Freiburg – Hamburger 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – Frankfurt 4:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
Hamburger SV
Nedeľa 27.10.2013, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Domáci taktiež posledný krát striedajú. Ihrisko opustil Günter a do hry sa dostal aj druhý bývalý hráč Plzne v domácom mužstve, Václav Pilař.
     
    85
    Posledné striedanie hostí prichádza päť minút pred koncom zápasu. Pierre-Michel Lassoga odišiel a svoje miesto prenechal Rudņevsovi.
     
    84
    Žltú kartu vidí domáci Fallou Diagné.
     
    83
    Iličević sa dostal z ľavého krídla do samostatného nájazdu, ktorý chcel zakončiť efektným lobom. Tomu však chýbalo pár centimetrov a Baumann ho dokázal končekmi prstov vyboxovať.
     
    78
    Hostia pripravili druhé striedanie. Ihrisko opustil Hakan Çalhanoğlu, ktorého nahradil Iličevič.
     
    74
    Žltá karta pre Coquelina. Mladý Francúz je v Nemecku na hosťovaní z Arsenalu.
     
    63
    Hamburger SV dal gól! Definitívny klinec do rakvy domáceho tímu v tomto zápase. Dovolím si tvrdiť, že je rozhodnuté. Hostia totiž vedú už rozdielom triedy ! Vážení, športoví priatelia, asi mi neuveríte, no aj tretí gól Hamburgu padol po veľkej chybe Baumanna. Beisterovi jednoduchú strelu vyrazil len pred RAFAELA VAN DER VAARTA, ktorý sa v takýchto situáciach nemýli.
     
    63
    Domáci sa snažia niečo zmeniť striedaním. Z ihriska stiahol domáci tréner Krmaša, ktorého miesto zaujal Schuster.
     
    47
    Hamburger SV dal gól! Domáci určite počas celej prestávky kuli plány na to, ako sa dostať späť do zápasu, vyrovnať, či dokonca otočiť. Takto si to však domáci určite nepredstavovali. Z kraja druhého polčasu totiž prehrávajú už 0:2. Aj druhý gól v domácej sieti pramenil z chyby domáceho brankára Baumanna. Tomu vypadla z ruky jednoduchá lopta, ktorú preberal PIERRE – MICHEL LASSOGA, ktorý pohodlne skóroval.
     
    46
    Do druhého polčasu už nezasiahol Gelson Fernandéz, ktorého miesto zaujal Sebastian Freis.
     
    40
    Prvým potrestaným hráčom v dnešnom zápase je Lasse Sobiech, ktorý videl z rúk hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    37
    Hamburger SV dal gól! Do vedenia sa v záverečnej fáze druhého dejstva dokázali dostať hostia ! Stupňujúci sa tlak tak dokázali pretaviť vo vedúci zásah. Treba však povedať, že Baumann súperovi veľmi pomohol. Domáci brankár vybehol proti dlhej prihrávke mimo pokutového územia, loptu však podbehol, vzal mu ju MAXIMILIAN BEISTER, ktorý mal pred sebou už len veľmi jednoduchú úlohu – zasunúť loptu do odkrytej brány.
     
    36
    Zakončenie Arslana zastavil Lassoga, ktorého strelu dokázal Baumann vychytať.
     
    35
    Z hĺbky poľa dokázali hostia vymyslieť krásnu prienikovú prihrávku, ktorú si v pokutovom území spracoval Lasegge, no situáciu nevyriešil dobre. Sľubná šanca hostí ostala nevyužitá !
     
    23
    Hamburger SV si vytvoril peknú šancu na otvorenie skóre. Lassoga sa na hranici pokutového územia uvoľnil a skúsil to prízemnou strelou. Tá preletela tesne vedľa ľavej tyče !
     
    22
    Hamburger musí vynútené striedať presne v polovici prvého dejstva. Kvôli zdravotným ťažkostiam musel trávnik opustiť Johan Djourou, ktorého nahradil Lasse Sobiech.
     
    18
    Freiburg sa dostal do veľmi dobrej príležitosti ! Vytvoril ju český reprezentant Vladimír Darida, ktorý ešte donedávna zarezával v Plzni. Ten našiel pred bránou Coquelina, ktorému však hlavička nevyšla ideálne a jeho zakončenie skončilo nad.
     
    12
    V strede poľa sa pekne uvoľnil Badelj, ktorý následne aj vystrelil. Jeho pokus minul pravú tyč Bazmannovej brány o pár metrov.
     
    3
    Do hosťujúcej šestnástky priletel pekný center, na ktorý si na zadnej tyči naskočil Schmid. Tomu sa však podarilo zakončiť hlavou len koníčkom o zem, s čím Adler nemal problémy.

    Michal Bakoš

    Góly: 37. Maximilian Beister, 47. Pierre - Michel Lasogga, 63. van der Vaart

    Karty:   74. Coquelin (FRE), 84. Fallou Diagné (FRE) – 40. Lasse Sobeich (HAM)


    SC Freiburg: Baumann – Sorg, Krmaš, Diagné, Günter – Schmid, Ginter, Fernandes, Coquelin – Darida, Mehmedi.
    Náhradníci: Batz – Hedenstad, Pilař, Schuster, Klaus, Hanke, Freis.

    Hamburger SV: Adler – Westermann, Tah, Djourou, Jansen – Beister, Badelj, van der Vaart, Arslan, Çalhanoğlu – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Sobiech, Lam, Iličević, Jiráček, Rudņevs, Zoua.

    Rozhodca: Peter Gagelmann, Sascha Stegemann, Thomas Gorniak, Georg Schalk