Buffalo – Dallas 3:4 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 1:3 (kon.) | NY Rangers – Montreal 0:2 (kon.)
Minnesota – Chicago 1:5 (kon.) | Vancouver – Washington 3:2 (kon.)
koniec
New York Rangers
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Montreal Canadiens
cz Utorok 29.10.2013, 00:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Partner:
     
    52:41
    Andrej Markov (MON) neudržel nervy na uzdě, oplácel provokaci Moora sekáním a po právu usedne na trestnou lavici. Domácí dostanou k dispozici další početní výhodu, mají tedy velkou šanci umazat těsný náskok svého soka.
     
    46:37
    A nyní je jasné, že zatím také nevylepší. Na útočné modré si nedovoleně počínal Chris Kreider (NYR), který je poslán za nedovolené bránění k časoměřičům. Opět se tedy bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    45:16
    Zatím nepříliš kvalitní přesilové hry budou moci vylepšit domácí hokejisté. Douglas Murray (MON) je totiž nevyloučen za napadení.
     
    42:02
    Jesper Fast (NYR) si odnáší ze souboje menší trest a znovu tím maří ambice Rangers na vyrovnání. Domácí se budou muset bránit.
     
    39:13
    Brian Gionta (MON) se pošťuchoval s McDonaghem (NYR), rozhodčí je raději oba pošle za hrubost na trestnou lavici. Pro Giontu je to již třetí pobyt za katrem v dnešním zápase. Pokračovat budeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    35:56
    Brian Boyle (NYR) v závěru druhé části oslabuje svůj tým, když dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    26:53
    Montreal nyní na několik sekund zamkl svého soupeře v obranném pásmu, vyslal na branku asi čtyři nebezpečné střely, z nichž tu nejnadějnější z čepele Gallaghera Lundqvist vyrazil a navíc vybojoval vyloučení. Na trestné lavici již sedí Benoit Pouliot (NYR).
     
    23:41
    Ve stejném čase se bude vylučovat na straně Canadiens. Louis Leblanc (MON) si pomohl hákováním a po zásluze si nyní odpočine na trestné lavici.
     
    18:11
    Na přesilové hry bude vzápětí vyrovnáno, kapitán Montrealu si může znovu rvát vlasy. Dnes podruhé totiž míří za katr právě Brian Gionta (MON), který se nyní v útočném pásmu provinil podražením.
     
    15:42
    Nejproduktivnějšího hráče Montrealu Subbana při cestě za vlastní branku podražením zastavil Taylor Pyatt (NYR), který nyní bude dvě minuty trnout na trestné lavici a sledovat počínání si Canadiens v útočném pásmu.
     
    12:31
    Krátce po buly dochází k vyloučení na hostující straně. Na trestnou lavici putuje kapitán Montrealu Brian Gionta (MON), jehož přestupek je definován jako sekání, když v kruhu po vhazováním holí zasáhl Millera.
     
    02:36
    Nyní se bude vše důležité odehrávat s největší pravděpodobností před Lundqvistem. Za hru vysokou holí totiž putuje na lavici hanby John Moore (NYR), který tak hned zkraje zápasu oslabuje své mužstvo.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 37. Plekanec (Bournival, Gionta), 58. Galchenyuk (Eller, Gallagher)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Stralman, Staal M., Del Zotto, Moore – Richards, Stepan, Kreider – Miller, Brassard, Pouliot – Dorsett, Boyle, Pyatt – Zuccarelo, Moore, Fast
    Montreal Canadiens: Budaj (Price) – Subban, Markov, Diaz, Gorges, Murray, Bouillon – Gallagher, Eller, Galchenyuk – Gionta, Plekanec, Bournival – Leblanc, Desharnais, Bourque – Holland, White, Blunden

    Rozhodca: Dwyer, Jackson – Cherrey, Miller