději oba pošle za hrubost na trestnou lavici. Pro Giontu je to již třetí pobyt za katrem v dnešním zápase. Pokračovat budeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:36
    Naopak mohlo udeřit na straně druhé! Zuccarelo šikovně dojel vyhozený puk, čímž nejen, že zabránil zakázanému uvolnění, navíc ještě vypracoval skvělou šanci pro Fasta. Montreal znovu může děkovat Budajovi!
     
    36:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla skvělá a hlavně rychlá akce Canadiens! Nejprve Markov od modré čáry tvrdě vypálil, po následném vyhozením přišla rychlá akce hostí, která skončila ukázkovou bekhendovou kličkou TOMÁŠE PLEKANCE a zakončením mezi betony Lundqvista – 0:1! Asistence: Michael Bournival a Brian Gionta.
     
    35:56
    Brian Boyle (NYR) v závěru druhé části oslabuje svůj tým, když dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    33:29
    Viděli jsme asi největší příležitost dosavadního proběhu utkání! Bouillon naprosto zbytečně ztratil za brankou Montrealu puk, ten se bleskově dostal na hokejku Stepana, který z bezprostřední blízkosti v poloprázdné brance trefil pouze nastavenou lapačku brankáře Budaje!
     
    26:53
    Montreal nyní na několik sekund zamkl svého soupeře v obranném pásmu, vyslal na branku asi čtyři nebezpečné střely, z nichž tu nejnadějnější z čepele Gallaghera Lundqvist vyrazil a navíc vybojoval vyloučení. Na trestné lavici již sedí Benoit Pouliot (NYR).
     
    23:41
    Ve stejném čase se bude vylučovat na straně Canadiens. Louis Leblanc (MON) si pomohl hákováním a po zásluze si nyní odpočine na trestné lavici.
     
    18:11
    Na přesilové hry bude vzápětí vyrovnáno, kapitán Montrealu si může znovu rvát vlasy. Dnes podruhé totiž míří za katr právě Brian Gionta (MON), který se nyní v útočném pásmu provinil podražením.
     
    17:30
    Gionta se chytře vymotal zpoza branky, namazal Plekancovi, jehož ránu příklepem vytrčeným betonem zlikvidoval zatím skvěle chytající Lundqvist!
     
    15:42
    Nejproduktivnějšího hráče Montrealu Subbana při cestě za vlastní branku podražením zastavil Taylor Pyatt (NYR), který nyní bude dvě minuty trnout na trestné lavici a sledovat počínání si Canadiens v útočném pásmu.
     
    12:31
    Krátce po buly dochází k vyloučení na hostující straně. Na trestnou lavici putuje kapitán Montrealu Brian Gionta (MON), jehož přestupek je definován jako sekání, když v kruhu po vhazováním holí zasáhl Millera.
     
    09:34
    Na druhé straně měl zajímavou příležitost Gionta, který řádně protáhl Henrika Lundqvista! Švédský brankář ale reflexivním zákrokem udržel čisté konto, následné dorážky již odvrátili vracející se obránci Rangers!
     
    02:36
    Nyní se bude vše důležité odehrávat s největší pravděpodobností před Lundqvistem. Za hru vysokou holí totiž putuje na lavici hanby John Moore (NYR), který tak hned zkraje zápasu oslabuje své mužstvo.
     
    01:57
    Vzápětí musel brankář Budaj předvést dva skvělé zákroky! Od modré čáry ho nejprve protáhl Moore, betonem vyražený puk skončil u Kreidera, který ho ale z bezprostřední blízkosti do sítě nedostal! Montreal nyní může děkovat pouze a jenom Budajovi!

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 37. Plekanec (Bournival, Gionta), 58. Galchenyuk (Eller, Gallagher)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal M., Del Zotto, Moore – Richards, Stepan, Kreider – Miller, Brassard, Pouliot – Dorsett, Boyle, Pyatt – Zuccarelo, Moore, Fast
    Montreal Canadiens: Budaj (Price) – Subban, Markov, Diaz, Gorges, Murray, Bouillon – Gallagher, Eller, Galchenyuk – Gionta, Plekanec, Bournival – Leblanc, Desharnais, Bourque – Holland, White, Blunden

    Rozhodca: Dwyer, Jackson – Cherrey, Miller