Senica – SR 18 6:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Senica
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
Utorok 22.10.2013, 17:30 • Zimný štadión Senica • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Vitajte pri sledovaní prenosu z druhej najvyššej slovenskej ligy. V 13. kole sa stretnú tímy HC Dukla Senica a Slovensko 18.

    HC Dukla Senica sa po 12 odohratých zápasoch nachádza v prvoligovej tabuľke na druhom mieste so ziskom 29 bodov za 9 výhier, 1 výhru po predĺžení a 2 prehry. Na domácom ľade Seničania odohrali doteraz 6 zápasov, v ktorých si pripísali 5 výhier, keď postupne zdolali Liptovský Mikuláš, Detvu, Považskú Bystricu, Topoľčany a Prešov. Na vlastnom ľade však prišla aj prvá prehra v sezóne, keď v 7. kole nestačili na lídra z Bardejova. Na ihriskách súpera odohrali Záhoráci rovnako 6 zápasov, plný bodový zisk si pripísali proti hráčom zo SR18, Prievidzi, Spišskej Novej Vsi a Liptovskému Mikulášu. Body si priviezli aj z Trnavy, ale až po výhre po nájazdoch. Naprázdno z ľadu súperov odchádzala Dukla iba v 8. kole, keď nestačili na rozbehnuté Michalovce. Odvtedy však Seničania ťahajú víťaznú šnúru 4 zápasov, aj keď v týchto zápasoch sa zakaždým zrodila iba tesná výhra o jediný gól. Naposledy tomu tak bolo aj v Liptovskom Mikuláši, kde Senica zvíťazila tesne 3:2, hoci po dvoch tretinách viedli 3:0. Liptáci však zápas dvomi gólmi v poslednej časti hry zápas zdramatizovali, čomu napomohlo aj množstvo vylúčení. Napokon sa im však zápas podarilo dotiahnuť do víťazného konca a pripísali si dôležité body.

    Najproduktívnejším hráčom Dukly je kapitán Ľubomír Vaškovič so ziskom 19 bodov (4+15), ktorý zároveň vedie aj bodovanie celej ligy. Najlepším strelcom domácich je sedemgólový René Jarolín, najlepším nahrávačom opäť Vaškovič s 15-timi asistenciami. Bodovanie obrancov Senice vedie Jozef Salajka, ktorý si v 12 zápasoch pripísal 7 bodov (2+5). Jednotkou v bránke je Marek Peksa, ktorý odchytal 12 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,88% a inkasoval v priemere 2,10 gólu na zápas.


    Slovensko 18 sa nachádza v tabuľke na ôsmom mieste so ziskom 13 bodov, majú však odohratý o zápas viac ako ich dnešný súper. Mladíci z výberu do 18 rokov mali sľubný úvod sezóny, keď si v prvých 9 zápasoch pripísali hneď 4 výhry nad Liptovským Mikulášom, Detvou, Považskou Bystricou a v druhom zápase prekvapivo porazili favorita z Michaloviec. V ostatných zápasoch síce mladí hráči zvíťaziť nedokázali, avšak v mnohých zápasoch ukazujú veľkú bojovnosť a naznačujú, že vo svojej nováčikovskej sezóne medzi mužmi nemusia plniť úlohu jasného outsidera. Posledné 4 zápasy však osemnástka akoby svojim súperom nestačila a ťahá sériu 4 zápasov bez bodu. Naposledy vysoko podľahli Michalovciam, keď už po dvoch tretinách prehrávali 4:0 a napokon súperovi nedokázali streliť gól a z východu Slovenska si odviezli slušný výprask 7:0.

    Najproduktívnejšími hráčmi SR18 sú 10-bodoví Lukáš Hrušík (6+4) a Matúš Sukeľ (4+6), v tesnom závese za nimi sa s 9 bodmi nachádza Kristián Ferleťák (2+7). Najlepším strelcom tímu je už spomínaný Hrušík so 6 gólmi, najlepším nahrávačom zase Ferleťák so 7-mimi asistenciami. Najproduktívnejším obrancom je Ladislav Romančík so 6 bodmi (1+5). Najúspešnejším z trojice brankárov, ktorí sa vo výbere predstavili, je Matej Tomek, ktorý odchytal 6 zápasov s úspešnosťou 92,17% a inkasoval 3,11 gólu na zápas.

    Favoritom tohto zápasu je domáca Dukla, ktorá ťahá sériu 4 víťazstiev. Naopak mladíci majú za sebou šnúru porážok a nepredpokladá sa, že by Seničanov na ich ľade obrali o nejaké body. V prvom vzájomnom meraní síl odchádzali z ľadu spokojnejší Seničania, hráčov zo SR18 zdolali jednoznačným rozdielom 6:0. To však neznamená, že podobným rozdielom sa musí skončiť aj toto stretnutie. Hoci Senica má za sebou víťaznú šnúru, všetky výsledky sa skončili rozdielom jediného gólu a Senicu najmä v domácich zápasoch trápi slabá strelecká efektivita. Zlepšiť svoju streleckú formu budú môcť už v utorok, avšak bojovný výkon mladých hráčov im môže narobiť problémy. Uvidíme teda, kto sa v tomto zápase napokon bude tešiť zo zisku bodov, prajem Vám príjemné sledovanie prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dukla Senica: Peksa – Janík, Šedivý, Reissmuller, Mrázik, Gula, Salajka, Ivičič, Líška – Klučiar, Vaškovič (C), Méry, Jarolín, Penák, Kluka, Mikolášek, Daráš, Surovka, Sajdl, Šúrek, Šalka

    Tréner: Pavel Klečko

    Slovensko U18: Slivka – Romančík, Moravčík, Maier (C), Vadovič, Bílik, Grman, Mendrej – Halama, Paločko, Milý, Ferleťák, Krajňák, Kundrát, Sukeľ, Klenko, Tatár, Hrušík, Bondra, Berák

    Tréner: Anton Bartánus

    Rozhodca: Píšťanský – Polakovič, Vido.
     
    Hráči osemnástky sú už na ľade, dnešné stretnutie odohrajú v modrých reprezentačných dresoch.
     
    Na ľade už sú aj domáci hráči, ktorí sa predstavia v žltých dresoch.
     
    Vypočuli sme si hymnu SR, zápas začne o niekoľko sekúnd.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:02
    Prvé vhadzovanie pre hostí, ktorí sa tlačia do pásma.
     
    02:14
    Zatiaľ sa hrá bez vážnejšej šance.
     
    04:37
    Od začiatku zápasu sa hrá hokej s málo šancami, vyloženú sme ešte v podstate nevideli.
     
    05:48
    Domáci vyhrali vhadzovanie vo svojom pásme a zakladajú útok.
     
    05:59
    Domáci sa tešia z gólu, avšak rozhodca gól neuznal, pretože prišiel až po odpískaní.
     
    07:05
    Klenkova strela mimo bránky, ďalší útok osemnástky zastavuje ofsajd.
     
    07:44
    Bondrova strela od modrej, Peksova lapačka však bola rýchlejšia.
     
    09:48
    Šedivý strieľa od modrej, jeho strela ale triafa Slivkove betóny.
     
    10:05
    Halamova strela spoza obrancu, Peksa stále pozorný.
     
    11:02
    Osemnástka hrá v prvej časti hry dobrý hokej, domácich takmer k ničomu nepúšťajú.
     
    11:09
    Senica dala gól!
    Senica otvára skóre zápasu. Akoby som ten gól privolala, mladíci doteraz Seničanov veľmi dobre bránili, ale domácim sa napokon predsa len podarilo dať gól. Strelcom gólu je PETER PENÁK. Asistencie: Filip Surovka, Martin Ivičič
     
    12:30
    Méryho strela od modrej, Slivka chytá do lapačky.
     
    13:08
    Senica dala gól!
    Domáci pridávajú druhý gól! Po krásnej individuálnej akcii vymietol roh Slivkovej bránky ĽUBOMÍR VAŠKOVIČ. Bez asistencie.
     
    14:08
    Senica dala gól!
    Senica okamžite pridáva aj tretí gól. Darášovu strelu Slivka v ľahu vyrazil, ale MICHAL ŠÚREK nemal problém zakončiť do odkrytej bránky. Asistencie: Viliam Daráš
     
    14:08
    Oddychový čas hostí.
     
    15:47
    Na zemi zostáva ležať otrasený Maier, odchádza však po svojich.
     
    16:06
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    16:48
    Prvé vylúčenie zápasu – 2 minúty pre domáceho Reissmullera.
     
    16:52
    Domáci okamžite posielajú puk von z pásma.
     
    17:41
    Maierova strela mierila iba nad Peksovu bránku.
     
    18:08
    Domáci sa opäť oslobodzujú.
     
    19:00
    Minúta do konca tretiny.
     
    19:30
    Klučiar v páde stihol ešte vystreliť, trafil tyčku Slivkovej bránky
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme v Senici videli tri góly, všetky z hokejok domácich hráčov. Najprv sa v 12. minúte spred bránky presadil Penák a otvoril skóre zápasu. O dve minúty pridal druhý senický gól Vaškovič po peknej individuálnej akcii a na rozdiel 3 gólov upravil o ďalšiu minútu Šúrek, ktorý zakončil do odkrytej bránky. Treba však povedať, že na ľade to až také jednoznačné nie je, do prvého gólu bola hra pomerne vyrovnaná. Uvidíme čo prinesie druhá tretina, ktorá začne približne o 17:16
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:04
    Prvé vhadzovanie tretiny pre domácich.
     
    22:30
    Ďalšie vylúčenie zápasu – 2 minúty pre Mikoláška.
     
    23:01
    Seničania pohrozili aj vo vlastnom oslabení, Jarolínov blafák však Slivka pokryl.
     
    24:30
    Domáci v plnom počte.
     
    26:14
    Vylúčenie opäť na domácej strane – 2 minúty pre Penáka.
     
    27:00
    Senica dala gól!
    Domáci sa presadzujú vo vlastnom oslabení, keď blafákom prekonal Slivku MARTIN IVIČIČ a zvýšil už na 4:0. Asistencie: tomáš Méry.
     
    28:14
    Domáci v plnom počte.
     
    29:40
    Zmena v bránke domácich, Slivku v bránke hostí nahradil Húska.
     
    30:37
    Prvé vylúčenie na strane hostí a hneď do konca zápasu. Za napadnutie hlavy a krku odchádza Vadovič.
     
    30:54
    Senica dala gól!
    Senica pridáva piaty gól do siete osemnástky. Po Jarolínovej prihrávke k ľavej žŕdke sa strelou pod lapačku presadil TOMÁŠ MÉRY. Asistencie: René Jarolín, Eduard Šedivý
     
    33:20
    Sajdlova strela iba nad bránku.
     
    34:20
    Seničania stále v pásme, nedokážu však nič vymyslieť.
     
    35:13
    Mrázikova strela od modrej, Húska však chytá.
     
    37:10
    Pekná akcia domácich, Húska však vyráža.
     
    39:00
    Minúta do konca tretiny.
     
    39:52
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme videli ďalšie dva góly na strane domácich. Najprv sa v 27. minúte vo vlastnom oslabení blafákom presadil Ivičič. Následne prišla presilovka Seničanov po vylúčení Vadoviča, ktorý dostal 5+DKZ za napadnutie a Senčanom sa početnú výhodu okamžite podarilo využiť, keď na rozdiel 5 gólov upravil v 31. minúte Méry. V tejto tretine mali domáci nad mladíkmi prevahu, avšak vidíme aj množstvo chýb na oboch stranách. Uvidíme, ako sa nám vyvinie posledná tretina, ktorá začne približne 19:02.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:02
    Vhadzovanie pre Seničanov, ktorí zakladajú útok.
     
    40:32
    Opäť na ľade zostáva ležať hráč hostí, a znova je to Maier.
     
    41:04
    Osemnástka bude hrať ďalšiu presilovku. Na trestnú lavicu odchádza Šedivý.
     
    41:27
    Pekná prihrávka pred bránku, Krajňák ju však nedokázal usmerniť.
     
    42:10
    Klenkova strela od modrej, Peksa chytá.
     
    42:24
    Seničania vyvážajú puk z pásma, Penákova strela končí v náručí brankára.
     
    43:01
    Vylúčenie na strane hostí, na dve minúty odíde Hrušík.
     
    44:03
    Séria prihrávok pred bránkou hostí končí po Klučiarovej strele v Húsekovej lapačke.
     
    45:01
    Hostia v plnom počte.
     
    46:49
    Opäť vylúčenie na strane hostí – 2 minúty pre Tatára.
     
    48:06
    Hokejka v tvári Mikoláška, vylučovať sa ale zrejme nebude.
     
    48:39
    Slovensko U18 dalo gól!
    Osemnástka sa dočkala prvého gólu. Vo vlastnom oslabení sa do úniku dostal MATEJ PALOČKO a prekonal Peksu v bránke domácich, Asistencie: Juraj Milý
     
    51:35
    Signalizované vylúčenie, domáci v šestici.
     
    51:45
    Vylúčenie na strane osemnástky, 2 minúty pre Beráka.
     
    52:05
    Bude sa hrať 4 na 4, na domácej strane odchádza na trestnú Méry.
     
    52:34
    Salajkova strela od modrej míňa bránku.
     
    52:55
    Domáci budú hrať v trojici, za nedovolené bránenie odchádza Šúrek.
     
    54:04
    Maierova strela od modrej, Peksa vyráža na ochrannú sieť.
     
    54:05
    Domáci so štyrmi hráčmi.
     
    54:46
    A ďalšie vylúčenie, za sekanie odchádza hosťujúci Milý.
     
    55:46
    Znova je tu vylúčenie, v posledných minútach sa viac vylučuje ako hrá hokej. Dve minúty dostáva domáci Šedivý.
     
    56:59
    Vzájomné vylúčenie, na strane domácich odíde Penák, na strane hostí Romančík.
     
    57:22
    Hra sa nám začína mierne vyostrovať.
     
    57:22
    A opäť tu máme vylúčenie, dnes už zrejme hru 5 na 5 ani neuvidíme...Za hrubosť odchádza Grman.
     
    57:48
    Mrázikova strela od modrej vyrazená na plexisklo.
     
    58:21
    Senica dala gól!
    Domáci využívajú presilovku zásluhou ĽUBOMÍRA VAŠKOVIČA, ktorý pridáva svoj druhý gól v zápase. Bez asistencie.
     
    59:00
    Domáci v pásme, zápas sa už len dohráva.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretine sme videli po jednom góle na oboch stranách. Najprv na 1:5 z pohľadu hostí znížil v 49. minúte Paločko, keď vo vlastnom oslabení prekonal Peksu, ale to bolo zo strany hostí všetko. Päťgólové vedenie vrátil na stranu Seničanov v predposlednej minúte kapitán domácich Vaškovič, ktorý v presilovke pridal svoj druhý gól v zápase. Tretia tretina, a najmä jej druhá polovica sa však odohrala prevažne v nerovnovážnom stave, rozhodcovia udelili dokopy až 22 trestných minút len v tejto časti hry. Záver teda bol nervózny, ale domáci zaslúžene zdolali reprezentačnú 18 po výsledku 6:1. (19:55:37)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Monika Krutá


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Dukla Senica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Penák (Surovka, Ivičič), 14. Vaškovič, 15. Šúrek (Daráš), 27. Ivičič (Méry), 31. Méry (Jarolín, Šedivý), 59. Vaškovič – 49. Paločko (Milý)


    HC Dukla Senica: Peksa – Janík, Šedivý, Reissmuller, Mrázik, Gula, Salajka, Ivičič, Líška – Klučiar, Vaškovič (C), Méry, Jarolín, Penák, Kluka, Mikolášek, Daráš, Surovka, Sajdl, Šúrek, Šalka

    Tréner: Pavel Klečko

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Slivka – Romančík, Moravčík, Maier (C), Vadovič, Bílik, Grman, Mendrej – Halama, Paločko, Milý, Ferleťák, Krajňák, Kundrát, Sukeľ, Klenko, Tatár, Hrušík, Bondra, Berák

    Tréner: Anton Bartánus

    Rozhodca: Píšťanský – Polakovič, Vido